https://i.hizliresim.com/a4xvxY.png
Printable View
teşekkür ederim shytan kardeşim burada gerçekten bilgili teknikten anlayan arkadaşlar var sn kartopu .sn otakar ,sn faton gibi ve ismini sayamadıgım çok kardeşimiz var emekleri için teşekkürler bizler egeen konya bfren gibi hisselerde biraz daha oyalanacagız şimdilik portföye 4/1 kadar otakar ekledim şu mart ve gk lar bir geçsin o guruplardan çok kişi otakara zıplayacaktır bekleyecegiz artık sabırla bu gün globalde canlı yayında analizciler destek 394 direnç 430 arası sıkıştırıyorlar yakında hareket başlar meilinde analiz yapıyorlar umarım yakında gerçek degerini 4 haneli rakamlara kendini atacak ve 4 lü guruba dahil olacaktır olana kadar da buradayım ben fazla detaya dalmayacagım arkadaşlar iş baglantılarını ve 2022-2023 için anlaşmaları ve beklentileri yazmışlardı o günlere kadar umarım beklentilerimizi karşılar.
Şirketimiz, 4x4 ve 8x8 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan, yaklaşık 110 Milyon USD bedelli yeni bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşme, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması, avans ödemesinin yapılması ve ihracat ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını takiben yürürlüğe girecek olup, ilgili teslimatların 2021 yılında başlayarak 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Böyle bir bildirim vardı tarih 26.10.2020, bu ne demektir ilk üç aylık 400 milyon civarı kar demektir yaklaşık belki yıllık kadar .ytd.
ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ihalesine ilişkin, 11 Haziran 2020 tarihli ÖDA ile en iyi teklifin Şirketimiz tarafından verildiği ve 18.08.2020 tarihli ÖDA ile ihaleye ilişkin davet mektubunun Şirketimize iletilmiş olduğuna dair ihale sonucu bilgisi kamuya açıklanmıştır.
Söz konusu ihale ile ilgili iş artışı gerçekleşmiş olup mevcut sözleşmeye yaklaşık 93,7 milyon TL bedelli 34 adet solo tip dizel otobüs ve 26 adet körüklü tip dizel otobüs ile bu araçların 5 yıllık bakımı ilave edilmiştir.
Söz konusu iş artışına ilişkin teslimatların partiler halinde 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. 11.09.2020 ytd.
11 Haziran 2020 tarihli ÖDA ile en iyi teklifin Şirketimiz tarafından verildiğinin açıklandığı ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ihalesine ilişkin davet mektubu Şirketimize iletilmiş olup; ihale sözleşmesi yasal süresi olan 10 gün içerisinde imzalanacaktır. Söz konusu ihale ile ilgili teslimatların bu yıl başlayıp, partiler halinde 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.
İhale Bedeli
Yaklaşık 476 milyon .18.08.2020 ytd
Şirketimiz, bir Afrika ülkesi ile 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan, yaklaşık 25 Milyon USD bedelli yeni bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşme, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması, avans ödemesinin yapılması ve ihracat ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını takiben yürürlüğe girecek olup, ilgili teslimatların bu yıl içerisinde başlayarak 6 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.04.11.2020 . HER TÜRLÜ TAHMİNLERİN ÖTESİNDE BİR KAR RAKAMI OLABİLİR İLK ÜÇ AYLIKTA VE SONRASI. Yatırım tavsiyesi değildir zarar oluşabilir. ytd.
Jants 152 mil. kar açıkladı, takriben 15 kat hisse 660 tl üzerinde,
otkar 618 mil. tam olarak 25.75 kat kar, hisse 400 bana pahalımı acaba biraz düşsem mi? diye saçma salak hareketler yapıyor,
şu yabancının hisselerini ky ele geçirse onu açılacak, aynı yabancı ttraktor de takoz koymuş,
Sayın Foton,
Benimde düşüncelerime tercüman olmuşsunuz,
Jant PD/DD 22 olmuş , bu kar ile tavana yakın işlem görüyor,
Bizim PD/DD 9,58 pahalı demek ? biraz azaltsakmı? ;)
ama tahtacı bugün biraz yavaş hareket ediyor ,127bin lok işlem -19000 lot görünüyor bakalım ne yapacak ?
takılsın kafasına göre, alacağımız yer belli ,belirteceğimiz yer belli, temettusu var, ilk çeyrek bilançolar var, başka bir arayışa gerek yok,
bu kadar geniş ürün gammi olan tek hisse, döviz fazlası oluştu karlar yükseldi, özsermaye sin çeyrekte 250 mil artmış durumda ,
haklısınız Sayın Foton,
Otobüse bindik bekliyeceğiz artık, henüz bizim durağa gelmedi,
aylık logaritmik dolar bazlı grafiktir.
görüldüğü gibi mavi renkli trendin hemen üstünde fiyatlanıyor.
trend üstünde kalması halinde orta-uzun vadede kırmızı renkli kanal üst bandına doğru hareket edebilir.
bu ay için kanalın üst bandı 122 dolar seviyesindedir.bu değer aylık olarak 2 dolar kadar yukarı çıkmaktadır.
https://i.hizliresim.com/WRauwi.png
https://i.hizliresim.com/lvEoNB.png
PD/ DD takılıp kalmayın DD defter değeri gerçek değil ki senelerdir yeniden değerleme yapılmamış bugün defter değeri
41 97 tl sermaye 24 milyon şirketin değeri 1 milyar ne kadar gülünç bir milyara arsasını alamazsın yılda 618 milyon kar eden
şirket F / K oranına bakarım bürüt kar marjına bakarım fafök karına bakarım esas faaliyet karına bakarım cirosuna bakarım sermayesinin kaç katı ile işlem görüyor onu incelerim geleceğine bakarım hangi işler yapacağını takip ederim gelişmesine büyümesine bakarım ciro artış oranına bakarım teknoloji şirketlerin dışında en yüksek kar marjı olan yüzde 41 kar ile çalışıyor jantsa bürüt yüzde 24 ile çalışıyor aselsan yüzde 26 ,5 ile çalışıyor pd / dd yanıltır defter değeri gerçek olmayınca
yatırım tavsiyesi değildir
Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
sevgili dostum bizim ky kusura bakmasın belki kendilerince haklı şu ucube hisseleri ve yaptıkları pirimleri gördükçe ama bu tür gelecegi iyi hisselerde biraz sabırsız alayım hemen çıksın istiyorlar arkadaşlar orta uzun vadeci olmadan zıp zıpla inanın kazanan çok azdır çogu cebindekini de kaybeder örnek kendim 1996 dan beri borsadayım bu kısa vurkaçı ben de çok yaptım ama netice orta uzun vade kazandigimn çerezi etmez vur kaç örnek vereyim bende 15-20 senelik hisse var haa aldım sattım tabi kıpraşmadan durulmaz ve hala duruyo örnek pkent bfren konya şu son bir senedir de otakar ve egegübreye ortacı oldum bu yüzden önce sabredecegiz ve sermaye artışı liman gelirleri yatırımları ile beklentiler er geç karşılanacaktır şu aralar hisseyi pis sıkıyorlar neden diye kendinize sorun digerleri bunun yarısı etmezken kat be kat fiyat olarak üzerinde bu sıkıştırma gelecegi ve beklentisi büyük hisselerde uygulanır sabrın bittigi yerde spekler harekete geçer sabırlar ve saglıklı hayırlı kazançlar
egegübrede yazmıştım aynı kural burada da geçerli bakın egegübre bu gün faliyete geçti orda da bir kavga vardı sonunda spek işi kotardı bakalım bu ne zaman hareket edecek:notr:
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-610407
yukardaki haberin linki . y t d
https://youtu.be/DmJXO-y0sqc
Ekotürkte yunus bey yorumlamış.
bu yerli analistler doğru değiller, hep sonradan fiyatlarını revize etmek zorunda kalmışlardır.
otokarın dd fk bahsederken vs vs endeksin nerede olduğundan ve nereye dogru gittiginden haberi yok ,
otokarin ödenmiş sermayesini göz ardı etmis , bu dönem bedelsiz beklenti hisselerin çoğunun 500 ila 3650 gördüğü yerde otokari pahalı bulmak doğru değildir.
eleştırım yunus beye,
Sayın foton gecen günlerde halil beyin analizini paylaşmıştım. Halil beyde analizinde 650 civarı bi hedeften bahsetmiş. Olumlu veya olumsuz herhangi bi analiz görünce paylaşıyorum. Aracı kurumların veya analistlerin fikirleriyle hisse alır satarsak borsada kazanç elde edemeyiz. Kim ne demiş hangi aracı kurum ne hedef fiyat vermiş herseyi gözden geçirelim ve biz kendi analizimizi yapalım maksadım bu. Yunus bey yorumunda iveco dan hiç bahsetmemiş. 110+25 milyon dolar afrika zırhlı teslimatından bahsetmemiş. Kazakistanda kurulan şirketin orta asya pazarında şirketin büyüyebileceğinden bahsetmemiş. Herzaman yazıyorum bu hissede satıcı değilim. Maliyet sorunum yok. Hissenin fiyatı yükselirse stok karı yazıyorum yeterince var. Hissenin fiyatı düşerse temettü ile daha çok hisse alır yoluma devam ederim. Bu yüzden fiyat hareketlerini de umursamıyorum. Coşkuya da korkuya da gerek yok. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Sayın mercek bende tek lot satış yok bu hissede. Olası dönüş yerlerini tahmin edebilsemde otokar da alsat yapmıyorum. Çünkü o zaman duygularım devreye giriyor ve farklı kararlar alabiliyorum ve yanılgı ve pişmanlıklarım oluyor. Böyle kafam daha rahat. Tabi alsat yapabiliyorsanız güzel. Ben alsatı diğer şirketlerde yapıyorum özellikle çoğunluk koç grubu tabi. Diğer şirketlerde yaptığım karla otokar alıyorum. Kar edemezsem temettü veren şirketler olduğu için alıp sattıklarım temettüleriyle otokar alıyorum. Yatrm tavsiyesi değildir
2019 25.03.2020 %833,33 200.000.000
2018 25.03.2019 %300,00 72.000.000
2017 22.03.2018 %291,67 ​70.000.000
2016 31.03.2017 % 250,00​ 60.000.000
2015 04.04.2016 % 300,00​ 72.000.000
2014 02.04.2015 % 333,33​ 80.000.000
2013 04.04.2014 % 416,67 100.000.000
2012 03.04.2013 % 266,67 64.000.000
2011 21.03.2012 % 200,00 48.000.000
2010 22.03.2011 % 62,50 15.000.000
2009 24.03.2010 % 85,00 20.400.000
2008 13.04.2009 % 30,00 7.200.000
2007 12.05.2008 % 125,00 30.000.000
2006 15.05.2007 % 125,00 30.000.000
2005 15.05.2006 % 40,00 9.600.000
2004 16.05.2005 % 60,00 14.400.000
2003 Cari yıl karının, UFRS'ye göre oluşan geçmiş yıl zararlarına mahsubundan dolayı temettü dağıtılamamıştır.
2002 30.04.2003 % 55,50 4.348.299
2001 31.05.2002 % 65,00 4.595.370
2000 15.05.2001 % 100,00 4.713.200
1999 15.05.2000 % 88,65 2.089.150
1998 31.05.1999 % 50,00 350.000
geçmiş yıllarda 1993 de vermemiş diger yıllar düzenli artarak vermiş bu sene ne olacak bakalım bir de sermayeyi artırsa tadından yenmez.
2018 öncesi az kar ederdi şirket ettiği karın nerdeyse tamamını dağıtırdı 2.5 lira temettü alırdık. 2018 de lot bası yaklasık 7 lira kar etti gene 2.5 lirasını dağıttı. 2019 daki karın gene yarısını dağıttı 7 lira aldık. 2 yıldır karın hepsini dağıtmıyor temettülerimiz şirkette kalıyor. Bakarsın bu yıl birikmiş kardan da dağıtır bu yılki karın da yarısını dağıtır 17 liraları bulur. Bilmek güç tahmin sadece. Otokar temettü konusunda bonkördür. Karın hepsini dağıtmıyorsa bize dağıtmaktan daha iyi bi şekilde değerlendirir için rahat olsun. Beklentim 17 tl. Yatrm tavsiyesi değildir
Koç grubunu diğer şirketi ttrak bu yılki karından daha fazlasını dağıtıyor. Koçta temettüyü dert etme hepsini dağıtmıyorsa vardır bir bildikleri
YUNUS BEYİN HABERİ OLSUN EN AZINDAN BAKIŞI DEĞİŞİR...............................Şirketimiz ve ticari araç üreticisi Iveco S.p.A. arasında imzalanan iş birliği ve tedarik sözleşmesi kapsamında şirketimiz (i) IVECO BUS'ın mevcut ürünlerini IVECO BUS adına Sakarya'daki fabrikasında üretecek (ii) IVECO BUS'ın ürün portföyü; fabrikamızda üretilen Otokar ürünleri ile genişleyecek ve ortak sinerji yaratılacaktır.
Sözleşme süresi 5 yıldır ve otomatik olarak 5 yıl daha yenilenebilecektir.
Sözleşme koşullarına göre, sözleşmenin ilk döneminde 5.000'den fazla araç üretilmesi öngörülmektedir; ancak nihai adetler pazardaki gelişmelere göre belirlenecektir.
İlk üretimlerin Otokar tesislerindeki üretim hattı hazırlıklarının tamamlanmasını takiben 2021 yılı sonunda başlaması planlanmaktadır.
Taraflar, projeye ilişkin yaklaşık 26 milyon Euro tutarında ortak yatırım yapacaktır.
IVECO ile yürütülen bu proje sürecinde rakiplerimizin bu bilgiye nihai anlaşma koşulları kesinleşmeden haberdar olması suretiyle Şirketimizin rekabet gücünün zedelenmemesi ve IVECO ile yürütülen görüşmelerdeki pazarlık gücümüzün olumsuz etkilenmemesi için Şirketimizin meşru haklarının korunması amacıyla, 27.12.2019 tarihli Ön Anlaşmanın (MoU- Memorandum of Understanding) kamuya açıklanması, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, ertelenmiştir. Erteleme kararı, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.11.2017 tarih ve 2017/18 numaralı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından alınmıştır. Mevcut durumda erteleme gerekçelerinin ortadan kalkması nedeniyle konuya ilişkin açıklama yapılmaktadır.
Speğin parası kalmamış sabahtan en dibi 392 10 gösterip gösterip saat 10 40 da 406 70 gösteriyor sonra süzülerek aşağılara getiriyor bu arada ne kadar kar ederse satıp da aşağıdan almakla eline geçen para ile hisse alıyor . bende ona uyuyorum elimdeki hissenin yüzde 5 / 10 gibi fazlası olan hisseyi sat al yapıyorum en tepei ve en dibi bekleyemiyorum giderse güle güle demirbaş hisse ye dokunmuyorum yine de iyi para bırakıyor 3 / 4 hisse üzerinde dolaştırıyorum biri olmazsa diğer hisse diyorum bu hareketi yapan çoğalırsa belki spek hisseyi yukarıya doğru çeker
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/PaT8YB.png
10 dakikalık grafik . y t d
Hisse başı brüt minimum 12 TL temettü bekliyorum bu sene.
Benim hisseler de satılık değil. Zaten, MKK'da blokajı var. Yıllık milyar TL kar yaratabilecek potansiyele sahip Otokar. Diğer düşük sermayeli şirketler ile karşılaştırmamak lazım. Hep ifade ettiğim gibi farkını er ya da geç belli edecektir. Takip eden değil takip edilen olacaktır. Kayıtlı sermaye tavanına ulaşma süresi 2025'e uzatıldı. Bir miktar bu haber de etkiledi bence fiyatları. Zaten, son 3-4 senedir ne zaman başarılı bir çeyrek karı gelse bir takım fonlar realizasyon maksatlı kullanır bu haberi. Rekor 3 aylık ve yıllık kar geldiğinde de forumda paylaşmıştık. Belki başka bir hisse olsa hiç açılmadan 2-3 tavan yapardı ancak Otokar böyle bir hisse değil. Şöyle bir gerçek var ki Otokar'ın 100'lerden 400'lere olan yükselişinde yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları ve yabancı çıkışı oldu. BIST'e ciddi bir küçük yatırımcı nakit girişi oldu. BIST ile ilgilenen küçük yatırımcı seviyesi tarihi rekor seviyelerde. Hem Otokar hem de BIST zirvelerini sindiriyor. BIST'te şu an patinaj görüntüsü hakim. Yabancı fonların bir kısmı hala alıcıyı bulduğu anda pozisyon azaltıyor. Hisse bazlı sıcak para girişi her zaman olduğu gibi devam ediyor. Bizim, hızla yapısal reformlara, yargının bağımsızlığına ve demokrasimizi kuvvetlendirmeye çalışmaya ihtiyacımız var. Bu fırsatı değerlendirirsek, CDS'lerimizin, dövizin gerilemesi devam edecek, 220 cent'lerde olan BIST, 300 cent'e doğru hacimli bir şekilde çıkacak. Yurtiçi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarında az da olsa çözülme başlandı. 6 Kasım'dan bu yana 17-18 milyar dolar ile BIST rekora gitti, dolar 8,5'tan 7'ye indi. DTH'lar sadece %10 çözülse ve bunun yarısı BIST'e gelse neredeyse bu kadar nakit girişi olur.
gördüğüm kadarıyla otokar yatırımcısı, seviyeli bilgili bir gurup, ve herkes firmanın kalitesinde vizyonunda hemfikir , temettuyu alir sabırla bekleriz , otokar herne kadar 2025 kadar uzatma aldıysa da 24 mil. sermaye yildan yıla miniklesecek , dolayısıyla bedelsiz hikayesi de devam ediyor olacak,