6,30 u açıklamaya razı olduklarına göre 10 ların üzerinde muhtemelen..
Bir önceki ay gıdaya bakarsanız artış onbinde 2 idi!
Güvenim yok maalesef.
Printable View
kesinlikle haklısınız, çarşı-pazardaki (hissedilen) enflasyon çok farklı.
ancak, en azından enflasyon beklentilerinin altında (makyajlı) açıklamaması da bir gelişme bence.
şeffaflık ve dürüstlük adına buna bile sevinir hale geldik, doğrusunun, gerçek enflasyonun açıklanmasını da görürüz umarım.
üfeye bakın karp-uzcu geriden geliyor
Burda daha önce bir vesile ile yıllık kapanışın %30 üzerinde olacağını beklediğimi yazmıştım, bana göre yine -imkan ölçüsünde-düşük hesaplandı.
Eylül rakamının içinde ağustos ayından sarkan birikimde var, bu arındırılırsa eylül rakamı bana göre düşük.
İlgili ilgisiz,hayati veya değil, iğneden ipliğe herşeyin fiyatı %30-40 hatta %50-60 fiyat artışı gördü.
Bu arada 25 eylül sonrası yine zam geçişi oldu, açıklanan rakamlara yansımadı.
Ben mi yanılıyorum ama artık büyük geçişleri marketler ayın 25 sonrasına sarkıtıyor, ilgili ayın hesaplamasına girmesin diye olabilir.
Yeni Türkiye, herşeyin mümkün olduğu Türkiye.
Ekim-Aralıkta eksi yapar dengelger...Yurtdışı kaynaklar bile %70-90 arası enflasyonunuz var diyor..biz hala 20 lerde ısrar ediyoruz...ama gerçek sorun orda çığ gibi büyüyor...
Sayısal loto tutmasını bekleyen kredikartı borçlusu gibiyiz,Hanıma ayrı bir yalan çocuklara ayrı bir yalan...Hiç değilse olayın ciddiyetinden bahset ….hanım kuaför,çocuklar Starbucks sende işe arabanla gitmekten kıs...
Bakan Berat Albayrak saat 11’de Konuşacak : NTV
enflasyon rakamı çılgın bi oran geldi mb nin ve yep nin yıl sonu enflasyon beklentileri 21 civarıydı ama şu rakamlarla yıl sonu hedefi çoktan aşıldı ve yaklaşık 29-30 arası bi rakam gelecek.
bu durumda mb sanırım bu ay en az 4-5 puan daha faiz arttıracak
Geçen sene sosluk domatesi 1 liradan almıştım bu yıl çekilen en düşük fiyat 4 TL
Olay sırf gıda degil oto parça - yakıt - köprü yol - kıyafet - elektronik -
Fiyatı artmayan ürün yok geçen sene 6 atlet almışım online 41 TL ye :D aynısını alayım dedim fiyat 145 TL olmuş
enflasyon esasen % 4 lerde diyebilirler çünkü
ağustos ayında kurban bayramı tatilinden dolayı veriler 15 gün önce toplanmıştı
eylül verileriyle arasında 45 günlük süre var bu da 1.5 aylık enflasyon demek..!!:oleyo:
Daha dün enerji fiyatları arttı, brent artıyor, üfe fırlıyor, nasıl dizginlenecek bu enflasyon, petrol alıyoruz, gaz alıyoruz, petrol fiyatı arttıkça yurt dışına para çıkışı olacak, gelirimiz belli giderimiz uçsuz bir derya misali, çok kötü bir sarmala girdik, enflasyon bazlı faizi yükseltse dolar yine aynı noktaya gelecek çünkü bizde dolar yok, çok kötü sıkıştık.
Bu enflasyon bile doları çok zıplatmadı demek ki bu seviyeler bekleniyordu.Bundan sonrada faiz kararı beklenecek.
Ya ne dolarmış kardeşim.Milletçe seferberlik ilan ettik nerdeyse.Yeter ki dolar düşsün de yüzde 24 faiz önemli değil,dolar düşsün de isterse merkez rezervleri sıfırlasın,dolar düşsün de VIOP da milyonlar kaybetsek de önemi yok.İşimiz gücümüz dolar düşsün.E trump ne demeye dolar değer kaybetsin diyor,amerika neden yıllarca doları düşük tutmak istedi. :))))))))Ya biz bu işi bilmiyoruz ya amerika di mi.Güçlü tl güçlü tl diye diye memleket battı,hala oyun planı güçlü tl üstüne kuruluyor.Bu seviyeden millet size dolar mı satar.Gerçi hoş satmaya kalksak ben bizim dolarlar altınlar bankada mı ondan da emin değilim artık,ya neyse.Hepsi telekom ,inşaat firmaları,vatandaşın ev kredileri falan lüpletilmiş gibi :))))))) Biz de sanki para varmış gibi,bişiler oluyormuş gibi yapıyoruz şirketlerce,hükümetçe ve şahıslarca.Bir nevi aman oyun bitmesin durumu gibi.
Şimdi dolarımız yok.Gavur ucuzdan vermiyor.Petrol doğalgaz filan artıyor,borçlar dolar cinsi ve fellik fellik aradığımız doların fiyatı artmasın diye her şeyi ama her şeyi yapmaya hazırız.Durum ne desem bilmiyorum yani,neyse hiç bir şey demiyeyim en iyisi, anladınız siz onu:))))))))
Albayrak: Haftaya enflasyonla mücadele çerçevesini açıklayacağız
Albayrak: (Enflasyon) Bu oran gerek piyasa gerek MB çalışmaları açısından bakıldığında beklentilerin üzerinde bir rakamla karşılaştık
Albayrak: En kötüyü geride bıraktık
Albayrak: Eylül ayı beklentiler açısından en kötü aydı
Albayrak: Ekim ayında bu süreç çok daha pozitif yönde seyredecek
Albayrak: Yıl sonuna kadar hedeflere yakın gerçekleşeceğini görüyoruz
Albayrak: Bu trend Ekim ile birlikte kırılacak
Albayrak: Eylül itibarıyla bu sürecin kötüsünü atlattık ve Ekim itibarıyla çok daha güçlü ve somut neticelerin ortaya çıkacağı bir döneme işaret ediyor
Albayrak: Hedeflere doğru pozitif yönlü gelişmeleri önümüzdeki günlerde göreceğiz
Albayrak: Önümüzdeki hafta fiyatlama, indirim, sorumluluk alma, tüm paydaşların taşın altına elini koyacağı bir süreç başlatacağız
Albayrak: Önümüzdeki hafta genel bir kamuoyu açıklamasıyla, bunun topyekün bir mücadele gerektirdiğini seslendireceğiz
Hep cek ,cak,ceğiz ,cağız neyse 2002 2018 bekledik,bekleriz biraz daha ne olacak, nasılsa iktidarın halkımız gözündeki kredisi sonsuz.Vardır elbet bir bildikleri bekleyelim bakalım.
onlar istediği kadar açıklamasın markete gidip görüyoruz gerçeği. dolar tekrar kopup giderse ne yapacaklar?
bu papaz hikayesi ile borsa ve kurda "dead cat bounce" oldu ama sonuna doğru geliyoruz. papaz bırakılırsa biraz daha düşüp ordan döner yok bırakılmazsa buralardan tekrar yol alır bence. FED sıkılaştırmadan vaz geçmiyor, AB muhtelemen 2019'da resesyona giricek gibi duruyor ekonomik veriler onu gösteriyor ve ECB'de buna rağmen sıkılaştırmadan bahsediyor. TL'nin değerlenmesi sadece alım fırsatı olur... ytd
Neden imf değil de danışman şirket ?
Yaklaşık 6 saattir IMF raporlarını inceliyorum.
Aşağıdaki rapor neden IMF ye gitmediğimizi değil de gidemediğimizi açıklıyor. Ön koşullar arasında "fight against governance corruption" ifadesi defalarca vurgulanmış. Merkez bankasının otonom olması şartı v.s. zaten bilinenler...
https://www.imf.org/en/Publications/...-on-governance
Kısacası biz devletler üstü bir fon olarak ekonominizi değil sizi düzeltiriz önce diyorlar.
Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise .... Bunu, yüzde 13.46 ile balık,....
Al sana katmerli yalan...Şimdi algı, balık av sezonu açıldı ozaman balık düşmüştür...Kültür balıkları 15-25 lerden 40 lara fırladı...ortalama hiç bir deniz balığı yasak sezonunda tutulamadığı için bir önceki sezona göre ,hele av yassağının açıldığı ilk ayda düşmüş olamaz...
Zaten bunuda (kültür balık) anlamıyorum...Balıktamı dolarla...tamam anladık balık yemi ithal...ozaman tüm balıktamı yem :kahkah:
Tavuklar iş bırakmış, horoz konkordato ilan etmiş.
Alıntı:
Üreticilerden uyarı: 1 aylık yumurta stoğumuz kaldı, böyle giderse zam gelir
https://sptnkne.ws/jFcc
2002 Aralık başlangıç olmak üzere
TÜFE 2018 Eylül / CPI Ağustos 2018 verisine göre
30 Eylül günü USDTRY ne olmalı
5,2824
TCMB güncellememiş ama 6.30 luk artışla son endeks değeri 390,8226 olarak dikkate alındı.
Aralık sonuna kadar son 3 ayda toplamda bizde %9, ABD'de %0,5 enflasyon görülülürse
31 Aralık kur ne olmalı?
5,7292
Bu hiçbir riskin bindirilmediği, kemiksiz yalnızca enflasyon farkı giydirilmiş hali
riskleri ise saymak-eklemekle bitiremeyiz desek yeridir
Ayrıca net devalüasyon alanı muhafaza edilemezse ihracat ve üretim masalları da çok çabuk yalan olacak.
Not:sayın @Deniz43 ün daha önce bahsi geçen yöntemi ile hesaplanmıştır.
Harika [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Atatürk barajını yapan Palet inşaat konkordato ilan etti. Elindeki projelerin toplam büyüklüğü 660milyonTL
40 yıllık Ceylan inşaat konkordato ilan etti.
Şu an 3000'den fazla firmanın konkordato ilan ettiği, sene sonuna bu rakamın 5-7 bin arasına gelebileceği iddia ediliyor.
Erdoğan: Batı'nın medyasında yanlış bilgiler dolaşıyor. Bunları düzeltmek için çalışmamız gerekiyor. Bu devasa ülkeleri başında olanların değil, medyaların yönettiğini gördüm. Bizde de bir zamanlar böyleydi. Dördücü kuvvet falan. Medya ile demokrasi olmaz.
https://sptnkne.ws/jFcH