Bilanco hayirli olsun
yine defter değerinin altında kalmışız :) 131,54
Printable View
Bilanco hayirli olsun
yine defter değerinin altında kalmışız :) 131,54
bilançomuz hayırlı olsun.beklentim 30 milyar tl idi.27.118 milyar tl geldi.hafifyanıldım.ama ertelenmiş vergi gideri biraz fazla gelmiş.hayırlısı olsun.
#THYAO 2022 9 AYLIK BİLANÇO ANALİZİ.
ORAN ANALİZ
MALİ ANALİZ
https://www.youtube.com/watch?v=8CPpavR3s4E
Bu güçlü bilançodan yatırımcıyada koklatsalar ya. Temettü olur ya da bedelsiz olur. Olsun da! [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
bu kar üş aşşağı beş yukarı biliniyordu ve fiyatladı
ama yinede yarın yukarı açacaktır..
sonunu beraber göreceğiz.
En güzel karneyi THY getirdi
Al bilançoyu dövmesini yaptır. Muhteşem.
Tablolar gerçekten güzel ve beklenti üstü gelen bir kâr rakamı var. Nakit akışını daha da güçlendirmiş. Brüt kâr marjı yükselmiş. Net vergi gideri çeyreklik bazda 900 milyondan 3.9 milyara yükselmesine rağmen bu kârı yazması gayet iyi. Diğer yandan finansman gelirleri rakamları desteklemiş, onu da belirtmek lazım.
Hisseyi bir süre süründürebilirler belki ama genel çerçevede yönün yukarı olduğu açık diye düşünüyorum.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
tarihi kar açıklansa bile havacılık sektöründe döngü olur. bu yüzyıllarca sürecektir.
38,5 milyar kar yılsonu 45 ila 50 beklentisini oluşturdu, 50 milyar kar hbk 35 tl civarı yapar, önemli olan firmanın temettü verip vermeyeceği olacaktır.
İlk 20 dk hacim: 20 milyon lot!
Adam gibi temettü verecek mi? Yoksa koklatacak mı? Ya da umurumda değil mi diyecek?
“Bu akşam duyurduğumuz finansal sonuçlarımız ile ülkemizin bayrağını başarıyla dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz. İlk 9 aylık dönemde 2.25 milyar dolar kar açıklayarak ulaşılması güç bir rekora imza attık. Göreve geldiğimde Ortaklığımızın yıl sonu kar hedefini 1,4 milyar dolar olarak belirleyerek çalışma arkadaşlarımla paylaşmıştım. Yılı henüz kapatmamışken hedefimizin 1.5 katına ulaşmamız Türk Hava Yollarının potansiyelinin ve inandığımız zaman başarabileceklerimizin bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde yapacağımız stratejik atılımlarla hep birlikte başarı hikayelerimize yenilerini ekleyerek turizm ve hizmet ihracatı yoluyla ülkemiz ekonomisine yaptığımız katkılara devam edeceğiz.
Bu güzel vesile ile yolcularımıza, stratejik iş ortaklarımıza, iştirak şirketlerimize, 75 bin kişilik ailemize, yöneticilerimize ve yönetim kurulu üyelerimize gönülden sevgiler, saygılar.“ Y.K.B. Ahmet Bolat
https://www.linkedin.com/posts/ahmet...ium=member_ios
Evet Başkan “STRATEJİK ATILIMLARI” dört gözle bekliyoruz.🤓🥸
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, Herkes kendi kararında HÜRDÜR.
Bu bilanco
Amerikada aciklansa burda yaaa bu bir süpriz degil ,
herkes iyi bilanco bekliyor diyen sözde fon yönetici araci kurumcusu danışmanı calisani
sabahtan alım emirlerini girmisti coktaaann ... Ama firma burda olunca isler degisiyor ,
sn pardusa selam olsun :)
Sanki harika bilançayu THY değil de Pegasus açıkladı. Pegasus coşmuş, tombul kuş ise zar zor yürüyor...
Bu bilançoya rağmen tepki vermemesini nasıl açıklıyorsunuz ?
Gel sen Tarihi bilanço açıkla, Pegasus yürüsün, sasa durmak bilmesin, ah be Tombul Kuşşşş, sana bunu yapan hayat bize neler yapmaz haha :rules:
Eh Bakalım şunun şurası 4 ay kalmış, genel kurul ola hayır ola :oleyo:
YTD…
Selamlar hocam,
Şirket 27 milyar kar, 45 milyar ozsermaye artışı ile beklentimiz karşıladı, ancak kan emiciler yüzünden hala baskilaniyor, neyse bank of ta 4 milyon lot kaldi, önceki dip seviyesine göre, yakında alışana geçebilir, ne yaptıkları çokta belli olmuyor, carpanlar ile borsanın bence açık ara en yatırım yapılabilir hissesi hala, ozsermaye artışı 140milyartl oldu, bankalar gibi bilanço açıklasa kar rakamı olarak bunu görürdük, ama bilanço dolar üzerinden hesaplandı için otomatikman enflasyon muhasebesi uygulanıyor. Birde millet balon hisselerin peşini bırakıp, bu işi öğrense tam olacak :)
Sasayı endeksi düzeltmek için araç olarak kullanıyorlar. Bugün bankalar felc oldu. Bist30 da pek çok hisse düştü ama sasayı bir yüzde 7 yaptıriverdiler. Hoop endeks artıda.
Sasayı 100 milyar dolar bile yapabilirler. Çok kolay. Takasına hakimler. Ufak paralarla sasayı tavan yaptırmak çok kolay.
Sasa bugün 16.5 milyar dolar olmuş.
Bundan sonra 1 tavan başına 1.6 milyar dolar değeri artıyor.
Yani tavan başına 1 petkim
5 gun tavan gitse thyao yu da aradan çıkartıyor.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açıklamış olduğu kar ile pd/dd 0,77 krş düştü.. Açık ara geleceğin en parlak hissesi.(Beklemeye devam) ytd
Borsa zor yer
Thy bu ceyrek gelen bilancoyu
Bir daha kolay kolay getirebilir mi
Eger getirir diyoraaniz bekleyin
Getirmez diyorsaniz baska asklara yelken acin
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Citi ve Bofa tahtayi iyi sarsmaya çalıştı bugün ama hisse iyi dayandı.
Açığa satış rakamı 2,1 milyon civarinda ve Citi elindeki lot sayısı da 2,3 milyon azalmış görünüyor
Yani yaklaşık yabancı 4,4 milyon civarinda satış yapmış gibi görünüyor. Bugün ki büyük islemhacmi bundan kaynaklanıyor. Yabanci küçük yatırımcıyi bezdirmek için elinden gelen şeyi yapmış bugün. Heleki 2,1 milyon açığa satış genelde küçük yatırımcıyi yaniltip hisseyi düşürerek ertesi gün yada birkaç gün içinde alttan daha ucuza toplamak için yapilan harekettir. Bugün bunu yapmak istediler ama başarılı olamadılar. Hisse düşmedi. Ben sağlam şekilde durucam mesaji verdi adeta. Eksi kapatmadı. Eger bugün ki 4,4 milyon satış olmasaydı belki %7 yukarda kapatacaktı hisse. Hisse bana göre yerinde taş gibi ağır şekilde durdu ve fazla geri adım atmadi bugün. Bu baskiya rağmen yerinde saydı gibi. Amerika piyasalari dünkü FED faiz şokunu atlatmış gibi görünüyor sanki. Buda iyi bir gelişme bence piyasalar için. Yani yarın daha guzel güneşli bir hava olacak THY için. Açığa satış yapanlar geri almak isteyebilir. Ayrica Citi daha fazla satış yapma ihtimali bana göre düşük bir ihtimal. Ya bekleyecektir yada geri alıma geçebilir. Bakalim ben yarin için baya baya olumlu bakıyorum tabloya. Yeşiller içinde bir gün geçireceğimizi düşünüyorum şahsen.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Askında bofa robotu 2 m lota yakın alım yapmıştı . Sağ bacak hisse yükselmesin diye öyle yırtındı ki bofa ağır satış karşısında terste kalıp sağa geçmek zorunda kaldı,
Bugün tutamazlar artık.
İlla ki gerekli primini yapacaktır.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sosyal medya kanallarıyla Türk Halkına hisse pazarlanıyor maalesef..40-50 bin takipçisi olan sosyal medya fenomenleri gece gündüz bloglarında roket hisseler ,yeni Sasa olacak hisseler filan gibi başlıklarla youtıbe instagram vb gibi sosyal medya platformlarında hisse pazarlıyorlar..Son zamanlarda halka açılan enerji şirketleri mühendislik proje şirketleri neredeyse Enka nın Tekfen nin piyasa fiatlarını geçti..mevduat faizlerinin ve kur artışlarının beklentileri karşılamadığı yatırım dünyasında Türk halkı borsaya yönelmiş durumda..Bunu fırsat bilen sözde yatırım uzmanları sosyal medya platformlarını işgal etmiş durumda.. Bu toz duman arasında THY na ilgi maalesef sadece işi iyi bilen profosyenellere kalıyor..Bilanço dönemleri genelde düşüşlerin olduğu durgun bir dönemdir.. 3.çeyrek Bilançoların bitmesiyle yıl sonu bilanço heyecanı başlayacaktır. O zamn THY de yeni hedefler tekrar egale edilecektir
Borsadan şahsen çıkmayı düşünüyorum. Mantik matematik işlemiyor. Vatandaşa 30-40 f/k lı ama karı düşük şirket aldırmaya çalışıyorlar.
Adım gibi eminim ki, ben alsam o şirketi 15 taban çekecekler.
Mantığın islemediği yerde durmanın bir anlami yok.
Yorumlariniz tesekkür ederim hocam ,
Piyasa çok iyi bir öğretmen sizinde bildiginiz gibi sn Pardus,
Öğretmekten bıkmaz, Ücreti anlamayanin ödediği bedeldir,
Anlayana kadar öğretir ya öğrenin yada oyun dışı olur,
Sizin bimeks olayınız efsane zaten :) şirket batiyor diyorsunuz adam diyor ekmegimizle oyunurson 10 tavan yapacak
selamlar, :)
konudan anlayan bir arkadaşım cevaplarsa sevinirim. bu yılı böyle ultra bir karlılık ile tamamlarsa artık temettü verebilir diyebilir miyiz?
Büyük olunca kalkmasıda inmeside yavaş oluyor, hissenin:)
Hayırlı cumalar herkese...
MaşAllah [emoji3478] kaldığımız yerden devam.... Beklemek ve sabretmek moduna devam....sıkıntı yok daha yolumuz var .
Gelsin çaylar.
YTD şahsi fikrim herkes kendi karar verip kendi aklını kullansın lütfen...
RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emeğinize sağlık. Bir önceki bilanço sonrası da hisse yükselmedi.
Ama sonrasında tavanları da gördük.
Bunu nasıl beceriyorlar helal olsun.
THY 2019 yolcu sayılarını da geçmiş olsa
çok daha iyi bilanço açıklayabilirmiş.
Bazıları sanki hisse bu satış ve karlılığı yapmamış gibi davranıyor.
2020 pandemide hisse 8-10 TL imiş. Evet çok düştü.
Çünkü havacılık sektörü birçok firmanın batma durumu oluştu.
Pandemi olmasa 2020 yılı hissenin bilançolarının çok güzel gelme ihtimali vardı.
Ben 2020 yazıında 35-40 TL gelebilir diye alım yapmıştım. Yani 6-7 Dolar.
Bu bilançonun hakkının da 150-200 TL civarı olduğunu düşünüyorum.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Kabin içi alan ve ürünlerin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan ve THY A.O.'nun ("THY") %30 hissedarı olduğu TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("TCI"), hava araçlarının koltuk dizaynı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan ve THY A.O.'nun %45 hissedarı olduğu Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("TSI") ve hava platformlarında kabin içi eğlence ve internet hizmet sağlayıcı sistemleri tasarımı, üretimi, pazarlaması, satışı ve satış sonrası hizmetleri amacıyla kurulan ve Ortaklığımızın %100 iştiraki THY Teknik A.Ş'nin ("THY Teknik") %80 hissedarı olduğu Cornea Havacılık Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Cornea")'nin uzun süreli stratejik entegrasyonunun sağlanması amacıyla söz konusu şirketlerin tek bir şirket altında birleştirilmesi konusunda ön çalışmalar yürütülmüş ve bu çalışmalar neticesinde Yönetim Kurulumuz;
1. TSI, TCI ve Cornea şirketlerimizin TCI çatısı altında birleştirilmesi,
2. Kibar Holding A.Ş'nin TSI'daki %50 hissesinin THY tarafından satın alınması,
3. Havelsan Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Cornea'daki %20 hissesinin THY tarafından satın alınması,
kararlarını almıştır.
“ Çalışanlara ödenen prim, 2023 yılında 35 yeni UÇAK, 10.000 yeni Çalışan,
THY’ nin 90. yılı ve yeni hedefler ” Y.K.B Ahmet BOLAT
Hedeflerin olduğu bir şirkette çalışanlar her şeyden çok önemlidir. Çünkü onların azmi ve şirket bağımlılığı olmazsa konulan hedeflerin gerçekleşmesi neredeyse imkansızdır. Bu sebeple tarihe geçen bu rekor kardan çalışanlara prim dağıtılması ve onlara değer verilmesi bir THY yatırımcısı olarak beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Tebrikler Ahmet Başkan👏👏👏👏 İnanıyorum ki THY nin 90. yılında konulan hedeflerin hepsi teker teker gerçekleşecektir.
Kanadına Kuş, Tekerine taş değmesin🧿🧿🧿
https://twitter.com/havasosyalmedya/...7B3RC2x9xpRzyw
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, Herkes kendi kararında HÜRDÜR.
Bir şeyler olacak yarın!
...
https://youtu.be/moewouY7CzE
Cumadan bir 300 bin lotu kaldi
Bezmek yok, dökülmek yok..