Milli Gazete: Gül'ün ofisine bir konvoy girdi, korumalar görüntü alınmasına izin vermedi. Uzun ve çok fazla koruma ile donanmış konvoyun içindeki ziyaretçinin kim olduğu bilinmiyor.
Printable View
Milli Gazete: Gül'ün ofisine bir konvoy girdi, korumalar görüntü alınmasına izin vermedi. Uzun ve çok fazla koruma ile donanmış konvoyun içindeki ziyaretçinin kim olduğu bilinmiyor.
Ben ne tayyörü ne meloyu nede güloyu tutmiyem. Bana ilber oltaylı veya uğur Dündar gibi bir başkan lazım ama olmaz o iş hayel.
şu ilber'den mi bahsediyorsunuz..
https://www.youtube.com/watch?v=pBXD_tqOkFY
Bence .
Burada .
Bir farkli gorus.
Gidin bankalarin mobil subesine..
Bir bakin...
Size onerilen faiz 10.30 10.65. vs vs
Bakin
Ne anlama geliyor.
Bcnce 3 anlami var.
1
Baski var bize.
2
Kredi veremiyorum. Mevduate ihtiyacım yok.
3.
Ulke batti. Ben temkinli olmaliyim.
Bu tür videosu bulunmayacak kaç adam var. Bi ara konuşmaları, övgüleri geç; devlet genelgeleri, basılan madeni paralarla övülmüş desteklenmiş birinden bahsediyoruz. Bence de uygun aday değil ama defosu bu mu ilber ortaylinin.
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben olsam USD/CAD i şu anda indikatör almazdım.Halihazırda para bol ve kendisi yağlı kazık üzerinde durmadığı için başgan Trödu'nun eli rahat.Trump hamlesini yapsın ben ona göre ayar çekerim diyor.11 Temmuzda onların PPK sı var.Ondan sonra daha sağlıklı bir parite görmek mümkün olur.
Ayrıca henüz karpuz mevsimi değil,tufanda karpuz kabak çıkabilir.Canan Hoca der ki her meyveyi sebzeyi mevsiminde yeyin.
sayın akademisyen, eminim çok iyi niyetle söylenmiş laflardır bunlar ancak biraz, hangisi çalmıyor ki gibi olmuş.
bilgisine, akademik kariyerine, alanında verdiği hizmet ve çalışmalara fazlasıyla saygım var. ben de severdim bu adamı. ama gelin biz her hal ve şerait altında kıçı başı oynamamış, temiz kalmayı becermiş adamlardan bahsedelim.
isterseniz kadınlardan bahsedelim.. de konu gereksiz yerlere gidebilir:)
syg.
Usd/try 4,0804 -0,0011 -0,03%
gau/try 173,631 +0,061 +0,04%
usd/zar 12,4363 -0,0032 -0,03%
eur/try 4,9730 +0,0081 +0,16%
eur/usd 1,2176 +0,0015 +0,12%
gbp/try 5,6946 +0,0093 +0,16%
TL mevduatçılar da diğer başlıkta ellerini avuşturmaktalar M.B kararı sonrası
%15-16 lar hava da uçuşmakta...
15-16 olsa ,paçal faiz 13 lere filan düşse ,vergi vb maliyetler+kar payı ile banka en az %21-22 faizle satar bu parayı sana bana...
İhtiyaç kredilerinde 24-25 ler neden görülmesin?
Betoncular tıssslar...
Tıssssss diye bir ses gelir ekonomiden
Dip Not/Ek Bilgi:Ekonomiyi sadece nominal faiz oranı tıssslatmaz..
saygılar/başarılar
İmdi kur farkının tokadını daha önce yemişmiydi şirketlerimiz?
Evet
Güya faizi arttırarak birçok faydası yanında kuru düşürerek onları da rahatlatacaktık...
Olmadı...
Peki dünkü faiz artışından sonra TL krediciler nasıl bir tokat yediler/yiyecekler?
13 Nisan haftasına göre bankalar 1.468.950.823.000 "TL" kredi kullandırmışlar...
Bunun 0,075 i ne kadar ediyor?(faiz artışı 0,75 puan ve bu birebir yansısa ön kabulu ile...)
110.171.311.725 TL arttı/artacak Tl kredilerin maliyeti...
Yanılıyormuyum?
Teknik veya mantık hatası yaptığım nokta varsa ltf düzeltin...
saygılar/başarılar
Tabi senin /benim/şirketlerin de mevduatı var
Mevduatla-kredi arasındaki fark önemli
Şirketlerin de "Nakit ve nakit Benzerleri" var
Örneğin borçlarını yapılandırmak isteyen Doğuş Holdingin bile kasasında 1-2 milyar tl vardı sanırım...(nakit ve nakit benzerleri)
Hiç nakdi olmayanlar daha çok etkilenecek faiz artışlarından...
Örneğin sportifler...
Özkaynaklar ekside,kasa "tam takır kuru bakır" (nakit ve nakit benzeri yok),borç dağları aşmış,onlar her türlü tokadı yediler/yiyecekler...(GS nin bundan 2 yıl kadar önce yani faiz oranları düşükken faktoringlere, (ltf buraya dikkat buyurunuz) %32 faizli borçları vardı...)
saygılar/başarılar
Sn. Tengri han,
yanılmıyorsunuz ancak bu hesaba birde enflasyonun aşındırıcı etkisini katabilirseniz sağlıklı vede gerçekçi bir rakam ortaya çıkacaktır.
Saygılarımla. .
SM-J200H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Tengri han, anlatamamış olabilirim.
Biliyorsunuz maliyet değerlemesi yaparken faiz artışı ek bi yük getiriyor burda sorun yok, hesabınız da doğru.
Ek olarak (reel faiz yada maliyet olsun farketmez) artışı tl olarak hesaplarken çekilen kredi 3-6 yada 12 ay olsun enflasyonun verdiği değer kaybını eklediğimizde gerçek maliyet rakamına ulaşırız.
Saygılarımla. .
SM-J200H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün tcmb faiz kararının hemen ardından faizin gerekli tepkiyi veremediğine dair bir yorumum olmuştu. Bugün dikkatimi çekti bu çok isabetli bir yorum olmamış. Zira tesadüfen aynı zamanlama ile tam da o saatlerde euro/dolar paritesinde keskin bir düşüş yaşanmış.
Faiz kararının galeyanı ile bu detayı atlamışım sanırım.
Faiz istenilen etkiyi gösteremedi demek tam olarak yanlış değil ama euro/dolar paritesindeki keskin hareketi de dikkate almak gerekli diye düşünüyorum.
Gel de kafayı yeme medyanın haberine bak güya
TL ile ticaret katlanarak büyüyor(MUŞ)
Türk Lirası'nın (TL) toplam ihracattaki payı 2010 yılına göre 5 kat artarak geçen yıl %9,2'yi buldu. Aynı dönemde TL cinsinden ithalat da 3 kat artış kaydetti. Bu sayede geçen yıl yaklaşık 30 milyar dolarlık dış ticarette yerel para birimi tercih edilerek TL kullanımı sağlandı. TL ile ticaretin en çok yapıldığı bölge ise ‘Yakın ve Ortadoğu’ oldu.urlarda spekülatif hareketlerin önlenmesi noktasında ciddi avantaj sağlayan yerel para birimiyle ticarette Türkiye'nin aldığı yol giderek hızlanıyor. 2010'da yüzde 2,3 olan Türk Lirası'nın (TL) toplam ihracat içindeki payı geçen yıl yüzde 9,2'yi buldu. TÜİK verilerinde yapılan incelemeye göre, TL’nin toplam ihracat içindeki payı 2017 yılı Kasım sonu itibarıyla 2010 yılına göre 5 kat artarak 13 milyar 173 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde TL cinsinden yapılan ithalat ise yaklaşık 3 katına çıkarak 16 milyar 463 milyon dolara ulaştı. En çok kullanılan döviz türlerinden Euro, 2016’dan itibaren, ihracat içinde doların üzerine çıktı. 2017 yılı 11 ayında ihracat içinde Euro’nun payı %47.7’ye yükseldi.
İHRACATIN 13,1 MİLYAR DOLARI TL İLE GERÇEKLEŞTİ
TÜİK verilerinden yapılan derlemeye göre, 2010'da 113.8 milyar dolar olan ihracatın 2 milyar 640 milyon dolarlık kısmı TL cinsinden gerçekleştirilirken, ihracat içinde TL’nin payı yüzde 2.3 olarak hesaplandı. 2011’de 134.9 milyar dolarlık ihracatın yüzde 2.54’üne karşılık gelen 3 milyar 433 milyon dolarlık kısmı TL ile yapıldı. 2012’de 152.4 milyar dolarlık ihracatın 4 milyar 490 milyon doları TL cinsinden olurken, bunun ihracat içindeki payı yüzde 2.94 oldu. 2013’te 5 milyar 356 milyon dolarlık TL cinsinden ihracatın 151.8 milyar dolarlık toplam ihracat içindeki payı yüzde 3.52’ye çıktı. 2014’te 157.6 milyar dolarlık ihracatın yüzde 4.24’ü olan 6 milyar 695 milyon dolarlık kısmı TL ile gerçekleştirilirken, 2015’te 143.8 milyar dolarlık ihracatta TL’nin payı 6 milyar 90 milyon dolar ile yüzde 4.25’e yükseldi.
İTHALATTAKİ PAYI %8’E GELDİ
2016 yılında ise 7 milyar 877 milyon dolarlık TL cinsinden ihracat, toplam 142.5 milyar dolarlık ihracat içinde yüzde 5.52 pay aldı. Geride bıraktığımız 2017’de ise 11 aylık dönemde 143.2 milyar dolarlık ihracatın yüzde 9.19’una karşılık gelen 13 milyar 173 milyon dolarlık kısmı TL cinsinden yapıldı.
TL’nin ithalat içindeki payı da giderek artış gösteriyor. 2010’da 185.5 milyar dolarlık ithalatın yüzde 3.1’i TL ile yapılırken, 2011’de 240.8 milyar dolarlık ithalatın yine yüzde 3.1’i TL ile gerçekleştirildi. TL’nin ithalat içindeki payı, 2012’de yüzde 4, 2013’te yüzde 4.5, 2014’te yüzde 5.1, 2015’de yüzde 6.5, 2016’da yüzde 7.2 oldu. 2017 yılı Ocak-Kasım döneminde 210 milyar 703 milyon dolarlık ithalatın yüzde 7.8’ine karşılık gelen 16 milyar 463 milyon dolarlık kısmı TL cinsinden gerçekleştirildi.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/tl...uyuyor-3257456
Madem ki olabiliyor,
o zaman döviz olayını kaldıralım
bizimle ticaret yapmak isteyen ülkelere
arkadaş ben senden mal alırım ama
" BENİM MİLLİ PARAM'la " o kadar"
diyelim...
Türkiye'nin en fazla dış ticaret açığı verdiği ülkeler
15 - Fransa
14 - Brezilya
13 - Tayvan
12 - Vietnam
11 - Malezya
10 - Çek Cumhuriyeti
9 - İtalya
8 - Japonya
7 - ABD
6 - Hindistan
5 - Güney Kore
4 - Gizli ülke
3 - Almanya
2 - Rusya
1 - Çin
hatırlatmasını yapalım,
yani bu ülkerden mal alalım ,o ülkelere TL verelim ,
sevinsin garibanlar...
o listede 4 - Gizli ülke diye bi ülke var. olaya bak :oleyo:
iran mı? gizli.
haşhaşi çobanlarının her dediğine inanıp uçurumdan atlayacak koyun çok olduğu için bu tür haberler gayet normaldir. Bunlar madalyonun hep istediği yüzünü vatandaşa yansıtmada ustalar. Birkaç kanal hariç tüm medya ellerinde. Sokakta enflasyon %50 olmuş önemli değil. Vatandaş alır eline çekirdeği yandaş kanalları izler toz pembe hayatını yaşar.
Sana dün sakin ol babında yazdım ama aşırı panik idin..İlginç..Normalde sakin birisin gibi bir izlenim edinmiştim senden..powerpc falan olsa anlarımda...
MB 120 milyarı 8 den boca eder falan milletide paniğe sevketmeni istemediğimden özelden yazacaktım ama sonra vazeçtim..
O gibi panik anlarda insan genelde çevresini dinlemez..
Sakin olmak lazım
5 kuruş marj az buz değil alım kararında..
gizli ülke mi olur yahu muhtemelen irandırAlıntı:
10 - Çek Cumhuriyeti
9 - İtalya
8 - Japonya
7 - ABD
6 - Hindistan
5 - Güney Kore
4 - Gizli ülke
3 - Almanya
2 - Rusya
1 - Çin
Başlıkta hareket kalmamış.
Kalabalık dağılmış.
Sakin bir ortam.
Kur ne durumda bakmaya gerek yok hani...:)
Sabahtan, çarşı pazar dolaştım, berbere gitmişken.
Esnafın hali zaten iyi değildi, daha da berbat.
Esnaf zaten hep ağlar.
Bizim berber oraların muhtarı gibidir.
İnan bu kez durum ciddi demekte.
"20 yıldır bir gün esnaf iyi dedin mi ?" diye sordum.
Bu farklı dedi.
Esnafı, süper marketler ( Şok bu yıl 1000 tane daha dükkan açacakmış), AVM ler, ve ayağa bedava gelen internetten alışveriş çldürdü. Kalnı da öldürüyor.
Bir örnek:
Sanayi çarşısında ve civarımdaki nalburlarda aramaktan bizar olduğum, derdimi ve isteğimi anlatamadığım bahçe musluğunu internetten (hepsi burada) çeşit çeşit buldum. Ayağıma kadar bedava kargo getirecek. Beğenmezsem bedava kargo iade edebiliyorum.
Bu durumda esnaf kalır mı?
Hala eski alışkanlık çarşı pazar dolaşan var. İnternetten alışveriş daha da yaygınlaşırsa ne fiyat ne de arayıp bulma kolaylığı olarak kimse yarışamaz.
Biz ailecek geçen yıl 60-80 aralığında internetten alışveriş yaptık.
Ayakkabı bile internetten alınıyorsa bence esnaf zor durumdadır.
Tanıdıklarım, ayakkabıda numara sorununu da, aynı modelden iki ayrı numara (mesela sorunlu bir 39 numara ayağı olanlar hem 39 hem de 40 numara) ismarlayıp ayağına uyanı alıp diğeri ücretsiz kargo iade olanağından yararlanıp bir adedinin parasını iade alıp bu sorunu da hallediyorlar.
Demem o ki esnafın işi giderek zorlaşıyor.
Ticari bir pozisyon almam gerekli, ancak ilk defa böyle bir belirsizlik ile karşılaşıyorum. Para politikası ve uygulayıcıları sanki yüzüme bir şeyler anlatıp ben arkamı döndüğümde her an çok farklı şeyler yapacakmış gibi bir hissiyata sevk ediyor insanı.
Bugüne kadar bu denli bir hisse kapılmamıştım.
Yaratılan bu güvensizliğin bedelinin fazla olduğunu düşünüyorum. Örneğin seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı kararname sistemi devreye girecek. %8 Politika faizi de orada duruyor , deneyimli bir forumdaşın tasvir ettiği gibi züccaciye dükkanının içine girmiş bir fil gibi içeride bekliyor. Dükkanın kapısı dar fil oraya sokulduktan sonra yapıldı/daraltıldı (döviz rezervleri).
O fil oradan nasıl çıkacak?
Yoksa, o fil orada duracak , züccaciye dükkanını kapatıyoruz artık hayvanat bahçesi olarak hizmet vereceğiz mi denecek?
http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...-bulutlar-6812 bu başlıkta yazanlarla uyumlu görüşe sahip, uzun süredir Türkiye'de bu kadar şeffaf paylaşım görmedim...
Böyle birşey yaparlarsa ekonomi diye birşey kalmayacağını onlarda biliyorlar..
Bunu yaparlarsa bu son çare dir..
Ve inan ki yapmasalar daha berbat!! (daha berbat nasıl olur bilemem) olacağı içindir..
Bu kadar kısa vade döviz borcu ile dövizi kapıyorum dersen ülkenin anahtarını verirsin..
Bunu dediğin anda cılız da olsa gelen yabancı para hiç gelmeyeceğinden dolar işte o zaman 10 20 gider..
Sen ekonomi yönetimi olsan bunu çözüm olarak kullanır mısın..
Ben baştakilerinde herşeyin farkında olduğunu ama ülke olarak çok ciddi kapana kısılmaya doğru itildiğimizi düşünüyorum..
Yani birazda çaresizler..
Olay döviz indi çıktı dan çok dünya üzerindeki satranç oyunun TR nin henüz safını tam olarak belirlememesinden dolayı..
arkadaşlar danışmak fikir almak istediğim bir nokta var;
türkiye kaynaklıo zaten doların düşmesi pek olası değil ama
2001-2008 gibi abd kaynaklı bir kriz olursa, abd nin resesyona girmesi sebebi ile örneğin 2020-2023
tekrar 1 - 1,25 TL civarları görülebilir mi ?
yada o seviyeleri görmesi İMKANSIZ diyebilir miyiz ?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
YTD
O seviyelere 1.65 civarindan geldi, 4 gaymeden % 40 dusse gelecegi yer 2.4 gayme olur.
150 Milyar dolar gayme borc varken ve satilacak millet mali cokkene, borc bulmak kolaydi.
Simdi ise, 450 milyar dolar gayme borclan, bize yinecek para verecek salagi bulmamiz zor!
https://piyasa.paratic.com/
Güzel site
GLP yi direkt 13,50'ye fikslemişler. Önce 13,25 kullandırırlar diye düşünmüştüm.
Bu arada ağırlıklı fonlama maliyeti tam %13,5. Yani yine tamamını tavan faiz oranından fonlamışlar.
Dolar yatırımcısını DXY endeksinin artması kurtarıyor, dün gelişen ülkeler piyasasında tüm ülke paraları değer kaybetti ancak Türkiye en az kaybeden 2. ülke konumundaydı.
13,50 yüksek bir oran gibi geliyor bana. Hedef sanki 3,9x lere çekmek gibi düşünülmüş.
dolar endeksi kafa kaldırdıkça bizimkiler doları aşağı basmaya çalışıyor
dolar shortcuları temizlediler sıra longcularda olsa gerek..
https://i.hizliresim.com/6JOGX0.png
DXY kısa vadeli bir yükseliş dalgası başlatmış görünüyor......Bakalım USDTRY ilerleyen günlerde nasıl tepki verecek...Şahsen faz gecikmesi olsa da trende ayak uyduracaktır...........diye düşünüyorum.......
Yazdıklarınız muhtemelen kaybetme deneyimi yaşamış olan kimselere tanıdık gelecektir.Mazide küçük bir spekülatörün, küçük bir hisse ile oynarken yaptığı ilkel spakülatif hareketler,algı oyunları vs gelişerek günümüzde büyük spekülasyonlar ve büyük boyutlu ekonomik enstrümanlarla profesyonel algı ve psikoloji yönetimlerine dönüştü.Bildiğim kadarıyla bu gibi durumlarda yapılması gereken 2 şey var.
Biri; belirsizlik,fikirlerinde yanılma hissiyatı,kesin ve net bir yol,strateji kuramama durumunda şalter kapatıp pozisyon almamak; bilinen en güvenli limanda kararlı şekilde beklemek.İkincisi; akan suyun gideceği yola gireceği inancını korumak, daha önce kararlı şekilde belirlediğiniz B ve C planlarını da içeren stratejilere sadık kalmak ve bu stratejileriniz yanlışsa bile hangi noktaya gelindiğinde stratejinin yanlış olduğuna karar verebilmek.
Bunun dışındaki hareketler büyük ihtimal kaybetme ile sonuçlanır.Tamamen spekülasyonun etkisiyle ani karar değişimi,kendinden şüphe etmek,korkmak,fazladan riske girme iştahı vs.Aslında ortada bir belirsizlik yokken herşeyin toz duman görülmesine neden olabilecek etkiler.Belki fil eskiden beri dükkandadır,harekete geçince dükkana girdi sanılır,veya neler kırıldı diye bakarken sağlam kalanları kurtarmayı gözden kaçırırsınız vs.
Yani 1 yıl önce 2018 de ne zaman borç ödemeleri var,merkezin rezervleri o zaman neydi şimdi ne vs. belirli olan birçok veri de mevcuttu.O günden bu güne dünya tarihini,ülke tarihini etkileyecek deprem,kuraklık,beklenmedik bir savaş çıkmadı.Ortaya belirsizlik ilkesi koyacak bir durum yok.
Tabi ki öngörüde bulunup,karar verince bu kararların yanlış çıkma durumu da olabilir.Mesela dolar 8 lira olacak diye hedef koysak,ama baktık ki bu yıl sonu anca 4.40 görebilmiş,o zaman deriz ki öngörümüzde bir yanlışlık olabilir,doları tetikleyecek her vukuat gerçekleşti anca 4.40 gördü demek ki 8 e gitmesi zor diyerek yeniden değerlendirme ile yeni bir öngörü ile yeni bir karar verebiliriz.
Umarım kastettiğiniz konuyu yanlış anlamamışımdır,her ne kadar, her Allah'ın günü yeni bir spekülatif konuyla uyandığımızdan, her vatandaşın uzmanlık alanına girmiş olsa da, insanı girdap gibi içine çekip öngörüleri yoketme etkisi olduğu için, hatırlayalım dedim.Savaşlardan,seçimlere,ideolojilerden,dini akımlara kadar birçok tarihi olayın spekülatif etkileri olmuştur.
Bu nedir arkadaşlar,
10 sayfa yazı okudum,
dolar ne olacak ile ilgili yazı yok
başlığa uğramıyoruz diye akşama kadar konu harici yazı yazmanıza gerek yok.
kimse de kimsenin fikrini değiştiremez bence.
at yarışı tahminleri gibi akşama kadar seçim tahmini yapılmış.
yok, biraz da tahmin yapalım diyorsanız, cafeye buyurun, gerektiğinde başlığı uçururuz,
bu başlıklara yazık olmasın. !!!!
sayın güneysu.
yönetici olarak doğal olarak farkındasınızdır ki çoğu başlık altında belli müdavimler vardır. kimi yazar kimi okur. başlığa dair paylaşılacak bilgi gelişme olduğunda başlık kendiliğinden coşar. yazma izlenme rekorları kırar. olmadığında bu sanal da olsa arkadaşlar başka konulara da değinir doğal olarak. başka başlıklara gitmek yerine, hergün alıştıkları insanlarla, alıştıkları başlıkta konuşmayı, okumayı tercih edebililirler bu gibi zamanlarda. hele hele, hem ülkenin kaderini hem ekonomisi etkileyecek başka mevzular söz konusu olduğunda.
ha bunun ucu bazen kaçabilir ve bunun yönetici olarak önüne geçmek en doğal hakkınız ve belki de görevinizdir ama...
"gerekirse başlığı uçururuz, bu başlıklara yazık olmasın" gibi uzun süredir maruz kalmaktan bıktığımız, çocuk azarlar gibisinden tehditvari söylemleri ne size ne de buraya yakıştıramadığımı bilmenizi isterim.
bu yazımdan dolayı beni uçurursanız canınız sağolsun.
saygılar.