Adamlarin bankalari o kadar prim yapti dipten. Bizimkilere hic yaramadi her nedense.
Printable View
Adamlarin bankalari o kadar prim yapti dipten. Bizimkilere hic yaramadi her nedense.
Baska yerlere bakmak gerekiyor temyiz yaklasana kadar. 6'dan mallanan milletin dusmesi gerekiyor. Cogu boyunun olcusunu alip gitti zaten! Cakma habere atlarsan, baskasinin akli ile hareket edersen boyle olurmus demek.
Iki tarafin da mahkemenin Turkiyede yapilmasi icin uzlastigina dair yazili onaylamalari vermesi gerekiyor bugun. Sulunun kasasindan para cikabilir tazminat icin.
Sen naptin Yildiz? Ne gunler gecirdik degil mi?
Aynen ortak ya neydi o zamanlar. Sen al sat sistem
vs. yapıyorsun yine de, yapamayanlara sabır valla. Kaç yılda hem de.Umarim iyi gelişmeler olur da kimse zararda kalmaz burda. ben çıkalı çok oldu, akbank a girdim bundan sonra. Ordan çıkıp artık daha oynak hisselere girdim,yaş geçiyor, artık risk zamanım.
Yahu deli danalar gibi bir VIXe bir DOW'a bir Nikkei'ye bakiyorduk sabahlara kadar! Apocalypse gelmisti.
Neyse gonlune gore versin! Bunda ayni-tas-ayni-hamam hala. Uzlasma olmazsa bir sekilde yilan hikayesine devam edecek. Temyizden karar gelene kadar da uzlasma olamiyor, bu ay bos yani.
http://share.matriksdata.com/Images/...1031099596.png
Acayipti vallahi gercekten.
http://share.matriksdata.com/Images/...1131300917.png
26.03.2021 GK Toplantisi
TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU RAPORU
Sektörün köklü bankalarından biri olan Halkbank, 82 yılın verdiği deneyim, risk yönetimine
verdiği önem ve piyasa koşullarına hızlı uyumu sayesinde reel sektöre destek vererek
müşterilerine kaliteli ürün ve hizmet sunmaya 2020 yılında da devam etmiştir. Bu kapsamda,
hem tabana yaygın mevduat yapısı hem de ihraç ettiği sermaye piyasası araçları ile temin
ettiği kaynaklarla 2020 yılında özellikle pandemi döneminde sunduğu ürünlerle esnaf ve
KOBİ’ler ile bireysel müşterilerine verdiği desteği sürdürerek ülke ekonomisine katkı
sağlamaya devam etmiştir.
Halkbank, 2020 yılında aktiflerini bir önceki yıla göre %48,8 oranında artırarak 457 milyar
TL’den 680 milyar TL’ye yükseltmiş olup aktif büyüklük açısından sektörde 3. sırada yer
almaktadır.
Pandemi ve normalleşme döneminde toplam 3,1 milyon müşterimize 140 milyar TL’lik
destek sağlanmıştır. Bu kapsamda 2,1 milyon müşterimize pandemi döneminde 79 milyar TL
ve normalleşme sürecinde ekonomimizi desteklemek için çıkartılan yeni ürünlerle birlikte 100
binin üzerinde müşterimize 20,9 milyar TL tutarında kredi kullandırılmıştır. Buna ek olarak
850 bin müşterimizin 40,1 milyar TL tutarındaki kredi ödemeleri ertelenmiş veya
yapılandırılmıştır. Tüm bu kullandırımda, bir ilk olarak Bankamızca doğrudan 755 bin esnaf
ve sanatkâra kullandırılan 18,7 milyar TL’lik işletme kredisi ve 556 bin esnaf ve sanatkâra
tahsis edilen 10,5 milyar TL’lik Paraf Esnaf Kart limiti olmak üzere toplamda sağlanan 29,2
milyar TL’lik destek de yer almaktadır.
2020 yılsonu itibarıyla kaynaklarının önemli bir bölümünü kredilere yönlendirmiş ve
kredilerinin bilanço içindeki payı %66,1 olarak gerçekleşmiştir. KOBİ kredilerini de içeren
ticari kredileri 367,1 milyar TL’ye ve bireysel kredileri de 82,7 milyar TL’ye yükselmiş ve
toplam nakdi kredilerde sektörde 2. sırada yer almıştır. Nakdi ve gayrinakdi kredi hacmi ise
2020 yılında bir önceki yıla göre %41,4 oranında artarak 399,1 milyar TL’den 564,3 milyar
TL’ye ulaşmıştır. Esnaf kredilerinde de 2020 yılında 42,7 milyar TL kredi kullandırılmış ve
esnaf kredileri 2019 yılına göre %65 oranında artarak 67,5 milyar TL’ye yükselmiştir.
2020 yılında menkul kıymetler portföyü bir önceki yıla göre %55 oranında artarak 159,2
milyar TL seviyesine ulaşmıştır. Portföyün bilanço içindeki payı ise %23,4 olarak
gerçekleşmiştir.
Halkbank, 2020 yılında halka arz edilmeksizin doğrudan nitelikli yatırımcılara ihraç yoluyla
toplam 15,2 milyar TL’lik finansman bonosu ve tahvil ihracı gerçekleştirmiştir.
Banka’nın toplam mevduat hacmi bir önceki yıla göre %53,6 oranında artarak 297,7 milyar
TL’den 457,3 milyar TL’ye yükselmiş olup sektörde 2. sırada yer almıştır. 2020 yılında
vadesiz mevduat tutarı 88 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
Banka’nın 2020 yılsonu karı 2,6 milyar TL oluşmuş ve Banka sürdürülebilir kârlılığını
korumaya devam etmiştir. Banka’nın sermaye yeterlilik rasyosu 2020 yılsonunda %15,2
olarak gerçekleşmiştir.
Halkbank 2020 yılında 8 yeni şube açmış, yurt içi şube sayısını 1.007’ye yükseltmiş ve yılı
20.171 çalışanı ile tamamlamıştır.
Bankamızın kârlı ve verimli bir faaliyet dönemi geçirerek istikrarlı büyümesini 2020 yılında
da devam ettirmesine katkı sağladıkları için çalışanlarımıza teşekkür eder, 2020 yılına ait
Yönetim Kurulu ve Denetçi Raporları ile finansal raporlarını değerli ortaklarımız ve
temsilcilerinin değerlendirmelerine sunarız.
Saygılarımızla,
Osman ARSLAN
Yönetim Kurulu Üyesi
Genel Müdür
R.Süleyman ÖZDİL
Yönetim Kurulu Başkanı
Ben de tesekkur ederim.
476 sayfalik seyi okuyamam. Kafamizi sey ettikleri yetmedigi gibi bir de gozumuzu sey edecekler herhalde!
SYR %15.6
Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
Karar Tarihi 03.03.2021
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi 26.03.2021
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Ödenmeyecek
Pay Biçiminde Ödeme Ödenmeyecek
Dagitmayin yatirimciya birsey. Bol bol yeyin.
BofA Securities, Türk bankaları için yeni fiyat hedeflerini açıkladı
BofA Securities, 3 Mart tarihli raporunda; önümüzdeki çeyreklerde pozitif trend beklediği Türk tüketici ve perakende şirketleri için belirlediği yeni fiyat hedeflerini açıkladı:
Tavsiye Fiyat Hedefi (TL) Yeni Eski
Akbank Al 8.20 8.20
Garanti Bankası Al 12.50 11.85
Yapı Kredi Bankası Al 3.65 3.80
İş Bankası (C) Nötr 7.00 7.90
HalkBank Underperform 5.15 5.75
Vakıfbank Underperform 4.80 5.45
https://i.imgyukle.com/2021/03/04/NV1qSt.jpg
666 Ortak ABD banka eneksi ile bizimkilerin negatif ayrışmasını neye bağlıyorsun?
Kurumsal yatirimci gelmniyor batakliga. Arap bankalarim tepelere yakin. Bir de mahkeme genel olarak etkiliyor sektoru.
Yetmedi temettuyu de yediler.
http://share.matriksdata.com/Images/...0958363451.png
Butun bankalar temettu dagitirken bunlarin dagitmamasi ilginc. Hele hele temettuden en fazla nemalanacak olan TVF iken.
600 milyon lira bile yok ortada hissedarlara dagitilacak, hepsi kagit ustunde demek. Ben bunu cikardim.
Temettu verilmemesi ile geri alim yapilmamasini ayni baglamda degerlendirmek gerekir herhalde. Kasa bos.
TAV bile dunya batarken geri alim yapti. Guzel kus sonra can derdine dustu, geri alimlari kesmek zorunda kaldi. Zavallilarin eline verdi mallari o zaman piyasa hemen! Konustugumda bayagi bir moralleri bozulmustu dususe engel olamadiklari icin.
Alimlar kesildikten 5 ay sonra mesaj attim. "Sirketin nakdini bu zor surecte harcamamak ile dogru yapmissiniz. Ama arada da piyasaya da olmediginizi gostermek, moral vermek icin cuzi bir miktar alis yapmak dogru olabilir" dedim. Besim Bey, "dogru diyorsunuz" dedi. 1 hafta sonra bir miktar aldilar. Demek istedigim mantikli elestriye sirketler acik. Bu domuzda birsey sormustum birkac sene once, cevap bile gelmedi! Belki spama takilmistir, gunahlarini almayayim simdi.
TAv 15'lerde. Gittim o zaman TAV'in en buyuk hissedari Investec'i taciz ettim emaille. Adamlara "Yahu 30 milyon lot maliniz var, bunun tursusunu mu kuracaksiniz? 1.5 dolarda bu hisseyi almiyorsaniz piyasada ne isiniz var, canimizi cikartti adiler." dedim. O adamlar da 10 gun sonra 1 milyon lot aldi. En son alimlari 3-4 ay onceydi, benim yazimla alakasi olabilir de, olmayabilir de. Komisyonumu isteyim bari simdi adamlara pazarladigim TAVlardan! Muahahahaha.
Canimiz cikmis zaten, adamlar bir de 30 milyon lotun ustune yatip mal mal bakiyorlar etrafa. Sinirlerimizi yipratmasinlar, bir dahaki sefere erkekler tuvaletine "Banu" diye adamin telefonunu yazarim, hayati kararir!
Bunda oyle seyler yemez herhalde. Birilerinin gidip kendisini yakmasi lazim! Muahahaha.
Neyse temyiz yaklastikca bir momentum yakalamazsa unutup gitmek lazim.
http://share.matriksdata.com/Images/...1535099093.png
Adam cakarken selam da verdi!
Temyiz sureci isliyor. Savcilik itirazlarini verdi, simdi de bizimkiler 17'sine kadar savunmalarini verecekler.
http://share.matriksdata.com/Images/...1016407242.png
"Hala biraktigim yerde kac gundur" diyecektim!
Topikteki ilk mesajmis!Alıntı:
11.05.2020 Halkbank 5.36
Davadan ote temettu verilmemesi ve geri alim yapilmamasini kasa bosmus olarak yorumluyorum. Hayra alamet degil.
Deniz aldigiklarini verdi. Adam gibi bir piyasa olsa o verdiklerini yerine koydurmamasi lazim. Saldi gitti yine.
Deniz'den islem yapan Deniz Yatirim'in fonu. 15 milyon lot mal gelmis. Artik babalarin alip yerine koydurmamasi lazim bunu. Alici gelmiyor, hep kademeciler. Para girmeyince boyle oluyor maalesef.
Neyse dagilalim.
Bunu buyuklerin gormemesi mumkun degildi ama tahta berbat, kimse malda degil.
Denizin ne olduğunu gecenki harekette anlamıştık zaten, 14 milyonu geçirmek nedir paldır kuldur.. neyseki sattım bu sefer 1/3 65 ten..
Deniz hiç bulasmasa geçen ki hareket 7 ye gidebilirdi belki, tahtayı ağırlaştırnaktan başka bir şey değil yaptığı,
Halkbank/Arslan:Finansmana erişimde pozitif ayrımcılık yapıyoruz
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Halkbank, 'Üreten Türkiye'nin Bankası' olarak, yaratıcı fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadınların yanında olmaya devam ediyor. Banka, bu amaçla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlediği Halkbank Üreten Kadınlar Zirvesi'nde, toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sunan ve hayallerinin peşinden giden öncü kadınları bir araya getirdi. İstanbul Raffles Otel'de Oylum Talu'nun sunumuyla düzenlenen ve dijital olarak takip edilen hibrit etkinlikte 14 kadın, hedeflerine giden yolda yaşadıklarını paylaştı, başarıya nasıl ulaştıklarını anlattı.
"Kadın girişimcilere öncelik veriyoruz"
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Zirvemizde ilham veren kadınları ağırlarken, adı üstünde gerçekten de ilham vermek istiyoruz. Kendi işini kurmuş veya kurmak isteyen girişimci kadınlarımızı cesaretlendirerek, onları teşvik etmeyi ve yılmadan yollarına devam etmeleri için moral aşılamayı hedefliyoruz. Bankamızca sadece 2020 yılında bu amaçla 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza, bir kısmı sıfır faizli olmak üzere, toplam 8 Milyar TL Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi kullandırdık. Kadın Girişimciler, Bankamızın esnaf ve sanatkarlara özel olarak sunmakta olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli sıfır faizli kredilerden de faydalanabilmektedir. KOSGEB eğitimini tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış genç kadın girişimci esnaf ve sanatkarlarımız için 100.000 TL limitli, en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olup ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son bir yıl içerisinde kendi adına işletme kuran kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız içinse 225.000 TL limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunuyoruz.
Toplumda kadınların, ekonomik yaşamın her alanında var olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Banka olarak yaptığımız tedarik anlaşmalarında, mal ve hizmet satın alımlarında kadın KOBİ ve esnafa, kadın girişimcilere, ve kadın kooperatiflerine her zaman öncelik veriyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.
"Finansmana erişimde pozitif ayrımcılık yapıyoruz"
Osman Arslan, zirvede 'Kadın Girişimci Kredisi'nin de müjdesini verdi. Arslan, "İlk defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş olan kadınlarımıza yönelik "Kadın Girişimci Kredisi" ürünümüzü, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçiriyoruz. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin filizlenmesine imkan tanımak amacıyla 100 bin liraya kadar destek sunmayı hedefliyoruz. Bu ürünün yanı sıra farklı destek paketlerimizle de kadınların finansmana erişimde pozitif ayrımcılık ve öncülük yaptığımızı paylaşmak isterim. Örneğin; KOSGEB Veri Tabanına Kayıtlı, aktif ve bilgileri güncel Kadın girişimcilerimize bir diğer kredi ürünümüz olan KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi kapsamında, cari kredi oranlarımızın 10 puan altında, oldukça düşük maliyetle 70 bin liraya kadar destek sunuyoruz" dedi.
"Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız"
Kadına yönelik yürek burkan şiddet olaylarından büyük üzüntü duyduğunu sözlerine ekleyen Halkbank Genel Müdürü, "Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir. Halkbank olarak kadına yönelik her tür şiddetin karşısındayız. Kadınlarımızın adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada korkusuzca yaşayabilmesi elzemdir" diye konuştu.
Emine Erdoğan: "Geleceğin dünyası kadın eli değmeden kurulamaz"
Etkinliğin onur konuğu ve ana konuşmacısı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan oldu. Zirvede emeği geçen herkese teşekkür eden Emine Erdoğan, "Halkbank'ın kadınlarımıza açtığı her tür imkân umutlarımızı artırıyor" dedi.
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Geleceğin dünyası kadın eli değmeden kurulamaz. Bugün bu zirvede yer alan tüm kadınlarımız, yolumuzu aydınlatan birer kutup yıldızıdır. Hayat yolunu çizme arayışındaki genç kızlarımız için yol göstericidir. Kendine yeni bir alan açma gayretinde olan tüm kadınlar için güven tazeleyicisidir. Kadınlar birbirini destekleyip güç birliği yaptıkça, her zamankinden daha güçlü bir toplum olacağımıza inancım tamdır. Kadın ruhunun yaşamın hamuruna katılmadığı bir gelecek, ek******, yarımdır. Dolayısıyla daha adil, içinde herkese yer olan, medeniyet değerlerinin korunduğu bir gelecek için, kadınları iş başına davet ediyorum. Güçlü Türkiye'nin ancak güçlü kadınlarla mümkün olduğuna yürekten inanıyorum."
Kimler katıldı?
"İlham Veren Kadınlar", ""Anadolu'dan Girişim Hikayeleri - Hayata Dokunanlar" ve "Anadolu'dan Girişim Hikayeleri - Gelecek İçin Sıfır Atık" başlıklı üç panelden oluşan etkinlikte konuşmacı olarak; BEEO Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur, sanatçı Hülya Koçyiğit, mimar Melike Altınışık, Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, Şef & Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir, Ebrulimm Alışveriş Sitesi Kurucusu Emine Kılıç, İnci Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Şehnaz Tasmanoğlu, Kars Peynir Müzesi Kurucusu Zümran Ömür, Geri Dönüşüm Girişimcisi Birsel Doğan, Sürdürülebilirlik Danışmanı SVS Türkiye Kurucu Ortağı Engin Güvenç, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Eko Turizmci Bedriye Berber Engin ile Modacı Ezra Çetin ve Tuba Çetin yer aldı
Tahtaya gelen olmuyor ki, Deniz ne yapacak. Alanlarin satanlarin hepsi her gun ayni kademeye donenler. Gercek alici gelse tabi ki oyle olmaz.
Iyi satmissin, ben de verdim 5.60'dan ama herif cok satinca yerine koydum. Oyle fazla satmasaydi koymazdim.