https://www.federalreserve.gov/monet...es20170920.pdf
Fed toplantı tutanakları tam metin.
Printable View
https://www.federalreserve.gov/monet...es20170920.pdf
Fed toplantı tutanakları tam metin.
*fomc tutanakları: Uzmanlar ılımlı şekilde hızlı gsyh büyümesi projeksiyonunu devam ettiriyorlar
fomc tutanakları: Uzmanlar gsyh'nın önceden beklenene göre hafif şekilde daha hızlı büyümesini bekliyorlar"
fomc tutanakları: Uzmanlar işsizlik oranının yavaş yavaş düşmeye devam etmesini bekliyorlar
Bu dolar eskiden yıldızmış ,şimdi karadelik gibi,parayı çekip yokediyor.
Dur hele daha vizeler normale bir dönsün, o zaman tekrar 10'lara atar kendini THY tekrar. Ha beni hiç ilgilendirmiyor, ne ABD'ye giderim, ne de onlar buraya gelmiş/gelmemiş bana hiç dert değil. Ama bunca ișadamı, zengin çocukları, bürokratlar, akademisyenler, askerler vs. vs. (eğitim veya gezi amacıyla) gidiyorlar, hatta bir kısmı yerleşiyorlar da oraya.
Dolayısıyla şimdi bunca insan, inanılmaz baskı yapıyorlardır hükümete, ne olur bu vize işini halledin diye.
Ve nitekim (avukat mı, görüşme mi, gerekçe mi) ne istenirse verirler, bu vize meselesi kapatılır.
THY Boeing anlaşması tazeyken, ABD de çok üstelemez zaten, ki büyükelçi de o yönde konuştu, geçici dedi, Türk hükümetinin adımları belirleyici olacak dedi.
Şimdi siz THY son zirvesini yaptı derken yine maksat bana muhalefet, ben biliyorum sizin derdinizi. Salı günü ABD Büyükelçisi üslubunu yumuşattı dediğimde de, adamın konuşmasından cımbızla laf çekip koymuştunuz. Yok efendim diplomasi dilinde çok ağır konuşmuş ta. Hangi konsoloslukta diplomatsınız, veya hangi üniversitenin dış ilişkiler bölümü mezunusunuz? Neyse, o günden bugüne doların ve THY nin geldiği yer ortada.
*fomc tutanakları: Kurul düşük enflasyonun arkasındaki nedenlere ilişkin geniş bir tartışma yaptı
fomc tutanakları: Fed politika yapıcılarının çoğu bu yıl bir faiz artırımı daha yapmanın gerekli olacağını hissettiler
*fomc tutanakları: çok sayıda katılımcı daha fazla faiz artırımının enflasyonun yukarı gideceğine güveni artıracak verilere bağlı olması gerektiğini ifade ettiler
*fomc tutanakları: Birkaç politika yapıcı ise daha fazla faiz artırımlarının düşük enflasyonun kalıcı olmadığı teyit edilene kadar ertelenmesi gerektiğini ifade etti
*fomc tutanakları: Fed üyeleri ekonominin rayında olduğu konusunda genel bir uzlaşma ortaya koydular
*fomc tutanakları: çok sayıda katılımcı düşük enflasyonun kalıcı olabileceğinden endişe ettiler ve politika sıkılaştırmada sabır gerektiğini vurguladılar
Fomc tutanakları: üyeler ücret büyümesinin hızlanmasını bekliyorlar
*fomc tutanakları: Politika yapıcılar enflasyonu fed'in yüzde 2 hedefine düşünülenden daha yavaş hareket edeceğinve inanıyorlar
*fomc tutanakları: Politika yapıcılar trend enflasyonun çok düşük olmasından endişe ediyorlar
Sekil a defalarca ispatlanmis sekilde goruldugu uzere fed in dolar tl üzrine tek kurus etkisi yok
Aksine aldıği tum kararlar tl yi destekledi.
Biraz once irak yonetimi kerkuk e saldiri hazirliginda oldugu soylendi.
Dolar tl nin tek yukari gidecegi sebep. Siyasi sikintilar.
Topic artik bu konuda yeterince tatmin olmustur.
Dolar tl sadece siyasi sikintilarla yukseldi yine de aynı sekilde yukselir.
Biraz eğitimli olan biri ,-yurt dışında da bolca bulunmuş,gezmiş,tozmuş,kalmış biri- anlar yahu..
Hayatın her alanında geçerli bir dil..
Siyasal bilgiler veya muadili okullarda okumak gerekir mi sence?
Ha birde bizim siyasetçilerin diplomatik dili var mı dersen?
Evet..derim..
2 gün öce CB..Bakana ne dedi?
Lan bizim verdiğimiz paralarla yaptılar o stadı
Halil'im twit attı, günde 4000 grafik inceliyormuş. Saatte 167 grafik, dakikada 2.8 grafik. Uyku yok tabi.
Atma be Halil'im, din kardeşiyiz. 😂
Bırak insanı, robot olsa dayanamaz.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz eğitimli biriyim, yurtdışında yaşıyorum 10 senedir, ve ben gayet iyi anladım, nitekim pozisyonumu da ona göre aldım. Dolar sat, THY al. Bir günde bir senelik faiz getirisi. Bence siz de biraz dilinizi tutmayı öğrenin, en azından yanıldığınızda. Söz gümüşse sükut altındır.
yine güvercin beklendiği gibi. sabaha günahımız kaç olacak bakalım?
http://www.milliyet.com.tr/fotogaler...l-hastaneleri/
ne yazacagımı bilemedim.
https://pbs.twimg.com/media/DL4MC8uXUAEs0Zi.jpg:large
IMF'nin büyüme tahminleri pek isabetli sayılmaz ama yine de petrol ve emtialarda talep projeksiyonlarında veri olarak kullanılabilir.
Deniz hocam fed o kadar şahin konuştuktan sonra, tutanakların güvercin olması tuhaf değil mi? Cuma günü beklentilerinin üzerinde gelirse veriler bu sefer de geç kalmış olmayacaklar mı faizler konusunda. Birde yeni fed başkanı adaylar arasından, şu olabilir diye bir dusunceniz var mıdır?
Herif BIMAS ı almış 74.40 +%3,68
Öte yandan A101 ölçek ekonomisini tutturmak üzere BIM den 1000 mağaza fazla, Şok 5000 e geliyor, MGROS ise Migros markalı ürünlerde sanki damping yapıyor son dönemde ve KIPA ile beraber kampanya yapıyor, Petrol Ofisilerinde market açmış 24 saat açık, alım gücünü artırdı. Carrefoursa'nın durumu belirsiz, kendini konumlandıramadı yarışmada geride cirosu da düşük.
Ucuza mal satsınlar tüketici yararlansın borsa açısından 2018 de bu sektörler hareketli olabilir.
Diyeceğim BIM panik oldu reklamlara ağırlık veriyor nereden baksan bir masraf ve ürün fiyatlarında kuruşlar önemli çünkü temel mallar.
Bu arada Süt 2 TL den 2,15 e çıkmıştı bu ay 2,25 olmuş Geçen sene sanki 1,85 idi.
BIMAS ın X30 da ağırlığı EREGL kadar ve 6 ıncı sırada.
https://i.hizliresim.com/yz42k7.png
TL borç piyasası 1 trilyon dolardan fazladır,
Döviz piyasası kabaca 500 milyar dolardır.
Borsa ise en fazla 50-100 milyar dolarlık marjinal bir piyasa.
Buradaki rakamların +- %20 oynaması normal.
Gerçekçi piyasa TL faizleri ve USD/TRY kuru, borsa endeksi daha marjinal bir gösterge.
MSCI Turkey +%2,16
Bakali n'olcek...
Bu dolardaki hızlı geri çekilme hiç hoşuma gitmedi.
Bence Fed tutanakları nötür:
Olumlu:
-Her şeye rağmen bu yıl bir faiz arttırımı daha yapılıp 3'e tamamlanacak.
-Ekim ayında bilanço daraltılmasına başlandı.
Olumsuz
-Tutanaklarda varlık balonu ile ilgili bir ifade yok
-Bazı üyeler faiz arttırımı konusunda beklenmesi görüşünde
Piyasanın tepkisi de nötür sayılabilir,ABD 10 yıllıkları tutanakların açıklanmasından sonra yatayda,euro/usd hafif euro lehinde hareket etti.
Ama burada fark şurada:Son Fed toplantısından sonra(20 EYLÜL) çok iyi veriler geldi.Hangileri onlar:Son 12 yılın en iyi imalat ISM,son 13 yılın en iyi servisler ISM verisi geldi.Büyüme verisi %3.1'e yukarı yönde revize edildi.Ve çok iyi bir istihdam raporu geldi,işsizlik oranı %4.2'ye kadar indi,ortalama saatlik kazançlar %0.5 aylık artarak yıllık %2.9 a çıktı.Yani şu andaki şartlar son Fed toplantısından daha farklı.Cuma günü de çok iyi bir enflasyon ve perakende satışlar verisi bekleniyor.Tamamen veriye bağlı hareket eden Fed'in de söyleminin değişmesi beklenir zaten son Fed toplantısından sonra ara dönemde konuşan Yellen da bu veri trafiğinin ortasında ''şahin' bir üslup kullanmıştı.Sonuç olarak Cuma günü de veriler beklendiği gibi iyi gelirse bunun Fed'in de söylemine yansımasını ve piyasının fiyatlamasını beklerim.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...64#post1035964
Dün de yazmıştım Fed başkanlığı için 2 aday Powell ve Warsh öne çıktı.
Warsh varlık fiyatlarında balon oluştuğu düşüncesinde,bu yüzden Fed bilançosunun hızla daraltılmasını ve faizlerin de hızla arttırılarak pozitif reel faiz bölgesine geçilerek muhtemelen bir varlık balonu patlamasının ve bu suretle bir ekonomik kriz çıkmasının önüne geçilmesi gerektiğini savunuyor ki ben de tamamen Warsh ile aynı fikirdeyim.
Powell başkan olursa ise, şu anda başkan olan Yellen'ın veriye bağlı politikasını devam ettirecek.Para politikaları ile kararlarda Yellen ile aynı yönde oy kullanan Fed üyesi.Powell'in Yellen'dan farkı ise,regülasyonların gevşetilmesine sıcak bakması.
Fed e guvenen dolarcilar yine hayal kirikligina uğradı :kahkah:
O kadar da veriler iyi geldi beklentisi vardi halbu ki
Arada bir dolarcilari da sevindirmeli fed yillardir hep ayni sahne yasaniyor.
Fed in ipini tutanlar dow u 23 bine taşıdı burda da fed den korkup millet mal satiyor yillardir
USD TRY gap'e geldi mi?
Sn serkan23 ,dolar düzeltme mi yapıyor ,yoksa düşüş trendine devam mı.
Fed faiz artıcak diyor, dolar düşüyor..
Işık Ökte THYAO da büyük yatırımcı, küçük yatırımcı, robotlar v.s. var hacmin %35 ini yapıyor diyor.
Bu arada THYAO da kademe kaldıran küçük yatırımcıya gülüyormuş. Genelde 100 bin ile 1 milyon lot arası kademe oluyor nereden baksan en az 1 milyon lira. Bence gülünecek bir şey yok. O kadar hacim yapamayan hisse 100 den fazla.
Demekki bana gülmüş, zira parça parça alım yapmama rağmen, 2 kademe kalktı. Hayır arkadaş ne hisseymiș, herkese dalga malzemesi oldu. Biz para kazanıyoruz hisseden, ve üstelik dalga falan da geçmiyoruz kimseyle. Gelgelelim azıcık borsayla ilgilenen kim varsa, felaket senaryosu yazıyor THY için. Hele bir de THYAO topiğine bakın, uzmanlar dolușmuș, hisseyi yerden yere vuruyorlar. Bir arkadaş (isim vermiyorum) 8TL'ye gelirse alınır, sonra hisse 3 haneli (100TL++) rakamlara gider yazmış. Artık sözün bittiği yer bu olsa gerek.
USDTRY deki düşüş fake bana göre.
Up trend için shortçu avında
ayrıca trene longcu isteemiyor.
Benim kişiseel analizim bu.
Yabancı takası
https://i.hizliresim.com/yz4APy.png
kimsenin fed'i taktığı falan yok.dow endeksine bakın.
fed şahin artı fed güvercin artı,
veriler iyi yukarı veriler berbat yukarı,
kore gerilimi yukarı,kore yumuşama yukarı,
dolar endeksi çakılıyor yukarı,coşuyor yukarı,
bilançolar iyi yukarı,kötü yukarı,
10 yıllıklar çakılıyor yukarı, coşuyor yukarı,
nikei,dax çöküyor yukarı,coşuyor yukarı
clinton bekleniyor yukarı, trump felaketi yukarı...
yani grafikleri açın bakın 2000 yılında yaptıkları gibi altın vuruşa gidiyorlar, yarın bir gün döndüğü zaman hiçbir haber veya veri para etmeyecek çok açık...
bize gelince dönüş başladı zaten bu hareketler sadece malı uzun vadecilere yıkmak için yapılan show kokan hareketler.
düşünsenize birisi çıkıp abd ile neredeyse sıcak çatışmaya gireceksin ama endeks 104 olacak derseler refleks olarak ağzınızı bozmaz mıydınız???
bu işin burada kalmayacağını,
paçayı kaptıran halkbank'ı çok pis döveceklerini,
kısa bir zaman sonra thy,pegasus gibi şirketlerimizi tefe koyup çalacaklarını(ilk deneme laptop yasağı vardı hatırlayın),
abd ile iş yapan borusan boru,eregli .....gibi şirketlerimize türlü uygulamalar yapacaklarını,
yanlışlıkla askerimize,tankımıza gemimize bomba yağdıracaklarını(geçmişte kaç defa yaptılar biliyorsunuz),
ypg, işid gibi pis maşalarını kullanıp unutmaya başladığımız şehir terörünü hortlatacaklarını(bakınız büyükelçi basın toplantısı)
.....örnekleri kendi bilgi ve tecrübenizle çoğaltabilirsiniz.
yani piyasayı inadına,körü körüne tutan arkadaşlar bunları kestiremiyor mu sizce?? belki de meşhur fonumuz nasılsa "babamın parası mı ulen" diyerekten alın terimizi bak piyasa coniyi tınlamadı diyerekten futursuzca döküyordur ortaya...
ne olursa olsun bir an önce bu herkes düşman, çarşı dünyaya karşı taktiğini bırakmalıyız çünkü yarın çok geç olabilir...
son söz: rüzgara tüküren kendi yüzüne tükürür
bu kadar boşlukların oluştuğu bi piyasada çalkantılı bi gün olacağını düşündüğüm için sabah açılışa piyasanın tersine hareket ederek alım olsun satım olsun dip kovalayarak trade amacı güdeceğim.bu gün boyu bu şekilde devam edebilir..
1999 ve 2000 yilinda gene boyle gundem vardi bir tarafta north korean diger tarafta united stade of america diger bacakta tukish republic apo dog and state of america birebir bugunku gundemin kopyasi...borsa mi hicbir bilgim yoktu o donemler...
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanki kendisinde çok hukuk varmış gibi bilmiş konuşmalar çok tuhaf.
Kendi mıçını örtmek için elin hukukunu deşmek oldukça cin fikir ister.
Uzakta arama o guguğu, dön kendine bak önce üstadım :)
Yeni sig. emeklisi 1280 TL alıyor, 8 sene önceki 1.620 TL.
Hangi hukuk, hangi adil paylaşım?