valla bu modelin gece yazanına baktım,sonra bunu okudum,değil bu bonzai kafası da değil,malı arap faik ten almıyorlar herhal..:kahkah:
Printable View
Hindistan ve Pakistan topyekün bir savaşa girdiğinde, Çin, Pakistanı desteklemek durumundadır.
Nükleer silahların kullanıldığı bir kıyamet senaryosudur.
On milyonlarca insanın öldüğü bu senaryo sonunda, bölgede güvenliği İsrail mi sağlayacak??????? :)))))))))))))))))))))))))
Türkiye'deki İsrail, İsrail'deki İsrail'den çok daha güçlüdür.
Sen o haritayla ahmak İslamcıyı belki korkutursun... İslamcı değilim ki, Selanikli'yim ben.
Bizim Milgemler, Atak helikopterleri 1 sene önce Pakistan'a gitti bile.
Afpak Bölgesinin güvenliğini TSK sağlayacak...
İsrail kendi sınırlarını korusun, koruyamazsa onu da biz koruruz.
Bak son bir şey daha...
Mugalata nedir iyi bilirsin...
Yukarıdaki yazında, öyle Türk Koridoru Doktirini falan yok.
Basit bir matematik var.
İlkokul çocuğunun çözeceği cinsten.
40 km en. ve de 800 km boy...
Bununla Trakya kadar toprağı vatan toprağına ekleyecek AKP yönetimi demektesin...
Bu kadar basit.
Kıvırmaya gerek yok.
Neyse.
Seninle de vedalaşalım.
Son yazım sana...:)
ohooo,iş sayın üyelerin yaşına sataşmaya geldiyse işimiz var demektir,bende buradaki bazı trollerde erken bunama başlangıcı görüyorum,o nolcek de bakayım hele..:kahkah:
diplomasi ?? :kahkah: işinize gelince beceriksizlikleri diplomasinin gereği diye yutturmaya çalışıyorlar..
mobil füze sistemi (s-400) gerekli diye aylarca bır bır konuştuktan sonra kuramadın.. hepimiz görüyoruz..
borç dilenmeye gittiğin yer newyork londra..
şimdi de ortak harekat merkezi.. dincileri çok güzel uyutmuşlar.. mevcut a.k.p nin abd den habersiz adım atması mümkün değil.. her gün görüyoruz..
Akp yönetimi dediğim nerde yazıyor? O sizin sabit fikriniz.Alıntı:
Bununla Trakya kadar toprağı vatan toprağına ekleyecek AKP yönetimi demektesin..
15 temmuz sonrası Türkiye'yi Akp'nin yönetmediğini yazıyorum.
15 temmuz öncesi ise Türkiye'de yönetim zaafiyeti olduğunu yazıyordum.
İçerisinde ''Kürtler Hazar'ın bekçisidir'' ifadesi geçen 30 dan fazla, Abd menşeli ting tang kuruluşunun raporunu okudum ben.
Reha Bey,küfür diyetine başladı herhalde,uzlaştırıcı üslubu ile bizleri,trollerle kaynaştırırdı,ne mutlu mesut günlerdi...:kahkah:
en son bu troller 3.38 de bu kadar azıtmıştı,neymiş ABD batacakmış dolar satacakmışız,bir tanesi işi iyice çirfefe sürüp, .ke .ke satacaksın demişti.haha sonuç ortada bu düşmüş haliyle bile 220krş deval. lan olm sen önce aç karını doyur ne işin var dolarcıların arasında.
Kredi kullanımı için denetleme kuruluşu raporu çok faydalı bir uygulama. Bayağı geç de kalmış bir uygulama. Ama aynı zamanda artık büyümenin uzunca bir süre negatifte kalacağının da tescili. Özsermaye ile büyüyen kaç firmamız var ki. Yeterli tasarruf yok, yabancıdan alıyorsun, siyasi tahakküme dönüşüyor. İş işten geçtikten sonra (bu kadar kontrolsüz borçlanıldıktan sonra), kur yukarı gitse firmalar batıyor, işsizlik seçim kaybettiriyor. Baskılayıp aşağı itsen, yabancı ürünlerin tüketimi artıyor, rekabet avantajını kaybediyorsun. Bu denklem uzunca bir süre çözülmez.
dikkat ederseniz 4 lü seviyeler sadece 3 ayda buhar oldu,peki neden? çünkü 3'lü seviyelerde o kadar çok bastılar ki patlama yüksek oldu.şimdide aynısı 6'lı seviyeler jet hızıyla buhar olacak.
Son...
Peki yazının sonundaki "Turkiyanın pıstığı mıstığı yok." ifadesindeki gizli(!) kahraman kim?
Ben sadece uzlaşabildiğim kişileri muhatap alarak kendime ve çevreme huzur verebiliyorum.
Şahsi bir şey değil.
Veda vakti...
Artık birbirimizi muhatap almayalım.
:)
bbht de yine emlak pazarlıyorlar.. emlakçılar ile a.k.p. partisi el ele.. ülkeyi borç batağına soktular.. halkı kümeslere mahkum ettiler..
yabancı herşeyin farkında. "Turkish USD bond yield spread widening to near the highs for the year, yet $USDTRY asleep and paying huge carry to TRY longs: TRY supported from somewhere besides the fundamentals... https://t.co/DajYEcW7nC"
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunlar akılcı değil, şıkıştıkça alınan, mecbur kalınan tedbirler.
Aynen Kambiyo düzenlemeleri gibi.
Ve de güzel günler bunlar.
Tadını çıkarın.
Türkiye'de özel sektörün büyümesi neredeyse tümüyle krediyle başarılmıştır.
Uygun bir dönemde krediyle iş kuranlar, iş kolunun başarısıyla büyümüşler, fabrika sahibi olmuşlardır.
Bir de borsaların ilk yıllarındaki bereketi de katabiliriz. buna.
Eğer uygun bir dönemde girmemişlerse batmışlardır iş adamlarımız.
https://www.aydinlik.com.tr/almanya-...a-agustos-2019
Nasıl Türkiye'de Kaz Dağlarında olmadığı halde, Kaz Dağları diyerek altın çıkarılmasına kıyamet koparılıyorsa, Almanya'da da askeri malzeme ihracına kıyameti koparan kesimler mevcut. Mesela Der Spiegel Küreselcilerin borazanı.Alıntı:
Almanya, Türkiye'ye 2018 yılında 374 kalemde ve toplam 216 milyon avro değerinde 'Dual Use' denen, yani hem askeri hem de sivil amaçlarla kullanilabilecek malzemenin satışına onay verdi.
Alman Yazı İşleri Ağı'nın (RND), Almanya Ekonomi Bakanlığı'nın Federal Parlamento'daki Ekonomi Komisyonu için hazırladığı bir listeye dayandırdığı haberde Türkiye'nin, Avrupa Birliği dışındaki ülkeler arasında bu alanda en fazla ihracat yapılan üçüncü ülke olduğu bildirildi.
Bu sebeple hem sivil hem askeri amaçlarla kullanılabilen denilerek mevzu sulandırılıyor. Alınan malzemelerin içinde kimyasal maddeler de var.
bu trollere göre dolar 2.5-3 tl olmalıydı.. fazlası köpüktü.. orta uzun vadede oralara gelecekti.. :kahkah:
"ekonomi süper (çoğğ eyi)", "recep erdoğan asrın lideri", "ülkeyi ilk 20 ekonomi arasına soktu" falan filan (***)..
(***) ilk 20 arasına daha 1980 lerde girmiştik.. herhangi bir değişiklik yok orada arada geçen sürede..
Yahu muhatap almazsan alma, ne yaparsan yap...Çocuk değilim ki ben, böyle yazmaya gerek yok. Muhatap almazsan, ben anlarım onu, bende muhatap olmam yani...Alıntı:
Peki yazının sonundaki "Turkiyanın pıstığı mıstığı yok." ifadesindeki gizli(!) kahraman kim?
Kim olduğunun ne önemi var. Bu ülke bir imparatorluk bakiyesidir. ''Ulubatlı Hasan'' ya da ''Genç Osman'' çok gerilerde kaldı. Artık bunlara ihtiyacımız yok. Bu devletin tonlarca strateji üreten ve rapor yazan elemanı var. Bunların üstleri ve onların da üstleri var.
Akıl yolundan gidenler, ne olup bittiğinin farkına varırlar, stratejiyi üretir ve doğru pozisyonu alırlar.
Bu ülkeyi ''akıl yolundan gidenler'' yönetiyor. Kahramana ihtiyaç yok.
saçmalardan seçmeler,2017 yılında neler yazılmış okuyorum gerçekten çok eğleniyorum,olm siz eğitilmezsiniz.
Alıntı:
vicente 08-09-2017, 08:19
Dolardan cok buyuk kacis var.
Bu cümleyi bu topic de 6 -7 ay oncede yazmistim
Grivnaya döndü dolar
Alıntı:
CayCi 08-09-2017, 00:37
3,47 dibi bozulup %2 düştüğünde şu hale bayılıyorum en sevdğim durum.
*
3.30 3 2.90 2.80 cepte.
*
5-6 ay sonra tarih bizi yargılasın.
Alıntı:
freeman001 07-09-2017, 21:55
dolar yerle bir..... 3,90 dan millete dolar aldıranların günahı çok..
Alıntı:
gundwane 07-09-2017, 22:36
Beyler tartışmayın gece 22.30 da bile veriyorlar
3.4050
Yarın veri meri gelir ABD den (zaten her gün bi halt var anasını satim)
Bir yüzde 1.5 daha verirler
3.35 i görürüz
Az once arabayi sattım troller dolar dusecek dediler diye kirktum 6.14 den tamamı ile euro aldim. Ev halen satılık satılırsa onuda euroya yatiracagim
son 3 senede dolar alıp tutan vs dolar almayıp 1-ay vadeli mevduat yapanın karşılaştırması- hafta hafta
https://i.postimg.cc/cH7tRj4q/tryusd-2.png
2017 başlarında 3.80 gibi maliyet yapanlar bugün itibariyle kafa kafaya
2018-mayıs'a kadarki dönemde yani 4.30 altı maliyet yapanlar biraz karda, ortalama %8 gibi (en iyi kar yapan eyl-2017'de 3.40'lardan alanlar %17 karda)
2018 - mayıs sonrası yani son 15 ayda dolar alanların hepsi zarar (en yüksek zarar tam geçen yıl bu vakit 6.70 gibi dolara yapışanlar, onların fonlamalı maliyeti 8.00 civarına ulaşmış, yani birikimlerinin üçte biri buhar olmuş
2019 başından beri dolara girenlerin zararı ortalama %7 .. en yüksek zarar yazanlar mayıs'ta 6.00- 6.10 aralığında maliyet yapanlar, %12- 13 zararda
Faşist Android tatilde, dün niza cikacak gibi oldu, essekligimden bunlara yazdım, Sn. Androidi bakma deye ikna etsem de, bu sefer Sn. Laz sildi yahu!:agla:
Forumda, niza hakkı engellenemez!:kahkah:
bu troller tam saha preste.. vatandaş dolarlarını satmayınca çıldırıyorlar.. şimdi de taşıma maliyeti argumanı sıkça kullanılıyor..zavallılar.. izah edelim..
her şey dolarla fiyatlanıyor..üreticiler tarafından..veya dolara endeksli..iphone mesela 1000 dolar.. araba 30 bin dolar gibi..
dolara TR de ciddi faiz almak mümkün..hatta abd den daha fazla..bu durumda doların alım gücünü dunya ölçeğinde koruyabiliyormusun ? evet...
bu durumda dolar taşıyanların bir maliyeti olmadığı net anlaşılır.. taşıma maliyeti üzerinden TL ile ölçüm illüzyondur..ayrıca bu kadar borç ve cari açık ile orta uzun vadede dolar karşısında devalüasyon zaten kaçınılmaz.
Dolar tutan zarardaysa sana ne?
Sana girip çıkan ne Reha Beyin üslubuyla?
Senden mi soracaklar buradakilerin ziyanının hesabını?
Peki buradaki forum üyelerinden biri, % 10 zarardayım diye dolarlarını satıp TL ye çevirse.
Geçen seneki dolar kuru gibi bir daha (bir şekilde ya da nedenle burası Türkiye) sıçrarsa bunun hesabını sen mi vereceksin yarım aklınla?
Ortalığa yazılmış bir yazı.
Kimse kendine pay çıkarmasın...
bugün kuru dengede tutmanın bedeli yüksek olmuş
Günlük Toplam USDTRY İşlem Miktarı : 1.595.000.000
Günlük Toplam EURTRY İşlem Miktarı : 80.000.000
son zamanlarda gördüğüm en yüksek değer...
https://www.borsaistanbul.com/verile...sanli-verileri
ipin ucu kaçarsa...
Bistteki dünkü satışlar p.tesi likite dönecek , en aşağı 5.70 test edilmeli hafta başı...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Uzun vadede hepsi birbirine yakınsıyor...Altta kaldım diye yerinme, üstte kaldım diye övünme...Piyasa bu...
çıldırdıklarını söylemiştim.. :kahkah:
bu trol eski bankacı kendi ifadesiyle ama matematik filan sıfır.. sonra emlak işlerine sardığını söylemişti.. bi arada dolar şortluyordu swap faizi elde etmek için :kahkah:
Ahanda yeşil oldu
5,5720
elimde dolar tuttuğumda istediğimi dezevantajsız biçimde alabiliyormuyum ?
evet..
köprü geçişi ? dolara endeksli..
devletin vergi gelirleri projeksiyonu ? dolara endeksli.
araba alırsın ? dolara endeksli..
ev alırsın ? dolara endeksli..
peki dolar tuttuğumda dünya ölçeğinde zarar etme olasılığı ? yok.. mevduat yaparsın.. veya eurobond alırsın kupon gelirin olur %7 mertebesinde yıllık..
üstelik orta uzun vadede zaten tl devalüasyon ile eğer şans eseri fazla kazandırdıysa bunları geri veriyor.. ama bu argumana bile gerek olmadan alım gücü anlamında hesap ortada.. dunya ölçeğinde (harcamalarının tabiatı gereği) dolarının alım gücü korunuyor..
zaten Turk halkı bunların şapşal argumanlarına itibar etmez, taşıma maliyetiymiş filan bunlara güler geçer.. uzun vadedeki alım gücüne bakar..