Orda dur temettu temettu ile lot cogaltarak gittiginde 2 kat.
Yanlis bilgi.vermeyelim temettusunu yiyen vatandas 1.5 veya daha dusuk kazaniyor
Printable View
ilgilendiğiniz Şirketlerin Karnesini (yani bilançosunu ) temel analiz yöntemi ile analiz etmeniz şartıyla seçeneğiniz hisselerde yüksek miktarda kar elde etmeniz olasılığınız vardır.
Aslında temettü çerçevesinde temel analiz yöntemleri üzerinde bilgi alışverişi yapmaya herkesi davet ediyorum.
Saygılarımı sunarım.
Herkese Selamlar,
Ben de uzun vadeli temettüsü büyüyen hisse yatırımcısı olmaya çalışıyorum. Yani şirketin temettü vermesi benim için yeterli olmuyor, verdiği temettüyü düzenli olarak büyütmesi de gerekiyor. her ay maksimum düzeyde (maaşımın yarısı kadar) tasarruf yaparak birleşik getirinin yardımıyla maaşımdan daha fazla temettü geliri elde etmeyi planlıyorum. Böylece erken emekli olabileceğimi umuyorum.
Bakalım zaman ne gösterecek.
Şirketler yılda kaç defa temettü verir ??
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba, benim uzun vadeli temettü yatırımcılığından anladığım kadarıyla şirketin sadece temettü vermesi yetmiyor. Uzun vadede büyüme potansiyeli olan, piyasa değeri yükselebilecek şirket olması benim için önemli. Bu arada şirketin bedelsiz potansiyelinin olması kritik. Ayrıca tasarruflardan elde ettiğim rakamların kendimce kurduğum fona aktarılması ve kriz dönemlerinde devreye girmesi için döviz nakit veya TL nakit bulundurma da fonumu büyütmek için katkılarım. Ne kadar az maliyetle payımı büyütürsem o kadar iyi. Tasarruflarımın belli oranıyla düzenli hisse alımı yapmaya gayret ediyorum.
Kaynak kısıtlı olduğu için bunun dengesini çok iyi ayarlamak gerekiyor. Zor zamanlar için nakit ayırmakta fayda görüyorum.