aynen katılıyorum sayın kerkenez sonrada inşallah 49-59-69
Printable View
2. çeyrek kar tahminim 1.558.000.000 tl.. önümüzde 2 hafta kaldı.. yani 3,5 ay içinde 2 bilanço göreceğiz.. fk şu anda 14 ve bu iki bilanço ile birlikte fiyat hiç değişmezse bile fk 7 nin altına inecektir. hesabınızı ona göre yapın. kaç gündür baskıdayız.. zamanı gelince 38 e kadar yol açık. sonrası ise sadece zaman meselesi.. sene sonuna 60 hedefim var. kabaca 3 dolar bekliyorum. kazakistanla yapılan anlaşmada kapasite artışları gelecektir. afrikada kapasite ve süre uzatımları.. ayrıca yenilenebilir alanda yatırım haberleri gelirse gözümüzü avrupada açarız.. gerisi çorap söküğü.. sabrı olana dünyaları verdi.. daha da verecektir..
Bu hissede en büyük aktör BofA. Diğerleri bunun yanında teferruat. Bu günlerde hisseyi sürekli baskılıyor.. Nereye kadar tutar ilerleyen zamanda görülür. Bu gün alıcı taraftı ve hissede gayet iyiydi. Ama şimdi taraf değiştirdi ve sürekli satıyor. İlerleyen zamanda taraf değiştirmesini umuyoruz..
Uzun zaman sonra sinir uçlarına dokundurma işlemlerini özlemişiz.
Selamlar herkese,
Hocam teknik açıdan bir sıkıntı yok gibi sanki 1Q22 bilanço öncesindeki harekete benzer şekilde ilerliyor, bilanço açıklanmasından sonra da bir süre yatayda kalıp güç toplayıp sonra yukarı atmıştı.
Bakalım yine benzerini yapabilecek mi, açıkcası ben benzer bir hareket bekliyorum, bakalım hayırlısı temeli sağlam nasıl olsa,
Görüşlerim şahsi fikrimdir, asla tavsiye değildir yanlış anlaşılma olmasın,
tekniğini, taktiğini bilemem ama sonucun iyi olacağından şüphem yok...
Naci Ağbal’ı Kazancı Holding ve iştiraki Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı göreviyle kadrosuna dahil etti.
4 kıtada yer alan 22 ülkede sürdürdüğü operasyonlar ile küresel bir güç haline gelen Kazancı Holding ve iştirakleri, hedeflerini ve kadrosunu büyütmeye devam ediyor.
Grup, son olarak Naci Ağbal’ı Kazancı Holding ve iştiraki Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı göreviyle kadrosuna dahil etti. Naci Ağbal aynı zamanda Kazancı Holding, Aksa Enerji ve Aksa Elektrik şirketlerinin icra kurullarında da aktif görev alacak.
Kazancı Holding ve iştiraki Aksa Enerji’nin temmuz ayı sonunda gerçekleştirilen Genel Kurul toplantılarında alınan kararlar ile, Naci Ağbal’ın da yönetim kadrosuna katılmasıyla güçlenen Kazancı Holding İcra Kurulu’nun yeni sorumlulukları şu şekilde oluşturuldu:
Kazancı Holding İcra Kurulu Üyeleri
Cemil Kazancı - Kazancı Holding ve Aksa Enerji İcra Kurulu Başkanı
Naci Ağbal - Kazancı Holding Globalleşme Stratejileri ve Mali İşler Başkanı
Ömer Muzaffer Baktır - Kazancı Holding Finans ve Aksa Jeneratör İcra Kurulu Başkanı Necati Baykal - Kazancı Holding ve Aksa Jeneratör İcra Kurulu Üyesi
Barış Erdeniz - Kazancı Holding Ortak Birimler ve Aksa Elektrik, Aksa Tarım ve Turizm İcra Kurulu Başkanı
Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Hızla değişen ve çok çeşitli fırsatları barındıran global enerji piyasalarında, Aksa Şirketler Grubumuz ile ‘global güçlü bir oyuncu’ olma hedefi doğrultusunda yoğun bir çaba içindeyiz. Enerji alanındaki tecrübe ve yetkinliklerimizi global vizyonumuz ile birleştirerek uluslararası pazarlarda büyümeye kararlıyız” ifadelerine yer verildi.
Açıklama şöyle devam etti: “Hissedarlarımız başta olmak üzere, tüm paydaşlarımız için değer üretmeye odaklanan bir strateji temelinde, yatırımlarımızı artırma ve çeşitlendirme yolunda da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Oluşturduğumuz bu stratejiyi güçlü bir kurumsallaşma ile destekleyeceğiz. Bu çerçevede Sayın Naci Ağbal’ın, Kazancı Holding ve Aksa Enerji Üretim A.Ş.’ye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak katılması hem global stratejimizin oluşturulmasında hem de güçlü mali yapımızın global stratejimize uygun biçimde şekillendirilmesinde bizlere büyük bir güç ve değer katacak.”
Ne baskı kurdular.
Şirket daha önce de Naci Bey’in Globalleşme yolunda şirkete katkı vermesinin beklendiğini belirtmişti, burada da üzerinde tekrar durulmuş. Ayrıca “yatırımlarımızı arttırma ve çeşitlendirme” kısmı da dikkate değer bence. Benim ilk aklıma gelen yenilenebilir enerji yatırımı. İleride şirketin bazı adımlar atacağı yönünde yorumladım, zaten sanırım birçoğumuzun beklentisi de bu yönde.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Selamlar
Neler oldu böyle :)
BofA bu gün yaklaşık 1,5 milyon satış yaptı.Bu kurum bu hissenin tek hakimi. Bu şartlarda bundan iyisi olmuyor. BofA alırsa bu hisse çıkar satarsa düşer. Düşme ve çıkma oranı aracı kurumun alış ve satış hacmine bire bir bağlı. Hepsi bu..
günaydın paydaşlar... günümüz güzel geçer inşallah... aksenimiz yine yüzümüzü güldürecektir, bundan şüphemiz olmasın...
2,5 Yıldır AKSEN e hem yatırım yaptım hem sürekli takip yaptım.
Zaman zaman yorumcular arttı zaman zaman azaldı.
Ben uzun vade düşündüğüm için foruma zaman zaman yorum yaptım bazen aylarca yorum bırakmadım.
Büyüme hisselerinin şöyle bir durumu var; Önce yavaş yavaş toplanarak yükselir. Ancak asıl pik zamanı en değerli zamandır.
AKSEN ilk hareketi 1,30 lardan yaklaşık 2 Yılda 6 lara kadar sürdü.
Aksen de hızlı pik hareketi ise Ekim 2021-Ağustos 2022 , 6.4 ile 30 TL arasında 8-9 ay kadar sürdü.
İlk 2 Yılda 4 Katı , Son 9 ayda ise 5 katı prim yaptı. Allah bereket versin.
Şimdi Bundan sonra ne olur? Neler olabilir?
Ben AKSEN kazandırmaya devam edecektir diye düşünüyorum.
Kazandırma oranı önceki yılların gerisinde kalsa bile reel olarak kazandırmaya devam edeceğini düşünüyorum
Beklenen gün geldi herkes için hayırlısı bakalım.
Bilanço beklentileri nelerdir, aksende yıllardır tecrübe sahibi uzun zamandır taşıyan bilgili paydaşlar yazarsa harika olur, sayfayı biraz aktif kullansak harika olur
selamlar bol kazançlar..
geçen gelen güzel bilançodan sonra aşağı vurmuşlardı umarım bu sefer öyle olmaz :)
teknik olarak normal seyrinde devam ediyor gerçi ama inş bilanço çıkışı olup yukarı uzun yeşil mumlar atar :)
Piyasa beklentisini ciddi şekilde aşan bir bilanço gelecekmiş gibi bir hissiyat var bakalım az kaldı göreceğiz inşallah..
Selamlar,
Sn. Kerkenez'e katılıyorum, ben de 1400-1500 M TL arası net kar bekliyorum. Ancak Özbekistan santrallerinin tam anlamıyla katkısı bu bilanço döneminde belli olacak, o yüzden o taraftan ne ölçüde bir katkı gelir piyasa emin değil. Yukarı yönlü sürprizle karşılaşmak çok mümkün, umarım öyle olur...
Bu arada yukarıda Sn. Besir sormuş bilanço için beklentiniz nedir diye. Naçizane görüşüm bu bilanço döneminden ziyade şirketin gelecek için vizyonu çok fazla şey ifade ediyor.
Kazakistan için son dönemde yapılan anlaşma yıllık yanılmıyorsam 50M Dolar karlılığa etki projeksiyonuna sahip, Gana için yenilecek uzun vade sözleşmenin favöke olan etkisi olumlu bekleniyor. Naci Ağbal'ın yönetime girmesi akabinde paylaşılan mesajda globalleşme vurgusu, şirketin yenilenebilir enerji alanında da masada olmaya niyeti, yeni teknolojiler, özellikle enerji depolama alanında sürecin içinde olmaya yönelik paylaşımlar... Hepsini birlikte düşününce daha önümüzde heyecanlı uzun yıllar var gibi görünüyor, umutluyuz o sebeple.
Selamlar, saygılar,
kac para ulan bi bilanco? :)
Yine ağaç olduk, bu kadar beklettigine değse harika olur
Bırde bugün göndermez se al buyur buradan yak
Bilanço geldi..
Ortaklar bilancoyu nasıl buldunuz
Ustalardan konuyla ilgili yorumlarını bekliyoruz…
Çok ıyı gelmıs senelık 7600 üstü gelır ytd
açıkçasını söylemek gerekirse biraz daha iyi olmasını beklerdim, göynük katkısı yok, özbekistan tam olarak faal değildi ama ben sekonder frekanstan daha çok gelir elde ederiz diye düşünüyordum... yurtiçi satışlar 2 kat artmasına rağmen karlılığa etkisi çok olmamış... şirket, ben enerji ticareti yaptığım için beni değerlendirirken favök marjını baz almayın dese bile, sanki çok karlı geçmemiş diye düşünüyorum 2. çeyrek..
Katılıyorum.
Ben 2.850 milyon kar gelir sanıyordum.
Ancak kötü değil.
Yıl sonu 6 milyar bile gelse sermayenin 5 katı kar demek. 10 FK ile 50 TL demek. Yıl sonuna kadar 50 olsun öper başıma koyarım.
Yalnız şöyle bir durum var. Aksen son yıllarda agresif büyüyordu.
Yurt dışı kapasite 650-700 MW iken 750 MW Özbekistan yatırımı gelmişti.
Yüzde 100 büyüme demekti bu.
Bu yıl henüz sadece 240 MW Kazakistan yatırı haberi geldi.
Yani hisse fiyatı belli bir trendde yükselecektir. Ancak alışılagelen hızda yükseliş için büyüme çok önemli.
Umarım yeni yatırım haberleri gelir.
Şirket 9-15 ay arasında santral yatırımını faaliyete geçirebiliyor.
Umarım şu Rusya Ukraynadan çekilir artık da Odessada prosedürü başlayan santral yatırım haberleri gelir.
Yarın için aracı kurum raporları gelir yeni hedef fiyatı güncelleyerek...tahminim bu bilancoyla 60-70 rakamları işlenmeye başlar ...Yarın çıkar tek tek...
Ortaklar, kuşlu sitedeki (@borsa_analiz_1) hesabının bilanço yorumunu okuyun derim. Güzel bir bakış açısı ile yaklaşmış konuya.
Pandemi başında yatırım yaparken en büyük sebebim zarardan kara geçmiş bir şirket olması idi üzerine Özbekistan yatırımı bonus oldu yetmedi ptf ler uçtu enerji kral oldu bonus iki döviz açığı vardı artıya geçti bonus üç yalan yok fiyat olağan üstü yukarı gitti ama hepsini haketti. Dünkü bilanço kötü yada iyi demem ama şu gerçek var sürdürülebilir olacağı birde ülke ekonomik yönden karışık dövizin sadece %10 luk yukarı hareket etmesinde şirkete neler katabilir gelen faaliyet raporunda hesaplanmış bu rakamlara Özbekistan tam dahil olduğunda ganadan gelebilecek haberlerde nelerle karşılaşacağız hep beraber göreceğiz bakalım.
Bilanco sonrası ilk gün hisse hareketleri şaşırtıcı değil :) Bakalım gün sonu ne olacak ? Aksen bu..sürprizlere gebe...
Ek 28890
Selamlar, uzunca bir süredir üstte paylaştığım kanal üzerinde devam ediyor fiyat hareketi. Bilanço ile birlikte bir üst banda geçeceği beklentisi mevcuttu ben de.
Aşağıda da son 15 dklık hareketi paylaşıyorum.
Ek 28891
Tam kanal dibini süpürüyoruz gibi.
Şirket geçen seneki karını 5'e katlamışken, beklentinin hafif altında bir kar açıkladı diye şirket batmış, santraller patlamış şeklinde bir satış yemesi çok normal gelmiyor bana. Ki bugün birkaç aracı kurumdan olumlu analiz gelmeye başladı. Deniz yatırım hisse hedef fiyatını 29,43'ten 34 TL'ye yükseltti.
Okuduğum kadarıyla, mevsimsellik beklentilerde biraz gözden kaçırılmış gibi görünüyor. Buna rağmen gelen net karı değerlendirince yıl sonu için daha olumlu bir hava oluşuyor.
Şahsi fikirlerimdir, kesinlikle al-sat-tut tavsiyesi değildir. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
Selamlar, saygılar,
Aksende devre kesici neden calismadi
BOFA açığasatış dewam .
taban da dewre kestirecek herhalde .:):):)