Aralık ayına kadar bu kış havası devam eder....Aralık ayında Mevduatcı tekrar bahar havası yakalar diye düşünüyorum.....Bende HSBC den 29 dan bağladım....Bakalım ne olacak .Uzun bağlamakla hatamı ettik yoksa doğrumu yaptık bilemiyorum............
Printable View
Aralık ayına kadar bu kış havası devam eder....Aralık ayında Mevduatcı tekrar bahar havası yakalar diye düşünüyorum.....Bende HSBC den 29 dan bağladım....Bakalım ne olacak .Uzun bağlamakla hatamı ettik yoksa doğrumu yaptık bilemiyorum............
Bildiğiniz gibi Burgan İstanbulda birçok şubesini kapadı...Benim hesapta lokasyon olarak bayağı uzak bir merkeze nakledilmiş....Dün dönüş vardı anlaşamadık ama parayı alana kadar canımızı çıkardılar....eskiden bir telefonla bile istediğin hesaba EFT ücreti dahi almadan para transferi yapan banka şimdi Internetten max 30K limit tanımlıyor....
Eskiden Fibabanka böyle yapardı şimdi o kervana Burganda katılmış.........
Cansu Çamlıbel Türkiye hakkında ABD'den iyi koku alan bir gazetecidir. 29 Eylül 2018 tarihli yazısının linki aşağıdadır, fırsat bulursanız bir göz atın derim...
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...ar-mi-40971259
2 m üstü halk 26
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaslar, 26-26,5 overnight oranlar var piyasada. Hem de odea, burgan gibi yuksek faiz verdigi bilinen disindakilerde. Rahip olayi haftaya cozulmezse bir tur daha kotu haberler ve ataklar olabilir. Uzun baglayin eyvallah ama fiyatini vermiyorlarsa gecelik devam edin. Hem aylik hem de gecelik orandan dusuk baglamayin, yazik paraniza. Miktar az, degmez demeyin, koca koca milyar dolarlik bankalar sizden 2 TL hesap isletim, 3 TL eft, 50 kr su bu masrafi almaktan cekinmiyorken siz onlardan zengin misiniz? hakkinizi sonuna kadar isteyin.
Bence günlük yüksek vermelerinin sebebi baskıyla faizleri düşürecekler.. ayrıca küçük bankalara çalışmak istemiyorum YTD
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyül ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları 2017 Eylül e göre %68 azaldı.Eylul ayinda tüm markaların toplam satışı sadece 23,000.Bu rakamlar hiçte hayırlı değil
3 ceyrek bittigi icinde oranlar dustu, klasik ceyrek basi dususu bu hareket
Bundan sonra böyle güzel kardeşim.
Elin parasıyla ucuzdan kredi çekerek alınan jipler, 2.arabalar tarih olacak.
Toplumca 10 yıldır tasarrufu unuttuk.
Unutturulduk.
Tasarruf ettik, cezalandırıldık.
İç talep ne zaman artar? Üretimle, katma değerli ürün yaparak ihracat yaparak, gelir elde ederek ve bunları hane halkı gelirlerine yansıtarak olur.
Şu an bu tablodan sürekli uzaklaşıyoruz.
Kamuda baş mühendisim. Geçen gün mobilyacı akrabam arıyor beni diyor ki; ahhh keşke senin gibi sabit bir maaşım olsaydı da bu ıstırabı yaşamasaydım. İşler berbat, talep sıfır, böyle giderse fazla dayanamam...
Hane halkının geliri artmadan ne otomotive, ne emlağa talep gelir ki bunlar da büyümenin öncüsü 2 büyük sektör.
Normalleşme zamanı artık.
Geçmiş 10 yılı unutun, kale dahi almayın
Zira grafik bile çizilirken ortalamayı iyi ya da kötü yönde etkileyen uç değerler saf dışı bırakılır.
Bu 10 yıl da aynen böyle bir şeydi.
Dolar yukarı yapıyor. yarın açıklanacak enflasyon oranını bugündenmi satın alıyor acaba.
Dünkü arkadaşa helal olsun.5,94 aldı doları bugün 1 aylık faizin getirisi elde etti...Biz de rahip-mahip bekleyelim saf gibi...
Ziraat 1m+ 35 gün 25.5% temdit
Makası hesaba katacak olursak 15-18 günlük faiz getirisi olarak hesaplayabiliriz. Makas yüksek tutularak kısa vadeli trade bir şekilde engelleniyor. Yüksek faiz ve makas bir arada düşünüldüğünde kısa vadeli çok uygun yakalanan al-satları dahi matematiksel olarak zorlaştırabiliyor.
Benim anlamadığım temdit ile sıcak para arasında ne fark varda farklı oran görüyor. yani oda para buda para. ikiside tl.
Ben reel hayatı sürekli gözlemlerim. İstatistik tutarım. Apartmanda 1 doçent , 1 hollanda da 10 yıl çalışmış imam, 2 emekli asker, 1 mimar, 1 harita mühendisi var. 24 dairenin gerisi büfeci, marangoz, çilingir ve 4 dul bayan ( zengin kocaları boşayarak lüks araçlarla gezenler grubundan )
Her apt. toplantısında , memurlar yıllık gelir ve gider hesaplarını yaparlar- gereksiz harcamaları eleştirirler ve kapıcının gereksiz yük olduğunu söyleyerek işine son verilmesini isterlerdi. Diğerleri karşı çıkar ve hatta güvenlikçi de isterlerdi. Geçen hafta toplantıda, herkes ( 4 dul kadın hariç ) kapıcının çıkışını istedi. Asansörlerin sırayla çalıştırılmasına kadar tasarruf istediler. Demek ki işleri bozulmuş. Hepsi de iktidarı eleştirdi. geçim sıkıntısına dikkat çektiler. Piyasa oluştu.
Bugün , kardeşimin Alternatifbank ankara şb. deki parasının dönüşü vardı. 32 gün için %25 teklif etmişler. Odea dan ilk tanışma faizi diye özel oran ( 29 ) verdiler. Bankadan çıkmadan dilekçe ile 5 tl. ye eft yaptırmış.
iyi ve kötü veya uçacagız derken çakılacagımızı çag atladık derken çagdışı $ banene diyenlerin $ ile ihale yapmaları ve enson abd,li bir danışman şirketi ..81 milyon içinde bir adam bulamadık kızalım,mı üzülelim,mi ...şimdi millet olarak acı reçeteye ortak olduk ister seçtim de ister seçmedim de ..neye layık isek öyle yönetiliriz..pamuk eller cebe vergiler zamlar yagmur misali haydi rasgele..
....Bu Mevduat olayından vazgeçemediğim için bazen kendime kızıyorum...Borsada çaktıklarında 5-6 tl den okuttuğum kağıdı 3 tl den geri aldım...2.5 ye dokundurdular kağıt şimdi 3.80 ....Bunun gibi yıllardır alıp sattığım kağıtlar var... Hala dolar arttımı , düşecek mi faizler ne oldu diye paranın çoğunu bankalara kiraya veriyorum....
Yaşlanınca insan garantici oluyor herhalde :(
20 üstü enflasyon garanti nerdeyse tuik gerçekleri ne kadar yansitacak bakalım.
Tamamen yanlış bir bakış açısı..
Şirketler için dediğiniz doğru olabilir hepsi borç aldı kredi kullandı..
Ama bireysel bazda dediklerinize katılamayacağım..
Türk insanının para ile ilişkisi VARDA YOK... babında olduğundan..
Misal apartman toplantısında herkes sus pus olmuşmuş..
E biraz beyni olan doları görüp işler kötü diyolar....benim cukka sağlam da bu ortamda şunu da yapalım bunu da yapalım desem hemen günah keçisi ilan edilirim..göze batarım..sonra gelir borç morç isterler.. en iyisi bende kötü durumda yı oynim e yatmıştır..
dolar biraz gevşesin işte ekonomi biraz canlansın..
o ah batıyoruz böyle giderse biterim abicilerim hepsi altına yeni araba çeker..
hep aynı teraneler sıkıldım artık..
sırf borç istenmesin diye kredi çektim onu ödüyom walllllaaaaa yalanı atanı gördüm..geçiniz..
1 Haftalık Burgan Tecrübelerim Şikayetleri İlettim Sizde İletin Gerekli Aksiyonları Alırlar Belki.
EFTLER 1-2 SAAT İÇİNDE ANCA GEÇİYOR KARŞI BANKAYA(Genel Müdürlük İle Görüştüm Güvenlik Nedeniyle Sesli Arama Yapılıyor Onay Alınıyor Denildi Ancak Öyle Bir Arama Yapılmıyor)
MOBİL UYGULAMAYA HER GİRİŞTE SMS SORUYOR CAN SIKICI(Bunun Yerine Diğer Bankalar Gibi Eşleşme Olayı Yapılabilir)
MOBİL UYGULAMADA SADECE EFT/HAVALE VAR BAŞKA İŞLEMLER İÇİN İNTERNET ŞUBESİ GEREKİYOR(Geliştirilmesi Gerekli)
DİJİTAL HESAPTAN VADESİ BİTMESİNE RAĞMEN PARA AKTARAMIYORSUNUZ HESABI KAPATMANIZ GEREKLİ İLLA(Vadeli Hesap Diye Öyle Olduğunu Söyledi MT Ancak Ben Günlük Bağlıyorum)
Güncelleme:Güldüren Düştü
https://img.donanimhaber.com/upfiles...b096b6a878.PNG
Tahvil faizi 26,18 oldu....
takasbank borsa para piyasasında gecelik 24 oranla bağlıyorum sizin bahsettiğiniz gecelik 26 rakamları hangi bankada?
meksa yatırımla çalışıyorum 31 aralık vade dönüşü için borsa para piyasasında %30 oran veriyor ama %1 düşüp 29 dan bağlayabiliriz diyorlar
sizce yüksek bir komisyon mu yoksa normal mi?
borsa para piyasası ve buradaki komisyon ücretleri ile ilgili görüşleri olanlar varsa paylaşabilir mi?
Arkadaşlar selam
Buğün dönüşlü 130k ICBC temdit 26 bağlandı maksimum dediler fazla vermediler
Diğer bankalardan alınan oran (T BANK 27)( ANADOLU 25.5) (HSBC 92 GÜN 29 AYLIK 27) (TEB 24)
İL İSTANBUL
Şansıma dönüş tarihimden dolayı hiç yüksek orana denk gelmedim herkese saygılar
HSBC şubesi ile görüştüm aylık 27 3 aylık 29 diyor .
İnternet EFT limiti ne olur dedim çıkışta diye
Mt tersledi gürledi hemen çıkmak istiyorsanız hiç bize getirmeyin istemiyoruz dedi .
Yarın başka şubesine daha soracağım bakalım onların tavrı ne olacak .
Burgan 26.25 diyor oran çok düşük enflasyon sonrası tekrar teklif verin dedim
Faizlerin neden düştüğünü anlamak isteyenler yazıyı okusun. https://ugurgurses.wordpress.com/
Bu bankacıların bir yerlerini sakın kaldırmayın..Paranız var diye kapıya kadar karşılarlar uğurlarlar ..
Paranızı çekin sonra gidin muameleyi görün anlarsınız..
Herşeyimiz para olan bir toplum mu olduk bilmiyorum .Paran kadar konuş lafı biz Türklere ait sanırım ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar bugun Dxy nedeniyle 6 üstünde tutunmaya çalışıyor .Bence tutunamayacak düşecek .Al sata uygun ama uzun vade 6.50 üstü çıkması çok zor bir süre için .
Papaz,Ykb sendikasyon ,Tüfe ,suriye takipde izliyoruz .
Bu arada bankalardan rekor karlar geliyor .Akbankdan sonra Ykb de uygun sendikasyon alırsa hakihazırda Cds ler de düşüyorken ben borsadan biraz daha kağıt alim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi