hayda vob yapma dedin diye bıraktık
hisse tarafına geçtik
şimdi vob yapmayan bizden değildir diyorsun.
:28:
Printable View
Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026'da satışa sunacak
- 2030 yılında satılacak 3,5 milyon Toyota tam elektrikli aracın 1,7 milyonunu bu yeni nesil elektrikli modeller temsil edecek - Yeni nesil elektrikli araçlarda 2026'da kullanılması planlanan bataryalar, yüzde 20 daha düşük maliyetle üretilebilecek, hızlı şarj süresi 20 dakika veya daha kısa olacak
İSTANBUL (AA) - Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026'da satışa sunmayı planlıyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toyota, yeni nesil elektrikli araçların üretimine 2026'dan itibaren başlamaya hazırlanıyor.
Yeni nesil elektrikli araçlarıyla ileri sürüş deneyimi sunan otomobiller geliştiren Toyota, müşterilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini aşacak yeni batarya çalışmaları da gerçekleştiriyor.
"Otomobillerin Geleceğini Değiştirelim" temalı bir çalıştayda gelişmiş batarya yol haritasını açıklayan şirket, yeni nesil elektrikli araçlarla çığır açmaya hazırlanıyor. Yeni batarya teknolojisi planlarını gösteren Toyota, özel olarak elektrikli araç üretecek fabrikasıyla da fark yaratacak.
Toyota'nın planlamasına göre yeni nesil tam elektrikli araç ilk olarak 2026'da satışa sunulacak. Bununla birlikte 2030'da satılacak 3,5 milyon Toyota tam elektrikli aracın 1,7 milyonunu bu yeni nesil elektrikli modeller temsil edecek.
- Hızlı şarj süresi 20 dakika veya daha kısa olacak
Toyota, içten yanmalı motorlarda ihtiyaç duyulan farklı teknolojiler gibi tam elektriklilerde de ihtiyaca ve beklentilere göre bataryalar geliştiriyor. Bu kapsamda 4 yeni nesil batarya tanıtan Toyota, likit ve katı elektrolitlerle batarya teknolojisinde de öncü rol oynayacak.
Yeni nesil elektrikli araçlarda 2026'da kullanılması planlanan performans lityum-iyon bataryalar, mevcut bZ4X modelindeki bataryalara göre yüzde 20 daha düşük maliyetle üretilebilecek. Bununla birlikte hızlı şarj süresi 20 dakika veya daha kısa olacak. Bu bataryalar 800 kilometreden daha fazla menzil sunacak.
Elektrikli araçların daha ulaşılabilir olarak yaygınlaşmasını hedefleyen Lityum Demir Fosfat bataryalar, mevcut bZ4X modelindeki bataryalara göre yüzde 40 daha az maliyete ve yüzde 20 daha fazla menzile sahip olacak. 30 dakikadan daha kısa sürede şarj edilebilecek bataryaların, 2026-2027 yıllarında üretilmesi planlanıyor.
Toyota ayrıca bipolar mimariyi lityum-iyon batarya kimyasıyla bir araya getirerek yüksek performanslı batarya da geliştiriyor. Araçlarda sunacağı daha iyi aerodinami ve daha düşük ağırlık sayesinde 1000 kilometreden daha fazla menzil sunulabilecek. Performans bataryalarına göre yüzde 10 daha düşük maliyete sahip olacak yüksek performanslı bataryalar, 20 dakikadan daha kısa sürede şarj olabilecek ve 2027-2028 yıllarında kullanılmaya başlanacak.
Elektrikli araçlarda büyük bir potansiyeli olduğu düşünülen katı-hal bataryalar için de çalışmalar yapan Toyota, hızlı şarja uygun, uzun ömürlü ve daha kompakt ürünler geliştiriyor. 2027-2028 yıllarında ticari olarak kullanıma hazır olması planlanan katı-hal bataryalar, ilk gelişim fazında 1000 kilometreden fazla; ikinci gelişim fazında 1200 kilometreden daha fazla menzil sunacak. Bununla birlikte 10 dakikadan daha kısa sürede şarj edilebilecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Öyle olucak zaten, aç tale bazlı 15 yıllık grafike, rakkamların cücük gibi kalmış olduğunu görürsün.
Ben 15 sene önce tüp çüde alsat yaparken 1000 lot 2000 lot alır satardım, şindi en fazla 100 lot alıp satabiliyorum, hisse o kadar bölünmesine rağmen paramızı çok değersizleştirdiler alım satım gücümüzü çok düşürdüler.
Resmen fakirleştik
Alper Lilith çirkin demek..
@marissooollll
Nasıl bı bak 😂😂
Aynen o yüzden VOB yapman[emoji16][emoji16]
Dolar bazlı zirvede bekliyorum ben. Tarihe tanıklık edeceğiz.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist100
10 Temmuz'da başlayan TREND 8046 iz süren altında 2. Günlük kapanışı alarak "SİSTEM TRENDİ" sat bekle moduna geçmiştir.
Önümüzdeki hafta yükseliş dahi olsa belli bir momentum oluşana kadar hiç bir risk almayacağımı siz değerli dostlarla paylaşmak isterim.
https://twitter.com/Aslanozyar/statu...10148681060758
Sokakta kalacaklar bana ulaşsın hepinize bedava karton kutu dağıtacağım sevabına
Memedabi çok hayırsız birşey bu grandsupercycle. Batsın bu dünya olmuş. Çıksak borsadan ne yapacağız ki? Hele de 100/200 sene sürecekse oooo... Carpediem...
Finansal Sonuçları:
· ABD borsa endeksi %90 dan fazla düşecek
· Piyasadaki insanlar algolitmaları, ETF leri ve türev işlemleri suçlayacaklar.
· Şirket karları birkaç çeyrek negatif olacak
· Market dip yaptığında bir çok yatırımcı aşırı negatif duyguya sahip olacak
· Bir çok ünlü yatırımcı pozisyonunu kaybedecek
· Market dip yaptığında kim hisse senedi almanın doğru bir hareket olduğunu söylemeyecek ve alanları aptal diyecekler.
· Hisse Alıp-bekle modelinin işe yaramadığını söylenecek.
· Emlak piyasası 2006–2012 den daha fazla düşecek
· Bir çok ülke parası değersizleşecek
· Kriptoparaların çoğu 0 a yaklaşacak(Sadece teknolojisi olanlar ayakta kalacak)
· Nakit hariç bütün varlıklar düşecek
· Kredi bulmak çok zorlaşacak.
· Çöp bono faizleri uçacak
· Dünyanın toplam borcu düşecek
· Fannie Mae, Freddie Mac and diğer ABD borç verme kurumları artık kimseye borç vermeyecek
· Bir çok banka batacak.
· Finansal sistem 2008 den çok daha fazla hasar alacak.
· Satın alma gücü yerle bir olacak.
· Nakit parası olanlar düşük fiyattan istedikleri varlıkları alabilecekler
· ABD de işsizlik %50 ye ulaşacak.
· ABD hükümeti karşıtlığı artacak.
· ABD başkanı istifa edecek
· İnsanlar, şirketlerden daha çok hükümetleri suçlayacak.
· [emoji2398] dalgası esnasında olası bir savaşta liderler popüler olacak
· Daha fazla hükümet ABD karşıtı olacak.
· Dünya çok kutuplu bir yere dönüşecek.
· En azından bir ülke ABD ye savaş ilan edecek ve ABD topraklarında terörist atak gerçekleşecek.
· [emoji2398] dalgası esnasında 3. Dünya savası başlayacak ve 2. Dünya savasından fazla insan ölecek.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mandiraci abi Ford hissesi Amerika'da 38 $ dan 0 a doğru düştü. Olan şeyler.bunlar. kimsenin ölmesine gerek yok..
Bizdeki birçok hisse 5 snee önce sıfıra geldiydi ki o zaman durumumuz daha mi eiyi daha mı kötü tartiya koyabiliriz.
Sıfıra gelen kağıtlardan deste yapiyorduk.
Olağan şeyler bunlar
Yıllar önce konuşurduk dünya da işlerin yolunda gitmesi için bir savaş gerekiyor diye. Sonra baktık ki bir savaş yetmiyor ikinci ile toparlanıyor diye. (ABD Irak ve Afganistan ayni anda olması) Pandemiden sonra işler daha da bozuldu. Rusya Ukrayna ile start verildi 2. nerede olacak diye düşün yoksa halimiz duman. Kapitalizmin devamlı mesguliyeti olması lazım ya uzaya çıkacağız ya da birbirimizi yiyeceğiz. Üretilen harcanacak ki yeniden üretilsin. Pandemi de üretim yetersiz ama tüketim çok oldu piyasa paraya boğuldu. Bu para yakılmalı ama çok şirket batar sıkıntı var. Bu işler global büyük işler ona bağlı finansal enstrüman seçmek bize göre değil. İlluminatinin işi[emoji16][emoji16]Kıymalı pide peşindeyiz. Hamam bocegi gibi oluruz bir şekilde döneriz.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...04#post6559304
Ülkenin çivisi çıkmış.!!!!:drunk:
Aziz Nesinlik vaka.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bence Zincirlikuyu, Aşiyan, Eyüp için o fiyatlar normal yer yok deniyor. 4 kişilik yer hiç yoktur.
Hasdal'da fiyatlar nasıl acaba.
İnsan yaşarken ailesi için mezar yerini almalı.
Ppk sonrası ciddi volatilite olur.
Testere piyasası tam da bu. Sağlam hisse seçmek gerek eğer malda kalma konusunda ısrarcıysak.
Bende olanları yazmıştım, dün akşam halk üstüne bugün vakıf ekledim. Bunlar sadece seyahatlik. Konfor sağlıyorlar, sonrası favorim belli. Bakalım kısmet.
Aslında bu mezarlık işleri tekrardan bi gözden geçirilmeli, çok katlı mezarlık sistemi yapılırsa yer sıkıntısı çekilmez ama belediyeler henüz görmüyor gelecek sıkıntıları, oysaki bir 50 sene sonra adam gömücek yer bulamayacaklar ve şuanki Bosporus abinin inkinde gösterilen fiyat gün gelicek çok ucuz kalıcak ve keşke o gün alsaymışız diyecekler
Benim tahminim mevcut santrali olanlar lobi yapıyor yenilere lisans verdirmiyor.
Trafo kapasitesi yok vs denip işler sürüncemede bırakılıyor.
Falanca tünel yapıldı şu kadar karbon tasarrufu oldu, seyahat süresi şu kadar kısaldı deniyor genelde fizible değil.
Enerji hemen dış açığa faydası var, trafo ve elektrik hatlarına daha fazla öncelik verilmeliydi.
Mezara para vermem ama mezarda rahat etmek için,yaşıyorken para harcamak lazım(sadaka-yardım vs.):)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...23#post6558923
Sayın Culpable :)
Olmamış gene :one::kahkah::notr::rules:
Ben mezar yerimi aldım, cenazemi kaldıracaklar için yeterli finansman da hazır tutuyorum.
Herkesin kişisel görüşüne göre değişir.
Geridekilere sıkıntı çıkarmamak da fayda var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6559259
Sayın ...Bear_Bull :one::he:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...72#post6556372
En çok kazandıranları kurcalarken iskur diye bi senet dikkatimi çekti, tek lot ile tavan olmuş, fiyatı doğru mu
1 lotu o kadar mı
Zlr i zemin işi olmasa apartmanda yaşayın sonuda katlı mezarlık...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskiden İş Bankası yönetim kuruluna üye seçmede A ve B'nin imtiyazı vardı o yüzden anlamlıydı diye biliyorum. Devam eden davalar var ama iş Bankası veya Munzam Sandık ortalıktakileri zaten toplamış gibi.
Gömülmek için çokta ısrar etmeyin bir düşünün
https://youtu.be/sHR54hSqDC4?feature=shared
https://pbs.twimg.com/media/F6FMh6cW...g&name=900x900
Her yol Arjantin.!!!!!:drunk:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
kamubank ikiside grafiksel olarak güzel abi.. çok koşturdum peşlerinden özellikle vakbn ama nasip olmadı taşımak . sona kaldılar belki ondandır veya bizim bilmediğimiz beklentileri olabilir.. pozitifler ikiside...
öyle her babayiğidin harcı değil düşen piyasada hisse long olmak. çok klas hareketler.. tebrik ederim kazancın bereketli olsun...
Konu komşu tüm mahalleli olarak şortumuzu giydik mertabi, bizde herşey şeffaf
Aylardır söyledim dönüşü görmeden şort giymek yok deye, dönüşü görünce konu komşu tüm mahalleli olarak şortumuzu giyip herifi odada bekliycez dedik, önceki vade düşerse ekime dedik, demedik mi :)
https://pbs.twimg.com/media/F6ExV78b...g&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...62#post6556262
Öyle bi şey yok ya...kendi halimde 97 yaşında biriyim yahu :)
https://www.youtube.com/watch?v=cOewK9n9WIM