bu hafta hazırlık haftası..panik olmaz artık..:)
Printable View
bu hafta hazırlık haftası..panik olmaz artık..:)
134925 shortladiydim seans içi... baktım gene aliyor iblis dedim bunlar da tanga oldu emanuke... moralim bozuldu başka şeylerle uğraştım...
Neyse yatmadan bir bakayım dedim abooovvv.... toparlar moparlar ben gene karımı cebime koydum 1000 puan kılçıksız, yarın bakarız artık zaten mal da yok elimde satmıştım çoğu hissemi... bekleriz pala nenemizi acelemiz yok tertemiz
akşam demiştim daha nereye gidicen şereffsizzzz....
alındı galiba...
300 dolarlık tesla olmuş 2.000 sanki spek tahtası...
[img]https://i.hizliresim.com/N**H1e.jpg[/img]
[img]https://i.hizliresim.com/N**H1e.jpg[/img]
https://i.imgyukle.com/2020/07/13/SuagcI.jpg
Nasdagta dönüş başlamış DİE düşünüyorum
Global artı iken yükseldiysek
Yarın 132 xxxx açılış ile başlaması lazım
Yani ... Balon teslada fişi çekilmesi sebepsiz herkes görüyor zaten durumu.hesap kitap ortada..
.tarihi zirvalarda yazmak zevkli sade sadece neyse..
Hevesimi aldım.gini
Aylardır tek dediği çıkmayan tutmayan adamı dinleyip millet tokat manyağı oldu. 2 yıldır dolar 12 olacak dediği videoları kaldırdı. YArın ABD vadelilerin %0,01 artı olup yeşil yanmasına bakar herşey. Buraya kadar gelen endeks daha yukarıları denemeden dönmeyecek.
Yorumları okuduğumda herkez ekonomi şöyle böyle sorunlar var vs yazıyor peki farzet TÜRKİYE nin başkanı sensin? Lûtfen bir izah edermisin ne yapıpda ekonomiyi düzeltir ülkemizi munasır medeniyetler seviyesine çıkarırsın ? Yahu piyasa aşağı yukarı yapmadığı sürece kim nasıl para kazanıcak?
Yarın global daha eksi olursa
Bak gayri seyret çümbüşü
Hayırlısı artık
Bugün tanıdığım birkaç arkadaşım bile 118 üstüne attı DİE kapanışta mal ile girmiş
Düşündüğüm hareketi yaparsa yarın sabah
Soğuk soğuk terletir
Ben de ilk 1 dakikada her gün bir acayip oluyor. Onu ihmal edersek 134.000'i zor görür diye tahmin ediyorum... Haydi hayırlısı...
Keşke dediğiniz 132,5'ye düşse de depoyu fullesek takipteki hisselerimizde...
Ben kendimi endeks put opsiyonları ile hedge ettiğim için takmıyorum. Düşerse, biraz da call opsiyonu koyarız yanına...
Sikıntı yok...
yolcu garantili havaalanı, geçiş garantili köprü ve hasta garantili hastane yaptırmam mesela...
ihaleleri kendi yandaşlarıma değil gerçekten hak edene ve işi en iyi yapacak olana veririm...her yere imam hatip açmak yerine her yere fen ve teknoloji liseleri açarım, sosyal bilimler liseleri açarım...bir adamı 3-5 yere atayıp 3-5 yerden maaş almasına izin vermem...
sayıştayın yaptığı incelemeleri dikkate alırım...yamuk yapana hesabını sorarım...
yav çok var...
Ne yani demokrasi dediğimiz aslında biz türklerin kalıbına sığmayan bir cümleden ibaretmidir? Nasıl bir modelle yönetilmeliyizki ekonomi, geçim, kazandığınla eşine çocuklarına güzel bir gelecek inşaa edesin?ayrıca demokrasi olmayan toplumlarda krallık vs padişahlık yada ben yaptım olducuların memleketlerinin de ahvali heç iç açıcı değil malesef
Bence meritokrasi ile yonetilmemiz gerekir başarılı olan demokrasiler de böyle yönetilenlerdir. Yani her işi liyakata uygun şekilde o alandaki en iyi kimseler üstlenir, başlarına göstermelik bir siyasi irade seçilir. Sizin bahsettiğiniz padisahlik diktatörlük vb.. yönetim şekillerinde de liyakata önem verilip iş ehline teslim edilirse çok başarılı sonuçlar elde edilebilir, Hitler dönemi Almanyanın savaşın başındaki başarısı bu şekilde yönetildiği için, sonundaki batırması da hitlerin egonun şişip herkesin adına karar vermesi yüzünden olmuştur mesela.
Ama insan kaynağı çok iyi eğitimli ve ahlaklı olduğu için Almanya tekrar ayağa kalkıp güç olmayı başarmıştır o ayrı.
Adamın söylediklerinin hepsi doğru. Belkide sansasyonel başlık atarak arada söylediği doğruları dinletmek istiyordur. yukarıdaki videoda dolarla ilgili tahminin geçersen hangi söylediğine yanlış diyebilirsin. Issizlikmi yalan enflasyonmu yalan cari acik mi yalan, butce acigimi yalan, merkez bankasi baskani yardimcisi ile ilgili soyledikleri mi yalan vs.. borsaya bakma abi iner çıkar yalandan bir fiyatlama ıste. 150 bin olsa ne olur 60 bin olsa ne olur.
Elektrik diyorsanız eğer, o yapılmasaydı haftada 2 gün elektrik kesintisi uygulanırdı memlekette
Dikkat ettiniz mi ?SPK'nın bu kadar etkili olduğu hiçbir dönemi hatırlamıyorum, düşürmeye çalışanları en ufak açıkta göz açtırmıyor.Bu denli sıkı bir takibin sebebini burdaki herkes tahmin edebiliyordur umarım.
[QUOTE=ALPER;4594973]Her işi ehline teslim ederek başlayabilirim. Yolsuzluk yapanın sülalesini kuruturum. İsraf edeni çükünden asarım ohooo. 5 saniyede aklıma gelenler.[/
Herkesin bir fiyatı var
Abiler şu dolar 14 TL olacak denen videoyu izlemedim ama 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebiliyorum...
O videoyu Amerikaya, Avrupanın 3'te 2'sine uyarlasanız daha farklı bir sonuç mu çıkacak ortaya...
Onlar gümlemeye başladığında, bizim datalar düzelir ve USD'nin 4 TL yolculuğu başlar bana göre de...
durun daha kanal istanbuldanda yap işlet devrettende kol gibi girecek.
malta bandıralı gemi geçmedi diye para ödicez hazineden.
hasan amcanın hayriye teyzenin köprüden geçmedi diye parasını ödemek neysede.
elin yabancı gemilerinin az geçti diye parasını ödemek koyar be.... :)
Abi neden bu ülkede yapılacak biz halkı ilgilendiren yatırımlar ülkeye alınan yabancılarda dahil internet üzerinden bir oylama yapılmıyor herkezin 1 oy hakkı var nasılsa tc no ile girip oy kullanılsın % 50 .1 ise yapılsın yo ulaşmadıysa yapılmasın yani halkın yararına ise yine halk karar versin
5 dolar şu an 340 bin yapıyor 2013 mayıs zirvesi oraya denk gelir uçuk olması için bunun çok üstü olması lazım 140 - 240 arası borsa için olması gereken fiyatlardır şu anki fiyatlama aslında 2 sent altı olduğu için kriz fiyatıdır. Batı dan kopuş fiyatlaniyor 6 7 senedir.
Sabah fdow -2 olur tahminim bu kotu bir satisti abd kapanacak tekrar sanirim
New York borsası karışık seyirle kapandı -AA
WASHINGTON (AA) - New York borsası, haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı.
Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,04 artışla 26.086,07 puana yükseldi.
S&P 500 endeksi yüzde 0,94 kayıpla 3.155,20 puana ve Nasd** endeksi yüzde 2,13 azalışla 10.390,84 puana düştü.
Yeni haftaya pozitif başlayan endeksler, gün içerisinde karışık bir seyir izledi. Endekslerdeki dalgalı seyirde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış ve bu artışın ekonomik toparlanmayı yavaşlatacağına dair endişeler etkili oldu.
Kovid-19 salgınının merkezi olmaya devam eden ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı 3,4 milyona ulaşırken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 138 bin 57'ye yükseldi.
ABD'nin California eyaletinde, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle restoran, bar ve sinema salonu gibi işletmelerde kapalı mekan faaliyetlerinin durdurulması talimatı verildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Ne zamandır piyasadasınız bilmem ama 2013 zirvesine satana dayak atarak gitmedik :)
Açığa satanları mazot ede ede gider piyasa rallilerde, açıkçı olmazsa çok daha sert yukarı aşağı hareketler olur çünkü satacaksın alacak adam olmayınca tabana basarsın alacaksın satıcı olmayınca tavana dayarsın. Yani açığa satış yasagi yukarı giderken iyi de aşağı dönünce ekran bistek bistek bisteke bistek diye sararmaya başlar...
ABD de 2 dalga mı başlamış
1 dalga bitmiş mi de 2 başlamış