10.76 üzeri kapanışlarda hedef 11.40 olur. Aşağıda 10.12 var, altına sarkarsa malı bırakmak gerekir. Kağıda Merill falan da dadandı, 50 günlüğünü kırdırırlar umarım.
Printable View
10.76 üzeri kapanışlarda hedef 11.40 olur. Aşağıda 10.12 var, altına sarkarsa malı bırakmak gerekir. Kağıda Merill falan da dadandı, 50 günlüğünü kırdırırlar umarım.
Uvy ciyiz bu kağıtta. Geçsin bugünler normale dönelim artik
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala buradayız.
sayfada eski olan arkadaşlar, kordsanın bu durumuna ne diyor, en 20 lira fiyat görmesi gerekir
Kordsa en güvendiğim kağıtlarımdan biriydi, hala da öyledir. Şirketin ciddi anlamda etkilenebilmesi için çok büyük bir global problem olması gerekir diyen düşünürdüm, dünya savaşı, inanılmaz durumlar gibi.. Çünkü birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Hepsinin aynı anda etkilenmesi zor. Bir de sektörü gereği.. Ancak tam olarak öyle oldu :) Bütün dünyada salgın ortaya çıktı.
Kordsa'da normal zamanlarda avantajlı olan ama şu anki durumda dezavantaj sağlayan şey, müşterilerinin kurumsal şirketler olması. Kordsa doğrudan piyasaya mal satmıyor. Bu bağlamda, olası bir ters durumda alıcıları büyük şirketler olduğu için krizden etkilenmesi zor olacakken ve zaman alacakken, bu tür bir salgın durumunda bütün tedarik zincirleri aksadığı için toparlaması da zaman alacaktır. O nedenle çok olumlu beklentilerim varken, bunları kendi adıma 2021 sonuna kadar erteledim. O zamana kadar çok ekstra bir şey beklemeyeceğim Kordsa'dan kendi adıma. Bazı araştırma raporlarında da 2020 net karı için 220 milyon dolaylarında tahminler gördüm. Hatta 2021'de de benzer rakamlar. Ve eğer bu tahminlerdeki gibi gerçekleşirse, 2019 karını geçmesi 2022 yılını alabilir. O nedenle, beklentim minimumda. Ancak sonrasında daha da güzel olacağına inanıyorum. Bir de bu demek değil ki, 2021 sonuna kadar bahsedilen fiyatlara gelmez, karı kesin 220 milyon olacak; belki piyasa beklenenden önce düzelir ve her şey hızlı düzelir. Temennimiz bu yönde..
Günü çok iyi ozetlemissiniz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilancomuzu yorumlayacak arkadaş var mı acaba
Merhaba, iş yatırım'ın kordsa analizi
Kapanış (TL) : 10.88 - Hedef Fiyat (TL) : 13.5 - Piyasa Deg.(TL) : 2116 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 4.18
KORDS 1Ç20: Beklentilere büyük ölçüde paralel
Kordsa yılın ilk çeyreğinde, bizim beklentimiz 60mn TL ve piyasa beklentisi 55mn TL’ye paralel 59mn TL net kar açıkladı. Şirket geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 93mn TL net kar kaydetmişti. Net karda yıllık bazda meydana gelen düşüşte operasyonel kardaki zayıflık ve net finansal giderlerdeki hafif artış etkili oldu. Kordsa’nın konsolide satış gelirleri 1Ç20’e yıllık bazda %5 düşüşle 1,2 milyar TL gerçekleşti. Havacılık ve otomotiv sektörlerindeki zayıf talep koşulları ve şirketin pek çok müşterisinin üretime geçici ara vermesi satışları olumsuz etkiledi. 1Ç20 FAVÖK, beklentiler ile uyumlu olarak (İŞY tahmini: 151mn TL ve piyasa: 148mn TL), 153mn TL gerçekleşti (yıllık bazda %23 düşüş). FAVÖK marjı ise yıllık bazda 2,8 puan düşüş ile %12,8 oldu. Operasyonel karlılıktaki düşüşte azalan kapasite kullanım oranları ve satış kompozisyonundaki değişim etkili oldu. Kordsa’nın operasyonlarından nakit yaratımı artan stoklara bağlı ve zayıf FAVÖK yaratımına bağlı olarak yılık bazda %54 azalarak 104mn TL gerçekleşti. Buna bağlı olarak Şirket’in net borç pozisyonu çeyreksel bazda %8 oranında artarak 2,6 milyar TL’ye yükseldi (yıllıklandırılmış net borç / FAVÖK oranı: 3.7x). Diğer yandan zayıflayan görünüme rağmen şirketin nakit akışının sağlıklı kaldığını düşünüyoruz. Bu söylemekle beraber 2Ç20 finansallarında zayıf görünümün derinleşeceğini öngörüyoruz. Sonuçlara önemli bir piyasa etkisi beklemiyoruz.
2c daha zorlu geçecek deniyor araştırma raporlarında hep.
KORDSA 2020 Birinci Çeyrek Bilanço Analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/pTZcj94OajE
Bugün sert aşağı olduk
11,30 aldım baktım 10,40 olmuş gittim öteki hisseyi verdim girdim 10 40 ten kords ya daha düşerse git cem öteki hisseyi de vercem gircem kordsa ya sonra daha da düşerse kenardaki nakti gircem kordsa ya , oda giderse kredi çekçek onu da gircem kordsa ya , sıkıntı yok 12.000 lotla 11 maliyetle burdayım...hodri meydan...
Ne beklentiniz var bu kagittaRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklentim şudur, değerinin fazla altnda olduğudur uçacak kaçacak değil ama ölüsü 12 eder bence
Merhabalar, cüzi bir miktar alarak uzun vadeli kenara bıraktım. Hissenin yabancı satış baskısı ve ikinci çeyrek bilanço sıkıntısı nedeniyle bir süre daha baskilanacagini düşünüyorum, yinede bu zamanlarda pozisyonu almak istedim,herkese hayırlı işler dilerim
Bugün de aşağı ittirirler..
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2022 beklentilerimizi buraya yazalım madem burası uzun vadeli yatırım yeri;
Ciro= 9 Milyar
Net Kar= 800 milyon
Tarihsel Ortalama F/K=10
Hedef Fiyat( Beklentisiz) = 40
Hedef Fiyat (Beklentili) = 50
Düşündüğünüzde 3 sene de size 1 e 5 verecek yatırım aracı bulabilecekseniz hodri meydan.
Normal koşullarda bu beklenir, herşey düzelince.
Yatırım tavsiyesi değildir. Borsa saatte 1 günde 2 günde voleyi vurup kaçma yeri değil maalesef, yapabiliyorsanız zaten bu foruma yazmasınız :D Ancak uzun vadede güçlü büyüme döneminde olan, böyle firmalara yatırım yaparsak uzun vadede gerçekten sermaye yapabiliriz. Ötesi hikaye, yok spek miş, yok tahtacıymış, yok basmışlar, yok kaldırmışlar, indirmişler, bunlar dayanaksız söylemlerdir maalesef. Uzun vadeli buradayız gerisi teferruat.
Risk olarak neleri görüyorsunuzRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9 milyar ciroya 800 milyon tahmin güzel olmuş. Ama ben beklentimi %6 oranında tutacağım. Yani 9 milyar ciroya karşılık 540 milyon net kar açıklar olarak düşüneceğim. F/K'yı 8 olarak ele alacağım. 20-25 tl bir ortalama fiyat çıkar 2022'ye. Sizin bahsettiğiniz fiyatlar için 2025 hedefim var. Belki 15-20 milyar ciro ve 800 milyon - 1 milyar kar olabilir.
2025 için net kar marjjının artacağı tahminindeyim açıkçası, ar-ge faaliyetler, mevcut borçlanmaların hafiflemesinin yanı sıra yeni borçlanmaların düşük faiz ortamında gerçekleşecek olması, ayrıca Savunma Sanayi ile yapılması planlanan işlerin ve bilançoda ağırlığı artacak olan kompozit tarafında ise dünya büyüme beklentisinin senelik ortalama dolar bazlı %7 lerde olduğunu ve marjlarının lastik güçlendirmeye göre çok daha fazla olduğundan, bu nedenlerle net kar marjında 2025 hedefim hedefimde benim yaklaşık %10.Ciroda ise 16 milyar; Net kar 1 milyar 500 milyon, 10 f/k ile tahmin ediyorum ki 5 sene sonra 70-80 bandına oturup, ne zaman 100 oluruz diye konuşuruz. Asıl sıçramanın ise hayatın normale döneceği 2021 ikinci yarısı ile başlayacağını düşünüyorum. Hele bir de Pazar payının görece zayıf olduğu Avrupa'dan gelecek bir satın alma haberi büyümenin agresif bir şekilde devam edeceğine işaret eder ki bu yönde de açıklamalar vardı.
Cikarimlariniz cok dogru ve gerceklesebilirligi yuksek olan cikarimlar. Aslinda benim de bekkentilerim ayni dogrultuda, 50 lira icin bana gore 2022 erken olsa da, 2025 yilinda globalde her sey duzelirse uretim artisi/kar marjlari/faiz oranlari/dolar artisi/Avrupa'da bir veya iki satin alma esliginde bahsettiginiz fiyatlara gelebiliriz. Avrupa'da satin alma ben de bekliyorum. Belki bu kriz firsat bile olacaktir. Tek mesele, artik havacilik sektoru de baslasin faaliyete.
Güzel paylasimlar oluyor. Olumlu yonleri yanında risk görülen konular nelerdir sizlerin gordugu.
-Havacılık ve otomotiv sektöründe zayıf talep koşullarının uzaması(2021'i de kapattığımız senaryo), bu süreç uzadığı takdirde nakit yaratımındaki azalma devam edecek ve bilanço üzerindeki borç yükü artacaktır. Bu da kar beklentilerimizi aşağı yönlü revize edecektir. Lastik Güçlendirme tarafında marjlarda daralma söz konusu, ancak ürün çeşitliliği sağlam olan firmada, orta-uzun vadede bilançonun kompozit tarafının ağırlığı artacağından negatif etkisi sınırlı olur.
Verdim gitti ...böyle hisseyi
Daha bir hafta önce metiyeler diziyordunuz kağıda.
Bizler burada 2021 ve sonrasını konuşuyoruz. Gunlukculerin yeri değil burası Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadşım hisse iyi ama çıktıca basıyorlar takip ettiğim hisselerin inan bana tümü gitti çakıldım burda , ama döneceğim inandığım bir kaç hisse var potansiyelli sonra uzun vade burası iyi tabiki....herkesin görüşüne saygım var benim tercihim böyle oldu keşke çok param olsa da bunu satmadan o hisselere girebilseydim.....
İyi tarafından düşünelim, üçüncü çeyrek itibariyle toparlanan üretim ve ulaşım sektörü,parasal genişleme ile yürüyen borsalar hisseye kısa vadede bile büyük getiri sağlayabilir. Ben haziran sonuna kadar uzun vadeli lot hedefine ulaşmaya çalışacağım inşallah
Bu hissenin hikayesini seviyorum.
1 gunluk 1aylik 1 yillik olarak gormuyorum bu firmayi.
Saygilar.
Lot hedefini tutturamadan gidecek ona üzülüyorum bir ay daha buralarda takılırsa bana daha iyi :)
Butcemin 5/1 i diyeyim ben kucuk yatirimciyim hedefledigim lot sayısının yarısını biraz gecirdim, ama koyduğum lotlarin yeri 20-25 yıllık emeklilik birikimi olarak koyacağım bir sepetin ürünü diyeyim size. Benim için önemli bir yatırım, bu sürede büyüme potansiyeli olan bir hisse olarak gördüğüm kordsa tercihim oldu bakalım zaman ne getirir
Ortaklar nasilsiniz
Brisadan dolayı yüzler guluyor görüyorum.
Darisi diğer sa larin başına.
Bende hisse sayımı üçe indirdim. Nakit geçtikçe topluyorum. Duruma göre ağırlıkları değişiyor sadeceRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de uzun vadeli olarak alıma devam ediyorum. KY olarak hissenin fazla yatırımcısı yok gibi. Temel analiz bakımından twitterı takip ediyorum. Uzun vadeci temel analizciler için Kordsa iyi şirket. Ben de şirketin hikayesini seviyorum. Umarım CEO'nun açıklaması doğrultusunda 3-5 sene içinde ikinci bir kordsa yaratılır ve kompozitin cirodaki payı %50 hedefine ulaşır. Geçmişte verilen demeçler ve yapılan işler bunun olabileceğini gösteriyor.