Şansa denk gelmişsiniz öyle. Bugün bozup tekrar bono aldım. Bana haziran 2019 vadeli geldi.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
3 milyon civarı için bugün alınan oranlar
akbank özel bankacılık 25
vakıf özel bankacılık 25
halkbank 26
burgan 26
hsbc 26
odea 27,25
Faizler tekrardan 19 20 olacak gibi görünüyor. ..sizler de böyle dusunuyormusunuz?
Repo 25.45 gözüküyor.26 mevduat yerine gunlukte kalmak daha iyi olabilir.bilesik 29 olur.
deniz 50k tl temdit %25.
faizlerin düştüğü ortamda deniz için iyi bir oran. şaşırdım.
Bugun genel mudurlukten aradilar, form doldurup sikayet etmistim. EUR almistim onun tl karsiligi dediler - ama benim tamamen aklimdan cikmis olan bu durum yaninda doviz alis vs yazmiyordu hesap degisikligi diyordu dedim, neyse sonra tatliya bagladik ama yarin usd lari cekiyorum sube kasa da musait mis sabahtan gelebilirsiniz dediler bana...
eyvallah yarin bi baska banka yada kendi diger hesaplarima atarim o meblayi....
Bu faizlerde durulma geçici bankalar şuan tl ye doydu merkezbankası bile %24 faiz demişken bunlar dahada aşagı iniyo şuan bi kredi faizlerine bakın bizimkiler düşerken onlar düşmüyo millet dedigim gibi 5.70 5.80 aralıgında dolara girince mevduatlar gene artıcak yazdıklarım yatırım tavsiyesi degildir şahsi fikrimdir.
Yine iyimser havalarda Omega,
Borsa ne zaman 1 dolara gelirse veya 1.10 dolara o zaman girerim.
Daha yolu var. O müddete kadar seviyeli dolar küçük küçük. Dibini bilmiyoruz.
6,52'den de girdim 6,37'den de 6,09'dan da.
%80 TL mevduat onu bozmuyorum.
Herhangi bir ikinci şoka karşı en azından korunalım. Bu korunmayı borsa sağlamayacak. 2019 zorlu.
Bu enflasyon nasıl düşecek de faiz 20 olacak? o zaman kur ne olacak? geçici rahatlamalar görülebilir fakat uzun vadeli risklerimiz devam ediyor ne yazık ki...
Aktif 32 gün 250k üstü 30%. MK ise 28.42
Halk 35 gün 250k civarı 25.5%
halkbank, usd,32 gün ,100 k, temdit,%6,5
burgan, usd ,günlük,30 k,%5,5,yeni para..
taze taze
20 banka not değişikliği
https://www.fitchratings.com/site/pr/10046676
meksa yatırımla çalışıyorum özel tahvil bonolarından alıyordum ama %5 stopaj avantajından sonra mevduata yöneldim yatırım danışmanım parayı gecelik yada 10 günlük vadelerde borsa para piyasasında değerlendirelim diyor
bu sabah 31 aralık dönüş için 29.5 oran var dedi ama vade sonu bilanço dönemine denk geldiği için kabul etmedim
takasbank borsa para piyasası hakkında görüşleri olan varsa paylaşabilir mi?
Puan, uzun dönem döviz rezervi hakkında. Devlet bankaları döviz durumu tamamen spekülatif seviyede, özel bankalarsa bunu bir üstünde. Görünümde ilerisi için negatif. Merkez bankasının eriyen döviz rezervi de ele alınmış.
Alıntı:
The LTFC IDRs, FC debt ratings and SRFs of the state-owned commercial banks (Ziraat, Halk, Vakifbank, Vakif Katilim) and of development bank TSKB have been downgraded by one notch to 'B+', reflecting greater risks to the ability of the sovereign to provide support in FC. At end-July 2018, the central bank's foreign-exchange reserves were a moderate USD101 billion, while net reserves (adjusted for USD71 billion of banks' placements with the central bank, including under the ROM) were low at around USD30 billion.
evet stopaj %5 ama vade sonu 31 aralık olduğu için kararsızım
yıl sonu bilanço dönemini kaçırmak istemiyorum
gecelikler tpp de biraz düşük 24 lerden geçiyor
brüt%30 oranı alabilirim nette %28.5 gelir 31 aralık vade için bu koşullarda bağlanır mı?
görüşleri olanlar paylaşabilir mi acaba?
29 oranın sadece hsbc den alınabildiği bir ortamda parayı takasbank borsa para piyasında değerlendirmek daha mantıklı değil mi?
burada bazı aracı kurumlar çok yüksek komisyon alıyorlar o yüzden parayı kendimiz dilediğimiz bankada değerlendirsek en azından aracı kurum komisyonundan kurtulabiliriz ama 29 dan yukarı veren banka yok
bu şartlarda 31 aralık vade sonu için borsa para piyasasında 29 ve üstü rakam iyi midir?
yoksa aracı kurumu devre dışı bırakıp parayı çekip istediğimiz şube yada dijital bankacılıkta değerlendirmek mi mantıklı?
TPP de benim aracı kurum 25.50 +-0.25 civarında bağlıyor... Bankalardan kamu bankalarına tahvil alımı ile sermaye konulduğundan önümüzdeki 3 ay falan rekabetci oran vermeleri biraz zor...Özellerden şuan da en rekabetci oran (bilanço dönemi geçtiğinden ) bir-iki banka hariç nerede ise yok denecek kadar az....
Benim aracı kurum masraf falan almıyor... enflasyon verisi sonrası faizler tekrar 27-30 bandına çıkar ama aralıktan önce bankalar yüksek faiz vermek istemeyebilir....
200k TL için İzmir'den 32 gün alınan teklifler:
- Garanti Şube %24
- YKB Premium Bankacılık %24.10
- Burgan Şube %26.25
- HSBC Premier Bankacılık %27 (93 gün %29 bu hafta sona erecek dedi MT)
Not: Burgan Güldüren Hesap gecelik %26'ya düştü dün itibariyle.
Karamsar olmayın ne olursa olsun 24 altında bir oran alamazsınız şu periyotta, ben aslında yarın enflasyon açıklandıktan sonraki günlerde bankaların vereceği reaksiyonu çok merak ediyorum.
Birde unuttum yazmayı az önce şu anda piyasalarda olumlu rahip havası da var evet ibareler salıverilecek gibi duruyor, ama ya ters bir durum olur da tutukluluk devam ederse neler olur ?