Ülke çok zengin. 30 daireli apartmanda kağıcı var. Avrupada böyle bir durum var mı?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Printable View
Doğal olan o. Herkes kendi çöpünü kendi atmalı. Ülkede temel fiziksel aktiviteleri başkasına yükleme var. Bu işleri yapan kişiler insan değil mi?
Düşük gelirli bu grubu ülkenin bir kısmı görmediği sürece, bu ülkede çok bişey değişmez.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
2015 sonrası Konut piyasasında arz fazlası nedeniyle 5 yıl boyunca bearish pozisyonundaydım (döviz/altın bazlı).
2021 den itibaren konut piyasasında boğa oldum ve konut yatırımı yaptığımda burada yazdım. Muhtemelen pozisyonum 2030'a kadar devam edecek...
Bu arada hala kiraya vermenin ( turistik şehirlerde kısa süreli airbnb dışında) akıllıca bir yatırım olmadığını düşünüyorum o konuda maalesef değişen bir düşüncem yok çünkü kanunlar konut sahibini koruyamıyor.
%25 yasası daha çıkmadan önce ben evlerimi boş tuttuğumda ailem dahil herkes bana karşı çıkmıştı şimdi onlar dahil herkes bana hak veriyorlar.
----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
parası değerli ülkelerde bu tip benzer maaşlar anlamlıdır, TR gibi sürekli devaluasyon olan ülkelerde bu aşağıda eşitlenmedir kelifiye adamı kaçırır.
bugün almanya bile maaş adaletsizliği kaynaklı işgücü kaybediyor, bizim doktorlar sürekli gidebilmesinin sebebi alman doktorların sürekli kaçması :)