Konu ile alakali haber gece hafta cikmis. anlasilan mehmet simsek in projesi gibi duruyor Fiber altyapisini ayirmak.
https://telkoder.org.tr/akp-fiber-al...n-ayiracak-mi/
Printable View
Konu ile alakali haber gece hafta cikmis. anlasilan mehmet simsek in projesi gibi duruyor Fiber altyapisini ayirmak.
https://telkoder.org.tr/akp-fiber-al...n-ayiracak-mi/
sanırım ttkom kumarhanesinden ayrılma zamanı geldi... tcell dün bahsettiğin 97.45 aşağı yönlü mürdüme dokunmuş.. bende yanlış ata oynamışım.. artık taramalarda boy göstermediği sürece portföye giremez.. günü kırmızı kapasa bile 46.12 üzerinde olmasında yarar var... dükkanı kapamadan önce genel bir değerlendirme yapmaya çalışırım.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/spjrcaa.png
ttkom da ekleyeyim.... kusur kalmasın..
https://i.hizliresim.com/6sq3js1.png
sadece kırmızı barlar ile aşağı ve yukarı çapraz yapan CRLN yine bir FES yapmış... deniz ise güçlü yükseliş öncesinde bardak yapar..
bu fes sizin hangi türküyü seçeceğinizi belirler.. '' fes başıma fes başıma, püskülü ben olayım.'' :kahkah:
bu borsa eğlencesiz geçmiyiii..
bol ve daimi kazançlar..
https://i.hizliresim.com/ndh89th.png
ENDEKS + % 2 bu zilli hala eksi değerde... artık 46.12 değil 46.94 üzeri olumu olur..
Bu kadar negatif ayrışmasının sebebi nedir acaba, yırtınıyor ama ilerleyemiyor.
günlük 240 120 dakikalıkları bıraktım 30 - 15 dakikalıklar da bile gücü yok.. yengeç gibi yan yan gitmek sanki bir başarı
arka sayfalarda haftalıkta,DENİZ 45.08 altı kapanış yapmamalı diye yazdığımı hatırlıyorum.. umarım gerçekleşmez..
13 hafta boyunca haftalıkta al sinyali gelmedi.. son 3 hafta ise turkuaza sadece dokunabilmiş... sanırım bu hafta önemli olacak..
üstelik daha önce 42.88 de destek görevini üstlenen pembe, artık direnç konumunda.. bu yüzden Lacivert DENİZ 45.08 daha önemli bir konuma geldi...
https://i.hizliresim.com/std4z2f.png
Hükümetin Telekom politikaları hakkında doğrudan bilgi sahibi olan ancak adının açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkili, Reuters’a önemli açıklamalarda bulundu. Üst düzey Türk Yetkili, “Fiber altyapının birleştirilmesini düşünüyoruz ve bu konuda bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalar henüz erken aşamada ve kesinleşmiş değil. Ortak bir altyapı kurarak ülkemizin fiber ağını daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
https://www.reuters.com/business/med...ys-2024-11-11/
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, ortak altyapıya sert bir şekilde karşı çıkarak "Şimdiye kadar neredeyse fiber altyapının büyük bölümünü yapmış bir şirket olarak diğer şirketlerin ortak altyapı taleplerini 'Türk Telekom'un altyapısına çökme' hamlesi olarak görüyoruz" demişti.
Neredeyse tcell kadar hasılat yapıp gelip buradan sat diyeceksin. :) Her finansal varlık bir şekilde ederine-değerine gider.
Şirketten resmi bir açıklama gelmedikçe hisse sürünmeye devam, rallide hisse hep geri geldi.
bir elde ttkom, bir elde nivea.... sürüm,sürüm, sürünüyoruz...:kahkah:
takas takibi yapan üyelerin paylaşımlarının yararlı olacağını düşünüyorum..
46.66 ve 46.94 halen olası yükselişin önemli dirençleri... yanına bile yaklaşamıyor..
3 ay önce,aylıkta 51.10 seviyesinde pala '' hadi artık, başka kapıya dedi'' dinlemedik..şimdi sürekli nivea kullanıyoruz..:kahkah:
dükkan halen açık, ancak '' kapatıyoruz, maliyetine satışlar'' levhasını astım.. :kahkah:
aşağıdaki grafikte roza turkuazın birbirine çok yakın olması senedin yükselişinin güçlü olabileceği sinyalini verir.. kahve bu ikilinin üzerine çıkması ile güç artar, bu ikiliyi kırması ile yükseliş düzeltme sürecine girer.. bu süreçte;
1-Kahvenin daha önce gördüğü (beyaz çizgi ile çizdiğim) diplerden dönüşü beklenir.. önünde 2 dip var ve şu an kahve ikinci dip seviyesine yakın..
2-kahvenin dönüşü sırasında roza ve turkuazın hangi yöne yöneleceği önem arz eder.. yukarı olursa yükselişe devam.. aşağı olursa sil baştan, yeni bir yükselişe başlıyoruz..
bu grafiğin olumlu yanlarını yazmak gerekirse, kahve düşmesine rağmen, barların yatayda kalması ve kahvenin yukarı dönmesi ile yükselişe kaldığı yerden devam etme olasılığı .. diğeri ise roza ve turkuazın halen bir birine yakın olması.. eğer araları açık olsaydı niveayı köyün imamı sürerdi..:kahkah:
kahvenin 2. dibe ulaşması yaklaşık iki hafta 3. dibe ulaşması yaklaşık 1 ay sürebilir..(bu tahmini bir süre, değişebilir)
1-2 adım geri çekilip bir biri ile simetrik olarak çalışan ve yükselişi gösteren kahve ve düşüşü göstere kırmızıya bakarsak kahvenin bir OBO, kırmızının da bir TOBO yapmaya çalıştığını gözlemleyebiliriz..
bu teknik analizi uzun vade çalışanlara bir bakış açısı getirme adına yaptım.. umarım yararı olur...
kazancınız bol ve daim olsun...
https://i.hizliresim.com/8gqho7d.png
#TTKOM
2024 yılı 2.çeyrek finansal raporlarının 259.'su açıklandı
Şirketin;
USD bazlı dip piyasa değeri:1 milyar 703 milyon
USD bazlı zirve piyasa değeri:20 milyar 346 milyon
USD bazlı mevcut piyasa değeri:4 milyar 959 milyon
USD bazlı zirve seviyesinin güncel TL karşılığı:197,34
Tam herşey yoluna giriyorken hop ne idiğü belirsiz bir haberle kağıdı basıyorlar. Yönetimin hiç sesi çıkmıyor. Bu imtiyaz konusu çok önemli.fiber olmadan şirket çöp beş para etmez. yıllardır tüm gelir fibere gömüldü.üstüne dünya kredi çekildi.sen şirketin hakkına çökersen 50 milyar borcu bile ödeyemez.
Ben bu haberin bilinçli yapıldığına , milleti tiksindirip mal topladıklarını düşünüyorum. İmtiyaz uzatılsa kağıt uçup gidecek. Yapılmayan geç kalmış zamlar yapıldı. Şirket tam iyi kar etmeye , bilançolar düzelmeye başlıyordu. Yönetim şu imtiyaz işini halledin artık . Öyle kör tuttuğunu öper misali şimdide ttkoma mı göz dikti şimşek.
Tamam o zaman yapılan yatırımların bedelini ödesinler 50 mlyar borcuda alsınlar. Fiber onların olsun kabul...
Hisse düşmüyor ama düşüyormuş gibi yapıyor. Bilanço kötü değildi ama ortaya atılan haberle 2.planda kaldı.
Hisse düşşe de yukardaki marjın aşağıdakinden çok çok fazla olduğunu düşünüyorum.
Belirsizlik bitmeden sürünmeye devam, hangi şartlarda olacaksa olsun neticelenmeli artık.
Tcell başladı ama bizde hala tık yok, 45'lerde sıkıştı kaldı, tekrardan 47 üstünü zorlamalı.
Endeksin dün sert düşmesi palavraydı hiçbir dünya borsası savas nedeniyle böyle düşmedi..
Telekomda da , ortak fiber hattı haberi hisseyi baskılsyıp toplamak için ortaya atıldı bence.
65-70 olurduk bence. Tam işler yoluna girmişti.piyasanın en iyi bilançoları geliyordu. Asıl zamlı bilançolar önümüzdeki 2-3 çeyrekte gelecekti.....
Neyse rüyamda amerikada uçsuz bucaksız bir karpuz tarlası gördüm.traktörle ilerliyorduk tam 40 km boyunca hep karpuzdu...hayırlara vesile olsun...
Halka acıklık % 13, varlık fonu & hazinede %87 var.. Devlet kendi malının düşmanı ise bilemem. Şuan telekom yönetim kurulu başkanı M.Şimşek'in yardımcısı, yani yönetim artık hazine'de çünkü çoğunluk hisse varlık fonunda olsa da telekomun imtiyaz lı hisseleri hazinede diye biliyorum.
47 geçse fena olmaz, hep takıldığı yer.
Teknikçimiz sayın esozcan bugun grafik atmadığına göre satmış olabilir. Asparagas ortak fiber haberi ile insanların satmalarına sebep oldular maalesef.
evet sn bigdata, şu an malsız ve çulsuzum.. dün 44.50 den mal alırken, kapanışta pala 44 36 da bana kıs kıs güldü.. bu gün kapanışta ben kıs kıs güldüm, ödeştik... bu formda TTKOM taşıyan tüm yatırımcılar uzun vade çalışıyorlar.. ben ise kısa çalışıyorum... bu düzeltmede yanıltıcı kararlar alınmasına neden olmama adına genel bir yorum sonrası ara verdim.. ayrıca bu süreçte dip taramaların tekrar değiştirme ve yenilenmesi üzerinde çalışıyorum.. sayfanın başında belirttiğim gibi, bu haftanın güzel olabileceği olasılığı, Cumartesi günkü haftalık taramalarda kendini belli etmişti...
kazancınız bol ve daim olsun..
Sn esozcan hayırlısı olsun hepimiz için. Gerçekten testere piyasasında mal taşımak ve uzun vadeli yatırımcı olmak zor ancak piyasa dönüp yürüdü mü uzun vadeli yatırımcılar güzel kazançlar elde ederken kısa vadeli, al-satçı ve teknikçi arkadaşların çoğu dökülür ve gidip bir daha yukardan hisseyi almaya elleri gitmez. Bu psikolojiyi geçmişte ben çok yaşadım ancak orta ve uzun vadeli yatırımda doğru hisse de her zaman daha iyi getiriler elde ettim.
Sn bigdata, sözlerinize katılıyorum... ancak, dün 46.72 gören TTKOM u 46.58 - 62 aralığından satıp bu gün 46.12 - 18 aralığından geri almanın ne sakıncası olabilir ki... eğer O AN'ı yakalayabiliyorsanız bu oldukça keyifli ve karlı bir işlem oluyor.. bu gerçekleştirebilmek için 29 yıllık borsa hayatının yaklaşık 20 yılını bu işlemleri gerçekleştirebilme adına harcadım... şimdi ektiklerimi biçiyorum.. üstelik çalışmalarım taramalar konusunda halen devam ediyor.. sanırım borsa hayatım bu şekilde devam edip gidecek..
ilginize teşekkür ederim.. ayrıca katkı sağlayabileceğim bir konu olursa size kapım, Mevlana kapısı, her zaman, hep açık..
Tcell düşüşü bize de negatif yansıdı maalesef, 47 devirirdi yoksa.
Ortak fiber diye Reuters konuşan kamu yetkilisi ortaya çıktı.
Ulaştırma Bakanı bugün Cnn'e konuşmuş ortak fiber altyapı şirketi kurulması gündemdeymiş.
24.dk itibariyle kısaca anlatıyor.
https://www.youtube.com/live/82a-XOs...3jme8L9vO71Jo8
Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu:
"2026 yılında Türk Telekom'un imtiyaz hakkının yenilenmesi söz konusu. Hazineye daha çok katkıdan ziyade yatırımı önceleyeceğiz. Hazineye şu kadar milyar dolar değil de şu kadar altyapı yatırımı diyeceğiz."
Ulaştırma bakanı, '' bu sene çıkmadan ihale takvimi açıklanır, 2025 ilk çeyrekte ihale olur, 2026 başinda ise 5G nin ile sinyalini alınır '' demekte... bu sürecin işleyişi ve sonuçları ne olur, sorusunun cevabini temelci arkadaşlar, sanırım daha detaylı yorumlarlar
umarım gelişmeler de olumlu olur.. iyi çalışmalar..