İdeal piyasa açıkken baya kasmaya başladı bende(benim pcnin gücü yetmiyor olabilir)
Sabah da kelek yaptı, güzel oranları kaçırmışız : )
YKBNK'leri kapattım %20 altına indiği için bu arada
Printable View
30 eylül kapanış da uzlaşma fiyatı belirlenir.
bu uzlaşma fiyatı 30 eylül kapanışda spot ve viop da her kisinde eşittir.
siz kendiniz daha evvelden pozisyonlarınız kapatmamışsanız.
aracı kurumunuz kendisi otomatikman viop ile spotu nötrleştirerek kapatıyor.
ancak Sayın Yuji nin dediği gibi bu konuda aracı kurumunuza sorup öğrenmeniz lazım.
bazı aracı kurumlarda bu şekilde uygulama olmuyor.
örneğin iş cep mobil üzerinden iş yatırım otomatik kapatmamıştı.
Oranlar çıldırdı..
Bu arada pozisyon alan arkadaşlara uyarı, pozisyonlarınızı aldığınız orandan daha yüksekken kapatmaya kalkarsanız zarar yazarsınız.
Mesela ben isfin ve skbnk açmıştım, sırasıyla %70 ve %48 getiri oranlarıyla, geçen süreye göre kısmi kar etmem lazımdı ama şimdi yukarıdaki oranlar olduğundan bozarsam zarar yazacağım. Teminat tamamlayıp vade sonuna ya da olabildiği kadar taşımam gerekiyor.
Bu biraz anormal bir durum, borsanın da zıbıtmasıyla ilgili sanırım.
Arkadaşlar da yazmış, normalde aynı fiyattan birbirini götürür ben denedim öyle oluyor. Dokunmazsanız kendi kapanır hesabınıza parası geçer.
Ancak burada genellikle son gün ya da önceki gün pozisyonları elle kapayıp sonraki vadeye taşıyoruz, hatta aynı hissede işlem yapacaksanız hisseyi satmayıp viopları sonraki aya aktarıyorsunuz, hisse alış/satış komisyonundan kurtuluyorsunuz ,ekstra kar.
Bir de vade sonunda en iyi oranlar genelde oluyor, kendi kapanmasını beklerseniz ay başında tekrar yapayım derseniz daha düşük oran olabilir (bu ay hariç, bu ay piyasa koptu) bu nedenle kendiniz kapatmak daha mantıklı.