hayranı olmadık boşa.. erastour takipçisiziyiz aynı zamanda
uzaktan :(((
millet eğlenir konserlerde..
bizim millet sabahtan akşama kadar dış mihrakların oyununu bozmakla meşgul :he:
:drunk:
Printable View
insana bir an olsun kendi algısı dışındaki yaşam gösterilse, bir an bile bu dünyada durmak istemez. onun içün insanın fıtratında bazı yerler mühürlüdür ki tekamül sekteye uğramasın.
sende hafiften yorkerlık var ama yanlış anlamadıysam
Bence piyasalar bu şekilde düşünür.Ben basına yansımış güçlü bir destek göremedim.HAFIZE,tek başına gibi....
Bu belirsizlik ptesiye kadar netleşmeli. Yoksa piyasa satar...Sp rekor kapandı ama vadelide tık yok..
Allahini seven ikna edici açıklama yapsın.
Hiç merak etme SN Abka bir tek onlara bir şey olmaz. Hepimiz buradayız göreceğiz. Yok komplocu yok o cu bu cu.. Bu ekip boşuna gelmedi, eğer bu ekip giderse memlekette çok şey ters yüz olur. Bu şu an için çok imkansız bir durum.
Zaten onları gönderecek güç varsa krizi de aşacak güç vardır ki bu şu an için imkansız. Bak babası bile ne diyor?? CDS leri indirdikkkkk.....
''Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor'' ..Buna itiraz etmişler.Yani HAFİZE hakkında çıkan haberlere değinmemişler(TEKZİP YOK).Ama o haberleri biz yaymadık ,demişler.
...
Esasında o haberlerin varlığını kabul etmişler gibi...
Mesela çıkıpta: MB hakkındaki haberler asılsızdır ve ekonomik programı sekteye uğratmak isteyen mihraklar tarafından üretilmiştir vs....diyebilirdi...veya: MB ekonomik program dahilinde 19 gündür ABD de vs....
Bu tarzda bir destek neden yok?...BASIN-BİZ Mİ bu olayı büyütüyoruz?..Onlar mı küçük görüyor veya SUKUT İKRARDANDIR mı var....???
BENİ EN ÇOK HUZURSUZ EDEN MALİYE BAK ve DEZENFORMASYONLA MÜCADE BAŞKANLIĞININ SUSKUNLUĞU...HAFİZEYİ,korumaması..en basitinden'' iftira'' dersin vs..
Arkadan bir dava ve MAHKEME KARARIYLA BASIN YASAĞI vs..
Bu içerikte bir haber görürsek mutlu olacağım..gören oldu mu?
Sonuçta devlet makamı. Bir şekilde diyor ki bu haberlerin aslı astarı yok ve bize de bulaşmayın. Bu ekip beraber geldi, Hafize yi Şimşek getirdi. Nasıl bir açıklama yapabilir ki. ?
Besbelli ki birileri bir şeyler ısıtıyor ve masaya getireceğiz diyorlar... Ama bana sorarsan çok zor. Olur mu olur ama sonrası tufan olacağı için çözerler diyorum...
erdal sağlam iddialar yeni değil ki ne zamandır konuşuluyor kulislerde
sadece kadın çalışanın gazeteye demeci yeni bir olay diyor..
Olaylar olaylar...
ROK...babası ile ilgili anlatılanların (makam odası, MB çalışanlarına bağırıp çağırması) doğru olduğunu, en az 100 tane şahit çıkacağını söylemiş.
Hemen öncesi, bir Whatsapp mesajı, annesini ikaz etmeye yönelik, size iftira atmamı istediler ben kabul etmedim şeklinde...
Yine, garson tokatlama olayı, garsonun bağlı olduğu müdürü de kovmuşlar (?)
Bu ilk yayılan CİMER başvurusu....
Yeni bir mevzu; Yönetişim İstatistik Bölümü Genel Müdürü işten çıkarılmış...iki gün sonra iade edilmiş....oğlanın yakın arkadaşıymış...
Ve gelinen noktada, Hafize Hanımı çoktan görevden aldı da sosyal medya, yerine Cevdet Akçay mı, Hatice Kahraman mı gelecek kavgası başladı.
Ne memleket arkadaş...
Bence, TCMB'de olan 'eski düzeni' bozdu Hafize Hanım, birilerini kovdu uzaklaştırdı, onlar da, o zaman biz de bu olayları anlatarak senin ipini çekeriz diye operasyon başlattılar. Mesele, kim gelirse gelsin eski bozulan 'düzenin' yeniden tesisi ile ilgili olsa gerek...
Yani bu iş AKP içi klikler savaşı...muhalefetle falan alakası yok...olaylar anlatılanlar büyük oranda doğru gibi, ama mevzunun özünün bu olaylarla da alakası yok.
Görevden alınırsa nolur....bence hiç bir şey olmaz...Şimşek ve faiz politikası, enflasyonla mücadele, veya mücadele ediyormuş gibi görünme de diyebiliriz, devam ettiği sürece ne fark eder ki. Ha Cevdet, ha Hatice, ha o, ha şu, merkezden idare var zaten, gerisi kendilerine çizilen sınırlar dahilinde bağımsız....Esas Şimşek'in de ipi çekilirse, veya bu olanlar aslında girizgah, asıl hedef Şimşek ve faiz politikasıysa, geri planda Damat, Yenişafakçılar, Jöleli varsa...geçmiş olsun o zaman...borsa evet yine roketler belki ama hep beraber ruhuna fatiha okuyabiliriz ekonominin...
Sadık abiyi hiç karıştırmayacaktı....kurtlar vadisinde çift tabancayla gezmesi gerekirken....biber gazıyla dalmış kavgaya...arada kaynayıp gidecek sanırsam.
Koskoca TCMB, bütün sosyal medyanın diline düştü. Çok eskiden bir TCMB Başkanımız vardı, devalüasyon kararından hemen önce 50.000 dolar almış mevduattaki parasıyla da, onu yediydik o dönem, böyle olur mu, yakıştı mı diye. 50.000 dolar sadece. Bir tane de Ekonomi Bakanımız vardı, yoksa Maliye Bakanı mıydı adı o dönem, devalüasyon dönemi strese dayanamadı da, kafasına sıkmıştı sorumluluk duygusundan dolayı, mermi üst damaktan girip alnından çıkmıştı, ölmemişti....Nerden...nereye...
Bir yerde de Hafize Gaye Erkan, Bilal Erdoğan'ın bir arkadaşını görevden almış göreve geldiğinde, onu ön plana çıkarmışlar...
Kişinin adı da vardı da çok dikkat etmedim... Kenandı galiba ismi...
Şimdi Google dan buldum Yusuf Kenan Bağır imiş ismi... Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesinden arkadaşı imiş İstatistik Müdürü imiş TCMBde...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasaları rahatsız etmeden operasyon yapılacakmış.
Yerine Cevdet Akçay getirilecekmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=atb-aG91OTg
Baba Operasyonunun Şifreleri: #TCMB Başkanı Gidiyor mu? Aday Kim? | SONER GÖKTEN-REMZİ ÖZDEMİR
Cevdet Akçay Berat Albayrak'a danışmanlık veriyorum demişti.
Hafize ismi Turgut Özal'dan geliyor denmişti.
PPK'ya cumhurbaşkanı kendi danışmanını da göndermişti.
Yukarıda ismi geçen kişi Kartal İmam Hatip mezunu gözüküyor.
https://tr.linkedin.com/in/yusuf-ken...4%B1r-28839529
Aile içi güç savaşı da olabilir.
Seçim öncesi siyasi haberler, olaylar gelişmeler olabilir demiştim. oluyor daha seçime çok var.
Vay canına, eski Türkiye de bir değişikmiş.
[IMG]https://i.hizliresim.com/6k4nbds.jpg[/IMG]
https://www.sozcu.com.tr/bakan-cenes...ledi-wp6133074
Sene başından beri Citi nin alımında önde olduğu ve benim dikkatimi çeken ilk 8 şirket.. Bunlarda net alımdalar. Listede üstlere yazmak lazım bence..
KCHOL-PGSUS-TTKOM-AKBNK-YKBNK-THY-SAHOL-ASELS
https://i.hizliresim.com/ng1s9fj.png
https://i.hizliresim.com/9ftibis.png
https://i.hizliresim.com/lhdorbu.png
https://i.hizliresim.com/8u7y88e.png
https://i.hizliresim.com/f6ah2vm.png
https://i.hizliresim.com/ratt5ey.png
https://i.hizliresim.com/797fu91.png
https://i.hizliresim.com/72okikd.png
ROK Uğur Dündar Gaye Erkan'a destek çıktı diye, Uğur Dündar'a sektiriyor. Adres olarak da Şimşek'i ima ediyor, Şimşek Erkan'ı istemedi, Cevdet'in gelmesini istiyordu şeklinde....
Sanırım Erkan'ı da, bu olaya bulaştırmak suretiyle yani olanları ihale ederek Şimşek'i de harcama niyetindeler....o yüzden Şimşek hızla yalanladı...
Jöleli ve Damat gibi sanki geri plan....hem Erkan'ı hem de Şimşek'i yemeye niyetlendiler sanki ve Cevdet Akçay'ı da istemiyorlar. Üst taraf da destek atmıyor, ortam şekillensin de ben de gereğini yapayım gibi bir bekleme süreci sergiliyor, öylece izliyor.
İyi de arkadaş...neden 50 kez reddedildiğiniz halde, ısrarla Şimşek'i ikna ettiniz, getirdiniz. Belki de Şimşek'i iyice kuşatacaklar, sadece tesirsiz hale getirecekler, bununla yetinecekler.
NAS lobisi iş başında....borsa mı....roketler...ama roket geri döndüğünde ülkeyi yerinde bulabilir mi çok şüpheli...
Şimdilik tabi...bakalım nereye varacak bu iş...Patron sahip çıkarsa...herkes keser sesi oturur aşağıya...Garson ben iftira attım der, ROK ben öyle demedim yanlış anladınız der...Güvenlik kameraları incelenir, babasının zinhar giriş kaydı bulunamaz (?)...
Fadıl takipte..
Gaye Erkan 10 kişinin bir evi olmalı dedi, Mehmet Şimşek de evi olup da kiraya vermeyenleri veya kirasını beyan etmeyenleri araştırıyoruz demiş.
Müteahhit olsam bu ne ya, bunlar bizi bitirecekler derdim.
Ülke beton ile dönüyor. Yılda en az 100 milyar dolar yeni ev ve tamirat, bir o kadar da ikinci, el alım satımı vardır. Ekonomide gıda bile o kadar olmayabilir.
Mehmet Şimşek %22,5 a kadar izin aldı deniyordu nerede ise %45 oldu faiz.
Seçim öncesi Mehmet Şimşek çok dirense de emekliye bir şey vermek zorunda.. CHP de bu durumu farketti ve 3 gündür ağızlarından emekli lafı düşmüyor. Gerekirse miting de yaparız dendi.
EYT de bu şekilde kabul edilmişti..Baskılar ile...
Mehmet Şimşek krizi derinleşme ihtimali olan bir durum...Seçim öncesi ben emeklimi ezdirmem diye fantastik bir işe girmezler umarım ama AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ.
O yüzden herşey mümkün..
HAFİZE İLE SINIRLI İSE...problem olmaz gibi..Ama asıl hedefin MŞ olduğu anlaşılırsa BORSA ROKET OLMAZ...BORSA,piston aşağı olur...
Hani NACİ AĞBAY da 7 derecede deprem oldu ya..bu sefer 8-9 derece olur...
MŞ e dokunmak bu ülkeye ihanet olur.Çünkü malesef başka şansımız yok.
ve bu ülkenin bakanlığına ihtiyacı olmayan birisi...
Siyaset dünyasında para-güç-kariyer vs.. beklentisi-ihtiyacı olmayan 3-5 siyasiden birisidir.
Hafize erkanla ilgili abartı tavan yapmış..
Bu kadar basit magazin konularıyla en önemli
Kurumlardan birini yıpratmak doğru değil..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olayların nasıl başladığını, ailenin neden MB binasında bulunduğunu bilmiyorum?
Bu hanım efendinin ülkemizde siyasi bir partili olacağını zannetmiyorum.(varsa da bilmiyorum)
Bir iş insanının yaptığı icraatla eleştirilmesi gayet normaldir ama özel hayatını deşifre etmek şık olmamış.
Daha önce de kiralık ev konusu hakkında gündeme getirildi.!(birisi tuzak soru sormuş olabilir/mi?)
Babası kızımı işinden dolayı eleştirin diyor, CDS den örnek veriyor, bende olsam refleks olarak kızımı savunurdum.
Sonuç:Bence birileri hanımefendiyi özel hayatı ile linç ediyor..bebek maması-bebek sütü ile insanları eleştirmek doğru değil.(bence)
Yeni seçilen Fransa başbakanı Gey ama yaptığı icraatlar önemli...insanların özel hayatı deşifre edilmeden hatası varsa düzeltilmeli.
Ben 1 baba olarak kızıma bas istifanı bu konu burada kapansın derdim, fakat ülke sorumluluğu buna engel olurdu,bulunduğu mevki ülkenin kaderine etki edecek makam.!
He yaw...üç kuruş zimmetine para geçirdin mi yargılıyorlardı, ayıplıyorlardı. Birisinin onuruna, gururuna haysiyetine laf edildi mi, orantısız linç falan varsa, intihar ediyorlardı.
Birileri de ölenin arkasından, hesap vermeden nereye kaçıyorsun diye utanmadan manşet atıyordu.
Bizim yaşımızdakilerin gördüğü siyasi skandallar yanında HAFİZENİN yaptığı devede kulak kalır.
Hani yolsuzlukla milyar dolarlar alsa...veya 50 milyon dolar alan HALKBNK bakanları gibi olsa...ASKİLER-İSKİLER---
SIFIRLAMALR-Eşinden ihale alan BAKANLAR vs...
Hiç birisi bunların yanından geçemez..
İŞGÜZER BİR BABA VAR...KENDİNCE KRALCILIK OYNAMIŞ.
Yok özel mutfakmış vs..basit okul müdürlerinin odası bile hanedan odası gibi...Hastanelerde başhekim bile kendine özel yemek yaptırır.
Özel oda ayarlamak vs...Okul müdürlerinden kendine uyuma odası ayarlayan var...
Bence hafize hakkında -tüm iddialar doğru ise bile--bunlar siyasi etiği bol ülkemde lafı bile olmamalı..:)
70-72 yaşlarında bir anne-baba hızını alamayıp 23 nisan töreni gibi BAŞKANCILIK oynamış.
UYARIRSIN ,BİR DAHA KAPIDAN İÇERİ GİRMEZLER-GİRMEK İSTEMEZLER. (KIZLARININ İTİBARI İÇİN YAPMAZLAR)
Gören de İSVECTEYİZ sanacak..kardeşim biz her gün dev skandalları-kayırmaları-rüşveti kanıksamış bir milletiz...
HAFİZE, doğru yapmış demiyorum..Ama bizim yaşadığımız ve bizzat kamu zararına sebep olan dev skandallardan sonra bu olay bana tiyatral bir olay gibi geliyor.
büyük EBEVEYNLER, torunlarını evde büyütsün.SÜT saatinde 1 saatliğine MB ye getirsinler..:).O genci de tekrar işe başlatalım...7 gün sonra kimse hatırlmaz..Keşke her skandal, bu kadar geriye dönüşü mümkün olan ve kamu zararı olmayan cinsten olsa.
Tam da bu Perşembe tcmb toplantısı var...
bu işi çözse çözse Müge Anlı çözer... aile , taraflar , diğer merkez çalışanları falan hepsi orda ne varsa dökülsünler ...
Bir insider trading uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor diyeyim, kendimce mevzudan çıkayım.
Pazartesi-Salı Long için yangın çıkış kapısı açık olur. Sonrası yangın derim. Başlık açıldığında demiştim. Çıtak açtı. Burası devre keser. MB başkanı güme gider.
Haber Perşembe cuma düştü. haftasonu kararname korkusu satış getirmedi. Kararname bu gece gelmezse pazartesi gapla beraber ath yaparız.
Emlak(Yavuz),galiba aramızda yanlış bir anlaşılma oldu,bana darılmış olabilirsin? seninle daha önce telefon ile konuşmuştuk,telefonun bende kayıtlı,seni aradım fakat bu numara kullanılmamakta deniyor,benim telofonumu silmediysen sende var olmalı mümkünse ararmısın.
HAFİZE olayı hakkındaki düşüncem bu..Bence telafisi mümkün bir olay. Ülkemin gördüğü KAMU ZARARLARINDAN sonra vakai olagandır. AMA BİRİLERİ BUNU BÜYÜTÜYOR ve güçlü pozisyonlardan destek gelmeyişi...
Buna dikkat etmek lazım.Bizim-benim düşüncemiz değil,onların düşüncesi önemli...ONLARIN PLANI ÜLKEYİ-EKONOMİ etkiliyor.MALESEF...
Hayırlı geceler.
İstanbul Havalimanı 2023'ü zirvede tamamladı
- Havalimanında günlük ortalama sefer sayısı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 19 arttı
BRÜKSEL (AA) - İstanbul Havalimanı, geçen yıl günlük ortalama 1375 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (Eurocontrol), 2023 yılı Avrupa Havacılık Genel Bakış raporunu yayımladı.
Rapora göre, İstanbul Havalimanı, 2022'de olduğu gibi geçen yıl da Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırayı aldı.
İstanbul Havalimanı'nda 2023'te günlük ortalama sefer sayısı, bir önceki seneye kıyasla yüzde 19 artarak 1375'e ulaştı.
Ayrıca İstanbul Havalimanı, 22 Haziran 2023'te 1684 uçuşla havalimanı ağ rekorunu kırdı.
İstanbul Havalimanı'nı, günlük ortalama 1255 uçuşla Amsterdam Schiphol, 1251 uçuşla Londra Heathrow, 1247 uçuşla Paris Charles de Gaulle ve 1179 uçuşla Frankfurt havalimanları izledi.
Türkiye'de geçen yıl günlük ortalama uçuş sayısı da 3 bin 26'yı buldu. Türkiye, yüzde 16 artışla geçen sene Avrupa'da ortalama günlük uçuşlarda en fazla yükselişi gösterdi.
Böylece geçen yıl Türkiye, Avrupa'da en yoğun günlük uçuşa (iniş/kalkış) sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldı.
Avrupa'da ortalama günlük uçuş sayısı en yüksek ülkeler, 5 bin 290 ile Birleşik Krallık, 4 bin 616 ile İspanya, 4 bin 532 ile Almanya, 3 bin 999 ile Fransa ve 3 bin 500 ile İtalya oldu.
Ayrıca Türkiye'de 2023'te ortalama günlük uçuş sayısı, Kovid-19 salgını öncesindeki 2019 yılının da yüzde 8 üzerinde gerçekleşti.
Öte yandan, Avrupa genelinde 2023'te yapılan toplam uçuş sayısı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 artarak 10,2 milyonu buldu. Özellikle yaz aylarında Avrupa genelinde uçuş sayılarında artış gerçekleşti.
Avrupa genelinde toplam uçuşlar, Kovid-19 öncesi dönem olan 2019 seviyelerinin yüzde 92'sini buldu.
Kaynak : Anadolu Ajansı