Ayni durumdayiz sizi gayet iyi anlıyorum.
Printable View
Bende sizinle aynı durumdaydım ama mutlu sonla bitti.Bir yıldır ev arayışındaydık.Istediğimiz fiyatlara ev bulamadık kredi faiz oranları yüksekti.Faizler düştükçe ev fiyatları yükselmeye başladı yada satıldı.Üzerine korona virüs çıktı.Ama gel evdeki hatuna ilerideki belirsizliği anlat anlatabilirsen.Kavgalar başladı dırdır sen beni oyaladın beğendiğim evleri almadın vıdı vıdı.Bende o sinirle bir ev gösterdim tamam dedi.Tapu başvusu sonrası faizler düştü ama kredi imzaları atıldığı için yararlanamadım.Şanslımıyım şansızmıyım bilmiyorum.Faiz indiriminden yararlanamadım ama evlere yapılan zamların köşesinden döndüm.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa resmen kafayi yemis bugun resmen anladim.
Bu lanet konut kredisi faiz indirimi yuzunden kacirdigim iki ev sonrasinda bir tane ev nispeten pahali olmasina ragmen ilana cikar cikmaz emlakciyi aradim hemen gormek istiyorum alacagim dedim.
Icindeki kiraci evi gostermek istemiyormus, ben de videocall ile gorelim en azindan derken bir tane alici hic daireyi gormeden sadece foto ve beyana guvenip alici ile ilan fiyatindan tapuya gidip bitirmisler! :s
Yahu nasil olur?? kiraciyi gormedigin, sadece fotosu ile gordugun evi nasil gidip alirsin, ki neredeyse milyonluk bir satin almadan bahsediyorum.
Yok arkadas kredi faizleri tekrar yukselmeden bize ev almak haram onu anladim! Tabi o zaman bu yukselmis fiyatlar bi daha dusmez... bize de hem pahali ev bedeli hem de yuksek faizli kredi kullanmak duser.
Bugün bankaya sordum 2019 başından dahil o evde alım satım yapıldıysa kredi onaylamıyor merkez diyor
Teyit edebilecek var mı bu bilgiyi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burası aglama duvarına dönmüş. Hani beton yıgınıydı. Hani önemsizdi...
Neden almak için zorluyorsunuz ki bu kadar :bravo:
Degismedi mi dalga geciyorsun, adam ev fiyatinin ustune en az % 15-20 koymus hesap et bakalim elindeki nakiti koy uste kredi cek, nasil bir fark yarattığını gorursun, 400 bin liralik eve 475 istiyor elindeki nakit ayni, 200 bin koysan kalani kredi olsa 200 bin cekecekken 275 bin cekiyorsun.
Bu artirilmiş fiyatlardan ev satin alan varsa bildigi bisey vardir diye bakmak lazim olaya.
Benim genc ogretmen bir arkadasim vardi. Gecen yil ekim de 450bine ev aldi. 200 pesin kalani kredi.
Tüm maaşini 5 yilligina krediye bagladi.(ailesiyle yasiyor)
Yapma etme gencsin gezeceksin evleneceksin para lazim olur dedim dinletemedim.
30 dan 35 e kadar eve calisacak.
Ona göre mantikli demekki.
Bana göre degil. En guzel 5 yilini bagladi.
Cokta mantik aramamk lazim. Türk milletinin buyuk cogunlugu yillarini calisip 1 ev almak icin harcayinca muttlu oluyor.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bizim milletin genlerinde var o beton aşkı. bitmez.
benzer baskıyı bende aileden görüyorum hatta babam ev kredisine gir beraber ödeyelim teklifi bile yaptı.
Kendisi %95 betonda. aynı yumurtalardan 1tane de sen koy sepete diyor.
kişisel görüşüm fiyatlar bence fena değil şuanda 2018 eylülü sorası %25 tl mevduat gibi bir hava var
YTD
Taksitini 10 yil yap harcayacak paran kalsin dedim.Ögle yemegini 6 liraya nasil getiririm diye dusunuyor simdi!....5 yil boyle olacak.
15 yil kredi cekip 5 yilini evi sldigi adama calismak daha mantikli tabi :))))
Firsatcilari fena afişe ettiler bu ara biliyosunuz demi. :)
Ev aşkı değil gercekler....Adamlar TL paranın nasıl eridiği yaşayarak ögrenmiş. Maaşlar sürekli eriyor. Birikimler negatif faizle eriyor. Erimeyen tek bişey var. O da varlıklar. Ev, ahır, arsa vs..
Istanbulda arz fazlası vardı, arz eridikce ev almak zorlaşır.
Eurobondda durmak kaydıyla dolar alınabilir. Yoksa yüzde 0 faizle dolar da erir.
Burda ev satisi mantikli desek sanki herkes ev alacak.
Hadi biz dedik de herkes ev almaya kosturdu bankalara. Eee acikladilar iste gecen gun.
Kredi başvurularinin gerceklesme orani %5 _ 10 arasinda.
Sadece bu veriyle, aklini kullanan biri piyasanin ne oldugunu anlar.
Sen şuanki ev fiyatlarini ister ucuz de ister pahali, devletin bankalari kredi isteyenlerin maaşlarina bakmiş, sizin maaşiniz bu evlere yermez demiş.
Şimdi burda piyasanin donmesi ve inşaat sektorunun hareketlenmesi icin ya maaşlarin yukselmesi yada ev fiyatlarinin geri gelmesi gerekmiyormu ?
Ikiside olmazsa kriz devam edecek.
Hangisi daha akla yatkin bulmak zor olmasa gerek..
zarar da var, kar da var, ama genel olarak oturumluk alınan evler en azından değerini korumuştur.
çok daha iyi örnekler verilebilir ama mesela çok iyi bildiğim bir daire üzerinden hesaplama yapalım;
2010 yılında 135bin dolar ödenerek alınan bir daire var, şu an rahatlıkla 100bin dolara satılabilir.
arada ödenmesi gereken kiralar yaklaşık 50bin dolar ediyor. hadi dolar faizi kafa kafaya getirdi desek, 10 senedir kira kira dolaşmayıp kendi evinde oturmak keyfi paha biçilemez.
üstelik bu yaptığım hesapta dolar kuru 1,5tl'den neredeyse 7tl ye geldiği bir aralıktan bahsediyorum, yani önümüzdeki yıllarda alınan ev kara geçecektir.
Bu ev işi bit örnek .
Bir tanıdık 2014 yılında 1.3 kilo altın borçlanıp ev aldı krediye karşı olduğu için
Hala 400 gram borcu var evin değeri kadar bedel ödeyecek hala .
O Zaman 100 bin tl idi yaklaşık diye hatırlıyorum hayal mayal .
En iyisi tl borçlanmak
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Herkes ev fiyatlarının artışından özellikle fırsatçılardan şikayetçi gibi duruyor yazılanlardan.
Peki bu firmaları şikayet eden hiç oldu mu? Bankalalara veya ilgili bakanlığa?
Belki böyle bir aksiyon alınsa hepsi geri adım atacak ama şikayetlerin daha fazla olması lazım ve ilgili mercilere başvurulması lazım gelir.
Doğrudur. Mükemmel getiri
Dediğim gibi ben bu dediğiniz kadar getirinin yanından geçen bir getiriyi duymadım görmedim
Aynı yıllar bizimkilerin aldığı gayrimenkuller o gün 135k ise suan 60-65k$ eder
Tarlada daha farklı 4 yıl önce 300k ya karacabeyden alan arkadaş nisan ayında 500e sattı izmir otoyolu vs en azından zarardan kurtardı.
O yüzden şuan ev alabilen alsın fiyatlar uygunken kiracı oranı düşşün biraz:)
YTD
İskân sahteciliğine iyi hal indirimi
Tartışmalı projelere imza atan Taşyapı'nın ünlü Mashattan konutlarına 10 sahte iskân belgesi (yapı kullanım izni) verildiği ortaya çıkmasıyla, Şişli Belediyesi'nde o dönem yapı kontrol mühendisi olarak çalışan Faruk Akar, 6 ay hapis cezası aldı.
Konut sakinleri karara tepki göstererek itiraz edeceklerini açıkladı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...dirimi-1744311
Benzer özellik benzer konumdaki daireye yaşıda aynı metrekare 20m2 biraz daha büyük olan bir daire 350K ya 2016 kasımda alınmıştı. İlana 450yazmış arkadaş. Pazarlıkla 430desekte metrekare büyük olduğu için 450den aldığımız daire satış geçse
4yılda %28 getiri . 3yıl dolu kaldı sayılır 54K da kira desen %44 aynı tarihler arasında bildiğimiz likit fon getirisi %65-68
ben yakın geçmişle kıyaslayarak ve faiz avantajına göre uygun olduğunu düşünüyorum ama benim betona karşı alerjim olduğu için almayacağım.
KARTAL PETROLİŞ DE,NEZİH KONUMDA,MİNİBÜSE 250M,İSKANLI,SIFIR,LÜX İlan No: 780142913 https://www.sahibinden.com/ilan/emla...80142913/detay
YTD
Ilginc bir bilgiyi paylasayim
Facebookta cok buyuk bir grup var orada gocmen olan anneler tartisiyorlar her tartisma icin alt grup olusturulmus bir taneside Turkiye de tatil
Haliyle herkes gocmen ve cogunlugu bati ulkelerinde. Simdi biri demiski aslen Erzurumluyuz ama Izmirde ev ariyoruz oburu demiski aslen Kayseriliyiz ama Ege bolgesinde denize uzak olmayan yazlik ariyoruz oburu Nigdeliyiz ama Izmirden ev ariyoruz yok Ankaraliyiz ama Izmirden ev ariyoruz
Butun bu yazanlar gocmen cogunluk Avrupa Ingiltere Amerika kanada da yasiyorlar
Simdi koskoca Turkiyede 80 den fazla il var. Her ilin bir suru beldesi koyu kasabasi var. Yahu kardesim neden herkes Izmir ve civarinda ev ariyor. Aileniz Erzurumda Kayseri nigde yada yozgatta hayir neden Izmir diye sordum
Cevaplar hep ayni; Ailemiz Anadoluda olabilir ama bizim tatilimiz kisitli ve Erzurumda yapacak bir sey yok zaten denizde yok o yuzden Izmirden ev alalim ana babamiz oraya yerlessin boylece hem aile ziyareti hem plaj ziyareti ayni anda gerceklesmis olur.
Simdi yurtdisindan Izmir civarindaki evlere talebin toplam talebe oranini bilmiyorum ama yinede etkisi vardir diye dusunuyorum.
En son benim tanidigim annesi Antepte yasayan bir arkadas hem ikliminin guzelliginden hemde hastaliklarina tedavi olacak duzgun hastane bulamadigindan izmire tasinmak istedigini soylemis, Cunku hastane icin Ankaraya yollamaya baslamislar. Sanirim hastaligi Parkinson du. Alin size Izmire bir talep daha.
Ben Izmirde inanilmaz bir nufus patlamasi bekliyorum ozellikle yaz aylarinda. Dogrudur is yok sanayi yok ucretler yerlerde geziniyor ama emekliler ve Alamancilar icin mukemmel bir sehir.
Bu buyuk talebe karsilik ev fiyatlari artiyor ama degerini dolara karsi anca koruyor yani dolar cinsinden bir deger artisi hala yok. Yani REEL de bir yukselis yok.
Ikinci ilginc bilgiyi paylasayim
2-3 sene once Bafa golune kafayi takip civarindaki zeytin agaci bol olan ciftlik evlerini arastirdim sahibinden.com da. Teker teker mesaj attim. 10 mesaj attiysam 5 i Avrupadan cevap verdi. Sordum neden satiyorsunuz diye. Iste o arazi bize ana babamizdan kaldi biz Avrupaya goc ettik coktan zaten zeytin toplamak zahmetli is yapmak istemiyoruz zaten para kalmadi o iste. Indirim yapariz isterseniz vs vs vs.
Emlak sektorunun dinamikleri Turkiyenin sinirlarini asmis durumda sanki.
Arkadaşlar 1600-1650 TL aylık kirası olan bir dairenin ederi piyasa şartlarına göre ortalama nedir?
Sanırım kira çarpanları 300-350 arasında dalgalanıyor.