154 bin ile karanlık odadan çıktık :)
Printable View
154 bin ile karanlık odadan çıktık :)
Önümüzdeki yıllarda Türk traktörde de elektrikli traktör üretimi ve bu traktörler için batarya üretimi haberleri gelebilir. Sektörün önü açık. .....çook uzun vadede Türk traktör 4 haneli rakamlara gelebilir diye düşünüyorum. Adeta Bir Ege endüstri gibi. Al sat tut tavsiyesi değildir.
Hadi Frotom artiyor anladim da 2 gundur Ttrak ve Tmsn'in da eşlik etmesi ilginc. Traktorle ilgili beklenti mi var acaba?
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Beklenti tarım sektörünün önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olması gerektiği ve hükümetler tarafından tüm dünyada tarımın mecburen desteklenmek zorunda olması gerektiği koronavirüsle iyice anlaşıldı. Traktörsüz ekipmandır tarım olmuyor şu ortamda. İnsanlar azcık toprağında olsa kendi işini kendisi görmek için başkasına muhtaç olmamak İçin ve üretim maliyet ini düşürmek için traktör ve ekipman mecbur alıyor. .... HURDA TEŞVİĞİ DE GÜNDEME GELEBİLİR 2023 e KADAR SEÇİM AREFESİNDE.SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK.AL SAT TUT DEMİYORUM KİMSEYE BU BİLİNE.
ayrıca dünde yazdım önümüzdeki yıllarda Türk traktörde de elektrikli traktör üretimi ve bu traktörler için batarya üretimi haberleri gelebilir. Sektörün önü açık. .....çook uzun vadede Türk traktör 4 haneli rakamlara gelebilir diye düşünüyorum. Adeta Bir Ege endüstri gibi. Al sat tut tavsiyesi değildir.
Tesekkurler Istinyeli. KAP lari inceledim bir yatirim, traktor, hurda tesvik yok. Gelecekte ben de hurda tesvigi bekliyorum. Aslinda 2010 dan beri bekliyorum ;) ama olacak sonunda.
Elektrikli traktor / batarya yatirimi gelirse fena yerlere geliriz.. fakat suan icin iyi giden traktor satislari ve Cumhurbaskaninin Turkiye otomotiv uretim ussu olacak demecinden gelen sinerjiyle yukseliyoruz sanirim
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Ata yatirim 150 lerde bekliyormuymus:)
Vaybe 80 den aldigim traktor 25 lere dustu ama sabirla bekledim. 25 ten alani dusunsenize 10 kat para koydu cebine..
Bunsda sukur.. Degerli sirketlere ortak olun.. Ekran yaniltir adamlar sizin icin calisiyir karinizi her sene size dagitiyor daha ne olsun..
Ford'un yıllık Türkiye satış rakamları ile Türk traktör ün yapmış olduğu satış rakamları na bak anlarsınız, adı traktör ama aylık 4000 adet satıyor,kar marjina devlet tesvigine de bakın
Sadece traktör değil iş makinası da satıyor. İş makinalarından büyük kar geliyor. Sermaye artırımı kararı alır mı bilmem. Olursa eğer hissenin gideceği rakam dört haneler de olabilir.Elektrikli batarya gelişimi gerçekleşirse inanılmaz rakamlara ulaşır. Bunlar tamamen temenni tabi.
Türk traktör Ford Otosan otokar gibi hisseler yükselişte bir sınır çizemeyeceğiniz hisseler.Sektörün önü açık . Karlılık artmaya devam ettikçe sorun yok. 4 haneli rakamlar zaman içinde olabilir.al sat tut demiyorum.
Geçmiş yıllarda Türk traktör otokar ile aynı fiyattaydı hatta bir ara Türk traktör otokar dan daha yüksek bile oldu.
Dövizin yükselecek olması (Merkez Bankası Başkan değişikliği) ihracat açısından olumlu olabilir. Pazartesi çok düşük endeks görebiliriz.
Sevgili dostlar bu hisse temettü vermeyecek mi 3 gün sonra. Biraz alim olması gerekmez miydi bugün? Dolayısıyla taban olması garip değil mi? En azından -5 veya -6 olması gerekirdi.
Ayrıca günlük takas paylaşabilecek var mı?
3 aylık karı yaklaşık 140-150 milyon beklenen bu hissede 2021 yılı tarihi rekorlar yılı olacaktır. Piyasa düzeldiğinde gerçek değerlerini görecektir. Soru şu piyasa ne zaman düzelir ?
2020 yılına göre karını % 59-60 artırmış. Geçen sene ilk çeyrekte 84 milyon açıklamıştı. Yaklaşık bir hesap yaptım. Son çeyreğe göre değerlendirmek yanlış olur. Son çeyreğe göre kar açıklayabilirse hisse yıl içinde dört haneleri görebilir. Bana göre biraz daha zamana ihtiyaç var.
Döviz pozisyonu çok güçlü. Döviz hareketlerinden etkilenmiyor. Çok güçlü finansal yapısı bulunuyor. Bu nedenle endişem yok. Küresel etkilerden malesef nasibini alıyor. Piyasada çok da hissesi kalmamış görünüyor. Biraz da sabır gerekecek.
Tamamen şahsi görüşlerimdir.
Yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın.
Temettu yarinmiydi?
EKONOMİ REFORMLARI EYLEM PLANI
Sermaye Piyasaları Güçlendirilecektir 31.12.2021 ye kadar
Şirketlerin sermaye yapısını güçlendirici ve özkaynaklafinansmanı teşvik edicidüzenlemeler yapılacaktır
Ttrak'daki paydaşlarıma hayranım. Borsa şahlanır sesi çıkmaz. Borsa çöker sesi çıkmaz. Ttrak şahlanır sesi çıkmaz. Şirketinden öylesine emin anlayacağınız.i
Mart ayı üretim verileri düşük te gelse,ilk iki aylık satış rakamları ile beraber mükemmel olacaktır.hisse 320/350 bandına oturur diye tahmin ediyorum.ttrak hiç spekülatif hareket ler yapmaz, üretim, satış ve fk hepsi bu
Temettü den kaynaklanan düşüşten sonra toparlayamadı. Satış baskısı mi var yoksa hareketler olağan mi?
yarın %7.6 aşağıdan mı açacak?
Temettüsü yatan varmı arkadaşlar
Teşekkür ederim
Nisan ayının kacinda mart satis rakamlari yayomlanir?
Mart satış rakamlarının iyi gelecektir diye düşünüyorum, çünkü güneydoğu Anadolu'da çoğu ilde türk traktör kampanyası bilbortlarda diğer bölgelerden haberim yok ama, özellikle Antep bölgesinde sıra var diye duydum
2.ceyrek de 2020nin ustunde gitse 2021 geneli icin isler iyi gidecektir diyebilir miyiz?
Şirket şu an aylık 4 bin civarında traktör satıyor. geçen sene ilk çeyrek 7675, ikinci çeyrek 5409 ve üçüncü çeyrek 9038 traktör satmış. yani dördüncü çeyreğe kadar, geçen seneden kalan düşük baz etkisi ile büyüme devam edecek gibi görünüyor. ama bu baz etkisi, eğer satışlar bu seviyede devam ederse dördüncü çeyrekte bitmiş olacak.
Ayrıca önümüzdeki süreçte ekonomik gelişmelerde satışlar üzerinde etkili olacaktır. Faizlerin hangi seviyelerde olacağını da hesap etmek gerekir.
Gün gelecek Türk traktör 4 haneli rakamlarda olacak inşallah...zaten yüksek karlılık ve akabinde yüksek temettü politikası devam etsin yabancı ve yerli yatırımcı sürekli ttrak biriktirmeye devam eder. Al sat tut tavsiyesi değildir.