Originally Posted by
tovbekar
2, çeyrekte konsolide olarak enerjide 2,5 milyar enflasyon parasal kaybı gerçekleşmiş...
1200 dönüme ulaşıldı, yıl sonunda 2000 dönüme ulaşılması planlanıyor iken finansman ve izinlerdeki gecikmeler nedeniyle 1 çeyrek sarkabilir
İşçilik maliyetlerinde ciddi artış var. Ebidtayı ya da FAVÖKü düşürüyorilk 4 ayda hedeflediğimiz verimi alamadık, sonrasında hedeflere ulaşıldı şu anda daha iyi verim elde ediyoruz. işçi yetiştiriyoruz. her dönem15 gün kadar eğitim alınıyor.
tarımda krediler EURO olduğu için kurdan etkilenme daha fazla oldu.
satış fiyatlarımız normalden biraz daha yüksek olabiliyor. üretimin % 50 si yurt dışına ama içerideki fiyatlar da Euro cinsinden belirleniyor.
sıcak ve soğuk su sorunumuz yok kaynaklarımız yeterli...
Kazakistanda Ekimde 160 dönüm hasata başlanacak, 260 dönüm yıl sonunda üretime alınacak. önümüzdeki yıl 800 dönüm yapılıp devreye alınacak
Enflasyon muhasebesi holdingin lehine. vergi vermiyoruz.operasyonel olarak ciddi karlar var ama parasal kayıp yazılmakta... dağıtım segmentinde aktif tarafta değerleme alınmıyor. özkaynak çok yüksek olduğu için parasal kayıp çok oluyor. ilk 6 ayda enflasyon muhasebesi olmasa 10,5 milyar fazla bir kar görünecekti...
ALCENden temettü avansı geliyor. ALEN de bunu şirketlere verebiliyor. piyasada krediye ulaşma zorluğu var. bu bizim gibi büyük şirketleri dahi etkiliyor. bu yüzden kredileri kapatma yoluna gitmiyoruz.
tarımın 9,9 milyar TL borcu var: şu ana kadar alınmış 3-3,5 milyon metrekare arazi var. jeotermal kaynaklar, kuyular açılması var,
seralarda beklenen geri dönüş süresi; 5-6 yıl arası... her sera ayrı izleniyor, Ebidtaları ayrı. 6, aydan itibaren 1200 dönüm seranın Ebidtası, ile kullanılan krediler ve faizleri ödenebilir duruma geldi... en büyük maliyet kalemi işçilik.
MEDAŞ 4,7 milyar, CENAL 1 milyar parasal kayıp var ve 2, çeyrek diye anladım.
enflasyon muhasebesi olmasaydı 3,5 milyar konsolide kar oluşacaktı...
4 milyar dolarlık hedef 2028 için devam.
3, çeyrek ve 4, çeyrek bütçe hedeflerinin gerçekleşeceğine inanıyoruz