eskinin de eskisi sn steve haris, 🤔
Printable View
130700 adet pozitif alım yönü de kapattık hayırlısı olsun
alan-satan #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02182306372515
Neredeyse on gün olmuş yazan yok.çok enteresan.
Genel Kurulda Bedelsiz de gelirmi acep !
Hisseyi OTOKAR ile kıyaslıyorum.
Kıyaslama da ise Sermaye ve Mevcut Kar baz aldığım noktalar.
Özetle satışlardaki artış ile net kar artışı doğru orantılı olursa,
TTRAK Fiyatının 500 TL seviyelerine gitmesi için,
2021 karlılığını % 68 oranında artırması gerekiyor...
OSD ye iletilen OCAK satışları geçen OCAK ayının % 68 üzerinde.
5 MART da ise Şubat Satış rakamları gelecek.
Olur da karlılık geçen Şubatın % 60 üzerinde gelirse, ilk beklentim 275 TL seviyeleri..
Nisan başında gelecek Mart satışları da aynı artış oranı ile devam ederse,
Bilanço hareketi ile birlikte rahatlıkla 300 TL üzerine atmasını bekliyorum.
Tamamen kişisel görüş, beklenti ve analizim olup yatırım tavsiyesi içermez.
220,70 fibo desteği idi yarın üzerine çıkar ve üzerinde kalmaya devam ederse bugünkü kapanışı ihlal sayabiliriz ve yarın kapanış 221 ve ilerleyen günlerde 221 üzeri bir iki gün kalır ise bu şart gerçekleşir ise 235 ve 255 hedefte. Al sat tut demiyoruz .
Şubat ayı satışları:
İç satışlar 2956
dış satışlar 1030
toplam 3986 adet
Geçen yıl şubat ayında toplam 2541 adet traktör satılmış.
Sanırım ocak ayına göre yüzde on düşüş var satışlarda
Merhaba,
Karlılık için beklenti ve kaleme aldığım varsayım Şubat ayı için + % 60'i di.
Biraz önce Şubat ayı satış adetleri OSD ye iletildi.
Artış beklentimin çok az altı olarak ( + %57 // 3986 adet) OSD ye iletildi.
Traktör satış fiyatları, fiyat beklentim ve satış adetleri analizim ile bire bir örtüşüyor/ örtüşeceği düşüncesindeyim.
Mart ayının son haftasında ise Nisan ayının ilk beş iş günü içerisinde açıklanacak,
Mart satışları hususundaki analizimi paylaşacağım.
Kısaca mevcut durumu özetlemek gerekirse,
Hisse 275 TL seviyesine gelmeden bir lot dahi satılmaması gerektiği kanısındayım.
Endeksteki negatif seyirlerden, sert hareketlerde kısa süreli negatif seyir görse dahi,
Yukarı yönlü Çok sert hareket yapabilecek bir Şirkete ortaksınız.
Kişisel yorum ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın.
Tamamen şahsi yorumumdur.
Şubat ayı satışları geçen yılın aynı ayına göre % 56,8 oranında artmış. Ocak ayındaki satış adedimiz 4.374 adet idi. Ocak ayına göre satış adedimiz düşük görünmekle birlikte şubat ayının 28 gün çektiğini dikkate aldığımızda satışlarda bir azalmanın olmadığı görülmektedir.
Ocak ayındaki satışlarla birlikte 2 aylık toplam satış 8.362 adet. Geçen yıl iki ayda yapılan satış 5.132 adet. İki aylık toplamda geçen yıla göre % 62,9 oranında artış olmuş. Traktör fiyat artışlarını da dikkate aldığımızda bu yıl ilk çeyrek karındaki artışın % 100'ün üzerinde olması son derece muhtemel.
Olağanüstü gelişmeler olmadığı takdirde bu yılın da Ttrak yılı olacağı anlaşılıyor.
gecen yılın toplamı 35 bin civarı, son iki ay 8362 adet MaşaAllah Allah bozmasın sene sonu 50 bin civarı gelirse şaşırmamak lazım...
2021 3 aylıkta :
2,2 milyar satış, 290 milyon TL kar bekliyorum..
bu güzel satış anca 71 bin lot alış getirebilmiş :(
Arkadaşlar merhaba, kalite ve farkı görme adına zaman zaman telegramda , İnvesting.com da forumlara yatırımcı( demeye şahit lazım) analizi için uğruyorum. İnanılır gibi değil , kimse satışlar nasıl olur nasıl gider derdinde ve merakında değilken fiyat kademelerini takipten başka birşey bilmeyen bedelli bedelsiz yada temettü nerede kine niye verilir zerre kadar araştırıp öğrenmeyen dehşet bilgisiz öngörüsüz bir yatırımcı topluluğu var piyasada.... buradaki kalitenin varlığı seviyesi ise ümit verici ve burada bulunmaya değer.
Buradaki tüm yatırımcı dostlarımıza hayırlı kazanlar dilerim.
*ata yatırım, türk traktör için 152 tl hedef fiyatla 'tut' tavsiyesini korudu
Saçma sapan bir analiz hiç yakışmamış yazan kuruma. SPK bunlara da çözüm bulmalı. Şimdi biri inanıp genel endekste anormal bir düşüş olmadığı halde hissesini bu saçma sapan raporlara inanıp satsa ve hisse tam tersi yönde hareket ederse ki Ocak Şubat traktör satışları çok olumlu... hisse yukarı hareket edebilir o zaman ne yapacaklar ne diyecek müştetisine. Hem düşük hedef fiyat vereceğim hem de tut diyeceğim böyle saçma şey olmaz Türk traktör böyle saçma yorum yapanların hepsini utandıracaktır inşallah ilerleyen yıllarda bir Ege endüstri gibi olursa şaşmamak gerek . Alsat tut demiyorum kimseye herkes kendi kararında özgür dur borsa sabır yeridir
ortaklar Allah kısmet ederse bu yil satışlar böyle.devam.ederse kar milyarı geçecek gibi tamamını dağıtan traktör, 20 tl üstü hisse başına kar demek , bu seviyeden satmak ne kadar manasız ve mantıksız
14.02.2021 tarihinde "hissede 55 günde gerçekleşen fiyat hareketlerine göre teknik hedef değerim ise 237.50 tl'sıdır. " diye yazmıştım. 19.02.2021 günü ttrak en yüksek 237.50 tl değerini görmüştü. ilk iki ayda 12.219 adet üretim ve 8.360 adet satış gerçekleştiren ttrak'ın mart ayı üretim ve satış rakamları geldiğinde hissede gerçekleşen fiyat hareketlerine göre yeni bir teknik hedef değer şekillenecektir.
hsbc 232 olan al önerisini 234 olarak revize edip, önerisini tut olarak değiştirmiş,
en azından ata yatırımdan daha bonkör davranmış, bu satışları görmezden gelen işyatırımdan ses yok...
hissedeki büyük yatırımcılar aldıkları temettü miktarı kotayı aştıgında maliyeye beyanname vermek zorundalar bu nedenle maliyeyle ugraşmak istemeyen yatırımcılar bir miktar satış yapıyorlar .bu durum
2020 yılına ait beyan sınırı söyledir şayet aldıgınız temettünün yarısı 90 100 tl den az ise beyanname vermek zorunda degilsiniz şayet bu rakamı geçerse beyanname vermek zorundasınız beyanname vermek illa vergi ödemek degildir üstüne vergi iadesi bile alabilirsiniz 2021 yılına aiy sınır şubat ayında güncelleniyor ben böyle biliyorum yanlışımda olabilir siz yinede inceleyin
"2020 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 1 - 31 Mart 2021 tarihleri arasında verilecektir."
borsa yatırımcılarının dikkat etmesi gereken bir konu. gelir idaresi başkanlığı konuyla ilgili bir rehber hazırlamış durumda.
https://www.gib.gov.tr/sites/default...radirehber.pdf
2021 şubat ayında yabancılar 5.344.477 adet alım ve 5.018.611 adet satış yapmışlar. net alımları 325.866 adet
sn foton vergimevzuatına tam hakim degilim temettünün beyan edilmesi çok bilinen bir konu degildir bende sizin gibi anlıyorum aldıgımız temettünün vergisi zaten kaynagından kesiliyor bize vergisi ödenmiş net veriliyor 180 bin tl üstündeki temettügeliri maliyeye beyanname veriliyor diye anlıyorum sn yükselc nin paylaştıgı linki okudum ama tam anlayamadım iyi bilen birisi açıklarsa bende sevinirim iyi günler
2920 yılı temettü geliri brüt 98.000 lirayı geçiyorsa beyanname vermek gerekiyor.Bu rakam her yıl değişiyor.Şunu da belirteyim beyanname verdiğiniz takdirde vergi iadesi de alabilirsiniz.Bu konuyu herkes bilmiyor.Vergi dairelerinde dahi bilen pek çıkmıyor.İnternet vergi dairesinden verilebiliyor.
tsk. sn yukselc, paylasiminizdan anladığım kadarıyla 98 bin tl temettü geliri için beyan gerekmiyor, total temettunun yarısı 49 bin lirayı geçiyorsa beyan gereklidir, temettunun büyüklüğüne göre alınan temettunun yarısının %15 ila 40 arasında vergi kesileceği yazıyor.
konuyu sadece temettü geliri açısından ele almak hatalı. linkini verdiğim rehberin "1. MENKUL SERMAYE İRADI SAYILAN GELİRLER" başlığı altında sayılan bölümü dikkatli okumakta yarar var.
2020 total
Overall, tüm sene
Bilançolara göre
Kendimin belirlediği 15 kriterlere göre
Hbk büyüme, özsermaye karlılığı
Cari oran, borç, Fd, Favok, Nakit
Esas faliyet kar ı vs vs..
Puantaja göre
Excel listemde çıkan en güçlü bilanço
Bana göre En sağlam, en iyi bilançolu ilk 6 şirket..sizleri bilemem )))
Ford Otosan
Deva İlaç
Ege Seramik
Vestel Beyaz eşya
Otokar
Türk Traktör
Oyak Çimento ilk bilanço olduğu için değerlendirme dışı lakin,
Oyak çimentonun bilançosu da çok güçlü..
Fiyatlanmıştır, fiyatlanmamıştır
Ucuzdur, pahalıdır , Orasını bilemem..
2020 bütün Bilançoya göre, büyüme ve kar lılık analizidir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
2 hafta önceki silkelemede en büyük yamuğu ttrak hissedarlarına yaptılar. 180'lerden toplamaya başlamıştım, 200 ortalamadayken ve ford, otokar dip yapmışken ttrak 205'lere çekilince tümünü sattım. şimdi 200-195-190'lara değse de alsam diye her gün emirle bekliyorum. temettü öncesi son bir umut.
Bence birçok yatırımcının yüksek fiyat beklediği noktada aşağılardan fiyat ile alım beklentilerini ifade etmek hem yatırımcıları yanıltabilir hem moral bozukluğuna sebebiyet verebilir. Örneğin sizde otokar olsa ve hisse 380 ken 5-10 yatırımcı hergün 350 lere alış girdiğini ifade etse sizleri olumsuz etkilemez mi ( alış girebilirsiniz tabiki ancak paylaşmamak en güzeli ) hayırlı kazançlar dilerim
Temettü öncesi Froto'nun verdiği alım fırsatlarını (Otkar da verdi aslında) Toaso ve TTRAK verir mi sizce? bugünlerde bolca Froto ve İsmen topladım. otkar ve ttrak'ta elim boş bekliyorum.
temettü öncesi düşüş olur mu diye geçen yılı da baz alamıyorum zira mart krizi patlamıştı.
143 bin pozitif