Bir kisi yuzunden koca bankaya kusmek mi
:kahkah:
ev bedava kira yok, hele Bahçeli sitelere istnbul a giden zengin :he:
bizim köyden 10 sene önce göç eden biri vardı,
yazması ayıp, yol parasını otobüs parasını azda harçlık vermiştim :he:
geçen yaz köye son model araba ile geldi, birde pilli :)
kazanç ı bahçe bakımından ve atılan eşyaları satmaktan :)
asgari ücret vermeseler üzülmem demişti :he:
sanırım zengin hatunlar depresyona girince evdeki eşyaları atıyor,
yenisini alıyor, kocalarının gıkı çıkmıyor olabilir :kahkah:
TL pişmanlıktır.
Aynen yoldaş,geçen gün otoparkta arabada içiyorum yanıma jeep parketti kim diye bakayım dedim bizim kapıcı ,abi afiyet olsun dedi bende hayırlı olsun dedim,nasıl aldım dedim köyden arsamı kaldı,yok abi evin birini sattım dedi ;) 5 binaya bakıyor bizimki,yarı zamanlı yaptık artık,eskisini attık oda 2 daire almıştı.
Hoşgeldin Bosporos çok özlettin kendini , müjdeler olsun sana, mevduat faizleri 50 oldu :) :)
Hoşgeldin Bospo :)
Kaynak: Türkiye
Tarihi yüksek seyreden mevduat rakamlarına rağmen, yine 1 Mart haftasında TL mevduatlarda gerileme gözlemlendi. Bankacılık sektöründe toplam mevduatlar yaklaşık olarak 18 milyar 300 milyon TL geriledi. Ayını süreçte kredi hacminde de artış yaşandı. Sadece 1 Mart ile biten 1 haftada bankalarını kredi hacmi 160 milyar 340 milyon TL artış gösterdi.
İŞTE BİR AYLIK GETİRİ RAKAMLARI
Yüzde 53,25 oran ile (bankalar tarafından yaygın olarak uygulanan) 32 gün vadede ve yüzde 5 stopaj kesintisi de dahil edilerek yapılan hesaplamalara göre, son getiriler "net" şu şeklide gerçekleşiyor:
-100 bin TL'nin getirisi; 4 bin 422 TL
-250 bin TL'nin getirisi; 11 bin 57 TL
-500 bin TL'nin getirisi; 22 bin 114 TL
-1 milyon TL'nin getirisi; 44 bin 229 TL
Türkiye gazetesi bakın aylık net 44 bin faiz varken seçim öncesi dolara, altına hücum etmeyin demek istiyor...
Bu yüzde 53.5 faiz nerede varmış? Söyleseler de bu garip mevduatçılar da yararlansın.
Gerçi şahsen seçime yüzde 99 oranda dolarla giriyorum.
Yabancıya satış tepkisi yerliyi de kaçırdı! Yurt dışına para akıttık
Ülkemizde konut satışları durma noktasına gelirken, Türk yatırımcılar yurt dışında 2 milyar dolarlık konut aldı. Yabancıya konut satışına getirilen zorlaştırmaya yüksek faiz ve enflasyon da eklenince sadece yabancı değil, yerli yatırımcı da yurt dışına kaçmaya başladı. Türklerin yurt dışında konut alımı son bir yılda yüzde 173 artarak 2 milyar 86 milyon doları buldu. Piyasa uzmanları, zor bir döneme giren inşaat sektörünü rahatlatacak tedbirlerin acilen alınmasını istedi.
Kaynak : Türkiye
İTE AİDATLARI HIZ KESMİYOR
Son yıllarda ev sahipleri ve kiracıların ortak problemi aidatlar oldu. Araştırmalara göre İstanbul'da bu yıl yüzde 25-71 bandında olan aidat zamları, kimi sitelerde yüzde 150'ye kadar çıktı. Yapılan araştırmalara göre İstanbul'da 100 metrekare alana sahip daire başına ortalama aidat tutarı 1.600 liraya ulaştı. Lüks sitelerde ise rakam 50 bin liraya kadar çıktı. Araştırma sonuçlarına göre İzmir genelinde ise bu yıl aidat artış oranları İstanbul ortalamasına kıyasla daha yüksek ve yaklaşık yüzde 65 seviyesinde. İzmir'de aidatların 1.600 lira ile 9.500 lirada olduğu belirtildi. Ankara'da aidat artışları İstanbul ile benzer ve ortalama yüzde 50 seviyesinde. Başkentte de ortalama aidatlar 1.500 lira ile 8.000 lira arasında değişiyor.
Son verilere göre; ABD'de konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve düşük konut stokunun etkisiyle 2023 yılında, 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördü ve fiyatlar yükselişe geçti.
Çin ve Avrupa ülkelerinde de aynı durum gözlendi. Konut satışlarındaki düşüş kiralamaya olan ilgiyi artırınca, kiralık konut fiyatları arttı. Hal böyle olunca bu ülkelerdeki evsiz sayısı da son 30 yılın en yüksek rakamlarına ulaştı.
Global konut piyasasındaki krizin en büyük nedenleri arasında; inşaat maliyetlerindeki yükseliş, konut kredi faizlerinde yaşanan artış ve alım gücünün düşüşü olarak sıralandı.
Kaynak : Türkiye
Bizim Bakan da hala 3. kez yüzde 25 uygulaması için enflasyon seviyesi ve kiralara bakacaklarını söylüyor.
Adam, Ekonomiden sorunlu devlet bakanı.
Vatandaş salak mı, en düşük konut bedeli bile 3 milyondan başlıyorken ve bu paraya şu an yaklaşık aylık 150 bin TL faiz alabilirken neden 3-5 bin TL kira alıp onu da enflasyonla EZİP ÜSTÜNE KİRA SINIRI GETİRECEKLER diyerek konut alsın.
Üstelik rayiç en az 20-30 bin iken zam talebi yaptığın için ZALİM, VİCDANSIZ EVSAHİBİ OLACAKSIN.
Bir de neden vatandaş DDKKM de VAZGEÇMİYOR, neden her kuruşu ile ALTIN, DOLAR ALIYOR diye soru soruluyor....
Allahım nasıl bir ülkede yaşıyoruz.
Bakana anlatmak lazım.
Bakın, bir malın arzı azalırsa fiyatı yükselir.
Sen nüfus arttığı ve ev fiyatları tüm TC tarihi zirvesini parçalatıp fezaya gittiği bir zaman diliminde EV SATIN ALMAYI TEŞVİK ETMEZSEN, tam tersine bunu caydıracak önlemler alırsan EV SAYISI VE KİRALIK DAİRE SAYISI DA AZALACAĞINDAN KİRAALR YÜKSELECEK, BU İSE ENFLASYONU ARTIRACAK
diye....
Acaba anlar mı merak ediyorum.
Bankalar taksitli nakit avanslara son seçimde olduğu gibi vurmuş yine kilidi.işbank ve garanti 3 taksitle sınırlamış.Diğer bankaların kredi kartların da durum ne bilmiyorum.Belki kamu bankaları 12 taksite devam ediyordur.
Kuveyt Türk
amacın ne? :)
31,7360
37,7977
Piyasa açıldı. Hala bankalardaki makas yüzde 4-5...
Nadir in iktidarla bir yakınlığı veya iletişimi var gibi...
Piyasaya yöne vermeye çalışıyor sanki...
C.tesi 32,12 den alırken şimdi 32,65 alışa düşmüş.
Halbuki diğerleri 33 alışta. Aynı hafta sonu gibi.
Kapalıçarşı 33,0800 33,1000 0,0200 %0,06
Altınkayna 32,9000 33,3000 0,4000 %1,22
Harem 33,0590 33,2210 0,1620 %0,49
Odacı 33,0650 33,3100 0,2450 %0,74
Venüs 32,9890 33,2070 0,2180
Parasal sıkılaştırmayı yanlış anlayanlar olmuş ! PTT şubeleri ana baba günü. İçerde 5 banko bulunan şubede çalışan sadece 1 banko. Müdür , güvenlik ortada yok.
İnsanlar 3-5 lira ödemelerini bile ptt üzerinden bir kaç gün gecikmeli alırsa birileri para arzını mı kısıtlamış oluyor ? Bir ildeki PTT den ödenecek toplam tutar, şirketin 1 dk. daki eft sini geçmez.
Fibabank fx usd satış 31,94,27 alış 32.8058, euro satış 34.9316 alış 35,8745
Burgan fx usd satış 31,9366 alış 32,8481, euro satış 34,9246 euro alış 35,9315
Makas aralığı en düşük olan fx üzerinden bile 1 tl'lik makas var kurlarda.Döviz büroları da böyle mi?
Kapalıçarşı 33,0400 33,0600
Altınkaynak33,0030 33,3020
Harem 33,0250 33,1310
Odacı 33,0650 33,3100
Venüs 33,0240 33,1260
Arkadaşlar ddkm için prim verme mevzusu devam ediyor mu? Var mı yakın zamanda soran yada işlem yapan.Fibabanka da haftaya pazartesi dönüşüm var en son 3 aylık 0.50 vermişlerdi ondan önce %2 almıştım.Mt Çarşamba günü arar beni kazık yemeyelim :)
Akbank, 35 gün(bayram sonrası), Düz TL mevduat, 3M+, oran %48.50
Ekonomik kriz içinde olup ta bize benzer ülkelerin bazısında iki adet kur var.
Banka kuru ve s. piyasa kuru..
Bizde şu an 3 kur var.
1-MB kuru.
2-Banka satış kuru
3-Serbest piyasa kuru.
Tabii bir de ben döviz al-satından ticaret yapıp kazanmıyorum, marjı aşağıya doğru açıp dövize ihtiyacım yok gibi makasla meşaz veren, Nadir gibi sanal kur yayınlayanlar da var.
Vakıfbank 1 aylık %49 yeni rekor geldi...