Bigşort abi uyanık adam hedge olarak yılanoğlunu lönklemiş, olası bi terslikte zarar görmeyim deye
hatta dolar lönklerden gelen kâr ile poz. artırıyor... Burda bigcortcu abiyi ütmek için dölara sağlam çakmak lazım. o da imkansız bizim memlekette
Printable View
Bigşort abi uyanık adam hedge olarak yılanoğlunu lönklemiş, olası bi terslikte zarar görmeyim deye
hatta dolar lönklerden gelen kâr ile poz. artırıyor... Burda bigcortcu abiyi ütmek için dölara sağlam çakmak lazım. o da imkansız bizim memlekette
Bundan sonra gıda stoğum tamam RTE gidinceye kadar yeter sonrası Allah Kerim şimdi B ve C planlarını uygulamaya geçtik. Kredi çekip araba aldık. Aylık 1,8 faiz ile kredi verdi Finansbank. Kızın maaşı oraya gidecek. Bir maaşa da her ay beş gram en az altın alıp koyacağız. Hatta kredi kartı limiti kadar altın alayım diyorum. Evi satıp ev alacaktım engelli girişi olan yada tekerlekli sandalye ye uygun asansörlü bireysel ev bulamadim. RTE ilk işareti verdi evine sitesine yalıtım yapmayanin ocağını söndürecem diyor. Site yanaşmazsa yalitima kesinlikle satacağım. Yalıtımlı ev alacağız
2800....3000 aralıgı son tepenın yuzde 25 30 uzerı oyle ya da boyle gorecek ayı kardeslerımız dıkkat etsın ...teknık boyle der...
Şekerde %333, Sabunda %400, süt ürünleri %200, Kişisel bakım %300 et şarküteri ıvır zıvır da dehşet yükselmiş
1-2 sene sonra bakarız fiyatlara böyle giderse seçime kadar bir o kadar daha takla atar. Tek canımı sıkan arabaya LPG ve benzin stoklayamiyorum. Eğer dizel arabam olsaydı köye bir tanker mazot depolardim kredi çekip 5-6 TL den. Bu konuda da daha önce söylemiş olduğum için ben bilmiştim demeyeyim. Bendeki kapasite ancak kendi ihtiyaçlarımın fiyatlarını öngörebiliyorum. Hatta et fiyatları ile ilgili fatih Altaylı yazı yazmıştı
Nereye gittin memedabi, kaçma gel bi iki şey öğren.
bigcortcu dayu dölar lönküm dedi.
yani dölarım var diyo, döları olan bist grafikisine dölar bazlı bakar ve biz bu bigcortcu dayuyu bistte üteceksek, bisttin grafikisine dölar bazlı bakacaz.
Burda çok ince bir ayrıntı gizli, belki bist tl bazlı yükselebilür ama dölar bazlı yeni bir dip yaparsa Bigşort abi ikimizinde anektarını alır :he:
Dayı bu dediğin benim için geçerli değil .
Şöyleki benim gelirim dolar bazlı
Amerika da yaşıyorum
Türkiye’den gitmeden önce dolar tl 7/8 idi 1 sene oldu olmadı bugün götürdüğüm doları bozdursam 2 kat misal onu geçtim her ay gelen dolar var o yüzden bu duruma asla düşmem . Birde hareket kabiliyetim var yani yurt dışın borsa hedge vb vb onun dışında 1 birim para bozsam 16 birim alıyorum vb vb
Oradan buradan short vuran adamın mal varlığını yada portföy büyüklüğünü oyun sitilini bilmen lazın
Misal dolar long endeks short giden adam kaç gündür borsa İle dolar da yükseldiği için teminat felan gerekmiyor gerekse hadi 1 bin dolar bozsan 16 birin alıyorsun o yüzden sıkıntı yok yani
Kolay kolay inanmadığım pozu açmam açıyorsam da ütmeden kalkmam . Ha risk artar mı arta bilir doğru çünkü poz artırma gibi huyum çok pistir
Benim şahsi düşüncem bu shortları daha ucuza alacağımı düşünüyorum
Doları da daha pahalı satacağımı düşünüyorum
Ytd değildir
Yarın parabolik çıkışın daha sert
devamını bekliyorum.. 311...312
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24 şubattaki gibi endeks taban yediğinde sanırım viopta kademe atlamıyor yani gapli açılış olmuyor. Gerçi grafikte küçük bir gap var ama bilmiyorum, viopta yeniyim. Eğer ertesi gün taban olacağına eminsek veya taban olacağını düşünüyorsak ve uzun pozisyonlarımızı kapatmak istiyorsak ne yapmalıyız? Yani hisse senetlerinde bu olduğunda genelde tabana yığılma oluyor ve satamıyorsunuz emirler gönderilme saatine göre işliyor. Böyle bir durumda nasıl bir emir vermeliyiz, kurtulma şansımız var mı?
Poz açayım yatayım mantalitesi zaten doğası gereği zaman sınırlaması olan viop için secilebilecek en kötü oyun planı.
Piyasa kendini belli eder, bir trendi vardir ve bu trendin sağlamasını gelen haberler ve dış borsalara olan direncine bakarak yapabilirsiniz.
En dogru strateji trendin yönüne doğru poz açıp aksam ve haftasonu girislerinde bunu sınırlandırarak devam etmektir.
Hatta trend yukarı ise trendi sürükleyen birkaç hikayesi olan hissede bunu sağlamlaştırarak devam etmek karı katmerler.
Anlamiyorum ben göz göre göre 200 puan bile terste kalamiyorum millet 50.000 puana nasıl ve de en önemlisi neden tahammül ediyor...
Kerem bey
Parabolik hareketler ucu bucağı olmayan yükselişler yapabilir
Aynı şekilde parabol kırılırsa anahtarı alırlar
VOB yapmayin
Örnek
https://i.hizliresim.com/a5pni3h.jpg
Dayı 50 bin puan terste kalana sormak lazım onu
EUR 18 TL Yazdı..
Günlük %+1.3
Yarın benzine ve doğalgaza zam gelir..
Anahtarı almalarını bekliyoruz..
Kimin anahtarı ortadaysa..
Herkes anahtarını saklasın, dışarda anahtar bırakmayın :kahkah:
Bozkurt sen eskiden şort diye hopluyordun. Sevindim o tuşu söktüğün için. Ama bunlar bilirsin taban taban veren cins bir gün aklına gelir anahtarını alırlar.
Mehmedabi sağolsun hepimize bayrak oldu. Ayasofya kardeşim bile düstur edinmiş.
Vob yapmayin.
Bugun akşama dogru tek kaldirac krdmr long yaptım memedabi..
Kkm olsun bütçe olsun Benjamin olsun habire gidiyor iktidarın bunla ilgili bir derdi yok gibi bas bas paraları Leyla'ya modundayiz
Acaba USD 22 yi geçerse bozulmayan döviz tevdiat hesapları bozulur bizde bastığımız kağıtlar ile toplarız mi ki.
Stellantis İspanya fabrikası limana yakın, tercihte etkili olabilir.
Koç'a ya Ford ya biz mi diyecekler, gelişmeleri izlemek lazım.
https://i.hizliresim.com/gaf9540.jpg
Kimse döviz bozmaz artik. Kkm çıkardılar, 12 civarına indi, tekrar eski yerine geldi iste..
fazla kafa yormaya gerek yok,en tepeden aliyosun ertesi gun zaten kazaniyorsun cunku bu sahipli keranenin genel koordinatoru oyle istedikce sorun yok..sebep lazim degil.bugunku gibi mesela.
memedabi geldi vob yapma pala geldi kaç badem geldi koş garan al %6 onu sat thy al %5 onu sat şişe %5 eregl ver geri 5 hoppiidi hoppidi endeks oynaşması..
forex te dow s&p nasdaq parite gold vs gözü kapalı aç kapa artema poz ile bundan daha huzurlusun.
Mali Verçin karar gazetesinde güzel bir yazı yazmış okumanızı tavsiye ederim.
Bugün karar gazetesinde okuduğum köşe yazısı geleceğe dair umutlandırdı. İktidar değişikliği olduğunda güven verdiğimizde doğru adımlar atılırsa ülkenin her türlü imkanı var diyor.
yüzyılın icadı dediler avaneler..
ömrü 3 ay sürdü
:drunk::drunk:
Memedabim geldi dedik cord dedik anektar gidiyordu az daha.
Memedabi parabol son mu onflection poynt mi yenilen pehlivan güreşe doymaz imiş yarın gene cordunan mi açılış yapsak
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın Çanakkale geçilebilir gibi gibi...
memed bey abey sen rica etsem hic gelmesen eski yeni nick vs vs farketmez..
sen gelip vuuubbb yapmayun dayular poyints inflakşın iki çizittirik atip zart zurt bilmem kac poyints dedikce once 100 gr asagiya 3 kilo yukariya tepiyor..bence sen mumkunse Allah rizasi icin diyorum 5-6 ay ugrama..Pala oldugundan suphe etmeye basladim,psikolojim bozuk şirazem bozuk inancim zayif imanım gitti..
Doların ve petrolün çökeceğine inanıyorlardı belki, tam tersi oldu şimdilik.
Abi faiz neyim indirir Aralık gibi olur kağıtlar tavan. Kur kayar.
Bu işin şakası yok.
Başka karar alır başka şey olur..
VOB yapmayin..