İyi bilanço fiyata yeteri kadar yansıdı mı?
4. Çeyrek 3 kadar iyi olmayacak hatta ilk çeyreğin döngüye gireceğini mi satıyorlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
İyi bilanço fiyata yeteri kadar yansıdı mı?
4. Çeyrek 3 kadar iyi olmayacak hatta ilk çeyreğin döngüye gireceğini mi satıyorlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Viopta ekim kontratlarından çıkış var kasım kontratlarına giriş var pazartesi olmasada salı,dan sonra tekrar dönüş olur diye sesli düşünüyorum ytd
Sn doctrine ben şahsen faydalandığını zannetmiyorum.
Bu bilançoda özsermayesinde %40 civarı artış olacağını düşünsek mesela
önceki Mart bilancosu açıklanacağı siralarda 40 -50 arasinda gezinmiş. Sonrasında Yükseliş devam etmiş
Ağustos ta bilanço açıklanacağı siralarda
50-61 araliginda gezinirken bilanço aciklandiktan sonra 72 lere kadar sürmüşler. Çünkü beklenti yüksek ve devam ediyor
Bu bilanço yaklaşık ozsermayede %40 gibi büyük artışı göz önüne alınca tahminin bu bilançoda açıklanana kadar 110 ları gösterebilir ler. Ama bilanço sonrasi yükselişi biraz salıp(110 lardan 102 lere indirip sonra yukarı) tekrar yukarı götürme ihtimalleri bence yüksek ihtimal gibi. Çünkü bu bilanço sonrası hissenin defter değeri nin yaklaşık 130-140 aralığına denk geleceğini düşünüyorum. Dolayısıyla böyle çok güzel kâr yazan şirketin hisse fiyatının da defter değeri nin üstüne çıkması gerektiğini düşünüyorum ben.
Döke döke götüreceklerini düşünüyorum şahsen. Beklentiler 2023 sezonunun daha iyi gececegi yönünde benim okuduklarima göre. 2023 yılı da kâr anlamında THY icin çok iyi geçecek muhtemelen.
Kısacası beklentiler bitmedi. Seneye daha çok turist bekleniyor. Daha çok uçak alınacak. Daha çok pilot ve kabin personeli alınacak. Daha çok kargo taşınacak. UEFA şampiyonluğu var. Katar dunya kupası var. Seneye savaş(Ukrayna -Rusya arasinda) bitebilir belki. Yani seneye daha çok olumlu gelişmeler olacak gibi
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
Rica ederim Sn doctrine, birbirimize faydalı olabiliyorsak güzel bir şey.
Paranin pek gidecek yeri de kalmadı artık. Dolar artık eskisi gibi yükselmeyecek bence. Uzmanlarda böyle diyor. Faizlerin durumu ortada zaten. Şuan piyasada yüksek enflasyon ile en iyi kazancı yine şirketler elde ediyorlar. Altın deseniz dolarla paralel hareket ediyor zaten. Uzmanlarin görüşüne bende katılıyorum. Paranin gidecek yeri kalmadı bence. Bilançolar ile yıl sonu ralllisinin olacağını tahmin ediyorum Kasım ve Aralık ayında
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Yeni bir medya haberi daha,,
rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 25 seviyelerinde arttığını söyledi. İşler, "Sağlık turizmi ağırlıklı bir modelleme ve daha çok emekli Avrupalılar tercih ediyor. Bu avantaj iyi değerlendirilir ve işlenirse kış aylarında atıl olan yerler aktifleşecektir. Böylece, Türkiye'de turizm 12 aya yayılmış olacak" ifadelerini kullandı.
TURİZM ON İKİ AYA YAYILACAK
Artan talepler doğrultusunda hazırlık yaptıklarını belirten İşler, şunları kaydetti: "15 günlük ve bir aylık konaklama paketleri hazırlıyoruz. Sağlık turizmi ağırlıklı olan, bir turizm modellemesi söz konusu. Şehir, araştırma hastaneleri, özel kliniklerin çok sayıda olduğu, kaliteli sağlık hizmetlerinin verildiği üç merkez olan İstanbul, İzmir ve Antalya'ya talep çoğunlukta. Beş yıldızlı oteller tercih ediliyor. Bu tabii ki bizim döviz girdimizi ve istihdamı artıracak."
REZERVASYONLAR ARTIYOR
Mehmet İşler, kış sezonu rezervasyonlarının önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceği konusunda şu değerlendirmelerde bulundu: "Ciddi bir çalışma var. Turizmciler, bu çalışmaların önümüzdeki aylara yansıması konusunda umutlu. Fakat yaz tatilindeki gibi bir turist akını yok. Şimdiki rezervasyonlar geçen yıla göre yüzde 20-25 artmış durumda. Fakat bunun yüzde 50'lere ya da 70'lere ulaşıp ulaşmayacağını ilerki tarihlerdeki rezervasyon akışı gösterecektir."
OCAK'A KADAR DOLUYUZ
Yeni Şafak Alman marketlerinin yer ayırdığı otellerden birisine ulaştı. Antalya'da bulunan otelin yetkilileri, "22 günlük gruplar halinde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Ocak ayına kadar rezervasyonlar doldu. Genelde 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorlar. Ocak ayından sonra rezervasyonların daha da artmasını bekliyoruz. Fiyatlandırma konusunda biz tur operatörleri ile anlaşıyoruz, onlar da kendi fiyatlarını belirleyip satıyor." İfadelerini kullandı
Gördüğüm kadarıyla turizm halen iyi verilerle ilerlemeye devam ediyor gibi görünüyor. Zaten Kasım ayının ilk haftalarinda Ekim ayı uçuş verileri geldiğinde bu sonuçlar ortaya çıkınca daha iyi anlaşılacaktır sanırım.
Tavsiye içermez
Kış sezonu fiyatları da baya iyi gibi sanki, yabancı için bu fiyatlar fazla değil bence. Medya haberi aşağıda
Avrupalı emeklilere kış tarifesi: 18 bin 500 liraya Antalya'da 56 gün tatil
Rusya- Ukrayna savaşının neden olduğu enerji kriziyle yüz yüze kalan Avrupa'da bu durum, 3'üncü yaş grubu olarak adlandırılan emekli Avrupalıları tedirgin etti. Avrupalı emeklilerin kış sezonunu sıcak ülkelerde geçirme isteği üzerine turizmciler de 150 milyon emekli için 56 günlük tatil paketleri hazırladı. 4-5 yıldızlı otellerdeki fiyatlar bin eurodan başlıyor.
28/10/2022 14:10
Demirören Haber Ajansı (DHA)
Avrupalı emeklilere kış tarifesi: 18 bin 500 liraya Antalya'da 56 gün tatil
Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası Rus lider Vladimir Putin'in AB üyesi ülkelerin gazını keseceğini açıklaması ve soğuk kış tahminleri, 3'üncü yaş grubu olarak adlandırılan emekli Avrupalıları tedirgin etti.
Avrupalı emeklilerin kışı geçirmek için sıcak tatil beldelerini tercih etmeleriyle Türk turizmciler de kış dönemine ilişkin 56 günlük hazırlanan tatil turları satışına başladı. Türkiye'deki en popüler destinasyon Antalya'dan 152 otel kampanyaya dahil oldu.
FİYAT 500 EUROYA KADAR DÜŞÜYOR
Kampanyada 56 günlük rezervasyon için 4-5 yıldızlı her şey dahil sistem otellerde fiyatlar 1051- 9 bin 892 euro arasında değişirken, 2-3 yıldızlı otellerde 511 eurodan başlıyor. Bu kış enerji fiyatlarına gelen zamlarla zor durumda kalan Avrupa'daki emekliler, kışı evde geçirmek yerine Antalya veya diğer destinasyonlarda 2 ayı bulan tatili yapıp daha kazançlı çıkabilecek.
AVRUPA'DA 150 MİLYON EMEKLİ
Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, özellikle kış turizminde Türkiye ve Antalya'nın 'Turkish Riviera' adıyla anılan destinasyonda 3'üncü yaş grubu turistleri her zaman ağırladığına dikkati çekerek, "3'üncü yaş grubu turistleri özellikle kış aylarında Türkiye'de misafir etmek istiyoruz. Kış aylarında 3'üncü yaş grubu tatilci grubunun hareket kabiliyeti, ekonomik kabiliyeti çok daha üst düzeyde olduğu için, kış aylarında tatil yapabildikleri için bu grubun kış aylarında misafir edilmesi çok doğal bir şey. 150 milyon 3'üncü yaş grubu tatilcinin, emeklinin olduğu Avrupa'daki bu gruba yönelik kampanya yapılması gerekliliği çok doğru" dedi.
Her kesime yönelik hitap ediyor gibi. Kampayaya katilan Otel sayısı da baya çok gibi. 150 milyon Avrupalının 4-5 milyonu gelse bile bu rakamlar bile baya yeterli olur sanırım ulkemiz için. Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Onlarca olumsuzluğa rağmen Lufthansa 223Ç 1.1 Milyar € kar açıkladı.
İşleri tıkırında yaban kazından daha iyi bir kar bekliyoruz😉🚀🚀🚀
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/luf...ikladi/2721952
https://twitter.com/beyazyakagiyer/s...oPojVjZpVJ1bmQ
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, Herkes kendi kararında HÜRDÜR.
Arkadaşlar daha önce 9 aylıklarla ilgii thy 60 lardayken yorumumuzu yapmıştım.
Rakamları bir kenara bırakıyorum.
Ahmet Bolat Temel Kotil den sonra gelmiş en iyi üst düzey yönetici olmakla beraber hakkaniyet adalet tevazu şirket içi süreç hakimliği olarak şimdiye kadar ki en iyi yk başkanı bence.
Şirkette acayip vizyoner bir dönüşüm var. çalışanın arkakasında hiç olmadığı kadar adaletin gözetildiği cv olarak çok kalite kişilerin hak ettiği yerlere geldiği söyleniyor.
bence bu kıvılcım her türlü bilançodan öte.
özetle bir taraf için diğer tarafı bozmuyor. çalışanda yatırımcı da yolcu da herkes kazanacak. Efsane olarak anılması çok mümkün.
Bu hafta bilanço haftası olması nedeniyle çok hareketli olabilir gibime geliyor
Şuan Fed faiz oranlari sanırım 3,00-3,25 aralığında bulunuyor .
Goldman sachs tahmini olan medya haberi de aşağıda
Goldman Sachs, Fed'in politika faizinde zirvenin yüzde 5 ile mart ayında gerçekleşeceğini öngördü.
cumhuriyet.com.tr30.10.2022
Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklanırken, kurumlardan sıkılaşma patikasına yönelik analiz ve tahminler gelmeye devam ediyor.
Bu kurumlardan biri olan Goldman Sachs, Fed'in politika faizini mart ayında yüzde 4,75-5 aralığına çıkaracağını öngördü. Goldman Sachs ekonomistleri son analizle birlikte daha önce yapmış oldukları zirve tahminini 25 baz puan yukarı çekmiş oldu.
Ekonomistler, mart ayında politika faizinin öngördükleri zirve seviyesine yükselmesi için bu hafta 75 baz puanlık bir faiz artışı olacağını, aralıkta 50, şubat ve martta ise 25'er baz puanlık artış kararı alınacağını tahmin etti.
Goldman Sachs ekonomistleri Fed'in faiz artışlarının şubat ayının ötesine geçmesine yönelik beklentilerini üç gelişmeye dayandırdı. Ekonomistlere göre yüksek enflasyon, mali sıkılaşmanın bitmesi ve reel gelirlerin tırmanması dolayısıyla ekonomiyi soğutma ihtiyacı ve finansal koşullarda olgunlaşmamış bir gevşemeyi önlemek amacıyla Fed faiz artışlarını Şubat'ta sonlandırmayacak.
2023 te gevşeme gözüküyor sanırım. Bu bir nevi guzel gibi bence. 2023 te piyasalar uzerindeki baskı biraz hafifleyebilir. Belki de şimdiden geri vites yapar 2 Kasım da hiç belli olmaz yani. Çünkü FED e baya baskı artmaya başladı Amerika içinde. Bakalim nasil gelişecek.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Arkadaşlar bilanço tarihi geldi çattı. İlk çeyrekte teb yatırım, ikinci çeyrekte yapı kredi yatırım en yakın tahminde bulunmuştu. Şu an bendeki liste bu şekilde. Hepimiz için hayırlısı olsun...
Ek 29063
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp, Herkes kendi kararında HÜRDÜR.
Evet düşündüğüm gibi gibi oldu takip ediyorum aynı zamanda ciddi bir lotla tahtada uzun süredir varım trade yapıyorum küçük bir kaygım var THY enflasyonun çok altında büyüdü %30 lar gibi büyüme var oysa enflasyon %80 ler üstü bilançoyu görelim ydni bir çalışma yapıcam esen kalın
Maşallah [emoji3478]
RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3. çeyreğin bugün açıklanması bekleniyordu.
Seans kapandıktan sonra,
Sasa ve Hektas mağdurlarını THY bekleriz efendim last call :)
@Trade34 bilgi için teşekkür ederim. Bofa sattımı hisse gözü aşağıya dönüyor. Tüm hisselerde bofa dan yapılan işlemler hissenin yönü konusunda oldukça etkili oluyor. Alsata baktığımda Garanti nin satış maliyeti nasıl 105,486 TL oluyor anlamadım.
Öğleden sonra yukarı hareket gelmesi iyi olur. Gelirse ✈ füze, Gelmezse 🛬. Yatay hateketler…
Türk Hava Yolları, bir kez daha APEX World Class Ödülüne layık görüldü
Türk Hava Yolları, sunduğu hizmet standardıyla bir kez daha APEX World Class Ödülüne layık görüldü.
Türk Hava Yolları dünyanın en güvenilir ve saygın havacılık organizasyonlarından biri olarak kabul gören APEX (Havayolları Yolcu Deneyimi Derneği) tarafından, sunduğu hizmet standardıyla bir kez daha APEX World Class ve “2023 Yılı Beş Yıldızlı Küresel Havayolu†ödüllerine layık görüldü.
APEX Resmi Havayolu Değerlendirmelerinde dünya çapında yaklaşık 600 havayolunda yaklaşık 1 milyon uçuş yolcular tarafından derecelendirilerek sonuçlar belirleniyor. APEX’in YATES+ danışmanlığında sağlık güvenliği (safety - well being), sürdürülebilirlik (sustainability) ve misafir deneyimi (service - guest experience) kriterlerini baz alarak gerçekleştirdiği bağımsız denetimler sonucunda bayrak taşıcı marka üst üste ikinci kez APEX World Class ödülünün sahibi oldu.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı açıklamada, “APEX Resmi Havayolu Değerlendirmelerinde bu yıl 2. kez Apex World Class ödülünü almanın gururunu yaşıyoruz. Dünya çapında yalnız 8 havayolunun bu anlamlı ödüle layık görülmesi, başarımızın önemini ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu yıl 6. kez 5 Yıldızlı Küresel Havayolu seçilmekten de mutluluk duyuyoruz. Emniyet, sürdürülebilirlik çerçevesinde misafirlerimizin beklenti ve memnuniyeti yönünde hizmetlerimizi şekillendirip, zenginleştirmeye devam edeceğiz.†dedi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve dünyada az sayıda havayoluna verilen APEX World Class 2023 ödüllerinde bu sene sadece 8 havayolu ödüle layık görüldü.
Ayrıca dünyanın en çok noktasına uçan, ülkemizin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları, yolcu değerlendirmeleriyle bu yıl altıncı kez “Beş Yıldızlı Küresel Havayolu†seçildi.
APEX tarafından sunulan ödüller 26 Ekim Çarşamba günü ABD Kaliforniya, Long Beach'te gerçekleşen APEX/IFSA EXPO'da sahipleriyle buluştu.
https://foreks.com/haber/detay/63625...-layik-goruldu
ÜNLÜ YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 564 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
AK YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 232 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
YAPI KREDİ YATIRIM, 3. çeyrekte 26 milyar 921 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
GARANTİ YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 541 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
İŞ YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 371 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
TEB YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 632 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
VAKIF YATIRIM, 3. çeyrekte 22 milyar 957 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
YATIRIM FİNANSMAN, 3. çeyrekte 20 milyar 942 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
ZİRAAT YATIRIM, 3. çeyrekte 22 milyar 204 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
DENİZ YATIRIM, 3. çeyrekte 20 milyar 742 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
ALNUS YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 891 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
OYAK YATIRIM, 3. çeyrekte 21 milyar 186 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
O ne öyle 🙀
Thyao tüm donemlerde en yuksek kar eden şirket oldu.
Bankalara bile fark attı.
Tek çeyrekte 27 milyar kar.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Thyao Hisse başi kar 27.9 lira.
F/k 3.45
Yorumsuz.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1efd8e2ac1.jpg
MAŞALLAH....bazı tahminleri ikiye katladı, devamı gelir inşallah
Kişisel olarak 30-35 arası bekliyordum. En iyi dileklerimden bile çok çok daha iyi net kâr.
Tek kelimeyle kusursuz...
Bilançomuz çok iyi :) hayırlı olsun.
Yarın fiyatlama nasıl olur bilinmez ama ben hisselerimi orta ve uzun vade tutuyor olacağım. Hayırlı kazançlar herkese.
Blançoları çeyrek üzerinden değerlendirilir..
Ykb 27 e en yakın tahmin..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk Hava Yolları 3.çeyrekte 27.118 milyon TL net kâr açıkladı, beklenti 23.745 milyon TL idi. Bu bilançoyla hisse başına defter değeri 97,8 TL'den 131,5 TL'ye yükseldi. Hisse başı kâr 14,23 TL'den 29,33 TL'ye yükseldi. Fiyat Kazanç Oranı ise 7,08'den 3,43'e düştü. Maşallah ✈✈✈
BNP Paribas thy icin hedef fiyatıni 186 liraya boşuna çekmemiş.
Çıktısını al, tablo niyetine as.
30 endeks içinde f/k 3,43 oranına sahip en ucuz hisse. Bakalım yarın nasıl bir hareket yapar, hayırlısı diyelim.