Originally Posted by
Cautionary
Evet mucize formül yok...Evet öyle 4-5 kat çıkan kağıtlardan portföy yapınca, güzel getiriler cepte değil. Evet, endeks temettüler de dahil, uzun vadede dolar mevduatına karşı yenilmiş gözüküyor.
Ama bunlar hedefimizin imkansız olduğu manasına gelmiyor. Neden öyle bir hava edindiniz acaba? Hedef neydi, enflasyon+%10...borsa uzun vadede enflasyon kadar getiriyor dersek, u-100 getirisi+%10 imkansız değil. Hadi bunu geçtik, u-100 getirisi+%5 bile güzel hisseler seçilirse rahatlıkla erişilebilir.
Önemli olan bunu 20-25 sene boyunca başarabilmek...kriz ya da bezdirici yatay seansların olduğu yıllarda da bunu becerebilmek...endeks çıkarken u-100 ü %5 yenmek kolay olabilir...düşerken de u-100 den %5 az düşmesi lazım portföyün...yani ne zaman boğa piyassına oynayacağına, ne zaman defansif hisselere geçileceğini bilmek lazım.
Burada ilk üç hisse dedik...pek çok arkadaş soda dedi? neden çünkü, döviz pozisyonu güçlü, dolartl 4 lira olsa bile düşmez, belki de daha çok yükselir.
Yani, çok şey yazıldı, çok şey paylaşıldı...ben şahsen çok faydalandım ve faydalanmaya devam edeceğim...ve u-100 getirisini rahatlıkla %5 yenebileceğimi düşünüyorum.