Bende tavana yakın aldım15 üstü satarız inşallah haftaya
Printable View
Bende tavana yakın aldım15 üstü satarız inşallah haftaya
eskiden bankalar mudiden %20 faiz ile para alıp %24-25 arasında kredi olarak satıyordu. Genelde bankaların aktif karlılığı %1-2 aralında yaklaşık 12 yıl gezinip durdu. Hükümet faizleri düşürerek mudiden %14-18 aralıgında alınan para %25-35 aralığında kredi olarak veriliyor. Kredi faizleri düşse bile en fazla %25-30 aralığına düşer ki Böyle bir durumda bile aktif karlılık %5-8 aralıgında oluşur. Bu da şu demektir akbank yıl sonunda 1,7trilyontl aktif ile kapatsa %5 aktif karlılık demek, yıllık 70milyar civarlarında kar demektir.Kısacası hükümet faiz ile garanti kar peşinde olanlara şunu diyiyor. Garanti kar isteyen, negatif gelire razıl olacak. İllada reel kar istiyorsanız, risk alın yatırım yapın. İŞİN ÖZETİ BUDUR.
Özkaynak karlılıgı Pd/dd ile birlikte bir anlam ifade eder.Örnegin bir şirketin özkaynak karlılığı %80 ve pd/dd=5 ise, gerçekte bu şirketin azkaynak karlılığ=80/5=%16dır. Çünkü özkaynak karlılığı rasyosu pd/dd=1 için geçerlidir. Peki akbankın durumu nedir ?%21 özkaynak karlılığı ve 0,7pd/d dir o halde 21/0,7=%30 dur. Bu rakam yıl sonunda Çok daha yüksek çıkacaktır
Sonunda bir tavan gördük..
Ben 12,80'den satıp 2 yıllık bekleyişime son verdim. Sadece takiplik kadar cüzi bir miktar kaldı. Bankalardaki bu hareket doğal akışlı görünmüyor. Hareket ivmesi çok yüksek. Epey bir geri düzeltme yaparsa tekrar alırım. Ayrıca kur riski beni korkutuyor. En önemlisi önümüzü görmek için veri yok. Ne olacağı hakkında öngörü yapılamıyor. Riskinin en az olduğunu düşündüğüm Tüpraş'a park ettim şimdilik. Tuhaflığa bakın ki, hisse sattığınızda nakitte durabileceğiniz fonlara girmek istemiyorsun. Negatif faiz o kadar yüksek ki, bir başka hissede beklemeyi göze alıyorsun. Eğer yükseliş devam ederse hayırlısı olsun. Maliyetim 4,71 idi. Kazanmadım diyemem. Sadece İŞC'de uzuncuyum. Onu çocuklara miras bırakacağım.
Pd/dd. F/k ve Özkaynak karliligi
Bu 3unden 2 si diğerini verir. Sizin hesapladiniz fk nin tersi. Akbank için (geçmiş değil) gelecek fk beklentileri 2lerin altinda. Bu forumda thaminleri gönderenler olmuştu.
Benim önceki mesajımda demek istedigim "Özkaynak karliliklari enflasyon altında kalıyor. o halde fiyatı yukselmemeli" şeklinde çokça dile getirilen argumanin yanlış olduğu.
Arkadaşlar,Hepimizin okuduğu ve aradığı yorum,Bu Akbnk,ın önündeki yolun durumu ve en iyi bilgi ve değerlendirmeyi öğrenmek..Bende tam 25 aydır düşük maliyetle aldığım Akbnk lerden 2 defa temettü aldım,ve hiç al sat yapmadan beklemekteyim.Bu sayfada gerçekten takdir ettiğim,yorumlarını dikkatle okuyup bilgi aldığım..Şimdi bu Üstadlardan..bu geldiğimiz farklı noktadan sonra hisse hakkında biz küçük yatırımcılara yardımcı olacak samimi değerlendirmeleri görmek istiyoruz.Şimdiden Üstad lara teşekkür eder,herkese bol kazançlar dilerim.
AKBNK da bugün ortalama 15.368 fiyattan toplam 174.439.069 lot yani 2.680.728.800.35 tl açığa satış işlemi gerçekleşmiştir, dünden de 4.5 mlyn lot taşınmıştı,
AKBNK da bu 174 mlyn lot yani 2.68 mlyr lık açık işlemi 7.9 mlyr lık toplam işlem hacminin %34 civarını oluşturmaktadır, %34 ü açıktan kaynaklanan işlemin kapanmasıyla beraber toplam işlem hacminin büyük bir kısmının açık kaynaklı olduğu görülmektedir, muhtemelen bu açıkların büyük bir kısmı gün içinde kapanmıştır, ne kadarının taşındığını yarın görebiliriz, AKBNK bugün ki açık listesine 1. sırada yer almıştır,
Taşınan Açıklara devam edilmiş, EREGL THYAO AKBNK HALKB İSCTR YKBNK VAKBN PETKM taşınmış
https://i.hizliresim.com/s0iw5gf.PNG
Bankalar iyice karıştı
Kimisi tavan kimisi %-4
Böyle bir durum BİST in tarihinde yok
Kimi tavandan kapışıyor, kimi açığa satışa doymuyor
Çok kişiyi ağlatır bunlar, alttan alıp seyretmek en iyisi
Akbank satılacak falan diyorlar
Bilgisi olan var mı
Taşınan Açıklara devam edilmiş, açıkcıların yeni gözdesi AKBNK artık, hem gerçekleşende hem de taşınan da 1 numara, EREGL THYAO PETKM HALKB İSCTR YKBNK VAKBN taşınmış,
https://i.hizliresim.com/4n7ip7n.PNG
Alacak varsa Sabancılar 25 TL den aşağıya satmaz
Zamanın birinde izmirde hastahanelere ve saglık sektörüne yönelik yazılım hazırlayan bir yazılım şirketini satın almaya yada büyük hissedar olmak için bir pazarlık yapmıştım. şirketin 8 adet yazılım mühendisi var 2 adet mühendis degil ama yazılımdan anlayan alaylı personeli ,bir sekreter bir de muhasebecisi var . mal varlıgı masa sandalye, modeli bayagı eski bilgisayar altyapısı var. Pazalık 400.000Dolar ile açıldı. Hocam pardon bu para ne için diye sordum. Adam elimizdeki işler aylık 20.000$ ciro yapıyor. yıllık 240.000$ ciro eder. 160.000$ da isim hakkı istiyorum. Şimdi bu hesaptan gider isek, akbank pd/dd=1 için hisse fiyatı 25TL eder yıllık cirosu ve isim hakkını da ekleyin eder hisse başı 80TL
Bugünde soralım açığa satanlar, açıkta 1. Olanlar ne yaptı acep
Kap : Akbank hisse satışı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0c9f56d173.png
AKBNK da bugün ortalama 18.114 tl fiyattan toplam 230.909.791 lot yani 4.182.737.408.41 tl lık açığa satış işlemi gerçekleşmiş, Bu 230 mlyn lot yani 4.1 mlyr lık açık işlemi toplam 14.4 mlyr lık işlem hacminin %28 ini oluşturmaktadır,
Bugün ki Açığa Satış sıralamasında AKBNK 1. sırada yer almıştır, Muhtemelen bu gerçekleşen açığa satış işlemlerinin büyük bir kısmı gün içinde kapanmış olup yarına taşınmayacaktır, taşınan kısmı ancak yarın görebiliriz,
akbank satışı mı tetikledi bistin düşüşünü, piyasa oyuncuları bura zirvedir 3 aylık filan teyidini ok lediler..
bizim neyimiz eksik diye 19.00 dan 15.76 baskın satış mı yaptılar.
garancılarda garanda gruplar arası para-mal devri filan oluyor diyorlar...
banka yönetimi satış kararında kesinlikle haksız değil ,satılan miktar oldukça küçük ama , piyasa burası 2022 sonuna kadar 20 tl geçmez zaten diye düşünüp %80 enflasyon ortamındayız zamandan da ciddi kardır.. zirvedir diye görüp , bare bugün tabana kadar satalım yarın veya haftaya.. 13-14 görünce apışmayalım mı demiş acaba??
ne olursa olsun bankalarda fibo hareket ve tepki hareketleri görülebilir.
Tabandan 30 milyon lot aldı yine de bırakmıyor aç gözlü, tabana yazan ile tabandan alanlar büyük ihtimal aynı kişiler, araya ne kadar sazan alırız ince hesap peşindeler
Tabandan kurtuluyor sanki.
güzel alım fırsatı vermiş babalar doyarsa ilk hedef 18 sonrası 23 .
Taşınan Açıklar da dünkü diplere rağmen inat edip kapanmayıp taşınan açıklar var, AKBNK HALKB İSCTR YKBNK VAKBN EREGL THYAO azalmadan taşınmaya devam edilmiş, şimdi kazanma zamanı bunlarda!
https://i.hizliresim.com/kn3fo7k.PNG
Bu kdr b...k.tan hisselere. Neden vbts gelmez, şu hareketleri başka hisseler yapsa kottan atarlardı. Anlaşılan devletin kurumları kendisi maniplatör spekülatör olmuş
Dayan ğülooooo
Sözde Ky koruyorlar tam verecektik devre kesti taban oldu ne güzel Ky koruyorlar
Yok mu bunlara ceza .
Bizim borsa böyle yapılacak birşey yok .kaŕ gördünmü arkana bile bakma.
Dayan güloooooo demekten başka birşey elden gelmez bence olumsuz veya olumlu kinsey i dinleyin kendi kalbimizi dinleyin.
Y.t.d al sat tut tasviyesi değildir
Bu yazı ironi dır
Bende birşey bilmiyorum. Kimsede birşey bilmiyor .
Y.t.d
Dayan Gülooooooo.
Y.t.d al sat tut tasviyesi değildir.
Ağzına sağlık. Ne güzel yazmışsın
Burda işler böyle yürüyor.
Deveye sormuşlar boynun neden eğri
Nerem doğru ki .
Yapilacak birşey yok
Cok güzel yorum yapmış sın .
Y.t.d al sat tut tasviyesi değildir.
Bu yazı ironi dır.