İşlem hacmi düştü 3 -5 ne denk getirirse topluyorlar sanırım.Bilançoyu mu bekliyor başka bir düşüncesi mi var bilemiyorum.
Printable View
İşlem hacmi düştü 3 -5 ne denk getirirse topluyorlar sanırım.Bilançoyu mu bekliyor başka bir düşüncesi mi var bilemiyorum.
Bilançonun güzel geleceğini bekleseler sanki bu kadar baskılamazlardı. Son çeyrek kötü geldi. Bu çeyrek en az 4-5 milyon tl kar gelmeli ama döviz borcu yüzünden insanı korkutuyor. Umarım bilanço güzel gelir. Şirketin yatırım temsilcisine döviz borcu ve gelirleriyle alakalı ve dövizin etkisiyle ilgili mail attım ama herhangi bir cevap gelmedi. Gelirse paylaşacağım.
Ona ben de bakmıştım da dövizin değeri yılbaşından beri %20 nin üzerinde artmış. Net kara etkisi bu sene şimdilik eksi 20 milyon olacak. Satışlarda şahlanma olmalı ki bu etkiyi fazla hissetmeyelim. Yalnız ilk 3 ayda kur %10 artmış. borcun etkisi 2. Çeyreğe göre bilançoyu daha az etkileyecektir. Umarım Şubattan sonra başlayan virüs salgınının etkisiyle ciro artışı sağlanmıştır.
Ciro 70 milyon civari olacaktir diye tahmin ediorum. 15% net efk ile calissak elde edilen kar kur gideriyle torpulenecek. +-2 mioTL gibi bir net kar rakami surpriz olmaz ve fiyatlarin icindesir bence. Daha iyi yada daha kotu olmasi fiyatinda biraz daha asagi yada biraz daha yukari gitmesine neden olacaktir. Neticede bu kur etkisi fiktif bir etki. Doviz gelirimiz yuksek ve onlarla odemelerimizi yapiyoruz. Uzun vadeli bakmayanlar icin stresli gunler, uzun vadeciler icin biz bu filmi daha once gormustukler:)
Sent from my iPhone using hisse.net
Dünyanın en büyük perakendecisi Walmart, virüs salgını sonrası ibreyi Türkiye’ye çevirdi. Plastikten ambalaja ve gıdaya kadar onlarca firma şimdiden Walmart’a satış yapmaya başladı
Koronavirüs, dünya devinin ibresini Türkiye'ye çevirtti. Dünyadaki onbinlerce mağazasına 'ucuz üretim' diye Çin mallarını sokan Walmart, virüs salgını nedeniyle fikir değiştirdi. Çin'den mal alımını azaltan perakende devi, siparişlerinin bir bölümünü Türkiye'ye kaydırdı. 27 ülkede, 55 farklı markayla faaliyet gösteren, 520 milyar dolarlık cirosu, 25 milyar doları aşan nakit akışıyla dünyanın en büyük perakendecisi olan Walmart için plastikten yiyeceğe kadar pek çok üründe Türkiye alternatif olmaya başladı. Türkiye'nin ilk ketçap ihracatçısı Assan Foods, Lux Plastik, Avşar Emaye, Titiz Plastik, Mehtap Alüminyum, Gondol Plastik, Paşabahçe, Keramika, Solmazer ve Arda Cam gibi onlarca firma Walmart'a satışa başladı.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/202...urkiyeyi-secti
:)))))) yau sabah atv ,star haberini ciddiye alan var mı...ulan bunları okuyan dinleyen dunayayi biz yönetiyor. Turk lirasini butun dunya kullanmasa da kıskanıyor.... turkiye vatandaşlığı almak icin birbiriyle savaşıyor bilir....yani fix tv bunlarin toplamının 5 kati izleniyorsa ista bu gercekle badasmayan haberlerinden..
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ankutsan, Virüssavar Gıda Ambalajı Geliştirdi.
Türkiye’nin 500 Büyük Şirketi†listesinde 385’inci olan Ankutsan, virüs savar
kağıt geliştirerek, gıda ambalajları üretmeye hazırlanıyor. Açıklamada, ArGe’si yapılan ürünün Sağlık Bakanlığı’nda onay sürecinde olduğu ve süreç
tamamlandığında her gün e-ticaret ile evlere girmeden önce balkonlarda
bekletilen gıda ambalajlarının, tedirginlik yaratmamasının hedeflendiği
belirtildi. Ayrıca ihracata gidecek pek çok yaş meyve sebzenin de bu
ambalajlarla avantaj yakalaması hedefleniyor. Ankutsan, koronaya rağmen
bu yılki büyüme oranının da %25-30 arasında olacağını öngörüyor
https://i.hizliresim.com/4DqIez.jpg
Piyasalar acimasiz hocam [emoji1]
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sermaye Şirketlerinin Kar Dağıtımına İlişkin Düzenleme
17.05.2020 tarihli ve 31130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan «6102 Sayılı
Türk Ticaret Kanununun Geçici 13 üncü Maddesinin Uygulanmasına İlişkin
Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ»e göre; sermaye şirketleri, kanunun 17
Nisan 2020’de yürürlüğe giren geçici 13’ncü maddesinin yürürlüğe
girmesinden 30 Eylül 2020 tarihine kadar 2019 yılı net dönem kârının
yalnızca %25’ine kadarının nakden dağıtımına karar verilebilecektir. Geçmiş
yıl kârları ve serbest yedek akçeler dağıtıma konu edilemeyecektir. Bu
sınırlama, Kanun’un 462’nci maddesi uyarınca iç kaynaklardan yapılacak
sermaye artırımında uygulanamayacak. Ayrıca, sermaye şirketlerinde genel
kurul tarafından 30 Eylül 2020 tarihi sonuna kadar yönetim organına kâr
payı avansı dağıtımı yetkisi verilemeyecek. Devlet, il özel idaresi, belediye,
köy ile diğer kamu tüzel kişilerinin ve sermayesinin yüzde ellisinden fazlası
kamuya ait fonların, doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin yüzde
ellisinden fazlasına sahip olduğu şirketler bu Tebliğ kapsamı dışında kaldı
Ben kisaca anlatayim takas zaten herseyi anlatiyor,piyasaya mal veriliyor alanlar ise daginik asagida sadece mayis ayi takasi var.
Bu sebeple bi sure daha bu fiyatlarda baski yiyebilir ama bugunleride atlatir durdo ne zor gunlerde gecird, ama yoluna devam etti.
https://i.hizliresim.com/L5SJiv.jpg
https://i.hizliresim.com/mEKIIu.jpg
İsmail bey bende anlık olarak gösteren ekran yok.
bende 4 mayıs itibarıyla sizin resimde satışta tarafında ilk sırada olan aracı kurum 69,264 satışta gösteriyor.
sizinki anlaşılan anlık olarak veriyor olmalı ki 83,481 olarak görünüyor.
ve aradaki fark:14.217
sizin verdiğiniz resimde satışta ilk sırada olan kurum bugün 14.217 lotçuk daha satmış oluyor o zaman.
benim anladığım bu
her şey için teşekkürler.
Önemli bir haber aslında ;
Benım anladığım şirketler 2019 yılında kar larının en fazla %25 ini temettu olarak dagıtabilecek.Eğer 2019 yılından önce de kar ettıysen ve yedek akçelerde paran varsa onuda temettu olarak verme diyorlar.
İç kaynaklardan yapılacak sermaye artırımında uygulanmayacak yani para şirket içerinde kalsın isteniyor, bedelsiz sermaye artırmına yönlendiriliyor şirketler.
İsmail bey sizden bir ricam olacak
seans sonunda 02.12.2019 ile 18.05.2020 arası alan ve satanları gösteren bir pasta atabilir misin foruma
https://i.hizliresim.com/QLR0yX.jpg
https://i.hizliresim.com/9m5nVq.jpg
İsmail bey teşekkür ederim. Tahmin ettiğimiz gibi rakam artıyor.
Şimdiye kadar son gün vizeye çalışan öğrenci gibilerdi. Hep son güne bıraktılar. Değişeceğini sanmıyorum. Ciro 70/72 civarı tahmin ediyorum. Ama alt kalemlerde ne çıkar göreceğiz. Ancak yazacagımız bir kambiyo zararı olacak o kesin( cok önemsemiyorum bu kısmı) favök kâr marjını ben de merak ediyorum. Dipte negatif olmasın yeterli bu dönem.
Cok zahmet oluyor farkindayiz ama bilancoyu gondermeniz mumkun mu acaba?!!:)
https://i.hizliresim.com/e6LsXB.jpg
https://i.hizliresim.com/yrn5uf.jpg
Piyasa saticiyi karsilamakta zorlaniyor,bunun kirilmasi icin guzel bir haber lazim. Yakin zamanda sermaye artirimi bekliyordum o da gecikti,olurda gelirse tahtaya hareket gelir.
Kapa geçici vergi beyannamesi düşmüş. Geçen seneki geçici vergi beyannamesine göre çok kötü duruyor. Umarı spk ya göre düzenlenen de bizi şaşırtır.
Şirketin en iyi muhasebe departmanı çalışıyor. Maşallahları var😀 korona öncesi bu bilanço geliyorsa koronalı ikinci çeyreği düşünmek bile istemiyorum 😂😅😀🤪😘
Korona sonrası bu aylarda şirketi arayan oldu mu? Siparişler, iş yoğunluğu vs hakkında bilgi alan var mı? Spk’ya göre düzenlenen daha iyi olacaktır ama geçen sene geçici vergiyi bilançodan sonra vermiş. Bu sene ise bilançodan önce göndermişler. Ne yapıyorlar anlamadım.
Ben sirketi ariyorum ve devamli isler ile ilgili konusuyorum. Siparislerde herhangi bir sorun yok. Gecen yil sonu vuk 259 mio idi ama ufrs 248 geldi. 11 mio TL donem kayacak ve bu yila ek ciro olarak yansiyacak. Tabiiki bu donemde de 2. Ceyrege sarkacak satis olacaktir. Ama ilk ceyrek nispeten Ulker’e yapilan satis fazla oldugu icin ihracat payi biraz dusecek buda 2. Ceyrege kayan satisi kisitlayacaktir. Ufrs de 75 mio civari bir satis -1 +2 mio civari bir net kar bekliyorum. Beklentiler dahilinde bir rakam olur sirketimizin degerini negatif etkilemez diye dusunuyorum. 15 haziranda genel kurulda daha detayli bilgiler elde etmeye calisir ve burada sizlerle paylasirim eger birseyler ogrenirsem.