https://resmim.net/cdn/2022/10/21/OYHQF.png
Haftalık Logaritmik USD grafik.
TL olarak 69,10 ve 79,40 seviyeleri yakın hedefleridir. USD olarak ise 3,90 ve 4,75 yakın hedeflerdir.
Printable View
https://resmim.net/cdn/2022/10/21/OYHQF.png
Haftalık Logaritmik USD grafik.
TL olarak 69,10 ve 79,40 seviyeleri yakın hedefleridir. USD olarak ise 3,90 ve 4,75 yakın hedeflerdir.
Turkland isimli kucuk yabanci menseli bir banka, Ayrıcalıklı Hesap Yönetimi (Kron Singleconnect) sistemlerinin kurulumu ve yönetiminde en az 3 yıl ileri seviye tecrubeli eleman ariyor.
https://www.linkedin.com/jobs/view/3...earch_srp_jobs
Yatirim tavsiyesi degildir.
Turkcell, Vodafone Türkiye ve Türk Telekom yıllardır Kron'un müşterisi. Ancak, bildiğimiz kadarıyla bu şirketlere şirket bünyesinde ve ağırlıklı olarak telekom ürünlerini kullanması şeklinde bir satış durumu mevcut. Ayrıca, Turkcell Single Connect kullanıyor bildiğimiz kadarıyla. Turkcell'in son dönemdeki teknoloji şirketi satın alımları sonrasında konuyu yatırımcı ilişkilerine sorduğumda, "Turkcell'le ilişkilerimiz sağlıklı bir şekilde devam etmektedir." yanıtını almıştık.
Bunlara ilave olarak, Vodafone Business'le Haziran 2021 yılında yapılan bir anlaşma mevcut. Bu anlaşma, dünyada bir ilk olarak duyuruldu. Bulut ortamında, çoklu kiracılı yetkinliklere sahip bir hizmet olarak sunulduğu belirtildi. Sonrasında, (daha önce partnerler arasında Vodafone Business yoktu diye hatırlıyorum.) Vodafone Business partnerler arasına eklendi.
https://kron.com.tr/is-ortaklarimiz
Burada da Vodafone Business'in müşteri ve cihaz sayısına ilişkin bilgiler var:
https://www.teknoblog.com/vodafone-t...a%C5%9Ft%C4%B1.
Haberde, "Vodafone Türkiye’nin mobil müşteri sayısı 2021-22 mali yıl sonu itibarıyla 24.4 milyona ulaşırken, M2M (Makineler arası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı 27.3 milyon oldu." şeklinde belirtilmiş. Haberde bir ifade hatası ya da bilmediğimiz teknik bir detay yoksa; bu ifadeden M2M abone sayısının 2,9 milyon olduğu sonucu çıkarılabilir.
Haziran 2021 ayında yapılan bu satış anlaşması 2021 cirosuna ne kadar etki etti bilemiyorum (anlaşma yapılır yapılmaz ciddi miktarda satış yaplabilir mi hiçbir fikrim yok) ama Vodafone Türkiye'nin bu müşteri sayısı, ürün uygun ve küçük şirketler tarafından maddi olarak karşılanabilir bir satış şekliyle satışa sunulduysa, 2022 cirosuna kayda değer bir katkı sağlayabilr diye düşünüyorum.
Eskiden olsa, Vodafone Türkiye kullanıyorsa ürün iyidir ve Vodafone Global de neden Single Connect kullanmasın, onun da şu kadar müşterisi var, şu kadar ciro yapar falan diye hayallere kapılırdık. O işler öyle olmuyormuş onu anladık. Belki ilerde o da olur. İşnet-İşbank örneğinde bunu gördük. Sanki, ancak ve ancak ürün yeterince iyiyse oluyor bu tip satışlar gibi.
İşnet ise çok eski bir partner olmasına rağmen, İş Bankası'na satış yapıldığı yeni duyuruldu. Eskiden beri müşteriydi de yeni mi duyuruldu, daha önceden başka şirketle yapılan sözleşmesinin süresinin bitmesini mi bekledi, ihtiyaç yeni mi ortaya çıktı, yoksa üründe yapılan iyileştirmeler neticesinde kullanmaya yeni mi karar verdiler bilemiyorum. Ama ben sonuncu seçeneğı kuvvetli ihtimal olarak görüyorum.
Ayrıca, Kron sitesinde linki de olan Youtube videosunda Şekerbank yetkilisinin değerlendirmesinde; ürünün kurulumunda sorun yaşanmadığı, şirket çalışanlarının konuya yönelik eğitime ihtiyaç duymadığı ve servis ihtiyacı olduğunda Kron'un daima yanlarında olduğu belirtilmiş. Genel değerlendirmeleri de oldukça olumlu. Sahanın içinden bir değerlendirme olduğundan (sahada yaşanan/yaşanabilecek tüm sorunları ve ürünü almayı düşünen müşterilerin konuya yönelik endişelerine karşılık verebilecek bilgiler içerdiğinden) bu değerlendirmeyi oldukça değerli buluyorum.
Ben bir şirkette IT yetkilisi olsam bir ürün alımına karar verirken hangi özellikleri arardım?
- Kanuni regülasyonları karşılaması (olası bir sorunda hukuki dayanak olarak)
- Sıkıntılı bir durumda en kısa sürede üreticiye ulaşabilmek,
- Kurulum kolaylığı ve personelin ilave eğitime ihtiyaç duymaması,
- Ürünün kullanım kolaylığı,
- Ürünün bilinirliği ve yaygınlığı (risksiz tercih)
- Ürün maliyetinin düşüklüğü (Bu durum patronların hoşuna gider sanırım)
- Mümkünse yerli bir ürün olması (Koordinasyon ve iletişim kolaylığı, teşvikler vs.)
.....
Özellikle yeni nesil ağırlıklı satş yöntemi olan Cloud üzerinden satışlarda bu özelliklerin daha da öne çıktığını düşünüyorum. Evet cloud sayesinde dünyanın diğer bir ucunda, hiç tanımadığınız müşterilere leblebi gibi ürün satabilirsiniz ancak bu satış yönteminin bir takım gereksinimleri de içerdiği açık.
Gartner'daki son dönem Single Connect değerlendirmelerini (Kısmen de Cyberark'ınkileri) incelediğimizde;
- Ürün hakkında genel memnuniyetin yüksek olduğu,
- Gartner davetiyle değerlendirme yapıldığından (İlk değerlendirmeler gibi Kron'un davetiyle değil) değerlendirmelerin daha objektif olduğu,
- Ürünün binlerce uç cihazı yönetebilecek kapasitede olduğu/kapasiteye ulaştığı,
-Gartner ve diğer büyük rakiplere göre hala ucuz olduğu, (Hollanda'lı bir şirketin Gartner'daki bir değerlendirmesinde "Evet çok para ödediğimizi biliyoruz ama Cyberark büyük ve sektörde bilindik bir şirket, yapacak birşey yok tarzında bir yorumu var.)
- Sektördeki (özellikle yurtiçinde) bilinirliğinin arttığı, bunun müşteri büyüklükleri ve satışlara yansımaya başladığı,
- Cloud sayesinde dünyanın her yerinde satışların gerçekleşebildiği,
hususları gözüme çarpıyor. Tabi bunlar benim değerlendirmelerim. Doğru olmayabilir.
Bir de yanlış hatırlamıyorsam Sn.Lütfi Yenel Bloomberg'teki röportajında, artık ticari faaliyetlere ağırlık vereceğiz gibi birşey söylemişti. Ar-ge'ye harcanan miktarın rakam olarak büyük kalmaya devam edeceğini, ancak cirodaki oranının ciro arttıkça düşeceğini (%25'lerden %20'lere gibi) belirtmişti. Yani şirket buna uyar mı bilmem ama Sn. Yenel'in söylediğine göre ciro artsa da Ar-ge'ye harcanan para aynı oranda artmayacak. Önceden her fırsatta global, dev rakiplerle rekabet edebilmek için bu büyük Ar-ge ve satış-pazarlama giderlerinin yapılması şart diyordu Ben buradan ürünün/ürünlerin artık belli bir olgunluğa eriştiğini düşündüğü sonucunu çıkarıyorum.
Her 4 şirketten biri 1-20 milyon USD kayba yol açan veri gizliliği ihlaliyle karşılaştı - PwC
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
PwC'nin Dijital Dünyada Güven Araştırması, kıdemli yöneticilerin önümüzdeki 12-18 ay içinde şirketlerindeki siber güvenliği geliştirme ve dönüştürmeye yönelik zorluk ve fırsatlarla ilgili görüşlerini bir araya getirdi. Araştırmaya, 65 ülkeden 3.522 kıdemli yönetici katıldı. Katılımcı şirketlerin %52'sinin geliri 1 milyar doların, %25'inin geliri ise 5 milyar doların üzerinde. Araştırmaya göre; dünyada her dört şirketten biri (%27) son üç yılda 1-20 milyon dolar arasında maddi zarara sebep olan veri gizliliği ihlaliyle karşı karşıya kaldı. Kuzey Amerika'da ankete katılan şirketlerde %34 ile bu oran daha yüksekken, dünyadaki şirketlerin sadece %14'ü bu süre boyunca hiçbir veri gizliliği ihlaliyle karşılaşmadığını bildiriyor.
PwC Türkiye Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Şirket Ortağı Özkan Kıvanç, araştırmayla ilgili şunları söyledi: "Şirketlerin siber güvenlik programlarını iyileştirmede kaydettiği tüm ilerlemelere rağmen, araştırmamız alınacak daha çok yol olduğunu söylüyor. Dijital dönüşüme ayak uydurmak ve kamuoyunda güven oluşturmaya yardımcı olmak için şirketlerin, stratejik bir risk yönetimi programının yanı sıra, net, tutarlı raporlama süreçlerine ve iş sürekliliği ve acil durum planlarına ihtiyaçları var. Araştırmamızın ortaya koyduğu sonuçlardan bir diğeri ise siber güvenliğin bir ekip işi olması. Teknolojinin getirdiği riskleri yönetebilmek için, şirket liderlerinin ve şirket içinde her seviyedeki çalışanın Bilgi Güvenliği ekipleri ile iş birliği yapması ve siber güvenlik farkındalığını arttıracak adımlar atması kritik önem arz ediyor.''
Önümüzdeki yıl, şirketler siber güvenliğe yönelik adımları ve yatırımları artırmayı planlıyor. Katılımcı CEO'ların %52'si, şirketlerinin siber dayanıklılığını iyileştirmek amacıyla önemli girişimlerde bulunacağını söylüyor. CFO'ların çoğu da siber alana odaklanmayı planlıyor. Siber teknoloji çözümleri ve siber güvenlik çalışanlarını işe alma ve becerilerini geliştirme konuları bu taraftaki odak noktalarını oluşturuyor. Pazarlama yöneticilerine göre ise, siber güvenlik ihlallerinin maliyeti, doğrudan finansal maliyetlerin çok daha ötesine geçiyor. Son üç yılda siber saldırı veya veri gizliliği ihlali olayları nedeniyle şirketler en çok müşteri ve müşteri verisi kaybı, itibar veya marka zedelenmesi gibi olumsuz sonuçlarla karşılaştı. Bu gibi sebeplerle siber güvenlik, şirketlerin gündeminde üst sıralara yükselmeye ve siber saldırılara dair endişeler, şirketlerin en üst seviyelerine dek uzanmaya devam ediyor."
Siber güvenlik olaylarının zorunlu bildirimine olumlu bakılıyor
Siber saldırılar şirketlere milyonlarca dolara mal olsa da yöneticilerin %40'ından azı, bazı alanlarda siber güvenlik risklerine maruz kalma ihtimalini tamamıyla kontrol altına aldığını ifade ediyor.
Bu alanların arasında; uzaktan ve hibrid çalışmanın mümkün hale getirilmesi (%38'i siber risklerin kontrol altına alındığını söylüyor), bulut sistemlere geçişin hızlanması (%35), nesnelerin interneti kullanımının artması (%34) ve tedarik zincirinin giderek dijitalleşmesi (%32) bulunuyor.
Araştırmaya katılan operasyon odaklı yöneticiler arasında, tedarik zincirinin siber güvenliği öne çıkan bir endişe. 10 katılımcıdan 9'u tedarik zincirinde aksaklık yaratan bir siber saldırı karşısında şirketlerinin dayanıklılığı hakkında endişelerini dile getiriyor. Katılımcıların %56'sı ise son derece veya çok endişeli.
Araştırmaya katılan her beş şirketten dördü (%79) paydaş güveninin sağlanması için siber olayların zorunlu bildiriminde karşılaştırılabilir ve tutarlı bir formatın gerekli olduğunu ifade ediyor. Dörtte üçü (%76) yatırımcılara daha çok raporlama yapmanın hem şirket hem de tüm ekosistem için faydalı olacağı konusunda hemfikir. Aynı oranda katılımcı, hükümetlerin özel sektöre yönelik siber koruma mekanizmaları geliştirmek üzere zorunlu siber saldırı bildirimlerinin oluşturduğu veri tabanını kullanması gerektiğini belirtiyor.
Siber güvenlik olaylarının zorunlu bildiriminin olumlu karşılandığı açık bir tercih olsa da araştırmaya katılan yöneticilerin yarısından azı (%42) belirtilen raporlama sürecinde önemli/kayda değer bir olay hakkında şirketlerinin gerekli bilgiyi sağlayabileceğinden tamamen emin. Gereğinden fazla bilgi paylaşma endişesi söz konusuyken, katılımcıların %70'i kamuyla daha fazla bilgi paylaşmanın ve şeffaflığın da risk oluşturduğunu ve rekabet avantajının kaybına sebep olabileceğini söylüyor.
Siber saldırılar, şirketlerin gündeminde ekonomik durgunluktan daha üst sırada
Araştırmaya katılan yöneticilerin çoğu, şirketlerinin siber bütçesini artırmaya devam ettiğini ifade ediyor: %69'u 2022'de bütçenin arttığını, %65'i ise 2023'te siber alana yapılacak harcamaları artırmayı düşündüğünü bildiriyor. Bütçe artışı, siber dayanıklılık planlamasının şirketlerin gündeminde ilk sıralarda olduğu gerçeğini yansıtıyor. Ankete göre, yıkıcı bir siber saldırı riski şirketlerin dayanıklılık planlamasında küresel ekonomik durgunluk veya bir başka sağlık krizinden daha üst sıralarda yer alıyor.
PwC Hakkında
PwC'de amacımız, toplumda güven oluşturmak ve önemli sorunlara çözüm üretmektir. Biz, danışmanlık, denetim ve vergi hizmetleri alanında kaliteli hizmet sunmaya odaklanmış, 152 ülkede 328.000'i aşkın çalışanın oluşturduğu bir topluluğuz.
1981'den bu yana Türkiye'de iş dünyasına hizmet sunan PwC olarak; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Eskişehir'deki yaklaşık 2.400 kişilik profesyonel kadromuz ile müşterilerimizin aradığı değeri yaratmak için çalışıyoruz. Daha fazla bilgi almak için www.pwc.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Tam fırsatı Twitter’da kilerin bazıları takip dışı diyor bir haftadır bazıları tereddütlü bir iki tane var takip devam diyen onları da sineye çekmek lazım artık zaten 79 eski direnç diyecekler oraya gelince orda da dirençten verirler şunun şurasında 10 lira yukardan alırsın sonra da işine bakarsın daha fazla hasar almadan vagonlara yolcu binmeden devam.
Ben spek adına düşünüp bir strateji senaryosu belirttim tüm bu senaryolar içinde teknik sadece speğin adam dökmek için belki bazen işine yarar.
Bence teknik tuzaktır çok fırsat kaçar teknik bakarken 43 den 69 a kadar neredeyse hiç direnç yaşanmadan geldik şimdi o arada eski zirveye giderken teknikçi gözü ile bakılsa çok sağlam dirençler var ama neden hiç tınlamadı işin özeti teknik işin sosu magazini daha öte geçmez ne kadar ekmek o kadar köfte temel sağlam hikaye bomba gerisi lafı güzaf lütfen kimse alınmasın saygı duyarım teknikçilere ama gerçekten bizim bildiğimizin fazlasını biliyorlar bağışıklık sistemi gibi hep 1 adım öndeler.
Benim beklentim sizin düşündüğünüz kulp için şöyle olurdu metal bir kulp olduğunu düşünün kamyonla demir gelir o kulbu yapmaya oda kulp değil direk oluyor sanırım bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.
Sayın mao, şimdi sözlerinize biraz alındım. Ama sorun yok. Size şöyle bir bilgi paylaşayım kısaca; yazdığımız direnç be destekler, üzerinde veya altında en az iki kapanış görmeden gerçekleşmiş sayılmaz. Mesela ben 65,25 destektir dediysem bu rakamın üstünde en az iki gün kapanış yaparsa bu destek çalışmıştır diyebiliriz. Kaldı ki 43 liranın üzerine attığımızda da düşüşün bittiğini, artık yükselişe başladığını yazmıştım. Lütfen teknik analizi küçümsemeyin, aksine biraz öğrenmeye çalışırsanız çok rahat edeceksiniz. Şimdi bu bilgiler ışığında önümüzdeki 69,10 ve 79,40 dirençlerini takip edin lütfen. Ben veya diğer teknikçileri arkadaşlar bildiklerini burada isteseler paylaşmayabilirler. Amaç hiç teknik bilgisi olmayan insanlara yardımcı olmaktır. ( en azından ben böyle düşünüyorum.) yazılarınızı da beğeni ile okuyorum bu arada. Saygılarımla…..
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Sn: Umut ben zaten saygı duyuyorum diye belirttim teknikçi arkadaşlara bu piyasalarda alınganlık sahibine zarar yazdıran faktörlerin başında gelir lütfen yanlış anlamayın ben teknik biliyorum olayına girmeyeceğim hiç, ben sasa gibi vb 3 adet hisseyi şimdiki fiyatlardan kuruş fiyatlardan kaçırdım belki 2 milyon lotum vardı bölünmelerle çok can sıkıp senelerce bekleten hisselerim oldu bende al sat yapayım dedim yıllarca beklediğim hisselerimi kaçırdım şimdi hikayesi korkunç derecede potansiyel taşıyan önümüzdeki 79 rakamındaki muhtemel direncin arkasına çok rahat 1 sıfır ekleyecek bir hisseye niçin teknik bakayım ki demek istediğim bu bu benim fikrim tabiki herkes benim kadar büyük bir hikaye olduğunu düşünmeyecek teknik bakan olacak al sat yapacak saygım var ben benim açımı anlatmak istedim yanlış anlaşılmasın saygılarımla.
O çentik olmazsa olmazdı yaptı iyi oldu yarına sakladı diyelim kendini.
Sn. Umut0109, er geç o tarihi zirve geçilecektir. Bu yıl, olmazsa seneye. Sonrasını merak ediyorum ben asıl. Sonrası için teknik bir değerlendirmeniz var mı?
Sayın Forza elbette ki var. Ama burada fiyat yazmak çok doğru olmaz. Zirveye az kaldı zaten. Ama üç haneli rakamları bekliyorum diyebilirim. Hatta uzun vade attığım grafiklerde görünüyor aslında[emoji2960]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...949538e7a3.jpg
Saatliği güzel. Bozmazsa iyi
https://resmim.net/cdn/2022/10/26/Op9v1.png
Tahmini olarak gelecek projeksiyonum böyle. Tabi ilerde ne olur biter bilemiyoruz. lütfen kimse etkilenmesin bu benim öngörümdür.
Mantıklı hacim artışı desteklerse zirveyi delip canak katlmasi muhtemel. Bence de iki seçenek var ya sizin gösterdiğiniz birinci yol ya da gecmiste tekrar edilen 9-20 hareketi ile baslayip pandemi düşüşü gibi ama o kadar derin olmayan bir hareket. Ben gecmisi tekrar edip bir düşüş beklesem de bu sefer alim firsati vermeyebilir. Hayirlisi artik beklentiler netlesti gerekirse zirve aşımı sonrasi onaya döndüğünde de girebilirim.
Bisiklet sürerken ön tekere değil ileriye bakın yoksa düşersiniz diye derler idi bize.
Hadi önceden iş anlaşması gelmiyordu vs şimdi o kadar önemli kaplar geldi gelmeyen gartner tarafında yayınlananlar var siz hala ön tekere mi bakıyorsunuz dikkat edin düşmeyin aman.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Teker degil de yola bakiyoruz :) Elinde olanlar icin tabi ki satilacak hisse degil. Pozisyonuma gore konusuyorum açıkça belirtmek gerek. Orta vade degisim yaparak ilerlemeye calisan bir yatirimciyim. Elimde yok ona gore alim icin firsat kolluyorum pozisyon nedeniyle gecis yapamadim. Etrafimda 35-36 liralardan aldırdıgim baya bir insan var potansiyeline de inaniyorum hissenin ve portfoyde kesinlikle olmalı bence de.
Siz bisiklete binmemişsiniz henüz şimdi anlaşıldı.
Ama siz bisiklete binmeden yola bakıyorsunuz bisikletlilerin geçişini izliyorsunuz yani, bu durumda bisiklete binip gitme ihtimali de var sizin için anladığım kadarı ile 58 deki boşluk dolma ihtimali de birde sizin bisikletlileri izleme durumunuz var tabi elinizdeki hisselerin daha fazla primlenmesi de en iyi ihtimal.
Şu an aslında benim elimde olsa da elimdeki diğer hisselerim belli bir sayıda kront etmesi durumunda geçeceğim hisseler de var yani bende bekliyorum bir nevi 58 deki boşluğu ama o boşluk hiç dolmayabilir de dua edelim elimizdekiler hızlı çıksın.
Evet aynen dediginiz gibi 2016 dan beri yoldaydim 2021 basinda hedefe cabuk gitmek icin ara yola girdim diyelim:) Diger hisselerim 5-8 arasi Fk larda yan tahtalar genelde yol cok kestirme olmadi ama icim rahat bekleyebiliyorum onemli olan bu. Hep birlikte kazaniriz umarim.
Resmi Gazete’de yayınlanan yatırım programına göre yeni yılda dijital Türk Lirası’nın ödemelerde kullanımına ilişkin testler başlayacak. Dijital paranın dijital kimlik ve FAST sistemleri ile entegrasyonu da sağlanacak.
Bu projesi havelsan ve aselsan yapıyor ,ister istemez Kront ta önemli bir yerinde olacaktır havelsan kısmının
Digital paranın güvenli bir şekilde kullanılması gereken siber güvenlik yazılımları Kront ürünleri olacaktır havelsan la anlaşmadan dolayı diye düşünüyorum ,PAM ( Privilaged access management) tamamen bu işin yazılımı digital kimlik digital varlık
Evet india demiş son gelen çiçeği burnunda müşterimiz, telekom sektöründen 1 ila 3 milyar usd büyüklüğünde 5 tam yıldız vermiş, şimdi bu şirket henüz havelsan üzerinden müşteri almaya başlamamış halde neredeyse 45 günde mevcut müşterisi kadar ciro bedeli olarak cirosuna ciro kattı pega, işbankası, efes ve bunların dışında 10 dan fazla yeni müşteri ciroya çok net 50 milyon üzeri bir katkı sağlar diye düşünüyorum sadece pega anlaşması 13 milyon Azerbaycan'dan banka mı dersin ingiltere peru ispanya müşterileri mi dersin dediğim gibi minimum 50 milyon TL şimdi teknoloji şirketlerinde hele ki kendi yazılımını geliştiren şirketlerde birim maliyeti satış çoğaldıkça düşer hemde öyle böyle düşmez fena düşer birde havelsan anlaşmaları gelir ise sonrasında dünyadaki pazar zaten deli gibi büyüyor sektörde dürbünüm nerde benim :)...
şimdi acaba diyorum anlayışlarına sığınarak hisse 79 daki eski zirvesinde bir destek direnç muhabbetine girecek mi yoksa ordan teknikçilerin malını acımasızca alıp peşinden baktıracak mı ben bunu yazıyorum büyük bir risk illa oraya takılmadan gidecek diye bir iddiam asla yok ama ciddi ciddi gelişmeler oraya takılmadan gider görüntüsü veriyor.
Sayın tabu; geçmişte zirvelerini yenilediğinde düzeltme yemiş. Tabii ki yine aynısı olacak anlamına gelmez. Ben kendi çapında olaylara teknik açıdan bakan biri olarak izleyeceğim yol, attığım uzun vadeli grafiklere göre hedefime ulaşıncaya kadar kıpırdamadan devam etmek olacak. Günlük trade edenler farklıdüşünebilir. Benim bakış açım böyle. O yüzden 43 üzerinde nasıl hisseyi savunduysam 79, 40 üzerinde de aynı yerdeyim. Korku salacak bir durum yok en fazla 1 aylık bir gecikme olur hedefime ulaşmakta.
Sn. Umut asla sizin tarzınızın karşısında değilim yanlış anlaşılma olmasın, çok defa büyük hatta balina denecek hisse kaçırınca insan teknik yüzünden ve sonra sizin tabiriniz ile birde teknik bakarken stop koymayıp yukardan alamayınca % 5000 % 7000 birkaç yılda giden birkaç şirketi derinlemesine analiz ve pozisyon alma sonrası trade yaparken kaçırınca istemsizce burda vurgu yapıyorum sesli düşünür gibi belki de ben tekniği yanlış uyguladım ama sonuçta tekniksiz sadece temele bakarak deli paralar kazandığımı da görünce teknik görünce besmele çekip uzaklaşma refleksi oluştu bende bu durumda da kendimce dediğim gibi istemsizce düşüncelerimi not etmiş oluyorum burada lütfen siz üstünüze alınmayın.
Belki birkaç yatırımcı ruhuna sahip yatırımcı faydalanır, trade eden zaten bi yerden dökülecek hele birde orta çaplı bir mal dökülürse seyret sen gidişi.
Şimdi ben şunu merak ettim her çaldıkları kapıya ürün mü kuruyor bizimkiler hiç mi geri çeviren olmuyor nazar değmesin diyelim yılbaşına kadar 70 müşteri olurmuyuz diye düşünmeye başlamadım değil hani.
Birde bu iş bağlantıları kapa gelse ne olur aman diyelim boşluk bıraka bıraka gider neme lazım böyle sile süpüre temiz temiz gidelim tercihim bu yönde, fk çok yüksek pd dd zaten uçmuş alınmaz bu kağıt tu tu.
Sayın tabu; Aslında çok haklısınız. İnsanlar al-sat yapmanın teknik analiz sonucu yapıldığı kanısındalar. Bunu bilinçli yapanlar bile al - sat İle para kazanılmadığını ifade ederler. Ama ne var ki insan pisikolojisi bu trade işinden de vazgeçemezler. İşin doğrusu değer yatırımcısı olmaktır. İyi bir temel analiz üzerine teknik analiz ile uygun alım yeri belirlenip uzun vade hedefine ulaşınca eğer teknik sat verirse satmaktır. Şahsen krontu 2 liralardan beri ,izmit pistonu 15 liradan 250 liraya, berayı 1 liradan 10 lira civarında (zorunlu olarak bırakmak zorunda kalmıştım 34 e kadar gitti)kadar taşımış biri olarak tekniği doğru kullanabilirsek sıkıntı olmuyor.
Saygılar….
Günümüzün ihtiyacı (PAM) (DDM) (PTA) gel vatandaş gel regülasyona gerek yok verimlilik içinde güvenlik içinde her derde deva gel.
Bu şirket çok daha yeni gelecek vaadeden alanları önceden görür yeni olmasına rağmen orda da başarı sağlar ve bu vizyon ile geç keşfedilir belki ama keşfedilince balinalar birbirini ezer, yatırımcı olarak bizim vazifemiz şirketimiz gibi öngörülü olup en azından sabırlı bir yatırımcı olarak önceden koltuklarımızı alıp filmi seyretmemiz bize çok keyif verecek.
Samimi olsak da, yazdiklarimi inanilmaz eksik bilgiyle cikarim yapmaya calisan biri gozuyle okumanizi ve degerlendirmenizi ona gore yapmanizi tavsiye ederim.
Ben su anki hareketlerin spekulatif olmadigini dusunuyorum. Spekulasyonun, 35-40 TL araliginda (2 dolar seviyesinde), baski ve bezdirme seklinde, 2 yil haber gonderilmemesi, olum sessizliginde kalinarak korku salinmasi seklinde yapildigini, ve bunun adet haline geldigini dusunuyorum. 2 sene boyunca hic haber gelmeyip simdi en ufak haberlerin bile dusmesini sevmiyorum, yakistiramiyorum, etik bulmuyorum, temkinli olunmasi gerektigini dusunuyorum.
Sahsim adina, bilancoya kadar yazmak istemiyordum. Cunku ne kadar guzel haberler dusse de sonucta satisa ne buyuklukte donustukleri onemli. Biz devasa GTT satisindan devede kulak kadar satis geliri elde ettigimizi hesapladigimizda boyle bir soku yasamistik 5 sene once. Bilanconun gelecek hafta gelmesini bekliyorum.
Bizim 2021 sene sonu satislarimiz, tam dolarin ucusa geldigi doneme denk gelmisti. Ben bunun sok altina giren o anki piyasada satislarimizi etkiledigini dusunmustum. Simdi, piyasa dolarin bu seviyesine alisti, dengeler biraz daha yerine geldi. Hemen butun hisseler, fiyatlarina dolar ayarlamasi yaptigi halde, (perakendede haftalik ayarlanabilse de) bizim satislar genelde son ceyrek oldugundan, bu ayarlama da ertelenmisti.
Bugun itibariyle hisse 4 dolari gordu. Tavan seviyesi 10-11 dolardi. Elbette o fiyat hissenin ederi degildi o zaman, acaba bir sey mi var, bir ortaklik mi olacak beklentisine girmistik.
Bugun sirketin durumunun o zamana gore somut olarak daha iyi oldugunu dusunuyorum. O zamanki sadece hisse fiyatinin sismesinden dolayi bir beklenti idi. Simdiki somut olaylarla desteklenen beklentiler:
1-) Pespese dusen satis haberleri. Sekerbank, Efes, vs.
2-) Havelsan anlasmasi ve Siber Guvenlik Haftasi Ana Sponsoru olunmasi.
3-) Pega Satisinin ne kadarinin bu 3. ceyrek bilancoya yansiyacagi.
4-) Cesitli uluslararasi fuarlara katilinmasi
5-) Lutfi Bey'in ve Umit Bey'in %65-66 yurtdisi satis hedefi.
Bu yurtdisi satislari yurtici satislari 2'ye katlama hedefinin farkli bir sekilde ifadesi. O ifadeden kacinmislar, belli ki bir cagrisim yapmasini istememisler. 5 sene onceki hedefti bu.
Ancak gec de olsa gerceklesmesi super olur. Cunku yurtici satislarimizin da Havelsan araciligiyla surpriz artis yapabilme ihtimali var.
6-) Sirketin talebi olmaksizin, Gartner davetiyle yapilan sirket yorumlari. Peru'dan yapilan yorum. (Burada yatirimci iliskilerinin Hindistan'a satis olmadigini soylemesini ilginc buluyorum, en az 3 yorumda India geciyordu)
7-) Gecen sene Kuveyturk ve Isbankasina yapilan satis. Umit Bey, bu POS cihazi yazilimlarina da uygulanabilen cihaz tanimlama, abone tanimlama ve veri maskeleme, vs gibi ozellikleri olan modulu yeni urun seklinde sunmus.
https://kron.com.tr/_upload/pdf/kron...bt_haber_rprtj
Lutfi Bey'in de dedigi gibi, Amerika'da bu konuda ciddi satis beklentisinin tekrarlanmasi, o sozun canli yayinda kazara soylenmedigi dusuncesini uyandiriyor.
8-) Yine yazida gecen, urunlerimizin teknolojik olarak cok iyi olup, artik ticarilesmesi uzerine yogunlasilacagi.
9-) Sanirim urun ticarilesmesi uzerine de bazi tesvik calismalari vardi.
10-) Kasim ayinda gerceklesecek olaganustu toplanti. Her ne kadar isim uzerine bir toplanti olsa da, sonucta yoneticilerin bir araya gelip daha derinlemesine karar alabilme ihtimali.
11-) Bu sene bitmeden, Avrupa'da en az 1 ofis acilabilme ihtimali.
12-) Bir ortakligin Zeynep Hanim alimi ile daha hizli gerceklesebilme ihtimali. Avrupa ofisinin, kucuk bir sirket ortakligi ile gerceklesebilme ihtimali.
Yazilimda eger urun tutarsa sirket cok ciddi sekilde buyuyebiliyor. 5 sene boyunca bu beklenti ile sirkete ortak olduk ve 5 sene boyunca bu hayallerimiz gerceklesmedi, bilakis cok kez korkuya ve hayal kirikliklarina dusurulduk, psikolojilerimizle oynandi.
Insallah hissenin bu seferki ziplamasi, satis rakamlari ile desteklenir ve dip noktamiz degisir. Nitekim bu dip nokta bezdirme islemlerini farkli yillarda yenileyeceklerini dusunuyorum. 10 dolardan alindiginda, bu sefer 4 dolarda beklesek, benim canim o kadar acimaz ama 10 dolardan alan travmalar yasayacaktir.
Umarim faydali olabilmisimdir ve umarim kimseyi yanlis yonlendirmemisimdir. Lutfen kendi tecrubelerinizle, farkli bilgileri birlestirip disinizden tirnaginizdan biriktirdiklerinizle ona gore yatirim yapiniz.
Yatirim tavsiyesi degildir
Cok doğru tespitler teşekkürler
Algı eğrisinin neresindeyiz diye düşünüyorum şu an henüz çok başlardayız, fiyat mevcut fiyatın başına bir rakam daha eklenince algı eğrisi tersine dönmeye henüz hala başlamamış olur çünkü kafalarda hep acaba vardır, yine düşüp yıllarca bekletecek mi derken hop baştaki rakam bir kademe daha yukarı çıktığı zaman ve oralarda kalıcılık sağlandığı üzerine yeni iş ilişkileri gelmeye devam ettiği zaman algı eğrisi normalleşmeye başlar sonra başarılar devam ederken aracı kurumlar rapor yazmaya başlar daha bir kurumsaldır firma, fiyat da durmaksızın geleceği fiyatlamaya devam etmektedir işte o zaman algı bambaşka işlemeye başlar ve fiyatlama çok farklı işlemeye başlar ama fiyat çok mu derseniz ben o zaman dahi asıl bekleme zamanı derim çünkü firma boyut değiştirdikçe çok hızlı büyüme sıçrama döngüsüne girecektir diye düşünmekteyim.
Özetle eczaneye gittiğinizde yazılan ilaç olmadığında eczacı muadil önerisinde bulunur şimdi bist eczanesinde bu hissenin muadili yok ve olması da hiç bir açıdan mümkün değil.
Yeni bir yorum daha var gartner da...
Bu da India diyor. 4 mu oldu 5 mi oldu... son 10 yorumdan neredeyse yarisi India yazdi. Halbuki yatirimci iliskileri Sn. Forzakorfez'e Hindistan satisimiz yok demisti. Ilginc.
Son sirket Saglik ve Biyoteknoloji alanindan cok buyuk bir sirket.
Yatirim tavsiyesi degildir.