Borc batinin borcu degilki...bsokenin borcu...bsokeye nasil aktaracak o parayi...bsokenin sermaye artirmasi gerekli...
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Borc batinin borcu degilki...bsokenin borcu...bsokeye nasil aktaracak o parayi...bsokenin sermaye artirmasi gerekli...
2007'de 2 grubun savaşı vardı (orascom ve batı)
Şimdi gruplar 3'e çıktı...(batı-sanko-çiftay)
Benim gördüğüm bu.
Sayin british...bu durumu nasil anladiniz...zahmet olmazsa biraz bahsedebilir misiniz...
2007'de yönetimi ele geçirme savaşını yaşamıştım.
Eğer; yine yaşanır ise , 3 grup var bu sefer diye bir tespit yaptım.
Yaşanır mı ??
Bsök'ye piyasadan btcim toplatıldığında , btcim fiyatı 3 USD ye çıkmıştı.
Sadece tespittir.
Cevabiniz icin tsk ederim...o sureci biliyorum...
bedelsiz sermaye artırımı ile borç kapanacağını iddia etmedim ben.
2 bedelli yapar diye düşünüyorum.bu arada 3 de bedelsiz yapabilir.ama yapabilir diyorum.bu benim öngörüm beni bağlar.
bazıları diyor ki borç batısökenin nasıl para aktaracak.şimdiye kadar hep batiçim sermaye arttırdı.o zaman nasıl yaptıysa şimdi de aynısını yapabilir.
batıçim fabrikası büyük bir ihtimalle kapanır ve yerinde bunlar büyük konut projesi yapar.izmirlilere bir müjdemiz olacak diyen yeni patron işaret fişeğini de çaktı bence.yıllarca bornovayı yoksa bundan önceki yıllar neden btoza boğan bu fabrikanın oradan tahliyesinin zamanı geldi bence.batısökenin kapasitesini ihtiyaçtan fazla arttırdı.bunu düşünün.bu fabrikadan limanına ray hattı döşendi.altyapı hazır.yeni patronun dediği gibi eğer 7 kat mukavemetli ve satışta 6 kat pahalı olan özel çimento yatırımını kısa zamanda devreye alırsa o zaman seyredin bunu.
Böylece batıçim ile batısöke tek çatı altında birleşecek.
YTD. beni bağlar bu senaryolar
yönetim artık yeni patronda .imtiyazlı hisselere müthiş para ödemesinin başka sebebi olamaz.ayrıca sanko ile savaşmaz çünkü konukoğlu ile yeni patron kanka.
kısacası hantal yönetim ******di gitti.işletmenin önü açıldı.2-3 yıl sonra bu fiyatlar komik kalacak.bekleyin görün
Yeni patron A gurubu hisselerine ne teklif ediyor yazarmısınız lütfen elimde biraz var.
1.200 tl civariydi sanirim...
İyi günler,
Batıenerji A.Ş. toplam 86milyon dolar ihale bedeli ile 3 adet hidroelektrik santrale sahip bir şirkettir. 2016 Aralık ayı itibariyle ödenmiş sermeyesi 100.000.000 tl ve ortaklık oranı % 63.98 Batıçim %32,02 Batısöke şeklindedir. Şirket 2017 Aralık ayında % 20 bedelli sermaye artırımına gitmiştir. Sermaye artırımına Batısöke çimento iştirak etmemiş, Batı Anadolu Çimento iştirak etmiş ve hem kendi payına hem de Batısöke Çimento payına düşen tutarı ödeyerek Batı Enerji A.Ş. deki ortaklık payını % 63.98 den %69.98 e çıkarmıştır. Batisökenin payı ise % 36,02 den %30.02 ye düşmüştür.
Bedelli Sermaye artırımı %20 olduğuna göre ; Batıçim 12.800.000 tl; Batısöke 7.200.000 tl yatırmalıydı. Batısöke 7.200.000 tl yatırmayarak ortaklık oranında %6 azalma oldu. Şirketin özelleştirme yoluyla aldığı HES’ler için ödeyeceği miktar 86 milyon dolar olduğuna göre 86 milyon doların %6 sından 7.200.000 (sermaye artırımı) ödemeyerek feragat etmiş oldu. 86 milyon doların %6 ‘sı 5.160.000$ etmektedir ve bu oran o ayki dolar kuruna göre 19.350.000 tl yapmaktadır. (3.75tl x5.160.000$).
Yani 2017 Aralık ayında 7.200.000 tl bedelli sermaye artırımına katılmayarak 19.350.000 tl gibi bir paydan vazgeçmiştir.
Batı Enerji, Batı Söke ve Batı Çimento şirketleri aynı kişiler tarafından yönetilen şirketlerdir. Dolayısıyla Batı Enerji A.Ş.’de bedelli kararını alan, Batı Anadolu Çimento’da bedelliye katılma kararı alan ve Batı Söke Çimento A.Ş.’de ise bedelli sermaye artırımına katılmama kararı alan kişiler aynı kişilerdir.
Bedelli sermaye artırım kararını alan ve farklı şirketlerde farklı uygulamalar yapan kişilerin aynı olması şüphe uyandırmaktadır. Bu işlem sonucunda kim karlı kim zararlı çıkmıştır. Halka açık iki şirketin bu şekilde izaha muhtaç bir işlem yapması yatırımcılarını mağdur etmiş midir? Bu konunun araştırılması hususunu bilgilerinize arz ederim.
İyi günler,
Borsaya kote Batıçim şirketi ortağıyım. Batıcım sirketinin %100 ortağı olduğu Batı Liman işletmeleri ile mevcut ticaret hacminin artmasına bağlı olarak limanda herhangi yeni bir yatırım düşünceleri olup olmadığı ile ilgili bilgi talebim oldu. Bana verilen bilgi kısa vadede herhangi bir yatırım düşünülmediği şeklinde oldu.
İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü İlanlarında Liman alanının genişletilmesiyle ilgili bir başvuru yapıldığını öğrendim.
https://izmir.csb.gov.tr/imar-plani-...-duyuru-411728
Bana verilen bilgi ile mevcut arasında fark vardır. Bu hususta yatırımcı ilişkileri eksik bilgi paylaşımı yapmıştır. Bu konu ile ilgili şikâyetimi araştırmanızı istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim.
İyi çalışmalar,
Borsaya kote Btcim şirketinin ortağıyım. Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş.’nin %75 ortağı olduğu Batı Söke Çimento A.S.’nin de dolaylı olarak ortağıyım. Batısöke Çimento 2009 yılında kasasındaki yaklaşık 28 milyon $ nakit para ile Btcim hissesi almıştır ve suan Batı Söke Çimentonun elinde yaklaşık 7.200.000 (yedimilyonikiyüzbin) lot btcim hissesi vardır. Dolayısıyla hisse başı yaklaşık 3.5$ gibi bir maliyeti vardır. O zamanda bu yatırım kararını alan yöneticiler bu yılın başında kendi şahıslarına ait Btçim hisselerini 1.7$ fiyata başka bir şirkete satma kararı almışlardır. Bu yapılan işlem sonucunda geçmişte Batı Söke şirketine 3.5$’dan Batı Çimento şirketi hissesi aldıran yöneticiler Batı Söke’yi zarara uğratmışlardır. Kendilerinin Batı Hisselerine 1.7$ fiyat biçerken Batı Sökeye hem de geçmiş tarihte yaklaşık 3.5$’a hisse aldırmak nasıl bir karardır?
Bsöke’nın Batıcim hisseleri ile ilgili alınan bir karar var mıdır? Çağrı yapılacak mıdır?
Bu konu ile ilgili halka açık bir şirketin açıkça zarara uğratıldığı gözükmektedir. Gereğinin yapılması hususunu bilgilerinize arz ederim.
yi gunler, Borsa İstanbula kote Batı Anadolu Çimento şirketinin hissedarıyım. Batı Anadolu Çimento şirketinin finansal tablolarını incelediğimde yaklaşık %25 oranında hissesine sahip olan Çimko Çimento A.Ş. şirketi 31 Aralık 2020 tarihinde sahip olduğu paylardan bir kısmını 31 Mart 2021 tarihinden önce;
31 Mart 2021 tarihinden sonra sahip olduğu paylardan bir kısmını ikinci kez satmıştır; fakat bu satışlar ile ilgili KAP'da herhangi bir bildirimde bulunmamıştır. Hakim ortak olan Çimko'nun KAP'da bildirim yapmaması mevzuata uygun mudur? Uygun değilse gerekli yasal işlemin yapılması ve tarafıma bilgi verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.
İyi çalışmalar....
ben sikayetlerimi yaptım...genel kurul ve ortaklık değişimi öncesi siz de benzer şekilde şikayetlerinizi yapın ve yanlış karar alanlar gitmeden önce yaptıkları yanlışların cevabını versin....
?
toptan alış 1,71 x 8,58=14,67.- TL
parakede alış =12,44.- TL
:)
ytd.
Saygılar....
ykgyo
https://www.kap.org.tr/Bildirim/943186
Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (B) grubu pay sahiplerine zorunlu pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu doğmuştur.
Pay alım teklifi fiyatı Şirketimizin 1 TL nominal değerli (B) Grubu payları için pay başına 4,6587 TL olarak belirlenmiştir.
Hisse 6 ..kusur TL.
https://www.rekabet.gov.tr/tr/Bildir...rlesmeDevralma
:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave::w ave::wave:
hissenin satış değeri 14.80 ama düştüğü duruma bak.arçelik koç vs. birçok şirket hisse geri alımı yaparak yatırımcısını r utanmasa korurken bu ****** kan emiciler utanmasa 4 liraya milletin elinden alacaklar.şirkete attığım mailde ağır hakaretler vardı.mahkemeye versinler diye özellikle yazdım.versinler ki ben de hakime bu pisliklerin ne olduğunu anlatayım da kayıtlarda olsun
Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali özelleştirmesinde en yüksek teklifi Zeytindalı Elektrik AŞ verdi
Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) adına kayıtlı Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali özelleştirme ihalesinde, 580 milyon 500 bin lirayla en yüksek teklifi Zeytindalı Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, EÜAŞ adına kayıtlı Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklif 580 milyon 500 bin lirayla Zeytindalı Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Sanayi ve Ticaret AŞ'den geldi.
ÖİB'den dün yapılan duyuruda, söz konusu ihaleye 6 şirketin teklif vereceği bildirilmişti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
https://ms.hmb.gov.tr/uploads/sites/...ni-Apr2021.pdf
ytd
1-Konuşmalarına dikkat et....
2-Ne anlatmak istediğimi linke bakarsan anlarsın...
3-Sen anlamamış olabilirsin...Bu linkte kurul kararları 1 hafta ara ile çıkmakta.Her perşembe...
gözümüz kulağımız burada manasında yazdım...
4-Kurul kararı sonrası HİSSE DEVRİ, GENEL KURUL vs... bir şeyler daha netleşecek...
5- bugün karar çıkmazsa iş en erken bayram sonrasına kalır...(29/07/2021)
ytd.
Saygılar...
çok korktum.böyle aba altından sopa göstermene ...inan sabaha kadar uyku tutmadı.
anlatmak istediğin ile o paylaşımının uzaktan yakından alakası yok..
bu da senin eğitim seviyeni gösterir.
senin gibilerle zaten işim olmaz.engelledim gitti.
hayatımda boş konuşanlarla vaktimi geçiremem.noktaaaa
Arkadaşlar...
hisse devri gerçekleştiği zaman,yeni patron vizyonunu açıklayacak...
yeni çimento üretimi,bedelli-bedelsiz sermaye artırımı,batıçim fabrikasının sökeye taşınması,bu arazinin konut imarına açılması...vs.vs.
hissenin bugünkü değerinin sırf batıçim arazi değeri bile etmediğini araştırırsanız görürsünüz.
y.t.d
Rekabet Kurulu, Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii'nin tek kontrolünün Çiftay İnşaat tarafından devralınması işlemine izin verdi
Rekabet Kurulu (RK) internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.'nin tek kontrolünün Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Matriks
Rekabet Kurulu, Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii'nin tek kontrolünün Çiftay İnşaat tarafından devralınması işlemine izin verdi
Rekabet Kurulu (RK) internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.'nin tek kontrolünün Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20140123-8.htm
1 adım daha ilerlemiş olduk....
sonraki adım...sıra hisse devir işlemlerinde....
Şirketimizin 02.04.2021 tarihinde "Şirketimizin Payları Hakkında" konu özeti ile yapmış olduğu özel durum açıklaması kapsamında;
Şirketimiz pay sahiplerinden; Mehmet Mustafa Bükey, Ateş
Necdet Bükey, Volkan Bükey, Fatma Meltem Günel, Mutlu Can Günel, Kemal Grebene,
Sülün İlkin, Belgin Egeli, Mehmet Bülent Egeli, Begüm Egeli Bursalıgil ve
Yıldız Egeli Yavuz'a ait toplam %30,0247 'lik hisselerinin devir alınması
hakkında Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'nin 17.04.2021 tarihinde Rekabet
Kurumu'na yapmış olduğu başvuru sonucunda, Rekabet Kurumu tarafından izin
verildiği hususu bugün Rekabet Kurumunun sitesinde yayımlanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/951097
Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında işlem gören Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. (Batıçim)’nin ortakları Tufan ÜNAL, Fatma
Gülgün ÜNAL, Selin BAŞER ve Feyyaz ÜNAL (“ÜNAL Ailesiâ€) olarak varlıklarımızın kurumsal bir çatı altında daha verimli yönetimi
amacıyla sahibi olduğumuz, aşağıda detayları verilen Batıçim A Grubu imtiyazlı payların tamamını yeni kuracağımız bir anonim şirkete
ayni sermaye olarak koyma kararı aldık. ÜNAL Ailesi olarak sahibi olduğumuz A Grubu imtiyazlı payların toplam nominal değeri
12.421,249 TL olup, Batıçim'in sermayesindeki A Grubu imtiyazlı payların toplam nominal değerinin (48.000,-TL) %25,878’ini; Batıçim'in
toplam çıkarılmış sermayesinin (180.000.000-TL) ise yaklaşık %0,007'unu oluşturmaktadır. Ayni sermayeye konu söz konusu payların
ilgili ortaklar arasındaki dağılımı aşağıda verilmektedir: • Mülkiyeti Tufan Ünal’a ait, toplam itibari değeri 205,238 Türk Lirası olan Borsa
İstanbul’da işlem görmeyen A Grubu hamiline yazılı Batıçim payları; • Mülkiyeti Fatma Gülgün Ünal’a ait, toplam itibari değeri 7.573,596
Türk Lirası olan Borsa İstanbul’da işlem görmeyen A Grubu hamiline yazılı Batıçim payları; • Mülkiyeti Selin Başer’e ait, toplam itibari
değeri 2.254,246 Türk Lirası olan Borsa İstanbul’da işlem görmeyen A Grubu hamiline yazılı Batıçim payları; • Mülkiyeti Feyyaz Ünal’a
ait, toplam itibari değeri 2.388,169 Türk Lirası olan Borsa İstanbul’da işlem görmeyen A Grubu hamiline yazılı Batıçim payları.
Kuracağımız yeni şirketin sermayesinin esas itibarıyla Batıçim sermayesinde sahip olduğumuz A Grubu payların ayni sermaye olarak
konulmasından oluşması öngörülmektedir. Bu nedenle, her birimizin yeni şirketin sermayesindeki payının ÜNAL Ailesi olarak sahibi
olduğumuz toplam A Grubu imtiyazlı payların içindeki payımız kadar olması beklenmektedir. Şirketin kuruluşu henüz
gerçekleştirilmediğinden ticaret unvanı ve söz konusu payların ayni sermaye değerleri bilirkişi raporu ile belirleneceğinden payların
hangi tarihte ve hangi değerden ayni sermaye olarak konulacağı konularında bilgi verilmesi bu aşamada mümkün olamamaktadır.
Konuyla ilgili bir gelişme olduğunda kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Ünal ailesi adına Feyyaz Ünal
Ad Soyad
Mali açıdan ibra olabilmek için bu işlemleri yapıyorlar...birlikte hareket edeceklerini bir nevi tecilliyorlar...
YENİ YÖNETİM çiftay+batı (ünal ailesi) olur...
Batının KAR PAYI ödemelerinden %15 stopaj ödememek için akıllıca bir yol....
Bedelli sermaye artırımı için kredi vs... içinde lazım olacak....
bir şey olacağının habercisi gibi..bi şey olacak....
Mükellefler iktisadi kıymetlerine yeniden değerleme yapabilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin aktiflerine kayıtlı taşınmazlar ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetlerini yıl sonuna kadar yeniden değerleyebilmelerine imkan tanındı.
Bakanlık tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, söz konusu yeniden değerleme işlemine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu kapsamda, 9 Haziran 2021'de yayımlanan 7326 sayılı Kanun ile Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Buna göre, tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri, 9 Haziran 2021 itibarıyla aktiflerine kayıtlı taşınmazlar ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetlerini, 31 Aralık 2021'e kadar, Yİ-ÜFE değerindeki artış oranını dikkate alarak yeniden değerleyebilecekler.
Taşınmazların yanı sıra tesisat ve makineler, taşıtlar, demirbaşlar, gayrimaddi haklar, şerefiyeler ile özel maliyet bedelleri gibi amortisman tabi iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilecek.
- Değer artışı vergisi 3 eşit taksitte ödenebilecek
Taşınmazlar ile amortismana tabi iktisadi kıymetlerin yeniden değerlenmesi neticesinde hesaplanan değer artışı bilançonun pasif bölümünde ayrı bir fon hesabında gösterilecek.
Söz konusu değer artışı tutarı üzerinden yüzde 2 oranında hesaplanan vergi, yeniden değerleme işleminin yapıldığı tarihi izleyen ayın sonuna kadar bir beyannameyle gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı olunan vergi dairesine beyan edilecek ve ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler bu süreyi takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenecek. Bahse konu iktisadi kıymetler için, yapılan yeniden değerleme sonrasında bulunan değerler üzerinden, amortisman ayrılmaya devam edilecek.
Pasifte özel bir fon hesabında gösterilen değer artışı tutarının, sermayeye ilave edilme dışında herhangi bir şekilde başka bir hesaba nakledilen veya işletmeden çekilen kısmı, bu işlemin yapıldığı dönem kazancı ile ilişkilendirilmeksizin bu dönemde gelir veya kurumlar vergisine tabi tutulacak.
Yeniden değerlemeye tabi tutulan taşınmazların elden çıkarılması halinde, pasifte özel bir fon hesabında gösterilen değer artışları, kazancın tespitinde dikkate alınmayacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı