Originally Posted by
Cautionary
Evet kesinlikle öyle...zaten gk da imtiyaz vs eleştiren arkadaşlar bence yanlış noktadan olaya yaklaştı..sonuçta bu hakkı 15 yıl kullanmamış büyük ortak, kar kulaktan çıkınca kullanmaya başlamış..hakkını kullanmış yani, yoksa istese 15 yılda şirketin içini çok rahat boşaltırdı bu imtiyaz sayesinde.
bence odaklanılması gereken üç konu vardı,
i-) şirket neden pr yapmıyor, neden kap vs bu kadar ketum (bu konuyu burada pek çok arkadaş dillendirdi zaten)
ii-) sen bu imtiyaz ile hakkını alıyorsun, iyi güzel..ama bizim bu işten faydamız ne? temettü alamıyoruz(ki ben de büyüyen bir şirket için temettü almamaya razıyım)...tek çıkış yolumuz hissenin değerinin artması..1 ay, 6 ay sabrettik..ama artık yılı geçmeye başladı ve ky bu işten muzdarip...bunun için ne yapabilirsiniz,
a-) şirketi ve işlerinizi anlatacaksınız..ketumluğu azaltacaksınız
b-) hissenin değerine önem verdiğinizi göstereceksiniz..sembolik de olsa 2-3 milyon lot geri alım açıklayacaksınız.
Yani tek yapılması gereken, borsaya açık bir şirket olarak, küçük ortakların da haklarını gözettiğinizi göstermek..yok bunu da yapmayacağız derseniz, borsadaki paylarınızı da alıp miktir olup gidin bistten.
gk ya katılmayı düşündüm bir ara..bu minvalde bir konuşma yapmayı da planlamıştım...ama sonra boşver dedim...gitsem ve ilgisiz umursamaz tavrı görsem, nezaketimi koruyamazdım, kendimi biliyorum çünkü.