ifk ile ilgili
bu konuda daha once verilmis bir yargi karari var
onu belirtiyorum olay acik anlatacak bir sey yok
Printable View
Şimdi milyonlar alacağı olan vatandaşa sana ihlâsın zaman aşımı nedeniyle borcu kalmamıştır bir diyin bakalım neler oluyor
Ve bunu % 80 aynı tabana hitap eden cumhur ittifakı yapacak öylemi.
Buna inanıyorsunuz mu..
Neden TMSF de değil o zaman?CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Git koç holding te ,sabancı da yap kardeşim, tutan mı var
24 saat burada kafa ütülüyorsun?
E dediler zaten. Davanın Zaman asimina uğramasını istemek size borcum kalmamıştır anlamı taşımaz mi?
Bu arada faaliyet raporunda ödenecek borçlar kısmı çok cüzi ve sembolik bir rakam ki sanırım büyük cogunlugunu da bu borclarin odemisler.CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
IHLAS FINANS TASFİYE HALİNDE BİZİMLE YANİ
İHLAS HOLDİNG İLE BİR İLGİSİ YOK.
IHLAS HOLDİNG GARAN, İSC, AKBNK, YKB
Hepsine yatırım yapacak potansiyele sahip.
Sn. Mercury
Öncelikle konuya yorumunuz için teşekkür ederim.
2000 li yıllarda batan bu bankaların hepsi TMSF ye devrolmustu.
Faaliyet raporlarında hala holding bünyesinde duruyor. Ve sadece güncel ruhsat değeri 300 milyon TL bu şirketin.
İhlas finansın hala holding bünyesinde bulunma sebebi ne olabilir o halde?
Neden TMSF ye devrolmadi?
Acaba borçların ödenmesi durumu olabilir mi buna sebep?
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Bu Kurum neden TMSF'ye devredilmemiştir?" Tasfiye hâlinde İhlas Finans Kurumu Anonim
Şirketinin faaliyet izni Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun 10/2/2001 tarih ve 071
sayılı Kararı ile kaldırılmıştır. Bütün işlemler 2001'de alınan kararlar çerçevesinde sürdürülüyor.
Demek ki 10/2/2001 tarihinde artık Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından şirketin
faaliyet izni kaldırılmış. Adı geçen Kurum tarafından tasfiye hâlinde İhlas Finans Kurumu Anonim
Şirketinin mevduat toplama izninin kaldırılması sonucunda şirket genel kurulunda alınan karar
gereğince 3/8/2001 tarihinde tasfiye hâline girmiştir. Şirketin tasfiye işlemleri genel kurulda seçilen
tasfiye memurları tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. Anılan
şirketin kanunen tasfiyeye girdiği tarih itibarıyla şirketin tabi olduğu hukuk tamamen değişerek şirket
bir finans kurumu olmaktan çıkmış, Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde bir anonim şirketin
tabi olduğu tasfiye hükümlerine göre tasfiye sürecine girmiş olduğu için TMSF'ye devredilmemiştir.
https://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/T...0380500873.pdf
Tasfiye halindenin kelime anlamanı biri açıklasın...
Mücahit Efendi yatırımcılarına sahip çıkmalıdır.
İhlas Holding te hisse geri alım programı uygulayarak,
yatırımcının kötü niyetli grupların
fiyat hareketlerine maruz bırakılmamalıdır.
Muazzam linkler ve yeterince açıklayıcı. Ancak 12 yıl önce gelişen durum ile şimdiki sanırım aynı olmamalı. Yani mudilerin davalarının son durumu ve zaman aşımı nasıl etkiler bu konuda bir netlik yok doğal olarak. Teşekkürler dostum..CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha geçen armutlu da karşılaştım birileri ile adamların dolar olarak alacakları olduğunu belirtiyorlar dı.yenilir yutulur rakam değil.
Ama görevli çalışanlar müthiş eğitim almış ardı.muhatap olmamak için başlarını eğip çalışmaya gayret ediyorlardı .
O günleri biliyorum sadece 2 veya 3 puan için ihlas finansa gidiyorlardı.
Onlarda parayı kanal yerinden arsa almışlar biliyorum.
Ama kirize yakalanınca zengin oldular fakir ettiler.
3 krş lük armutluyu 5 e 7 ye sattılar almasa zaten para yok alsa beter
Şimdi bu paralar .....
Rabbim imtihanımızı kolay etsin.
Hus sende ihlas finans zede misin yoksa..
Teşekkürler yorumunuz için. Bende aynı düşünüyorum sizinle ve tekrar gündeme getirebilecekleri kanısındayım. Umarım yanilmam ve ky nin yüzü güler..CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Cevahir
Arsa yatırımları olduğunu bende duymuştum ancak mali raporlarında duran varlıklarının açılımı yok. Yani holding statüsünde oldukları için her yıl degerlemeye konu edilmeyebilir GYO sirketleri gibi. Ancak bir yatırımci olarak bu detayı merak eden kişi ne yapmalıdır? Sonuçta halka arz şirketler bunlar.CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zamanaşımı konusunda İFK nın sitesinde şöyle bir ibare mevcut
5. İhlas Finans’tan olan alacağımız zamanaşımına uğrar mı?
Kurumumuzda hesabı bulunan katılım hesabı sahipleri açısından herhangi bir zamanaşımı süresi söz konusu değildir. Kurumumuzun tasfiyeye girmesi ile katılım hesabı sahipleri açısından tüm zamanaşımı süreleri durmuştur. Katılım hesap sahipleri açısından zamanaşımı başlangıç süresi Kurumun tasfiyesinin tamamlanmasından sonra söz konusu olabilecektir.
http://www.ifk.com.tr/detay.asp?ContentID=704
ödemelerle ile bilgilerde mevcut
Anılan
şirketin kanunen tasfiyeye girdiği tarih itibarıyla şirketin tabi olduğu hukuk tamamen değişerek şirket
bir finans kurumu olmaktan çıkmış, Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde bir anonim şirketin
tabi olduğu tasfiye hükümlerine göre tasfiye sürecine girmiş olduğu için TMSF'ye devredilmemiştir.
finans işi bitmiş
tamamını okumak önemli araştırmak önemli ben yazınca inanmıyorlar teşekkür ederim mbeyaz
mücahit dünyadaki bütün orosbular bir araya gelse formulünü bulup senin gibi bir cocuk doguramazlar
İhlas Holding A.Ş.
31 Aralık 2020 Tarihi İtibarıyla Konsolide Finansal Tablolara Ait Açıklayıcı Notlar sayfa 36
Konsolidasyona dahil edilmeyen ve ana ortaklık ve bağlı ortaklıklar ile sermaye, yönetim ve denetim bakımından ilişkili bulunan yukarıdaki bağlı ortaklıkların ve iştirakin dahil edilmeme nedenleri:
• Tasfiye Halinde İhlas Finans Kurumu A.Ş.’nin tasfiye halinde olmasından dolayı Grup, sermaye payının tamamına karşılık ayırdığından, bir başka ifadeyle söz konusu bağlı ortaklığın finansal tabloları artık konsolide finansal tablolara göre parasal önemlilik arz etmediğinden ve önemli düzeyde nakit akışı sağlamadığından konsolidasyon kapsamı dışında bırakılmıştır. Grup’un söz konusu bağlı ortaklığında koyduğu sermaye dışında herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Zira, Türk Ticaret Kanunu’nun 480. maddesine göre, Anonim Şirketlerde ortağın sadece sermaye koyma borcu olup, üstlenilen sermaye payının ortaklığa ödenmesi veya konulması ile ortağın sorumluluğu sona ermektedir.
kişiler ben kazanayım ne olursa olsun dememeli..
İhlas finans onbinler insanı mağdur etmiştir.
Bu inkar edilmemeli.
Adamlar mudilerine elma yerine çeyrek elmadan yapılan hoşaf verdiler(soğuk sudan iyidir denilebilir) millet de kabul etmek zorunda kaldı
Aldıkları arsalar ile
bizim evler 1 2 3 4 5 6 7 8 9.….
Marmara evleri 1 2 3 4 5 6 7...
Güzelce evleri...
İhlas yuva evleri
Sizce de hayırsız olabilir mi bu mallar ki yatırımcısına fayda vermiyor...
İhlâsın ayağa kalkamaması aldığı dualar nedeniyle olabilir mi...
Halen de devam ediyorlar..
Sayın Mercury
95-96 çalışırken 90-91 e ne diyeceksiniz.
Sizde bir sakin olun lütfen.
Aradan 20 yıl geçmiş
ihlas finansın sermaye kadar yükümlülüğünü o günkü değer üzerinden hazır ederek biz bunu konsolide etmiyoruz artık mı diyor.
Ben mi yanlış anladım.
İhlas Finans, 28 Nisan 1995 tarihinde, 1 trilyon Türk lirası ödenmiş sermaye ile kuruldu. 35 şubesi ile faaliyetini sürdüren bankanın, 10 Şubat 2001 tarihinde*Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu*tarafından 171 sayılı kararı ile faaliyet izni durdurulmuş ve şirket tasfiye sürecine girmiştir.
1 trilyon dan 6 sıfır atarsanız 1 milyon TL den sorumluyuz mu diyor
Bunlar babadan hırsız
mali tablolarda İFK
https://imgyukle.com/i/Nmvfu0
ortaklık yapısı
http://www.ifk.com.tr/detay.asp?ContentID=692
atlar depişmeye başlayınca ilk ezilen nahalsa bunnar oluy...
amarha putine bannak sallıy bunnar devre kesy...
bos isler bunlar
ihlas finans falan karisik.isler. onu kilifini coktan uydurmustur
daha gecen haftanin meselesi
soke un isi ne.oldu
fena 90 kirilmis boyle kapanirsa kotu
nisan1 den sonra aciga satista yapar diyordum
ama beklememis
muhteberu kardeşim, hala buralardamısın ? sana mı kızdı bu spek geldim bida gitmicem diyince sen :kahkah:
allah sonumuzu hayır ettsin
bugun uygulamali ornekleri veriyor
arabayi satip ev alacagim diye yatirirsiniz
atsan atilmaz satsan satilmaz bir fiyata
ceker
en sonunda lanet olsun sana da hissende deyip
paradanda vazgecersiniz ev den de arabadanda
muca it yenilmezdir
******** çete,
kendileri satıyor,
başkalarının üzerine atıyorlar.
Hus bunu yapan sizsiniz.