Bir kişi cevap yazsın
Berat damat ı gören var mı
Piyasa çöktü
Aloooooo
Printable View
Bir kişi cevap yazsın
Berat damat ı gören var mı
Piyasa çöktü
Aloooooo
Yav daha dün yemin etti bi durun hele yani ilk günde dolar 4 borsa 100 bin adamın elinde sihirli değnek mi var? şimdi ben oynamam ddyenler ayrılıyor ne yani şimdi garan ı 10 liraya çıkarıp buyur meri bu fiyattan sat ve toz ol mu dicektik. Devir var. yabancılar yokken de borsamız vardı unutmayalım. Sabır diyorum sadece ister kenarda bekleeyip ister oyunun içinde bi temizlik yapğılsın ülkeye inanan inanmayan belli olsun (sözü yabancı fon ve yatrırım kuruluşları içindir)
Dediklerine katılıyorum da
Ben ilk muhtemel tepki noktasını BİST30 da 112-112.500 arası olarak görüyorum
O da muhtemel
O da olmaz ise eğer
Beklentim dahilinde olan 105-110 arası bir yerler beklerim açıkçası
Teknik olarak bunu görüyorum
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
At brüt takasa GARAN'ı...
piyasa düzelsin..
ama yapamaz bu ibibikler
Büyük yatırımcı alsa da
Yabancı alsa da
Akıllı para alsa da sattirdiktan sonra dönebilir
Yani yabancı buradan aldığını var say
Bunun anlamı garan buraya takozu koyar dusmez demek değil ki
Yine basabilirler bir müddet
şurası benim açımdan kesin ki
Buradan garan alan alan küçücük yatırımcı değil
Her satışın bir alışı vardır
Gökyüzüne atmosfere satmiyor herifler :)
vobla spotu yukarıya almaya calısıo ama satıcı ısrarlı
Kimse kusura bakmasın herifin biri gelip hergün alıp short ezerken alkış yaparken , bugün satana mırın kırın etmeyeceksin bunun adı borsa ...
güzel bir söz eski uzunculara gariban şortculara gelsin
Garan...1,55 usd...
SABAH GAZETESİ YAZARI BORSA İÇİN MEHMET ŞİMŞEKâ€™İ İMA ETTİ
Hükümete yakın Sabah Gazetesi’nin yazarı Dilek Güngör bugünkü köşe yazısında borsadaki satışlarda Mehmet Şimşek’in olduğunu ima etti. Güngör yazısında şu ifadeleri kullandı: Dün yaşanan satışların arkasında kim ya da kimler var? Merak edip baktım. Borsada en çok satışı yatırım bankası Merrill Lynch yapmış. Elbette banka birilerinin portföyünü satıyor. Onu biliyoruz da borsanın lokomotif kağıdında bu işlemlerin yapılmasına ne diyelim? Malum, Garanti borsanın lokomotif hisselerinden… O hissede yapılan işlemler borsanın tamamını etkiliyor. Bu arada şeytanın avukatlığını yaptığımı sanmayın. Fakat Merrill Lynch’in Mehmet Şimşek’in eski çalıştığı yer olması acaba sadece bir tesadüf mü?
‘ALBAYRAK KİM DİYE SORDULAR? CEVABI ALINCA NOKTAYI KOYDULAR’
Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu yeni kabinedeki görev dağılımının yabancılar gözünde olumsuz algılandığını söyledi. Muratoğlu yabancı satışlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
Yeni kabine yabancı yatırımcılar tarafından hiç beğenilmedi. Önce “Berat Albayrak kim?†diye sordular, “Erdoğan'ın damadı†cevabını alınca noktayı koydular. Raporların tamamına yakını; “Arkanıza bakmadan Türkiye'den kaçın†tadında olunca hisse senetleri ucuzmuş, faizler yüksekmiş kimse umursamadı. Satmaya başladı! Raporlara yansıyan cümleler oldukça karamsar. Raydan çıkmış bir enflasyon, Hazine'nin rekor faizler ödediği yüklü Temmuz borçlanması, her geçen gün artan risk primi ve Erdoğan'ın para politikasında aktif rol oynayacağını gösteren emareler…
Borsada alınan nedir? Şirket hisseleri. Türkiye'nin ekonomisi kötü giderken şirketlerin iyiye gitmesi mümkün mü? Borsa'da satan kim? Yabancı yatırımcı… Dünkü işlemlerde net 1 milyar liranın üzerinde hisse senedi sattılar. Bunlar pozisyon kapatma şeklinde. Türkiye'yi izlemek için kenara çekiliyorlar. İşin açıkçası dünyada da gelişen piyasalardan para çıkışı var. Bize özel durum ile küresel tercih bir araya gelince piyasalar girdaba giriyor. Türkiye'de girdaba en yakın ülkelerin başında gelince… Yabancı döne döne hisse satıyor, ülke pozisyonunu kapıyor.
YABANCI PAYI DÜŞÜYOR
Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada yabancı yatırımcıların kabineden memnun olmadığı bu yüzden borsada düşüşlerin gözlendiğini söyledi. Nalbantlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kabinenin açıklanması sonrası borsada hacim rekoru kırıldı. Özellikle banka tarafında ciddi satışlar gördük. Merrill Lynch, 58 milyon lot Garanti Bankası'nda satış yaptı. Toplamda 500 milyon üzeri bir satış söz konusu. Genele baktığımızda yabancı satışının devam ettiğini görüyoruz. Yabancı payı Mayıs başından bu yana 65'ten 62.35'e düştü. Yılbaşından bu yana toplam çıkış 1.7 milyar dolar.
BORÇLAR YÜKSEK FAİZLE ÇEVRİLECEK
Burada önemli olan düşüşün hacimli olması. 11.6 milyar TL'lik hacim, yabancının kabineden memnun olmadığını veya Türkiye özelinde negatif olduğunu gösteriyor. Özellikle ekonomi politikasına ilişkin belirsizlik ve makro ekonomik bozulmayı düşündüğümüzde bundan sonraki süreçte borsada yatırım yaparken daha dikkatli olmak lazım. İkinci yarıda bilançolarda kur farkı giderlerinin etkili olacağını düşünüyorum. Şirketlerin öz kaynak oranı yüzde 30-40 borç oranı da yüzde 60-70 ‘e çıkmış durumda. Faizler yükseliyor. Borçlar çevrilirken yüksek faizle kredi alınacak, faiz giderleri artacak. Buda şirket karlarını olumsuz etkileyecek.
Daha fazla
O da bu malların devri 92.000-94.000 aralığında karşılanamazsa. Eğer karşılanabilirse hedef OK GİBİ 106.000.Aleni bir şekilde %10 la girdikleri Tahvilde battılar.Batırılıyorlar.Borsadan dolar bazında bu kur ile çıkıp OSMANLI TOKATINI yemek suretiyle defolup gidecekler.GİDİYORLAR
Daha fazla
YENİ TÜRKİYE ve onun CİN'leri bütün bu malları (Garan vs) 2 gündür karşılıyor.Cuma gününe kadar dibi bulacağımıza inanıyorum.Otelleri sattı! Marinaları sattı! Avm'leri sattı! Bankayı SATTI.Bırakın bankanın BORSA'da kalan hisselerinide satsın...Bu DEVİR bitince O ülkesine yabancı
bizler ise bu güzel ülkenin asıl sahipleri olacağız.Biraz daha sabır...Bugünden itibaren #garan hissesinde CUMA kapanışa kadar KADEMELİ alıcıyım.Bakın net söylüyorum KADEMELİ!!! Cuma günü veda vaktimiz geliyor.Hale'nin ekranları kapatıp ALGI'ları ile OYNATMAMA vakti yaklaşıyor...
döktürmeye başlamış şu an en büyük üstadlar bile sür dökmüş kedi gibi izlerken böyle yorum :) maşallah
hareket hazırlıgı var yukarı
cumhurbaşkanı erdoğan: Doların düştüğünü kısa zamanda göreceğiz
ERDOĞAN: HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NIN BİRARADA OLMASIYLA FİNANSMANDA GÜÇLÜ KAYNAK SAĞLANACAK
bu hareket önemlı serı olmazsa gerı doner
Kimden bahsediyor herhalde şahenk hani garan da hissesi yok falan diyorlardı. Hükümet yorumlara bakarak durumuz izliyor satış bitince el koyacak duruma şu durumda el koysa (yani varlık fonu ile falan) anca adamlara kıyak çekmiş olur mantıken. Eğerkki şahenk değil de güçlü bir fonsa o zaman işler yaş bugün garan yarın kuş aselsan sıraya bindirir.
Bireysel emeklilik fonları ve yerli kurumsallar alıyor.Sebebi teknik,2 cent desteğinin sağlam olduğunu ve buradan yapılan alımların kazandıracağını düşündükleri için alıyorlar ama unutmayalım ki mal en iyi desteklerde verilir.
Yukarıda yazdığım gibi,benim kişisel düşüncem bir trend değişikliğine girdiğimiz ve desteğin tutmayacağıdır,yani alıcılar zayıfladıktan sonra daha epeyce aşağı seviyelere gidebiliriz.
Şu anda borsada tepkiye oynamayı riskli görüyorum,bir süre işlem yapmadan seyirci olmak bana daha iyi bir strateji olarak gözüküyor..
Erdoğan: Yetki karmaşası endişem yok, hepsi bana bağlı -NTV :kmk:
tokadı yedı aksıyona hazırlanın sımdı hedef 117.100
Evetttt komedi başladı ... dinleyin
bı 500luk daha gomdum
rte nin konuşması düşünce verdiler geri...dolar düşecek göreceksiniz, faizlerde düşecek, berat bey bu işi çok iyi yapacak falan filan demiş haberde...
blackrock mı nedir o satıyormuş...
adam senin bankanın da,sülalenin de ....der gibi batırmacaya oynuyor
destek kırıldı gunun en duısugune gıdıyor
Komediyi dinlediniz mi
117 300 bıraz daha short
Hadi uzun vadeli bakayım şu ise biraz da
Baktım
103-107 arası bist30 da bu iş biter diye gördüm
Ama oraya kadar daha coooook calkalarlar
Diye düşünüyorum
:)
Hadi dolara da uzun vade bir bakayım
Baktım
5.1 in uzerini göremedim
Du bakalım nolcek :)
Bunlar uzun yada orta vade görüşlerim diyeyim
Yoksa öyle gümbür gümbür gel oraya gibi olmayabilir
Ve büyük olasılıkla
Eğer bu rakamlar görülürse
Küresel bir calkantiyla görülecek diye düşünüyorum
Ki ortam buna çok müsait :)