Ben Turk degilim ki ...!
Turkiyede asla yasamadim.
Printable View
genel alıcı kurumlar / satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=A6XIhttp://imageturko.com/?di=OXSJ
ilk 5 kurum bazında
http://imageturko.com/?di=J507
herkezin kafa atmış arkadaşlar spk çagrı muafiyeti hangi kanuna gore ve neden kabul etsin bunun sonuçları çok agır olur elinde hürriyet olmayan bile merakla bekliyordur spk bu oyuna gelirse vay borsanın haline 10 kuruş için bir büyük kurumu bu kadar kolay harcarlarmı
Türk olup olmaman veya burada yaşayıp yaşaman önemli değil ki; imla kuralların çok kötü...
Farklı bir dilde olsa bu şekilde yazılmaz..
Bu arada Demirören atıyorum az bir maliyete katlanıp muafiyet istiyor onu yapma sebebi ise maliyetten kaçmak, ama siz diyorsunuz ki, az maliyete katlanmaz ama 85 milyon dolar zarar eder?
Bence hiç bir iş adamının kafası bu şekilde çalışmaz!
Hileli satış yapabilir o zaman da siciline HIRSIZ lekesi yapışır ki ölene kadar çıkmaz...
harcarsalar emsal olur böyle bir red örnegi varmı yok neden kabul etsin hukuk bilenler bilir emsal teşkil ederki birdaha borsada küçük yatırımcı veya halka açık payların degeri kalmaz yani arkadaşlar bu işler biraz zor belki kabul eder yanlış sonuçları borsa için çok agır olur
Arkadaşlar böyle yapıyorlar ki herkes Çağrı'dan versin Ondan sonra istediği fiyata yükselticek tarihi zirvryide kiracak bence Türkiye'nin Teki hürriyet sadece ismi yeter benim hedeflerim yüksek hepimiz buradayız göreceğiz yatırım tavsiyesi değildir.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşünün çağrı 161 kağıdı 2 de tutsa kimse satmaz hatta alan bile olurdu 4 e 5 e gidecek diye satmak istese 2 de okurdu dökmek istiyorum millet bezsin lanet olsun bu korku bize yeter deyip çağrıda herkesi satılmak kural korktuğun zaman alacaksın. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yazarlar yazdı sadece posta ve hürriyet fiyatına tüm Doğan yayın grubunun satın aldılar diye borsada korkmadan para kazanilmiyor yatırım tavsiyesi değildir.
Sermayesi 552.000.000 TL
Halka açıklık oranı % 22.33
Piyasada yaklaşık 220.652.000 LOT eder
Bunun Ziraat ve Vakıf Banktaki kendisinin olsa 129.000.000 Lot eder
Piyasa da kalan lot sayısı 91.652.000 lot, (hepsini piyasadan alsa ki herkes çağrıya katılmaz diye tahmin ediyorum) 147.559.000 TL eder.
Bu kadar rezilliğin ve itibar kaybının yaşandığı rakam bu eğer yanlış hesaplamadıysam..
İtibar ise milyarlarca dolar eder. YUHHHH yani..
Umarım bir an önce aklını başına toplar, zaten SPK muafiyet vermemeli (kanunlara aykırı) dünya da güven kaybeder..
Not: Yatırım batırım tavsiyesi değildir..
arkadaşlar hukuki olarak mümkün deyil dogan gazeteyi neden çagırıyorsun hissesi az oldugu içinmi olmaz canımın istedigini alırım istedigini almam dersen vay babam vay bu karardan sonra yatırımcı neden borsada kagat toplasın neden beklesin hakları gasp edildikten sonra bu spk kararı hukuki bir karar olacaktır ileride tüm borsayı etkiler gerekçe lere iyi bakmak lagzim bir de arkadaşlar kendimizi fazla doldurmayıp tapriklere gelmamak lagzım herkezin kendi yatırım kararı birde arkadaşlar benim gördügüm tahtada hacim yok denecek kadar spek çalıp çalıp oynuyor iyimi kötümü anlamadım
Sn çırak haklısınız da ilk defa mi haksızlığa ugruyorsunuz. Adam burda bi kaç ky den kaybedecegi itibarı mi düşünecek. Zaten öyle derdi olsa böyle bir talepte bulunmazdı. Ieyho cemas metro grubu ygyo yyapi genyh artog seker .... Daha ince hisselerde ne dolaplar döndü de kimse hakkini alamadı. Devletin bakanının sözüyle aldığımız asyab hisseleri bir gece de kottan cikarildi. Bu da öyle bir örnek olabilir. Olası bir davada ben de varım bu hakyiyicilere karsi,selamlar. Ytd.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hangi gruptansin bilelim?
Diyelim çağrı muafiyeti oldu. Daha ne kadar düşecek. Kötü senaryo zaten satın alınıyor suan. Şu konuşmalarda dikkat edelim forumda " paşam maşam" terbiyeyi bozmayalim. Yaşımı başımı biliyomusun böyle hitap ediyorsun.
arkadaşlar bu hürriyet yaparlar yapmazlar demiyorum hukuki bir izah bir madde lagzim zorlama karar alırsa spk bu kagıt hürriyet etkisi olur birdaha bu borsa çagrıya kapanır çünkü herşey açık aleni kap haberleri bir delil ben olmaz demiyorum herşey olur yanılız bu karar hukiki dir ve her kotü niyetli için borsada sigorta olur yazmak istedigim bu avukat arkadaşlar varsa yada tanıdıgı varsa sorsun farkeder farketmez bek liyip gormek lagzim
Batık kipa da (Batık olduğu için 0,20 tl ye satıldı) muafiyet talebini reddeden spk 1.61 tl ye satılan hurgz da neye göre bu talebi kabul edecek?
Bekleyip görelim.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Çırak emsal olur doğrudurda, minareyi çalan kılıfını hazırlar, bunlarda oyun çok, siyasi mevzularda var malumunuz.
147.500.000÷4.58=32.205.000 dolar eder.
1 milyar doların yanında lafını etmek ayıptır beee.... Doğan a ödediğinin %3 ü yapıyor ancak.
Aydın Doğan a 1 milyar dolar ı bayılırken hiç zoruna gitmiyor iş yatırımcıya gelince zoruna gidiyor beyfendilerin.
yanlış anlamayın bende bu hisse yok.yalnız biz kervan hissesinde spk.çağrı muafiyetine ret cevabı verdi şirket çağrıyı yapmadı mahkemeye gitti 4 sene oldu spk.davayı kaybetti danıştaya karar düzeltme talebiyle temyiz etti.
diyeceğim şu şayet demirörenler ben çağrıyı yapmıyorum der ve mahkemeye giderse süreç çok uzun.
tabiki kervanla demirörenler karşılaştırılmaz ama bu ihtimal de var.
bu durumda bu sürede yatırımcı kalmaz gerçi çagrıya faiz işletilir ama o kadar süre kim dayanabilir.
spk.nın çağrı davalarında kazandığı bir dava benim bildiğim yok ama kaybettikleri hepsi
bu sadece bilgi amaçlı yazılmıştır
Arkadaşlar,
Ben Ankaradayım, İstanbul da olan arkadaşlara önerm şudur:
2-3-5 arkadaş, Demirören i ziyarete gidin, sonuçta ortakları olarak. Hem başsağlığı vermek için hemde yüzyüze konuyu görüşmek için.
Hürriyet küçük ortakları olarak, başsağlığı vermek istiyoruz derseniz randevu verirler.
Bu vesile ile tanışma ve konuyu açma ve diyalog ortamı açılı.
Ne dersiniz?
Nominal değerin üzerinde bir fiyata neden aldın diye sorar SPK. 2018 ilk çeyrek bilançoda 162 milyon yatırım amaçlı gayrimenkulü görünüyor . Zordaki şirketin , öncelikle , yatırım amaçlı malı satılır. Ayrıca devirden bir gün önce ( şirket hala doğan da iken ) satıştan kasasına 229 milyon net para girişi olmuş ; hangi zordaki şirket !!!!!
Yanlış anlamayın diyorsunuz ama verdiğiniz örnekle hurgz in alakasi yok. Kervanı kim kime sattı söylermisiniz.
Ya da satış oldu mu?
Spk nin çagrı yap dediği kişi kimdi.?
Bu kişinin çağrıyı yapacak maddi durumu varmıydı?
Daha bir sürü benzemezlikler var arada siz daha iyi bilirsiniz.
Sizin ki biraz kafa karıştırmak olmuş kusura bakmayın.
Güzel fikir aslında denenebilir bence.
👍👍👍
Tebliğ in 13 .maddesi gayet açık . SPK kararına rağmen zorunlu çağrıya uymaz ise , çağrıya muhatap hisselerin toplamına kadar idari para cezası verme yetkisi var SPK nın . Ayrıca yine çağrı sürelerine uymaz ise, şirketin yönetim kurulu oy hakları , başka bir işleme gerek kalmadan donar . Mahkemeye haklı olduğunu bilen gider . Yine mahkeme ara kararıyla ertelenebilir zorunlu çağrı. Yine bu mahkeme sonuçu ;öyle çetrefilli bir konuyu içermediği için uzun sürmez .
alakası çağrı muafiyeti ret edilince şirket mahkemeye gitti hala neticelenmedi
olay çagrı muafiyeı ret sebebiyle benzerlik tasıyor onu demek istedim ama ret gelirse demirörenler kurumsal firmadır mahkemeye gideceklerini zannetmem giderse süreç çok uzun demek istedim anlatmak istediğim bu
başka tarafa çekmenin vede başka amaç taşımanın anlamı yok.tecrübelerimi paylaştım
anlamak isteyen anlar anlamak istemeyene bir sözüm olamaz
Allah kolaylık versin
bu olay bana başta ülkeyi yönetenler olmak olmak üzere iş dünyasındaki kelli felli insanların kendi çıkarları söz konusu olduğunda neler yapabileceğini;hak, hukuk ve adalet kavramının sadece lafta kaldığını apacık gösterdi.20 senedir borsanın içindeyim şu çağrıyı atlattıktan sonra borsaya da imkanım olursa da bu ülkeye elveda demek geliyor içimden.göz göre göre yapılan bu haksızlıklar ,kanunsuzluklar karşısında;insanı kendinden, ülkesinden, kanunlarından, kurumlarından soğutan bu anlayışa ,bu yönetime lanet olsun.
İşin ilginç yanı sadece siz değil büyük yatırımcı ve kurumlarda bu şekilde düşünüyor sanırım. yoksa neredeyse %40 yukarı potansiyel olan bir hisseyi bizim gibi izlemezlerdi. Kanun ve yönetmeliklerin çok açık olmasına ve aynı konuda daha önce spk kararları olmasına rağmen kimse güvenemiyor. Herkes acabaaaa???? diye soruyor.
Her gün yüzde 1 -2 düşüyor. Kim satıyor anlamadım . Dibi yok. Allah belasını versin...
Spk sen bitmişsin olum, muafiyete %50 red ihtimali verseler bu kadar düşmez. Demek ki olmayan kılıf hazır. P*ç yavruları.
O 1.15 e 200 kusur bin yazan bu tahtayi yapan serefsiz iste
Üzülerek ve sahiplerine beddua ederek hisselerimin yarısını 1.60 aldığımı 1.15 ten veriyorum. Bu ramazan ayı ve bayram arefesinde samimi ve içten gelen bütün bedduaları okuyarak.tofaşta paramın yarısını kaybettim. öneri üzerine bunlar temiz aile çocuğudur diye hürriyeti aldım ama maalesef hürriyetimizi elimizden aldılar demirörenler ALLAH 'a havale ediyorum hakkım haram olsun onlara
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Verse de 115 den almıyor 113 üç üde gördük
Direk dese çağrı muafiyet ini kabul etik burakara dusmezdi . düşük lotla eviriyor çeviriyor.
İmza attım...
Hissenette çok fazla troll var bunlara cevap verip asla beslemeyin yoksayın en güzeli bloklayın gitsin.. tapatolk da üye ismine tıkla sağ üst köşedeki ... tıkla ignore tıkla...
bye bye troll
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb