Göz göre göre 2 turda KK merkez sağ ve sağ seçmenin oyunu alamaz ise, başkanlık sistemi ve tek adam rejimine karşı olan mücadelesini demokrasi ve hukukun üstünlüğe tezlerine olan onlarca göndermelerini , hak , eşitlik , liyakat , ahlak söylemini ve temiz siyaset anlayışını yutacak mı ? İnsan koltuk için karşıtım dedikler ile aynı yolda nasıl yürüyebilir ki ! Bundan sonra KK meral akşenerşn gönlünü almaz ve uzlaşmazlar ise o pis genel başkanlık kibri ve dar siyasi hesaplarla anca yürür diğer tüm partiler , tüm muhalefet şahsi ısrar ve inatla duruş sergilerse seçimi şimdiden kaybettiklerinin ilanı olur , temel bir adaylık konusunda bile , fedakarlık yapmayı unutup işi son dakikaya nasıl bırakabildiler , anlamış da değilim .
Akşener haklı kadın bilimi referans alıyor ve partisi de istemiyorsa partililere silah dayayıp ölümle mi tehdit edecek ille KK aday olsun onay vermeyeni partiden atarım hatta geberticem der mi ? ben sosyalist olarak hak veriyorum ,Bilim ne diyorsa o olmalı KK da olabilir ama ülke yapısı farklı kimliklere kucak filan açmıyor maalesef yapısı aşırılıkçı tutucu düşüncelere inanan insanlarla dolu ülkemiz budur , iyi parti tabanı küçümsenemez onlara karşı baskı dayatma olmamalı CHP seçimleri hala 45 seçim kaybetmişler. sosyal deney zannediyor acaba bu kez bana veriler mi ? Şu bu laf etsem oy alır mıyım ? Peh peh Peh. heee gülüm verirler , türk halkı da sanki kimlik siyasetini unutmuş Harward mezunu başkan peşinden koşmayı istiyor ve demokrasi aşkıyla yanıyor alev alev !!!
Yok öyle bir dünya Toplumsal sosyolojimiz bir adayın kimyasını fiziğini söylemini maalesef belirlemiş ülkemiz dar ufuktan bakan seçmen kaynıyor !! hatta oldukça kısıtlanmış , statik hale gelmiş durumda olan bir seçmen kültürü ve bilinci var , bu bir realite iken , ısrarla her seçim bir chp deneyi ve hezimeti yaşamaktan ders çıkarılmıyor ,
Kendisine egoist adla demeyen ancak koltuk sevdalısı ve iş cumhurbaşkanı olmaya gelince bencil bir part lideri ülkeyi esir almış partisini esir almış adaylıktan feragat de etmiyorsa ne denebilir ki ? adam seçim kaybede kaybede hala ders bile almamış görünmektedir , eee kardeşim senin mücadele ettiğin tek adamdan farkın ne? Adama sorarlar ? Bunca vatansever nutuklar , ülke ve millet sevdası palavra mıydı ? Komik bir ülkede yaşadığımızı yine anlamadım. Muhalefette akıl bar diye varsaymak da yanlışmış ancak telafi edilebilir çoğu konu hala vakit var düşüncesindeyim.
Chp bu işi tamir edemezse benim için akp den , hiç bir farkı olmayan tek adam rejimine hayran olan asla kendisini sorgulamayan , ilkel bir ülke özlemini taşıyan bir partidir , bunca laf ve pozitif söylem de reklam palavrasından öte değilmiş maalesef … ha burdan dönüp kazansalar bile bu acemilik ile ekonomiyi ciddi sağlam temellerde nereye taşıyacaklar , umarım söylemler de yerine getirilir izlemede olmak da gerek .Dünki durum çözümlenmez iş yokuşa giderse , Akp ve Chp birbirinden hiç farkı olmayan yapılar deriz , Türk siyaseti de tükenmişliğin dibini yaşıyor .
Türk siyaseti zaten bitik durumdaydı bu olaylardan sonra kim kime nasıl güveneceğini şaşırır hale de gelmiştir . Siyaseti artık pek de ciddiye almamak lazım hayırlısı olsun ülke Allah’a emanet olsun .