Togg t10x Tesla model y den çok daha iyi bir araç emme sadece self drive özelliği yok
Printable View
Togg t10x Tesla model y den çok daha iyi bir araç emme sadece self drive özelliği yok
Rusya Sınırına 300 Bin Amerikan Askeri Taşınacak: 5 NATO Süperotobanı ve Limanlar ve Türkiye
https://www.youtube.com/watch?v=BU5q53oaBFI
%10 otvli arkadan itiş teslalar Haziran sonuna doğru gelicek bu sebeple yüzlerce milyon dolar dış ticaret kayıp oluşacak emmme bagacass
VoW
@voiceofworldco
·
1 sa
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan:
âKKM kaynaklı toplam zarar 833 milyar TLâ
kkm yi burada savunanlar vardı yalamış yutmuşlardı :)
bir tiyo daha (ben % 99 tuttuğuna bizzat şahidim,viop tahtasında çok oldu )
DENİZ YATIRIM
ne olursa olsun, bir yerde yüklü bir poza girmiş ise... İŞ BİTMİŞTİR
o salağı kandırmışlardır artık
ne tesadüftür ki
haziran vade dolar vadelisine, dün 165.000 adet şortluyor, dolar bugün tersine % 1,5 yapıyor :whistling:
Borsaya ciddi ölçüde bir vergi gelirse dolar kısa sürede 40 a vurur
Yapamazlar rahat olun
Pozlarini kapatmak için manipulasyon yapiyorlar
Shortlarini kapatsın bay simsek ardı ardına açıklamalar yapacak
Vergi getiremez diyenlere ...
Emeklileri göz önüne getirsinler derim..
Tüm emekliler bize zam vermek zorundalar yoksa seçimi kaybederler dediler....
Zam aldılar mı hayır ....
Seçim kaybedildi mi evet...
Bile bile zam yapmadılar.
Yapamadılar...
Şimdi bu vergi olayınıda
Yapacaklar çünkü sineğin yağını hesaplar duruma geldiler
Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklar...
Ölmüş eşek masalı.
Benim bildiğim %7,5 stopaj var.ve %6,25 takasbank kesiyor.Yani telref in %13,75 i kadar kesinti var.telref %52 ise size %44,85 kalır.Yaklasik değer bu.
Yanlış biliyorsam lütfen duzeltin.
takasbankta nemalanan teminattan sanmam kurum % 5 kendine pay kessin.
faiz viop hesabınıza işlerken kesintisi bile hisse hesabınızdan alınır orada bu rakamı 2. bir kayıt olarak görürsünüz varsa.
kurumdaki eleman tam bilgili değilse Stopaj kesintisini söylemiş olabilir, o da artık %5 değil %7,5 olarak güncellendi.
cari hesap ekstrenizden
brüt faiz = viop faiz kesinti tutarı / 7,5 * 100 * 365 / Teminatınız toplamı
formülü ile ne kadar faizle nemalandığınızı hesaplayabilirsiniz.
yeni pandemi geliyehmiş..
:drunk::drunk:
aşı olun :he: :he:
284 04/06/2024 04/06/2024 VIOP TEMİNATI NEMA GETİRİSİ %7,5 STOPAJ 65,37
65,37 / 7,5 * 100 * 365 / 586000 = % 54,28 çıktı dünkü oran.
viop teminattan emin değilim gün içinde/sonunda değişip duruyor.
teminattan dolayı ufak oynama olabilir.
bu örnekle kendinizinkini hesaplarsınız.
yada aracı kurum sitesinden viop raporlar bölümünde
**Viop Nakit Hareketleri ** varsa oradan da inceleyebilirsiniz.
Hesapladım, sıra ile 48,8% , 47,6% , 47,7% , 46,1%, 46,6% brüt faiz uygulanmış, Bundan da ilaveten %8 stopaj kesilmiş. O bile 7,5% değil. Belki de ana faiz oranı üzerinden 7,5% hesaplanıyor ama kesinti yapılan faizin 8% i kadar kesiliyor.
Sonuç olarak bana kurumdan çok açıklayıcı bir bilgi vermediler. Tek söyledikleri kurum kararı olarak tl ref faizden %5 kesinti yaptıkları. Ama %5 kesinti bile net sonucu vermiyor, 7-8% bir kesinti yaptıkları anlaşılıyor. Yeminle viop tan soğuttular beni. Bu piyasa bu kadar başıboş olabilir mi?
telref max.%52,99 olur.politika faizini max 3 puan geçer.
%6,25 de takasbank kesintisi var.%7,5 stopaj dışında.
Hangi kurum bu.
sn.Miniyatirimci bu konularda oldukça derin bilgiye sahip.Ondan da destek alabilirsiniz.
Takasbank nemalarına yeni bir kesinti daha eklendi geçen ay, haberiniz olsun.
Takasbank, 8 Nisan tarihi itibariyle viop teminatlarından aylık 1/10.000 teminat saklama ücreti almaya başladı. Bu ücreti ay sonu tahsil ediyorlar. Duyurusu aşağıda.
https://www.takasbank.com.tr/documen...6a626b6961.pdf
mkki borsa istanbul ve takasbank akla gelmeyecek şeylerden bile kesinti yapıyorlar. mesela temettüden komisyon alıyorlar(bilinen stopaj dışında), bedelli veya bedelsiz bölünmede dahi komisyon alıyorlar :)
CDS Risk Primimizde %19 düşüş gerçekleşmiş,
Türkiye CDS 5 Yıllık USD
259,35 -60,78 (-18,99%)
Biri çıkıp Şüyuu vukuundan beter borsa vergisi konusuna açıklık getirmez ise
CDS nin geldiği seviye de kurtarmaz ..şimdiye bankalar cds nin o seviyelerini olabildiğince fiyatladı
Bugün sağlam sopa var
hatta sopa da yetmez ..üstüne birde kayarlar gibi geliyor bana
Reel Sektör Öldü
Yaşasın rantiye
(özge Öner_Cambridge /Ekonomi Doç.)
Yabancı kuşların yemi nereden geliyor?
Mehmet Şimşek Bizim programımız carry trade sırtını yaslamaz, biz asla sıcak paraya güvenmeyiz demişse de Türkiye hızla bir carry trade cennetine dönüşmekte. Bu şekilde gelen para amiyane tabirle vur kaç para dediğimiz para ve aslında işletilen de bir nevi kur korumalı mevduat modeli sizin anlayacağınız.
Devletin rezerv ihtiyacı, yüksek faiz ve sabit kur ile karşılanıyor. Bu sıcak para değil, sermaye benzeri diyoruz diyor Mehmet Bey. Evet bu sıcak para, hayır bu sermaye değil. Zira aklı selim bir yatırımcı şu koşullarda gidip reel sektöre yatırım yapmaz. Hukukun yerle yeksan edildiği, mevzuatların keyfe keder değiştirildiği, hem iç hem dış siyasette stabilitenin asla ve katâa tutturulamadığı, bir de parası olanın üzerine para atıldığı bir ülkeye sermayenin değil ancak sermaye benzerinin girişini temenni edebilirsiniz zira.
Peki bu gelen yabancı kuşların yemi nereden geliyor?
Devletin topladığı vergiler, enflasyonun katbekat altında kalan maaş oranları ve uzun vade için en vahimi de öz sermayesini eriterek hayatta kalmaya çalışan firmalar.
Kastellinin kafasının içinde yaşıyoruz sanki. Reel sektör öldü, yaşasın rantiye!
Bütün kalbimle söylüyorum, Allah Mehmet Bey de dahil, cahillik inat ve menfaatperestlikle yaratılan bu yangından canı yanan herkese yardım etsin.
https://gazeteoksijen.com/yazarlar/d...rantiye-212808
Dışarı sattığı mallar günden güne pahalanan ve krediye de erişimi olmayan firmalar fetret devrine girmiş oldu
Sadece nisan ve mayıs aylarında 200den fazla işletme için konkordato süreci başladı.
Kapanan şirket sayısı son 23 yılın rekorunu kırdı,
yani eski dostumuz 2001 bize köşeden el sallıyor. 2024ün sadece ilk iki ayında toplam 3 bin 361 şirket kepenk indirdi.
İçlerinde 30-40 yıllık ve geniş istihdam sağlayan firmalar var. Bu gidişatın istihdama etkisinin ne olacağını ön görmek zor değil.
Neyi kaybettiğimizi ileride anlayacağız
Bu şirket ve sermaye erozyonunun zararları öyle istihdam yahut borç krizi ile açıklanacak bir yıkımdan da fazlasıdır. Çünkü giden bir ülkenin iş yapabilme kabiliyetidir. Üstelik serbest teşebbüsün ve ihracatın özendirildiği seksenli yıllardan bu yana ilmik ilmik dokunan, öğrenilenler sayesinde tırnakla kazılarak inşa edilmiş bir dünya pazar payının kaybolması demektir. Bugün her bir şirketin kaybettiği her bir müşteride bu ülkenin senelerce verilmiş emeği de gitmektedir. Yarın öbür gün ekonomik yaşam döngüsünün gereği olarak hayat yeniden başlayıp da işler açıldığında bugün neyi kaybettiğimizi daha iyi anlayacağız. Her çıkan yetişmiş eleman, her kaybolan kontak, her zamanında yapılmamış yatırım, vazgeçilmiş her AR-GE gelip karşımıza bir kapasite noksanlığı olarak dikilecektir.
Ekonomi döngüseldir. İlelebet devam etmeyecek bu parasal sıkılaştırma sürecini takiben dünya yeniden kurulurken, böyle giderse Türkiye orada yerini alamayacaktır.
https://gazeteoksijen.com/yazarlar/d...rantiye-212808
Dayı 2021 sonrası bu şirketler paranın altında kaldı.tekeri olmayan arabası yolu olmayan arsası 10x yaptı. Deposundaki hurda demir katladı halen konkardato ise kusura bakmasınlar derhal iflas açıklayip tasfiyeye gitsinler. Emme buradada gorulecrk ki karlar paralar patrona borçlar şirkete yıkılmıştır.
...
Çözüm basit hardcore dayı. Yasa cikicak e sülalesi arastirilacak borcu olup ödemeyen şirketin sahiplerinin tüm akrabalarına incelenecek ve e haciz koyulacak. Tüm kredi kartlari hesapları dondurulacak.
Ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız bana oy verin.
Teknik analiz diye birşey yoktur hesaplaşma isimli kitabımda anlatiyorum.
Esen kalın
Şimşek ve ekibi heryerden vergi alma peşinde emlaktan, faizden,borsadan,kriptodan iyi de zenginden ne almayı düşünüyor acaba. Patron vergi kaçırıyor takip yok elden verilen paralar askari ücretten yatan maaşlar neyi takip ediyorsun ki ky nın tepesine biniyorsun.
Ukrayna'da sokakta yürüyen erkek gördüler mi paketleyip askere alıyorlar direk on saflara kıyma makinesine.
Sizin tartisitiginiz işler meleklerin cinsiyeti gibi.
Dünyadan bir haber bir uyuşma uyku hayal hali.
Büyümeden ,çarkların dönmesinden kayda değer taviz vermeden ortodoksu uygulama çabasına
Anormal faiz ortamında borsaya kote firmaların önemli likitide kaynağı olan Borsayı hükümet eliyle parlatma çabalarını da eklediğimde bu vergi konusunun olacaksa da ürkütmeyecek oranda/yapıda olacağını tahmin ediyorum
Fakat bunun bir önemi yok
Gerçek açıklanana kadar yarattığı flu alandaki algı önemli
Yukarıda yazdıklarımın ışığında Ben öngörüde bulundum ,terside mümkündür olabilir
Mecranın doğası, zemin kaygan adı borsa
kim kime
daha borsa açılmadı... 20 üye, 60 ziyaretçi ne :oleyo:
bozkurtun dediği gibi ''hergün para dağıtıyorlar ellaaam '' diyerek herkeş gelmiş
bistte şort bitmiştir, artık lönk oynayabilürsünüz
NEDEN :
çünkü VERİ var... bi dene cuma, bi dene haftaya
veri ne demektir ?
veri aslında... ''LONGCUNUN DALAVERE YAPMA HAKKI'dır''
ve ne olursa olsun, isterse dünya yansın onu kullanır
2 gün öncesinden almaya başlar
tarım dışı istihdamın alışı bugünden başlar... veriye kadar go go go
veri piyasalara satış getirse bile, en fazla pazartesi öğleden sonraya kadar gelir
sonra enflasyonun go go go suna başlarız
tekniğede uygun olur, TDİ ye piyasaya AL sinyalleri ürettir, veri ile ikili dibini test et, enflasyon üçün 5 kat daha fazla al :oleyo:
benim cephede değişen birşey yok
bitcolin kazım'ıda fışkırtıyollar... 71xxx ler havada uçuşuyör