Şeker e karşı yapabileceğimiz bişey var mı üstadımSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Şeker e karşı yapabileceğimiz bişey var mı üstadımSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 milyonluk vesbe hissesi sattı geçenlerde. 237 milyon kar nedir. Maden fiyatları 2'ye katladı. Vesbe 311 milyon net kar etmiş. bana 237 milyon saçma geldi. Bu sene bol bol vesbe satar.
Bir cok yerde sozbirligi edilmiscesine bilanconun yarin aciklanacagi yazilmis. Neye gore bir bilgi bu bilen var mi? Benim bildigim 10 mayisa kadar aciklamasi lazim, tek net bilgi bu aslinda.
Bir de gun sonu takas bilgisi hakkinda bilgi verebilecek biri var mi?
Vestelin başka iş kolları da var arçelik ve vestel beyazdan farklı olarak bu eksi yazmış olabilir. vestel beyaz ile yine de biraz benzer olması beklenirdi yarın açıklanacak umarım analistler yanılıyordur.
Bu birol dediğiniz ''tuzcu'' olan mı?
https://i.resmim.net/i/VESTL.png
O olsa gerek. Lakabı tuzcu sanırım.
Hisse de Birol Mutlu'nun elindekiler(32 milyon lot), Zorlu Holding in elindekiler halka açık kısımda (yaklaşık 6 milyon lot) baskı unsuru olarak duruyor.
Tahtanin üçte biri Birol artı patronda toplanmış. Onlar ne karar verirse.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Arkadaş hisseye kendince yüklü girmiş, maalesef şu an cevap verene bile patronun ajanı muamelesi yapıyor sağlıklı düşünemiyor. borsa böyle bir yer. Özellikle son 1 yılda çok fazla yeni yatırımcı (!) geldi. Kimseyi iyi kötü etkilemeden ve yargılamadan konuşmak gerekir. Şirkete inananlar zaten beklemeye devam edecektir, vurkaççılar maalesef huzursuz olabilir son dönem hisse performansı nedeniyle. İnşallah herkesin gönlüne göre olur.MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıl 2000 vestel 5 tl den 500tl ye gitti.Malatya vakıfbank seans salonunda adamın biri 280tl-310tl aralığında 60.000lot vestl aldı daha da alacaktı seansı yöneten bayan adeta yalvarıyor bu kadar çok alma diye. dinlemedi. Ne mi oldu 310tlden 130tl ye kadar soluksuz çaktılar adamın elindeki lotu doktükten sonra hisse 500tl ye gitti. valla aramızda yüklü hisse taşıyan varsa şuna emin olun mutlaka onun solugunun ne kadar dayanacagını ölçmeden hisseyi götürmezler. eger solugu yetiyorsa hisse yükselirken mutlaka temkinli yükselecektir. kafalarına yememek için.
Bakın bankalar bize ders veriyor. yabancı yıllarca bankaları taşıyor. yerli taze para olmayınca, yerli küçük yatırımcının ufak parasını firsat bilerek sadece ufak hissele üzerinden para kazanıyor. asla yabancının yogun oldugu hisselere takılmıyor. Yabancıya şu mesajı veriyor. eger para kazanacaksan benim sırtımdan degil, kendin para sok hisselerine, öyle kazan. Şimdi bazılar FK defter degeri özsermaye karlılığı diyecek Yahu kardeşim isctr 2,5FK, 0,25 defter degeri %13 özsermaye karlılığı yani, 0,25 defter degerine göre %50 özsermaye karlılığı demektir. Hani yükselmiyor. Yani kısaca şunu demek istiyorum. İnşallah vestl temettü konusunda yeni bir yola girer de, biz de hisseleri temettü hatırına taşırız. Öyle olunca piyasa oyuncuları bizim hisseleri ölü hanesine kaydedecekleri için fiyatını buldugunda da satarız
Hemen satmak zorunda mıymış ki adam?
Acil bir ihtiyacım cikmadigi müddetçe ben 1 yıl satmayı düşünmüyorum. Fiyat aşağıya gelirse de ufak ufak eklerim. Sonuçta temettü 3 taksit. Tabii 1 yıl yaşayacağımızında garantisi yok. Temettü daha erken gelseydi de yeseydik.
Bu arada Vestel i araştırmaya devam ederken iki yabancı kaynaktan haber buldum.
https://kdseurope.com/vestel-strengt...nage-solution/
https://www.lsionline.com/wycombe-wa...selects-vestel
Birinde anladığım kadarıyla deneva firması ile ortaklık yaparak teknoloji geliştiriyor.
Birinde de championship takımının stadyumdaki tüm digital ağını vestel donatiyor. İngilizcesi olan bir göz atsın.
Hocam bankaların durumu maalesef bizim ülkemizde farklı yalnız.Döviz kuru malumunuz her sene neredeyse %15 -20 değerleniyor.
Bildiğim kadarıyla bankaların döviz açıkları çok fazla ayrıca batık krediler mevzusu var.Bunların açıklanan değerlerde olduğuna çoğu kimse inanmıyor.Özellikle devlet bankalarında ciddi önyargı var.Temettü kısıtlamaları, hükümetin bankalara müdahelesi vs. yatırımcıyı düşündüren sebepler bu yüzden de alıcı bulamıyor.En azından bana göre.
Ancak Vestel bildiğiniz gibi sanayi firması hatta holding olmak üzere bana göre çok fazla iştiraki ortaklığı var.Vesteli banka ile değil de holdinglerle kıyaslarsanız yüzde yüz katılırım size.
Koc özellike tarihine göre ciddi iskontolu görünüyor ama hala 17-18 arası mekik dokuyor sonumuz inşallah öyle olmaz iyi bir bilanço ile yükselişe başlarız.
Yükselmesi konusunda da yüzde yüz haklısınız aynen dediğiniz gibi olacağını düşünüyorum.Adam bu kadar temettüyü dökmeden yedirmez.
Hiç bir bankanın şu an itibarı ile döviz açığı bulunmamaktadır. BDDK verilerini inceleyiniz. Bankalar döviz sendikasyonlarının bir kısmını tl ye çevirmişti, ancak aradan geçen sürede bu açıklarını kapattılar. Zaten bu açıkların kapatılmaya zorlanması sebebiyle birçok şirketin döviz borcu bu sayede azaldı
Piyasa beklentisi 732 milyon ve gelen kar 1 milyar üstü arcelik de, bofa dünyanın malını satmış bugün tahtasında,madem akıllılar madem oyun oynuyorlar bize düşen doğru pozisyonu korumak,filler tepinirken ezilen çimenler olmamalıyız bistte her zaman söylüyorum bunu. İsmen hissesini bosalta bosalta bı hal oldular 4-6 lira arasında delirdim niye gitmiyor diye ama doğru eninde sonunda yerini buluyor. Anlık tahtalara bakınca ah o çıktı bu tavan yaptı diye diye heba ediyoruz kendimizi, bankaya değil Vestel e koy parayı yüzde 20 veriyor ikiside su anda,vesbe si ayrı güzel kendi ayrı güzel kar ediyor edecektir, sürdürülebilir kar ettikten sonra da temettü alışkanlığı kazanacaktır inşallah
İki uc gundur taban olususumu başladı inşallah bugün de Arçelik sayesinde iyi duruyor burada yatayda bir formasyona yatıp yukarı yapar inşallah zararı olan zararını cikartsin karı olan karını katlasin
Grafik atarim isteyen olursa
Ayrıca vereceği yüzde 20 temettüyü en geç 5 ayda gibi bir sürede verecek. 7-9-11 aylarda vereceği düşünüldüğünde kalan zaman 5 ay gibi bir süreye tekabül ediyor. Bankalar gibi 1 yıl beklemeye gerek olmadan.
yine şeker
İşlem gören 111 milyon lot var. 32 si birol namı diğer tuzcu namı değer şeker'de.
6 milyon civarı da zorlu da var.
Bunlar her an satışa geçer diye kimse gelemiyor anlaşılan.
şeker bir bıraksa , salsa kendi haline uçacak hisse ama bırakmıyor.... neden neden neden
Pandemi sonrası coşkuya kapılan piyasalarda borsalara gelen küçük yatırımcılar,sosyal medyadaki iyi analistler etrafında birleşti,bilanço okumaya başladı ve ciddi portfoylerde sabırla beklemeyi öğrendi. Yine günlük vur kaç para çevirenler yok mu var tabi ama temel analize dayalı uzun vadeli yatırımcı sayısı da ciddi oranda arttı ki en önemlisi bilinclendik hep beraber. Ufak ufak eklemelerle bu güruh gün gelecek hisselerin tek hâkimi olacaklar. En doğru hisse Vestel demiyorum ama bu doğrulardan biri de Vestel benim gözümde,tahta yapıcı istediği şekilde alsın satsın ucuz gördüğümüz yerden ilave eder temettumuzu bekleriz
şeker oğlanın karakteridir bu. aksendede aynısını yapıyor. bazen zararına bazen karına işlem yapar. zevk alıyor.
bu nedir ? bilanço çok mu iyi gelecek
Hissede bir şeyler olmaya başladı.
birileri giriyor galiba inşallah şeker onları da dışarı atmaz
Bi yere kadar dedik Arcelik’in ruzgarindan nasipleniyo ama belli ki bilanco fiyatlaniyo.
Sea’nin paylastigi takas tablosunda bu hareketin sebebi belli olmuyo sanki. Acaba seker sattigini geri mi topluyo?
sea takas atabilir misin
Tuzluk hisse çıkmasın diye bir yerlerini yırtıyor iki gündür.
Yazık ki ne yazık.
Kefenin cebi var galiba.
Allah ortağın da hayırlısını versin herkese.
Bugün %6 yaptığında bile hiç heyecanlanmadım çünkü akşama verdiğini geri alacağını biliyorum.
kimsenin inancı kalmamış kağıt %5 üzeri primli ama kimse heyecan coşku yaşamıyor.
iyice bıktırmış anlaşılan
Bilançonun bu akşam geleceği söyleniyor.
KAP'ta BİST50 şirketleri "Finansal Takvim" adı altında bilanço tarihlerini kesinleşmişse yayınlarlar.
KAP'ta VESTL sayfasına baktığımda herhangi bir bilanço tarihi için "Finansal Takvim" KAP'ı göremedim.
Şirketten beklenen bildirim tarihlerinde bilanço tarihi için 10.05.2021 tarihi son görünüyor.
Garip şeyler oluyor...
bugün konsolide olmayan gelecek
10 mayıs konsolide bilanço tarihi
neden arttı bilmiyorum hiçbir fikrim yok bu konuda
ama bilanço konusunda birçok yerde okudum 27 nisan konsolide olmayan 10 mayıs konsolide bilanço tarihini
27.04.2021 konsolide olmayan bilançonun açıklanacağı açık bilgi gizli değildi.
her yerde yazıyordu