İgl de bitti yarın son bir şans veriyorum sonra byee
HUAWEI KII-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
sayin admustafa sizin hic dolariniz yokmu?!
Valla borsa ile gene iyi ilgilenebiliyorsunuz,:bravo: hisse fiyatları saatlik oynamalarla kar yada zarar yazdırıyor.
İş güç arasında hisse takip etmek mümkün değil.
Ya gram alıp yatacağım
Yada burgan, nkolay falan bölüşeceğim.
Fazla takip gerektiren şeyler yoruyor insanı.:)
130 lirasi nereye gitmis soran bir arkadas vardi onun cevabi bulundu mu............
[ toplam 430bin tl idi fil 3 parti sattim ilk 200 de fazla kesildi ikincide fazla kesilen 130 u dengeledi
Son 30 binde benim dogru hesabim gerceklestii tamamini bi seferde satsaydim kesinti tek kalemde.dogru olucaktj pff de ki kural su ilk giren son cikarQUOTE=shangil;3587967]Yanlis yapmis kardes
O hesapta gosteren miktari son miktar biliyormus bence. Bende oyle dusunurdum geçen ay anladim. Gosteren fiyat stopaj kesilmemis rakamdir[/QUOTE]
[Hesap dogru 2 ve 3 parti satista %10 stopaja denk geldi fazla kesinti yokQUOTE=admustafa;3587832]Cevap gelmedi henüz. Ya yıllık bir ücret alındı yada yanlış bir hesap var ortada[/QUOTE]
Bu fon işi hesaplayınca bana zarar ettirmeye başlamış ppf, borçlanma ve değişken vardı ama ortalama getirilerine bakınca son 1 ay %15 getirmişler, zaten ppf ve borçlanmalar eskisi gibi değil, diğerleri de eksi getirebiliyor, 24 civarı günlüklere geçmek daha iyi olacakmış.
Sattım OKT'leri de. Hiç fon kalmadı elimde. (BES dışında)
igl tamamen sattım 5000 liralık bıraktım,kalanı fil ve okt devam ediyorum.okt suyunu çıkardı 20 nedir arkadaş anlamıyorum şimdi satsam 3-4 gün en az 26 ya yakın getirir biraz daha bekleme kararı aldım okt için.fil en azından 23.50 üzeri getiriyor.(nazar değmesin)
Nkolay bugün 282 gün veriyor varmı başka alan dün ufak miktara 577 gün vermişti buyuk paraya 282 verdi 9ay 12gün .
Bunlarda ana parayı çekmek gerekirse nasıl oluyor zarar etme durumu var mı acaba? Sabit Kuponlu, Değişken Kuponlu, iskontolu çeşitleri var daha önce hiç almadım hangisi nedir? halka arzdan mı alınır yoksa işlem görenlerden alsak olur mu? bir sürü soru
Mesela Koç Fıat Kredi Finansman A.Ş. Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Çimsa Çimento Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Bolu Çimento Sanayi A.Ş bunların tahvilleri görünüyor hepsi güvenilir yerler mevduat eşlenikleri 28.5 civarı Değişken Kuponlu, nitelikli yatırımcıya ama vadeleri uzun 600 gün civarı, bunlar şimdi alınabilir mi? zamanından önce tamamını satmak gerekirse zarar olur mu? almak iyi bir tercih olur mu? nasıl oluyor bu işler anlayamadım.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GPF
Gunluk % 0.3175 getirmis, net gelirin MK si % 122.71 wuuuuv denilebilir mi elbette hergun boyle olmayacak ama wuuuuv sanki
Ozel sektor tahvil sanirim uzun sure elinizde tutarsaniz daha iyi olur ikinci el pek piyasasi olmayabilir bunlar kisisel gorusum sadece bir net bir bilgim yok, devlet tahviline gore dusunmekteyim..
Ozel sektor tahvil de eger firma iyi degil ise bir kac sene once AYNES te oldugu gibi zarar cok fena oluyor, riskli yatirim biraz..
Tacirlerin Değişken Fonu TCD ile Gedik Değişken GPG dikkatimi çekmeye başladı. Takip eden arkadaş var mı?