Asgari ücretliler çok da sevinmesinler. Aralık enflasyonu %10 dan aşağı gelmez ve daha zam ellerine geçmeden %10 ları gitti.
Bu enflasyon öyle bela birşeydir ki her şey elinizden alır götürür...
Printable View
Asgari ücretliler çok da sevinmesinler. Aralık enflasyonu %10 dan aşağı gelmez ve daha zam ellerine geçmeden %10 ları gitti.
Bu enflasyon öyle bela birşeydir ki her şey elinizden alır götürür...
Paranın adı var, değeri yok... 1 ay önce 50 TL'ye aldığım ürünü 2 hafta önce 60 TL'ye, bugün de 80 TL'ye aldım.
Kamera şakası gibi. İnsanın bazen inanası gelmiyor. Döviz artıyor, fiyatlar artıyor. Gelirler artsa bile -ki asla gerçek enflasyon veya döviz artışı oranında artacağına inanmıyorum- bu işin sonu nereye varacak? Deste deste banknotla mı alış veriş yapacağız... Paradan 6 sıfır atılırken TL'nin itibarı deniyordu....
sn Cautionary bugün twitterda çok sinirliydi, özellikle krediyle borsaya dalanlara.
Yok yahu..daha iki gün önce Rize'de mandalina dalından foto paylaşmıştım...iyi ki gitmişim, gerçi 3 günlüğüne gitmiştim, 1 gün önce dönmek zorunda kaldım. psikolojik olarak çok iyi durumdaydım dün-bugün.
Bugün gündüz, bir kaç uyarı mesajı attım. Çünkü çok saçma şeyler duydum, eski iş yerimde çalışan arkadaşlar, milletin maaş hesabından kredi çeken çekene..onay vs de yok, hızlıca kullanılabiliyor krediler...millet kredi çekip hisse alma yarışına girmiş (daha çok fonlar üzerinden).
Ayrıca vadeli tarafta, kaldıraç kullanıp hızlıca zengin olmaya çalışanlar da vardı. Yani böyle bir hareket er geç yaşanacaktı.
Ben gerek bu başlıkta, gerekse twitter da tek bir şeyi anlatmaya çalışıyorum...aç gözlü olmamak lazım...daldan dala konmamak lazım...çekirge 1-2 kez güzelce sıçrar, illa ki bacağını kırarlar sonra.
Sayın Cautionary, iş hayatına atıldığımda kendimce bir hedef koymuştum, 10 yıl sonra bir evim, 20 yıl sonra bir arabam olsun diye. Konut kredilerinin başlatıldiği yıllarda 1990 yılında iş hayatımın 13. yılında bir evim oldu, 19. yılında da bir şahin modeli 2. el bir araç alabildim. Şimdiki gençler hemen evim olsun, arabam olsun, bunlar olurken de iyi yaşayayım, tatilimi yapayım istiyor. Bu arada birçok yanlış adımlar atılıyor. Böyle bir dünya dün yoktu, bugün de yok. Dünyanın başka bir yerinde de yok... Tasarruf etmesini uzun vadeli plan yapmasını bilmeli insanlar... Eleştirmeye bayılıyoruz ama eleştiriye özeleştiri ile başlamak. lazım sanırım...