Masrafların paylaşımı (ısınma gibi) daha ekonomik olduğundan sanırım.
Printable View
Fenerbahçe maçından sonrası atılan kaşkolları gördüyseniz;bu eylen birazda depremden etkilenmeyenlerin iç huzuru bulma eylemi.10 tl yardımı da birazda vatandaşlardan gelen talep üzerine yapıyorlar gibi. Dün iş ATM de işlem yapmak için gittiğimde, siyah bir yazı ile taziye mesajı yazıyordu.Bekledim bir talep olur mu diye,olmadı. Olsa idi inanın yatırırdım. İç huzuru bulmak için.Sanırım öyle bir şey.
sadecegrafik nelerden bahsediyor merak edenler için ....İngilzce şart...:)
https://books.google.com.tr/books?id...kimler&f=false
Elazığ'da UMKE görevlisinin telefonla konuşup kurtardığı Azize Çelik'in annesi olduğu öğrenilen Sakine Düşmez'in cansız bedeni enkazdan çıkartıldı. O anları anlatan itfaiye eri gözyaşları içinde ''Urfa'dan evimizi barkımızı bırakıp buralara geldik. Çoluk çocuğumuzu bıraktık, çünkü buradaki kardeşlerimiz muhtaçlardı. Allah yardımcıları olsun'' dedi.
Benim epeydir dile getirdiğim konu bu...
Yarın (gecinden versin) bir büyük yıkımda, aynı şehirde kendi ailesi de acil yardıma muhtaç bir durumda, ya da henüz ailesinin ne durumda olduğunu bilmeyen kurtarma, itfaiye, ambülans görevlilerini biraraya getirmek nasıl mümkün olacak?
Bu soruya mantıklı gerçekçi bir yanıt bulmak lazım. Yöneticilerin görevi bu...
Coranamıdır Wuhanmidir, adı ne karın ağrısı ise, hakkında ne düşünüyorsunuz?
60 Milyon kişi karantinada deniyor, yoksa domuz ve kuş gribi gibim fasaryami?
Yapemeycekler
Inancli tayfa bu moron yavrularina avans verip egleniyo
Sonra inananlar cocugu koyunca
Bu ustupu tarz kiyafetlerle artik yer bezi mi yoksa car wash tan sonra arac kurulama mi ne yaparlar
Feysbuk meysbuk ne ya Sil hesabi gitsin sadecegraf
Ama uzun yaziyon
Sadece graf ko gec
Biz anlarik
:))))
Depremide es geçmeyeyim, herkes Bizansın derdinde emme, Izmirde de geçmişte çok ciddi 3 deprem olmuş.
Eğer biyolojik silah değilse, atlatılır. Muhtemelen şu anda bile atlatan çok insan vardır. Burada sorgulanması gereken dev bir havalimanı açarak bizde bu risklerin parçası oluyoruz. Getiri hesaplanırken bu risklerde hesaplandı mı ?. Bu risklere karşılık ayrıldı mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://emlakansiklopedisi.com/images..._%20893225.jpg
B. vardi sanki, Orta Asyadan gelip bu alti çürük yere yerleşmek, baktım orada fay hattı yok.:he:
Tesadüf eseri CoronaVirüsü haberinden önce birkaç ay önce Netflix de Mesih dizisi başladı. Şimdi de Netflix de Pandemic dizisi başladı.
Satanist Küreselcilerin oyun planı devam ediyor.
Bir yandan da Greta Thunberg isimli Soros bursu ile özel yetiştirme ajan bebe ile doğal afetlere sebep sonuç bulmaya çalışıyorlar.
Elinizde mutlaka bir miktar commodity varlık olsun bu süreçte. Commodity fiziksel her türlü varlık kıymete binecektir.
Çalkantı ne kadar devam eder bilinmez.
Greta Thunberg in kulağına kim ne fısıldıyor? Aynı adamlar Netflix, FaceBook ve Google üzerinden de akıl formatlaması yapıyor.
İnsanların uyanıp gelenek göreneklerine, manevi değerlerine ve aile kavramına daha sıkı sarılması tek çare.
https://pbs.twimg.com/media/ELnHDh1WwAE_U_y.jpg
Bu Çinli ile aynı uçakta Türkiye'ye gelen tüm kişiler muayeneden geçirilmeli ve gerekirse karantina altına alınmalı.
Virüs 2-3 hafta kendisini vücudun içinde hiçbir belirti vermeden saklayabiliyor.
Zira bildiğim kadarıyla uçaklardaki havalandırma ve klima sistemi kapalı devre çalışıyor.
Genelde aşının bulunması 3-5 ay sürüyor.
O zamana kadar borsalarda büyük oranda düşüş olur, Commodity fiyatlarında özellikle Precious Metals tarafında ciddi oranda yükseliş beklemek mantıklı olur.
Ülkeler mecburen turizm, havacılık, alışveriş, ithalat ihracat azalacağı için GDP deki azalmayı para basarak telafi ederler. Kıymetli Madenlere talebin artmasını beklerim bu 2-3 ay boyunca. Commodity lerde de ülkeler arası alışveriş Virüs bulaşma riskinden dolayı azalacağı için ÇİN den gelen ucuz malları kimse bir süre almaz, alternatif pahalı kanallardan almaya çalışır. Virüs riski olduğu için AliBaba vb yerlerden alınan ÇİN ürünlerini ülkeler içeri sokmazlar. Sokarlarsa bile süre 10/20 kat daha uzun sürer gümrükte.
Sonra tekrar borsalara geri dönüş olur. Mayısa kadar kargaşa devam eder. Yaza borsalarda alım yaparak girilebilir.
Muhtemelen vakaların en az rastlandığı ülkeler güvenli liman olurlar.
İşin boyutu ciddi görünüyor. Aşı bulunana kadar muhtemelen global borsalar başta olmak üzere riskli varlıklarda düşüş devam eder. Aşağıdaki tweet video.
https://twitter.com/ashtually/status...393775105?s=20
Aşı bulununca BRIC hisseleri büyük ralli yaparlar. O zamana kadar ne kadar düşerler bilemiyoruz. Takipteyiz.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...820_Chrome.jpg
Vay efendim yarasa yemişler, yok efendim yılan yemişler de ondan bulaşmış, ınternette tonlan rivayet var.
Yahu bunlar kedi ve köpek etine bayılır, bundan daha iyi taşıyıcı, bulaştırıcı ne olsun?
https://www.linkpicture.com/q/Screen...433_Chrome.jpg
Mao dangalagi, serçeleri tarım düşmanı ilan etmiş ve iki milyar serçeyi öldürtmüş.
Böcekleri yiyen olmayınca, bütün tahılı haşarat yemiş bu da büyük kıtlığa sebep olmuş ve en az 20 milyon kişinin açlıkta ölümüne sebep vermiş.
Yani biraz da bu kıtlık, Çinlilerin ne bulurlarsa yeme alışkanlığının bir sebebi.
Baska barmak atılacak konu kaldıysa, hemen bildirin 4-5 saat yokum çünkü.:oleyo:
ilaç fiyatları ilginç gerçekten. İki antibiyotik ve bir mide koruyucu ilaç için eczane $540 dolar istedi. Türkiyede ki bir eczaneye sordum, cebinden alırsan 105 lira, doktora yazdırırsan çok cüzi bir miktar dedi.
Benim on yıldır kullandığım bir ilaç var. Pfizer lisansi ve üretimi...
Ancak SSK ile döviz kuru anlaşmazlığı yüzünden zaman zaman kayboluyor, piyasaya verilmiyor bu ilaç.
Ben de bulduğum da kendi paramla alıyorum. Fiyati 92 lira idi en son aldığımda.
Eczaneme sordum.
Yurt dışından alabilir miyim diye.
Alabilirsin ama çok pahalı olur dediler.
Yukarıdaki arkadaş yazdığı gibi o da Türkiye'de ilaç ucuz falan dedi.
Fransa'ya giden bir arkadaştan istedim.
4 kutu aldı geldi.
Fiyat 4,5 avro...
Eczacıya "hani bizde ilaç ucuzdu?" dedim.
Lafı geveledi...
Benim on yıldır kullandığım bir ilaç var. Pfizer lisansi ve üretimi...
Ancak SSK ile döviz kuru anlaşmazlığı yüzünden zaman zaman kayboluyor, piyasaya verilmiyor bu ilaç.
Ben de bulduğum da kendi paramla alıyorum. Fiyati 92 lira idi en son aldığımda.
Eczaneme sordum.
Yurt dışından alabilir miyim diye.
Alabilirsin ama çok pahalı olur dediler.
Yukarıdaki arkadaş yazdığı gibi o da Türkiye'de ilaç ucuz falan dedi.
Fransa'ya giden bir arkadaştan istedim.
4 kutu aldı geldi.
Fiyat 4,5 avro...
Eczacıya "hani bizde ilaç ucuzdu?" dedim.
Lafı geveledi...
Neden bu kadar fark dediğinize göre siz de fiyat karşılaştırması yapıyorsunuz gibi geldi bana...:)
AliBaba dan alınacak ürünlerde CoronaVirüsü ihtimali olması riskinden dolayı binlerce sipariş iptal ediliyormuş. AliBaba hisseleri çakılırsa iyi olur. %30-%50 düşerse bu hengamede alım için iyi bir fırsat olur Nisan Mayıs aylarında.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...g-Internet.jpg
Tamam tombalayi bulduk, Çinden 5 yıldır birşey almıyordum, Turkiyede bulamadığım biride burada çok pahalı olan 2 zımbırtı aldık!
Virüs üst aklın işi gibi görünüyor. Tam tatil haftasına denk gelmesi şüphe uyandırıyor. Öyleyse mezar..