Bofa fena sattı tepeden, sağlam verdi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bofa fena sattı tepeden, sağlam verdi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar Selamlar,
Bugün genel kurula katıldım. Aklımda kalanları buraya da yazmak istedim:
- Kazakistan'daki santral 2025 yılında faaliyete geçecek, santral 2. el olmayacak yani bir santrali söküp götürmeyecekler. Isı + elektrik şeklinde bir ifade oldu, ısı'dan kasıt hane halkına da ısınma sağlayacaklarmış. Mevcut beklenti yıllık 50 milyon dolar getiri.
- Antalya'daki santralin kapasite kullanım oranının neden düşük olduğu ile ilgili sorular geldi, buradaki verilere çok takılınmaması gerektiği, bu kapasite kullanımında görünmeyen bir miktarın sekonder olarak devlete satılmaya devam ettiği belirtildi
- Naci Bey'in şirkete global anlamda yardımcı olacağı belirtildi. Benim buradan anladığım yeni yatırımlar ya da kredi vb. için Naci Bey'in etkisi olacağı yönünde oldu
- Ukrayna'daki yatırımın durumu soruldu. Savaş sebebi ile beklemede olduğu, savaş sonrasında daha büyük fırsatların da olabileceği belirtildi.
- Şirket etkin bir şekilde yeni yatırım fırsatlarını gözden geçirdiğini belirtti. Şu anda önüne gelen projelerden şirket kendisi için en faydalısını seçmek istediğini belirtti, buradan şirketin elinin güçlü olduğu çıkarımına vardım.
- Yatırımlar stratejik olarak Asya'da, Afrika'da ve Güney Amerika'da(her ne kadar mesafe uzak olsa da) önceliklendiriliyor.
- Hisse performansı ile ilgili yatırımcıların yorumları oldu, toplantı başkanı Korkut ÖZTÜRKMEN bey daha da iyi yerlere gelmesini beklediğini sözlü olarak ifade etti.
- Bu seneki finansal hedeflerin güncellenip güncellenmeyeceği soruldu. Şirket öncelikle 2. çeyrek bilançosunu görmek istiyor, sonrasında bir güncelleme olacak ise eylül ayı gibi olabilirmiş.
- İsrail'den gaz alımı olup olamayacağı soruldu, şirket civar ülkelerin tümünden böyle bir alım olup olamayacağı ile ilgili çalışıyormuş
- Temettü her sene değerlendirilecek ve o zaman karar verilecek
- Elektrikli şarj istasyonları ile ilgili gelen soruya şu anda böyle bir hedefin olmadığı, ileride olsa bile holding tarafında olabileceği belirtildi
- Yenilenebilir enerji ile ilgili gelen sorularda şirket bu konuda hala ciddi gelişim kaydetmesi gerektiğini kabul ediyor, buralarda da çalışmaları varmış.
Yanlış ya da eksik hususlar var ise kusura bakmayın. Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Selamlar
bu degerli bilgiler icin cok tesekkurler hocam.
twitter da gordugum kadariyla kazakistandaki santralde isitma icin de ayri bir fiyat belirleyeceklerini soylemisler. Yani 50 milyon dolar elektrik uretimi icin, isitma icin de ayri bir ucret alacagiz. dogru mudur?
evet dun ve bugun nerden bakarsaniz 3.5 milyon lot satti.
fon cikisi olabilir, bugun bazi buyuk tahtalarda asiri satis ve alis oldu.
saglik olsun, ben cok takilmiyorum, duser de cikar da. Hele su temettuyu bi yiyem de :)
Bu arada akseni bu buraya getiren de bofa alislari.. bazi gunler iki uc gun pespese milyon lotlar alip direncleri kirip gitti.
tesekkurler sayin steafan.
bu tur seyleri is bitmeden sozlesme imzalamadan sozlemezler ama kisaca sorayim.
yakinlarda gelebilecek herhangi yeni bir santral anlasmasi imasi yapildi mi? veya pazarliklari cok ilerlemis muhtemel santrallerden ucundan da olsa bahsedildi mi?
Çok fazla proje kovalandığından bahsedildi artık proje seçiyoruz noktasına geldiğimizi söylediler. Ukrayna’da bile savaş durduğu an enerji ihtiyacının çok olduğu ve hızlıca projelerin başlayabileceği söylendi. Afrika’da kapasite arttırımlarının ve yeni işlerin peşinde olduklarını söylediler. Yenilenebilir enerji de özellikle güneş enerjisinde bir çok çalışma yaptıkları ve yakında sonuçlanabileceğini söylediler. Yenilenebilir enerji kısmında geride olduklarını ve bunun farkında olduklarını belirttiler. Bu açığı da kapatacaklarına inanıyorlar.
Beklediğimden daha güzel geçen bir genel kurul oldu açıkçası birçok yazılan olmuş hepsi yeni beklentiler yaratacaktır mutlaka genel kurul da yönetimin sinerjisi toplantı öncesi yada sonrası kişisel sorulara içtenlikle verilen cevaplar tatmin edici idi. Tüm ortaklara hayırlı olsun.
Aksen gibi malın olsun.
Genel kurul sonrası beklemeye aldılar. BOFA boşalttığı malı hala almadı, bakalım ne zaman alacak.
Öte yandan, şirket bistin en değerli şirketleri arasında, daha da yükselmesi için yeni yatırımlar lazım gibi....
Üstad lar bır sey sorucam 10 bın lot a ne kadar alıcaz
Sagol un extra vergı yok sanırım brüt 57 net 51 dogrudur
Bu gün birisi (sanırım yapı kredi) 27,70 de tam bir milyon lotu satışa koydu. Bir türlü bitmedi..
Sonrasinda karanlikta fiyati kaldirdilar.
Sanirim son 1.5 yilda yanlis hatirlamiyorsam 2-3 kere oldu bu olay, forumda gecmise gidersek az cok buluruz zamanlarini. En son hatirladigim 17 civarindaydi hisse galiba. Milyonluk lotlar konulmustu kademelere, sonrasinda hisse roketledi.
Ins bu sefer de aynisi olur.
Bölünmeden önce 7140 21 mılyon koymuştu bırısı
Deniz Yatırım 1.528
Vakıf Yatırım 1.486
İNFO Yatırım 1.339
Hepsini yanıltacak bir bilanço geleceğini tahmin ediyorum. Nedenleri olmuş yada olabilecek bir Kıbrıs tahsilatı +döviz hareketinin artısı +Özbekistan tarafının 1. Çeyreğe göre daha sağlam katkısı+Antalya ve Bolu çalışması ve garanti kapasite ödemeleri derken uzar gider... Bekleyip görelim
Yakin, orta ve uzun vade Aksa Enerji icin somut gundem maddeleri ve beklentiler. Iyi haftasonlari..
Guclu 2. ceyrek bilanco, ve daha guclu (tam kapasite ozbekistan + dolar kuru) 3. ceyrek bilanco
Kazakistan 240 MW uretim ve isi santrali kurulumu (ihale alindi, 2025 devreye alinma tarihi)
Gana mevcut santral icin sozlesme uzatma gorusmeleri devam,
Ukrayna 2 terminal yaklasik toplam 500 MW niyet mektuplari (genel kurulda bahsedildigi uzere savas bitmesi durumunda muhtemelen santral sayilarinda ihtiyac artisi)
Libya 1000 MW santral muhendislik ve yapim isleri,
Angola imzalanan niyet mektuplari
Congo santral rehabilite ve devreye alma (100MW toplam, elektrik ihracat sozlesmesi tamam, elektrik iletim sozlesmesi gorusmeleri suruyor)
Congo yeni santral gorusmeleri (yaklasik iki ay once Congo Enerji bakaninin Antalya santrali ziyareti)
Irak enerji ihracati (bunda son durumu bilen var mi?)
Turkiye ici yekdem (35MW) ve bolu goynuk gunes enerji sistemleri (35MW) kurulumu
Soyut gundem maddeleri
Avrupa da yenilenebilir enerji santralleri icin arastirma ve takip
Kirgizistan da ve diger orta asya ulkelerinde yeni santral isleri icin arastirma ve takip
Guney amerika da potansiyel pazar arastirmalari
Elektrik depolama projesi
Surdurulebilir temetttu dagitma istegi
Deniz Yatırım 1.528
Vakıf Yatırım 1.486
İNFO Yatırım 1.339
Gedik Yatırım 1.322
Nereden nereye yapıkredi hedef fiyat 39 TL...
Borsanın en pahalı hissesi AKSEN miş.
2. Çeyrek bilanço son tarihi ne zaman arkadaşlar.
Bu enflasyonist ortamda ,bu dolar artışında,bu kadar iş yapan firma buralarda oyalanmaz ama burası Bist...
Herhalde günün belalısı AK olacak. Durdu durdu birden bire sürekli satışa mal yığmaya başladı.
Selamlar herkese,
Gana finans bakanı tarafından açıklanan ve 25 temmuz 2022 de yayınlanan habere göre sanırım enerji anlaşmaları tamamlanmış.
Aşağıda ilgili linki paylaşıyorum;
https://www.myjoyonline.com/renegoti...ance-minister/
Finance Minister, Ken Ofori-Atta, has disclosed that government has saved $13.2 billion from renegotiated power deals with six Independent Power Producers (IPPs).
According to him, the companies are Karpower, Cenpower, Early Power, Twin City Energy (formerly Amandi), AKSA Energy and Cenit.
Selamlar, saygılar
Hükümet 13.2 mlr usd tasarruf edecekmiş yeni anlasmayla.
Anlasmalarin detaylari belli degil ama toplam 6 şirket var anlasma saglanan.
Bakkal hesabı ile hepsinin ayni büyüklükte anlasma yaptigini farzedersek şirket başı 2.2 mlr usd gelirden vazgecilmis. Tabi bu hesap çok duz bir hesap. Anlaşmaların büyüklüğü, hacmi ve süresine göre bu vazgecilen miktarlar degisir.
Velhasıl bana pek olumlu bir haber gibi gelmedi. Vazgecilen rakam cok büyük.
Aksen e kiyak geçmedilerse piyasa olumsuz algilayabilir.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam siyasetçiler olanı abartmayı severler, adam en üst limit fiyatları vermiştir( şu şöyle olsaydı da bu böyle olsaydı, biz şöyle yapardık diye hesap yapıyorlardır kendince) diye düşünüyorum. evet ilk anlaşma kadar karlı olmasa bile yine de iyi fiyatlardan anlaşacağımızı düşünüyorum. bizim kurulu hazır santralimiz var, yeni bir santral kurmanın maliyetini onlar da biliyordur. kapasite artışı ve 10-15 yıllık bir anlaşma bize ciddi anlamda katkı sağlayacaktır.. piyasada g*****n yenilenmeme korkusu da vardı, o da ortadan kaybolacak... bana göre bize her halükarda olumlu yansıyacaktır...
Merhabalar, hocam ben de size katılıyorum. Kapasite artışı ve uzun vadeli bir sözleşme olumlu katkı sağlayacaktır düşüncesindeyim. Ki enerji sektörü ile ilgili birkaç kişiden aldığım görüşte benzer yönde idi.
Muhtemelen yakında bu konu ile ilgili şirketten kap bilgilendirmesi gelecektir.