borsa yı organize bir şekilde yükseltiyorlar. sanki tüm aracı kurumlar anlaşmış gibi. bakalım ilk kim satıp işin içinden sıyrılacak. altta hangi kurumlar kalacak. Tek bir olumsuzluğun fiiliyatta gerçekleşmesi sanırım bu balonu patlatacak.
Printable View
borsa yı organize bir şekilde yükseltiyorlar. sanki tüm aracı kurumlar anlaşmış gibi. bakalım ilk kim satıp işin içinden sıyrılacak. altta hangi kurumlar kalacak. Tek bir olumsuzluğun fiiliyatta gerçekleşmesi sanırım bu balonu patlatacak.
9.9063
crash tüm hızıyla otobanda
Borsa 2017 başlangıçlı circle ın içerisinde hala.
https://i.resmim.net/SWv0tI.png
sizin tezinize göre dolar düştüğünde de borsanın düşüş tepkisi vermesi gerekir. Yabancı girişi olduğunu sanmıyorum. Yabancı borsa çökerse veya dolar stabil hale gelirse girer. Çünkü çıkarkende doların hangi seviyede olacağı belli olmadığı için stabil olmadan gelmez. doların 1 ay sonra hangi seviyelerde olacağını kimse kestiremez. çift hanelerde hareketler lira düzeyinde sertleşebilir. Oda stabilasyonu baya bir bozacağından yabancı pek gelmez. STABİLE OLMASI LAZIM aksi halde ne yabancı gelir nede ihracatçı bu volalitede satış yapamaz. Çünkü Türkiye ürettiği malın ana hammaddesi dolarla mailiyeti ihracatının da %70 i AB ülkelerine olduğu için euro ile satışı, bir taraftanda eruro/dolar paritesi düşüyor. Burdanda üretim maliyetleri dolar satış euro olacağı için bir yandan da enerji ve yakında açıklanacak asgari ücret zammı ile personel giderleri artacağından tıpkı çiftçilerimiz gibi ihracatcımız da karın tokluğuna çalışır duruma düşebilir.
demedi demeyin bu Dolar 10.60 kadar yükselir oradan tekrar 10 00 a kadar geri gelir. nedenini sorarsanız rüyamda gördüm, hemde heryerim örtülüydü başta oram olmak üzere açıkta hiç bir yerim yoktu
Endex 1663 üstünde:p
bist100 kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. İyi de başardı.
10 u 'oha çok tepki gelir' diye 11 kasıma mı bırakmıışlar :p
çok narinler.. asalaet incelik...
çekirdek, 10 numara iş oldu...
ver eksi iki puan daha...
tansu ablamızın kıkırdaması koridorlarda yankılansın :he:
Bankaların dolar satış rakamlarında 10 göründü.
Saat 11.25 itibariyle
Özel sektörün dış borç ödeme takvimini hatırlayalım. Kasım ayına dikkat.
Eki.21: 3,5 milyar$
Kas.21: 6,1 milyar$
Ara.21: 4,8 milyar$
Oca.22: 2,4 milyar$
Şub.22: 2,5 milyar$
Mar.22: 1,7 milyar$
Nis.22: 3,1 milyar$
May.22: 2,3 milyar$
Haz.22: 5,9 milyar$
Tem.22: 2,3 milyar$
Atı alan Üsküdarı çoktan geçti.!!!
10 olduğunda savaş başlar merkezde,çünkü psikolojik rakam sayılır,gerçi onlar rakam,makam dinlemez kendi bildiklerini okurlar ülke dahada batar.
Borsanın yükselişi çok tehlikeli. Dolar stabil hale gelmeden ve artan döviz kuruun üretim maaliyetlerindeki etkilerini görmeden borsa şirketlerine yatırım yapmak bana göre değil. Borsada şirket patronlarının nasıl acımasız olduğunu tatmayan yoktur sanırım. kurun yükselişi borsayı dolar bazlı grafiğe göre ucuzladı algısı bir yere kadar. Doların 1 ay sonra ne kadar olacağı bilinmez. Doların şu an enflasyona etkisi bir zaman sonra tüm ekonomiye olan etkilerini görmeden şuna yatrım buna yatırım yapılır diyemeyiz. Borsadaki hareketi şüphe ile izliyorum. Nasıl ki avlakta ördekleri bekleyen avcının birinci ördekten sonra diğer öördeklerinde avlaka inmesini bklemesi. Heleki bu avcı birden fazla hatta organize olmuş onlarca avcıdan oluşuyorsa ördek sesiile baya bir ördeğin avlaka inmesini bekleyip ilk ateşle tüm ördekleri acımasızca katletmelerine benzetiyorum. işte o ilk ateş ne zaman onu kestirmek zor. Ama organize olmuş onlarca avcının ateşinden kurtulabilmek te bir o kadar zordur.
interbank 9.98 vurdu çekti.
10,31 düşmedikçe sorun yok.. :he:(ayhana selam)
yıların direnç ortalaması
log çanak hedefi...
kanal ortası :p
üstü çekirdek çağı
https://files.catbox.moe/y49sqh.JPG
Deutsche Bank müşterilerine bilgi notu gönderdi. 18 Kasım ve 16 Aralık'a dikkat...
TCMB'nin Kasım ve Aralık aylarında 100'er baz puan faiz indirmesini beklediğini belirten Deutsche Bank müşterilerine gönderdiği bilgi notunda müşterilerini uyardı.
https://halktv.com.tr/ekonomi/deutsc...dikkat-652374h
Son birkaç gündür en iyi alıcı - satıcı QNB !
o değilde bir vatandaş kapalıçarşıda elinde dolar destesini sallayarak 9 olsun satacam diyordu. Şimdi o vatandaş ne hissediyor acaba
Bence bugun icin bu degerlendirme cok dogru.
Ancak, eskiler, ya da goreceli olarak, daha cok calisanlar, onlemini cok onceden aldi.
Ornek olarak ben cokca KCHOL aldim, 14.52 den.
Bundan sonra, eger aldiginiz hisse ile, rekabet gucu, doviz - enerji bagimliligini durduramiyorsaniz, o hisseyi almamak bence en dogru hareket olur.
Diye dusunuyorum.
şu karşı yayla göç katar katar
bir yiğidin derdi serinde tüter
bu ayrılık bana ölümden beter
geçti dost kervanı eyleme beni
hu !
https://youtu.be/hl6ibkLDvLk
dxy dolar endeksi 1 yıl aradan sonra ilk kez 95 üzerine attı. tam4 sefer 94.56 direncinden geri dönüyordu. ama şu an 95 üzerinde gördüm. euro/dolar paritesi 1.1458 lerde, yani 1.23 lerden buralara kadr düşmüş ve ortalama fiyatı olan 1.11 seviyelerine doğru geriliyor. dxy böyle giderse euro/dolar paritesi 1.10 altına sarkacak ve uzun vade desteği olan 1.06 lara gidebilir. Allah korusun 1 altına düşer ise ihracatta da zarar yazmalar başlayabilir. İthal hammadde üretimi dolar ile ihracatımızın %70 ide AB ülkelerine olduğu için ihracatımızda euro ile olması vesilesiyle 1.06 desteği kırılıp 1 altına sarkar ise ihracatta da alarm çalar. Bu krizden çıkış için öngörülen yüksek ihracatta önümüzdeki dönemlerde gerçekleşmesi muhtemel bir risk öngörüsü. euro/dolar paritesi desteği ne zaman kırılır bilemem ama dxy böyle gider ve 97 direncini kırarsa mümkün. abd yüksek enflasyon nedeniyle faiz artışına giderse bu süreç çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Uuzn lafın kısası zaman aleyhimize işliyor. Bir zaman sonra piyasalar bunu kaldıramaz hale gelebilir.
Doların dolduğu görünüyor ama boşaldığını pardon düştüğünü hiç gören var mı?
:whistling:
Türkiyede ekonomi için konuşulanlar .!!!!
Bir fizikçiyle yeryüzünde yerçekiminin var olup olmadığını.!!!
Konuşmak gibi bir şey..!!!!
Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur.!!!
Tüm yazdıklarım tek tek gerçekleşecek.!!!
BüyükResimde neler olacağını çok öncelerden defalarca yazdım .!!
Bu başlığa.!!!!
Doğru söyleyeni dokuz köyden aforoz ederler.!!!!
https://i.imgur.com/9Pftmk1.jpg
tsssss
9.94
İşin kötü tarafı küreselde iklim bözarsa, ki el mecbur çok fazla beklemeyiz, biz ne yapacağız? 3 yıldır şu global dolar bolluğunda geldiğimiz seviye belli. Ülkenin makro ekonomik şartları çok daha iyiyken 1.80-7.20 gibi 4 e katlayan bir hareket yedik 2013-18 arası.
Adamsin adam sutbiyik.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.