2017 Eylül sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2016 yıl sonuna göre % 12,5 oranında artışla 110,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.
Printable View
2017 Eylül sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2016 yıl sonuna göre % 12,5 oranında artışla 110,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Kasım ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 0,05 artarak 59,47 değerini aldı.
Avrupa'da binek araç kayıtları ocak-ekim döneminde yü zde 3,9 arttı
Avrupa'da binek araç kayıtları ekim ayında yüzde 5.9 arttı
Euler Hermes Türkiye CEO'su Özüner, Türkiye'de şirket iflaslarının 2017'de yüzde 4 artmasını bekliyor.
*boe/carney, "hükümet, işletmeler en azından bir brexit geçiş dönemine sahip olmanın öneminin farkındalar
*boe/carney, "finansal sistemin brexit kaynaklı gelecebilecek her türlü şoka karşı koyabilmesini sağlayacağız
*ap/verhofstadt, "brexit müzakerelerinde ilerleme gerekli, bir anlaşmaya varılması olasılığı konusunda kötümser değilim
*çin mb danışmanı, "abd doları/çin yuanı paritesinin 2017 sonunda 6,6 civarında olmasını bekliyorum
çin mb danışmanı, "piyasa faiz oranlarının 2018'de yüksek seviyelerde dalgalanmasını bekliyorum
*çin mb danışmanı, "çin finansal kaldıraç azaltımının 2018'de daha az şiddekli olmasını bekliyorum
*çin mb danışmanı, "çin'de finansal kaldıraç azaltımı gözle görülür sonuçlar verdi
*çin mb danışmanı, "geniş anlamda para arzı m2 büyüme oranının 2018'de bir miktar toparlanmasını bekliyorum
*çin mb danışmanı, "çin'in yuanın değerini istikrarlı tutmasını, yuanda keskin düşüş veya artışa izin vermemesini bekliyorum
*çin mb danışmanı, "çin mb'nin ihtiyatlı para politikasını 2018'de devam ettirmesini bekliyorum
Sun gazetesine göre ingiltere başbakanı may, brexit çıkış faturası konusunda ab'ye teklifini artırmaya hazırlanıyor
The sun, "başbakan may, ab ile aralık ayında ticaret görüşmelerine başlanması için brexit ayrılık faturası için ab'ye teklifini artırmaya hazırlanıyor
*çin'de ekim'de çinko üretimi yüzde 3,8 artışla 577 bin ton oldu
*ÇİN'DE EKİM'DE KURŞUN ÜRETİMİ YÜZDE 1,4 DÜŞÜŞLE 416 BİN TON OLDUk
çin'de ekim'de demir cevheri üretimi yüzde 3,9 artışla 120,1 milyon ton oldu
*güney afrika'da eylül'de toptan satışlar aylık -%6,1 (önceki -%1,1
*güney afrika'da eylül'de toptan satışlar yıllık -%10,1 (önceki -%1,4
*çekya'da ekim'de üretici fiyatları yıllık %1,1 (önceki %1,7
*şimşek: Dünyanın katılım finans modeline ihtiyacı büyük
*şimşek: Dünya'nın ve türkiye'nin katılım finansın büyümesi ve gelişmesine ihtiyacı var
*japonya bankalar birliği başkanı, "eğer negatif faiz politikası uzun süre yürürlükte kalırsa finansal sisteme zarar verir
*şimşek: Türkiye'de katılım finansa ilgi büyük
şimşek: (katılım bankacılığı) artık ortaya geleneksel bankalardan farklılığımızı ortaya koymamızın zamanı gelmiştir
*şimşek: (katılım bankacılığı) daha inovatif, gerçek anlamda ortaklıkları içeren bir iş modeli ile büyüyelim
*şimşek: (katılım bankacılığı) biz bu konuda önünüzü açacağız
Isveç'te ekim'de işsizlik oranı 337.000
*isveç'te ekim'de işsizlik oranı %6,3
Isveç'te ekim'de işsizlik oranı beklentisi %6,4
Hong kong'da ağustos'ta - ekim'de işsizlik oranı %3,0 (beklenti %3,0
Malezya'da merkez bankası'nın 1 gün vadeli ihalesinde satış myr25,7 milyar, faiz %2,91
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin yayınladığı Ekim ayı çek raporuna göre 2017’nin 10 aylık döneminde bankalara ibraz edilen 530 bin keşideciye ait 17 milyon adet çekin toplam tutarı 651 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre çek tutarı %11 artarken keşideci sayısı %3, çek adedi ise %5 azaldı.
2017 yılı Ekim ayında çek yasağı kararları hızla arttı. Bankalararası Risk Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, geçen yılın Ekim ayında 627 olan çek yasağı kararları, bu yıl aynı ayda yüzde 227,3 artışla 2 bin 52'ye çıktı. Çek yasağı kararları bir önceki aydaki bin 864'e göre ise yüzde 10,1 artış gösterdi.
*lübnan başbakanı hariri'ye yakın kaynak: Riyad'dan 48 saat içinde paris'e geçecek, sonra beyrut'a giderek resmen istifa edecek-cnn türk
şimşek: Para politikasındaki sıkılaşma önümüzdeki dönemde etkili olmaya başlayacak-bloomberg ht
*italya'da eylül'de ticaret fazlası 3,99 milyar euro (önceki 2,77mlr