https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20210716-9.htm
Printable View
''7326 sayılı kanun ile amortismana tabi kıymetler (maddi ve maddi olmayan duran varlıklar) için yeniden değerlemeye imkan tanınıyor.
Yapılan değerleme sonucu oluşan değerleme farkı üzerinde %2 vergiyi peşin olarak ödeyen şirketler bu değerleme farkını amortisman yoluyla vergi matrahından düşebilecekler ve %25’lik bir vergi avantajı elde edecekler.
Bu konuyu gündeme getirme sebebim ise şu. Söz konusu vergi faydası sadece yasal mali tabloları ilgilendirmiyor. Aynı zaman halka açık TFRS mali tabloları da ilgilendiriyor.
Şöyle ki, eğer söz konusu yeniden değerlemeyi yasal kayıtlarda yaparsanız, değerleme farkı üzerinden %2 vergi ödeyeceksiniz ancak değerlenen tutar vergiden indirilebileceği için %25 kurumlar vergisi avantajı sağlayacaksınız.
Dolayısıyla %25-%2=%23'lik bu net faydayı ertelenmiş vergi varlığı ve dolayısıyla ertelenmiş vergi geliri olarak TFRS mali tablolara alabilirsiniz. Örneklendirmek gerekirse:
Yasal kayıtlardaki 100 TL sabit kıymetiniz değerleme sonucu 250 TL'ye çıksın. TFRS mali tablolarda ise böyle bir değerleme yok. Haliyle yasal ve TFRS arasındaki farka ilave olarak gelen bu 150 TL'lik değerleme üzerinden 34,5 TL ertelenmiş vergi geliri yazacaksınız (150X23%)
Özellikle sabit kıymet yoğun şirketlerde bu çeyrek yukarıda anlattığım konuya bağlı sürpriz vergi gelirleri görebiliriz. Bu arada başvurular 31 Aralık 2021’e kadar yapılabiliyor. Yani, bu çeyrek başvurmayan şirketlerin yıl sonuna kadar şansı var. Selamlar.''
Önemli olan yeni patronun ne yapacağına bağlı. Genel kurulda alınacak kararlar ve patronun gelecek hususunda pozitif söylemleri hissenin yönünü tayin edecektir.
Buradaki yeniden değerleme VUK göre yapılacak...%2 vergisi var...
Kar yapan kuruluşlar ve önümüzdeki bir kaç yıl kar yapıp kurumlar vergisi ödeyecekler için önemli avantaj(migros +tcell +petkim+türaş aygaz+kordsa+egegübre vs...sürekli kar yapanlar kurumlar vergisi ödeyenler gibi:) migros bir sürü avm si var kendi mülkü)
burada BATI LİMAN nın işine yarar....her tüzel kişilik ayrı...ayrı değerlendiriliyor...
Diğerleri zaten yeterince zararda ve geçmiş yıl zararı birikmiş durumda mahsup edilecek... para yokkkk!!!!(bsöke,b.enerji+batıçim,batıbeton)
ytd.
Saygılar...
Sayın Cari bey; yeni patron öncelikle bedelli sermaye artırımı yapacak herhalde. Borçları bir şekilde ilerde sorun oluşturmaması için azaltması gerekiyor. Bu şirkette ışık görmese devir işlemi yapmazdı diye düşünüyorum. Sizce bu şirkete yatırım yapılır mı??? Saygılar.
Sayın Yak,
1-Birinci öncelik BATISÖKE ....buranın nakit akışı berbat....Borç yapılandırma mı?yaparlar...Para mı koyarlar?%20-25 daha halka arz mı yaparlar?Sermaye mi artırırlar....Hesleri mi satarlar....Şirketleri mi? birleştirirler...Önceli batısöke acil para yada vade uzatımı şart...
2-Hisse deviri daha olmadı?(1,71usd hisse başına)
3-Çok iyi fiyata gitmiş olsa ünal ailesi neden hisseleri satmadı değil mi?(%20 payları var( A+B GRUBU)
4-SANKO bu işin neresinde bunu çözmüş değilim.
5-Yatırım konusuna gelince hisse fiyatları bazen gerçek durumu asla yansıtmıyor....
Hisse 5-6 TL işlem görürken (12-13 yıldır) birden alıcı ortak değişikliği oluca fiyat 18,50 kadar çıktı...
6-Bu grubun en önemli cevheri (parsel sorgulamadan bakın derim ( BORNOVA-NALDÖKEN)
kısa vade değerleme yönüne gidilirse....neyin ne olduğunu daha iyi görülür...
içi boş tabela şirketi değil...değerlendirlerse...değerine değer katacaktır..
iş bilenin kılıç kuş*****n...
7-kapasite olarak karşılaştırın bir de diğer çimento fabrikaları ile...pazar duru vs...Liman+hes beton tesisileri 2 fabrika...
Her koyun kendi bacağından asılır....Bol kazançlar....
ytd.
Saygılar....
Endeksin güçlü olduğu zamanlarda neden düşürüyorsun hisssemizi sayın tahtacı. Moralimiz bozuluyor.
borsa sabır ve gönül işidir.su akar yolunu bulur.yeniden değerlendirme yapıldığında herşey ortaya çıkacak.bornovadan fabrikayı kaldırıp sökeye taşıyacaktır diye bekliyorum.bornovadaki araziye gyo şirketi kurup proje geliştirebilir.sinpaş uyduruk bir yere gyo kurup 5.5 milyara halka arz ediyor.bu neden yapmasın.ben bu hissede 2-3 yılda sürpriz şeyler bekliyorum. kararım beni bağlar.yatırım tavsiyesi değildir
Şirketin patronu belli oldu mu?
Yönetim savaşı var mı ?
Ortaklar arasında uyum var mı?
ewet uyduruk ne ya?Sinpaşın elindeki mal varlığıyanında bu halka arz ettiği kısım uyduruk bile kalmaz ama 5.5 milyar.hoppalaaaa.sinpaşın toplam değeri 4 milyar etmiyor ama kızılbük 5.5 milyar.bu ancak senin gibi borsanın b sini bilmeyenlerin halka arzda uçuşa daldığı bir hissedir.ne yazık kı bu yatırımcıların yüzde 80 i bilgisiz ve cahil.ondan sonra dabattık diye ağlamalar.batın gidin be acımam
çağrı muafiyetini kabul etmemiş olabilirler mi?
Zorunlu çağrı doğmuş olabilir mi?
ytd.
Saygılar...
KAP a hisse devri işlemleri gönderildi.
%30,02 ÇİFTAY yeni Büyük ortak ve Yeni Yönetimin sahibi...
Hayırlısı olsun....
Alana da satana da,
ytd.
Saygılar...
Şirketimizin bugün yapılan yönetim kurulu toplantılarında;
1- Yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Mehmet Mustafa Bükey'in;
Yönetim kurulu başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Mehmet Bülent Egeli'nin;
Yönetim kurulu üyeliği ve riskin erken saptanması komitesi üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Fatma Meltem Günel'in;
Yönetim kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Sülün İlkin'in;
Yönetim kurulu üyeliği, icra kurulu üyeliği ve kurumsal yönetim komitesi üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Kemal Grebene'nin;
Yönetim kurulu üyeliği ve riskin erken saptanması komitesi üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Begüm Egeli Bursalıgil'in;
Yönetim kurulu üyeliği ve icra kurulu başkanlığından 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Necip Terzibaşıoğlu'nun;
İcra kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Mutlu Can Günel'in;
İcra kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Volkan Bükey'in;
İcra kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Yıldız Egeli Yavuz'un
İcra kurulu üyeliğinden 17 Ağustos 2021 tarihinde istifa eden Kamil Grebene'nin
istifalarının kabulüne,
2- Şirket esas sözleşmesinin 7. maddesi ve Türk Ticaret Kanunu'nun 363. Maddesi uyarınca; boşalan yönetim kurulu üyeliklerine, 17 Ağustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde; Sabit Aydın, Gülant Candaş, Ali Kışla, Yusuf Kaya, Mehmet Gökalp Özkök, Erdoğan Göğen ve Ömer Çağdaş Selvi'nin atanmalarına ve bu değişikliklerin yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayına sunulmasına,
3- Riskin erken saptanması komitesi üyeliklerine 17 Ağustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Fatma Meltem Günel ve Begüm Egeli Bursalıgil yerine, yönetim kurulu üyesi Yusuf Kaya'nın ve yönetim kurulu üyesi Erdoğan Göğen'nin seçilmesine,
4- Kurumsal yönetim komitesi üyeliğine 17 Ağustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Kemal Grebene yerine yönetim kurulu üyesi Mehmet Gökalp Özkök'ün seçilmesine
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
Yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında;
1-Yönetim Kurulu Başkanlığına Sabit Aydın'ın, Yönetim Kurulu
Başkan Vekilliğine Gülant Candaş 'ın seçilmesine,
2- İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sabit Aydın, Gülant
Çandaş, Erdoğan Göğen ve Ömer Çağdaş Selvi'nin seçilmesine,
3- İcra Kurulu Üyesi olarak Gülant Candaş, Akif Geçer ve Arif Alp Dündar'ın
atanmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
İzmir ve Ege Bölgesi'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan
Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş'deki (Batıçim) hisse satışı, Rekabet
Kurulu tarafından onaylanması sonrasında taraflarca gerçekleştirildi.
Türkiye'nin maden, enerji ve turizm sektörlerinin köklü kuruluşlarından olan Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş, İzmir ve
Söke'de iki fabrikası, hidroelektrik santrali ve Aliağa'da liman işletmesi bulunan Batıçim'in yüzde 30.0247 hissesine sahip oldu.
Gerçekleştirilen devir sonrasında Batıçim yönetimi de yeniden şekillenerek Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sabit Aydın getirildi.
Rekabet Kurulu Onayladı
Çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye'nin en önemli gruplarından olan ve Ege Bölgesi'ne sağladığı katma değerle adından söz ettiren Batı Anadolu Çimento Sanayi A. Ş.' de ki hisse devrinin
Rekabet Kurulu tarafından da onaylanmasıyla Batıçim'de üst yönetim yeniden şekillendi. Maden, enerji ve turizm sektörlerindeki tecrübesiyle Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden olan Çiftay,
Rekabet Kurulu'nun onayladığı satışın ardından Batıçim'in önemli bir hissedarı ve yönetimin de yeni sahibi oldu.
Gerçekleşen satışla, Bükey, Günel, Egeli ve Grebene ailelerinin sahip olduğu toplam yüzde 30.0247 A ve B grubu hisse, maden ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret
AŞ'nin oldu. Satılan hisselerin devir değeri 95 milyon dolar olarak açıklandı. 2021'e bünyesinde barındırdığı 6 şirket, bini bulan istihdam ve 2 milyar TL ciro hedefiyle giren Batıçim'de resmileşen satış sonrası yönetim de değişti.
Batıçim Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sabit Aydın Getirildi
Batı Anadolu Çimento Sanayi A. Ş'de (Batıçim) Yönetim Kurulu
Başkanlığı'na Çiftay İnşaat, Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi Aydın
Ailesi'nden Sabit Aydın getirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Gülant Candaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Göğen, Ömer Çağdaş
Selvi, Ali Kışla, Yusuf Kaya ve Mehmet Gökalp Özkök olarak belirlendi.
Hisse devri ve yönetim değişikliği sonrası İzmir'de devir teslim töreni düzenlendi. Devir teslim törenine Batıçim Yönetim Kurulu
Başkanı Sabit Aydın, Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın, Çiftay
Yönetim Kurulu Başkanı ve Batıçim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Gülant Candaş, Çiftay Ailesi'nin üyeleri ile Batıçim'in eski Yönetim
Kurulu Başkanı Mehmet Mustafa Bükey, Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Mehmet Bülent Egeli ve diğer hisse devreden ailelerin üyeleri katıldı.
Sabit Aydın: Ege'nin İncisi Batıçim'i Daha da Yükselteceğiz
Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen
Sabit Aydın Ege'nin yatırım incisi Batıçim'i çok daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
"Batıçim pay alımı ile firmamız adına önemli bir yatırım yaptık.
Batıçim yatırımı sadece bizler ve ailemiz için değil, bölge ekonomisi için de büyük anlam taşıyor. Batıçim yarım asır önce yüzde yüz Türk sermayesi ile kurulduktan sonra hızla büyüyerek Türk Çimento
Endüstrisinin güçlü şirketlerinden biri haline gelmiştir. Benimsediği
"önce kalite" anlayışı ile yapı sektörünün hizmetine sunduğu, üstün nitelikli ürünleri, kusursuz hizmet anlayışı ile ülkemiz çimento ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamakla kalmamış, uluslararası pazarlarda da güven duyulan ve tanınan bir marka haline gelmiştir.
Batıçim, gerçekleştirdiği yatırımlar ve üretimleriyle ulusal ekonomiye de katkı sağlamaktadır. Çiftay olarak şimdi Batıçim'de devraldığımız bayrağı daha da yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız. Çimento üretiminden enerji, liman işletmeciliğinden istihdama kadar birçok alanda teknolojiyi ve kaliteyi esas alarak Batıçim markasını ileriye taşımak için geceli gündüzlü çalışacağız. "
İmzaların ardından Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş'nin Yönetim
Kurulu, üretim, yurt içi satış, ihracat, pazarlama, istihdam, yeni hedefler, projeler ve gelecekteki olası yatırımlar için çalışmalarına başladı.
Serkan Aydın: Batıçim ile Birlikte Yeni Bir Heyecan Yaşıyoruz
Devir teslim töreninde konuşan Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın ise, gerçekleştirilen hisse devrine ilişkin olarak, yarattığı iş gücü, sağladığı katma değer ve gerçekleştirdiği ihracat ile Ege Bölgesi ekonomisinin incisi haline gelen Batıçim'deki yeni dönemin kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi.
"Çiftay olarak 1963 yılından bu yana çok çalışarak, üreterek ve ülkemize inanarak büyüyoruz. Batıçim ortaklığı ile birlikte yepyeni bir heyecan yaşıyoruz. Rahmetli Babamız Ziya Aydın'ın başlattığı bu yolculukta O'nun bize gösterdiği yoldan devam ediyoruz. Böylelikle hem şirketimizin kurucusu hem de babamız olan Ziya Aydın'ın hayalini de gerçekleştirmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Başta madencilik olmak üzere, enerji, turizm ve geri dönüşüm gibi birçok sektörde sürdürülebilirlik ilkesiyle çalışıyoruz. Faaliyette bulunduğumuz sektörlerde 3 bine yakın çalışanımız ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve istihdamı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar
Türkiye'nin birçok ilinde yürüttüğümüz faaliyetlerimize İzmir ve Ege
Bölgesi'ni de katmanın kıvancını yaşıyoruz. İzmir ve çevresi ekonomik olarak zaten çok güçlü ve gelişmeye de çok açık bir bölge.
Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş'deki hisse devriyle artık Çiftay olarak doğusundan batısına Türkiye'nin geniş bir alanında faaliyetlerimizi sürdürüyor olacağız ve bu bize çok önemli yeni sorumluluklar yüklüyor. Batıçim'le birlikte Ege bölgesinde çimento üretimi, enerji sektörü ve liman işletmeciliği alanlarında kendimizi daha da geliştirme imkanı bulacağız. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimiz, ekonomik gücümüz ve istihdam olanaklarımızla İzmir ve
Ege Bölgesi'ne yeni katma değerler sağlamak ve bölgenin refahının yükselmesine katkıda bulunmak için çalışacağız. Batıçim'deki yeni dönem tüm İzmir'e, Ege Bölgesi'ne ve Türkiye ekonomisine hayırlı uğurlu olsun. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
Filmin sonu. Iyi oldu. Kibir cok kotu bir günahtır.
Kazanacaklarını!!!!!!!! sananlar kazanamadı....ama çok vebal aldılar.....
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
<bu fiyatlardan satan zavallılar ocak ayındaki fiyatları gördüğünde biryerlerini ovalayacaklar ama nafile....
Mal satacak kimse kaldıysa satarlar....
Zaten mal toplanmış...Her gün aynı 8-10 kurum arasında al-ver, ver-al....
Aldın yendim ben seni yendim...:)
Alıcı satıcıları izlemenizi tavsiye ederim...
Sakın ola kredili malı çekeyim ..günlük kazanayım hop denemesi yapmayın...benden uyarması...
Adamı kustururlar...
Yapacakları iş belli 2-3 hareket var....Sökedeki %4 batı hissesi satılacak +Söke borç yapılandırması+ HES' ler satılacak + Bedelli...
Sonra hayaller...Batı Bornova arazisi...
ytd.
Saygılar....
sırf bornova arazisine konut projesi yapsa fiyata 60 tl katkısı olur
https://ceis.org.tr/cs-biyografi/akif-gecer/
Mart 1995-Kasım 2001 tarihleri arasında Oyak-Sabancı Ortaklığı olan Niğde Çimento'da Üretim Şefi olarak görevine devam etmiştir.
Oysa Niğde Çimento'da iyi ekmek yemiştim.
3 gündür atama yapa yapa bir türlü bitiremediniz.sanki kabine kuruyonuz be. yazıklar olsun bir genel kurul tarihi açıklamaktan acizsiniz.
Kısa alanda devamlı top çeviriyorlar. Golsüz maç zevk vermez ki.
Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: Batiçim'in marka değerini daha da yükselteceğiz - Basın Açıklaması
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
İzmir ve Ege Bölgesi'nin en değerli yatırımlarından biri olan Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş'nin yaklaşık yüzde 30 hissesini satın alan Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş, Batıçim'in yönetiminde de yer aldı.
Türkiye'nin maden, enerji ve turizm sektörlerinin köklü kuruluşlarından olan Çiftay, İzmir ve Söke'de iki çimento fabrikası, hidroelektrik santrali ve Aliağa'da liman işletmesi bulunan Batıçim grubunun bölgeye daha fazla katma değer sağlaması için çalışacak.
Batıçim'de Yeni dönem Başladı
Türkiye'nin farklı bölgelerinde maden, enerji ve turizm sektörlerinde yatırımları bulunan Çiftay, Batıçim yatırımı ile Ege Bölgesi'ne adım atmanın heyecanını yaşıyor. Rekabet Kurulu'nun onayının ardından gerçekleştirilen hisse devri sonrası çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye'nin en önemli gruplarından olan ve Ege Bölgesi'ne sağladığı katma değerle adından söz ettiren Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A. Ş.'de yeni dönem de başladı. Gerçekleşen satışla, maden, enerji ve turizm sektörlerindeki tecrübesiyle Çiftay, Batıçim'in önemli bir hissedarı oldu ve ayrıca Batıçim'in yönetiminde de yer aldı.
2021'e bünyesinde barındırdığı 6 şirket, yaklaşık bini bulan istihdam ve 2 milyar TL ciro hedefiyle giren Batıçim'de üst yönetim yeniden şekillendi. İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sabit Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na Gülant Candaş, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Erdoğan Göğen, Ömer Çağdaş Selvi, Ali Kışla, Yusuf Kaya ve Mehmet Gökalp Özkök seçildi.
95 Milyon Dolarlık Hisse Devri
Satışla birlikte Bükey, Günel, Egeli ve Grebene ailelerinin sahip olduğu takriben yüzde 30 A ve B grubu hisse, Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin oldu. Satılan hisselerin devir değeri 95 milyon dolar olarak açıklandı.
Sabit Aydın: İzmir Ekonomisine Değer Kazandıracağız
Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, düzenlenen basın toplantısında İzmir'li gazetecilerle bir araya geldi. Aydın, habercilereBatıçim'deki hisse devri ve yeni dönem hakkında bilgi verdi:
"İzmir'in en önemli ve değerli kuruluşlarından biri olan Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş'nin (Batıçim) yaklaşık yüzde 30'luk hissesini, 95 milyon dolar karşılığında satın alarak Çiftay'ın ticari faaliyetlerine Ege Bölgesi'ni de eklemenin heyecanı ve kıvancını yaşıyoruz. Bu satın almayla birlikte bölge ticaretindeki etkinliğimizi artırarak İzmir'in ekonomisine kalıcı değerler kazandırmayı hedefliyoruz. İzmir ve çevresi, sanayi yatırımları açısından çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Batıçim de bölgenin en büyük yatırımlarından biri olarak bölge kalkınmasında ve kentin imarında önemli rol oynuyor. Batıçim'in çimento üretimi, enerji ve liman işletmeciliği alanlarındaki tecrübesi, bölge ekonomisine yön veriyor. Söz konusu hisse alımı, Çiftay açısından sadece bir çimento fabrikasına yapılan bir yatırım değeri taşımıyor. İzmir ve Söke'de iki çimento fabrikası, hidroelektrik santrali ve Aliağa'da liman işletmesi bulunan Batıçim ile mevcut yatırımlarımızın gücüne güç kattık."
Sabit Aydın: Batiçim'in Marka Değerini Daha da Yükselteceğiz
Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, Batıçim'deki yeni hedeflerini şöyle sıraladı:
"2021'e 2 milyar TL ciro hedefiyle giren Batı Anadolu Grubu ile Türkiye ekonomisine yeni başarı hikâyeleri kazandırma amacı güdeceğiz. Batıçim yatırımımız ile, yarattığımız istihdam sayısını daha da yukarılara taşıyacağız. Bu sayede sağladığı iş imkânları ile ülke ekonomisine katkıda bulunan örnek firmalar arasındaki konumumuzu canlı tutacağız. Söz konusu hisse devrini, sadece Çiftay için değil, Türkiye'de iş gücünün desteklenmesi, bölgesel ekonomi ve dolayısıyla Türkiye ekonomisi için katma değer yaratılması adına çok kıymetli buluyoruz. Batıçim'deki yönetimimizle kendi öz kaynaklarıyla kurulan ve yarım asrı aşkın süredir de yüzde yüz Türk sermayesi ile ülkemiz için kalıcı değerler yaratan bir firma olarak benimsediğimiz "önce kalite" anlayışımızla faaliyetlerimize büyük bir ivme kazandıracağız. En yeni teknolojiler kullanarak geliştirdiğimiz üstün nitelikli ürünlerimizi, kusursuz hizmet anlayışımızı, sağlık, emniyet, çevre değerlerimizi ve sosyal sorumluluk bilincimizi Batıçim'in gücüyle birleştirerek geleceğe sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Oluşturulan yeni yönetimimiz ile öncelikle Batıçim'in marka değerini artırmaya odaklanacağız. Batıçim'e bağlı çimento fabrikalarını üretim ve satış ölçeğinde daha ileri seviyelere taşımak için tüm gücümüzle çalışacağız. Kalite standartlarını yükseltemeye gayret göstereceğiz. Bölgeye sağladığı katma değerin artmasına katkıda bulunacağız. Aliağa'daki liman işletmesini geliştirerek Türkiye'nin uluslararası ticarete açılan en önemli kapılarından birisi haline dönüştürmek için çalışacağız. "
Serkan Aydın: Çiftay'ın Köklü Tecrübesini İzmir'e Taşıyoruz
Basın toplantısına katılan Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın ise, Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş'nin maden, enerji ve turizm sektörlerinin köklü kuruluşlarından biri olduğunun altını çizdi. Batıçim ortaklığının, Çiftay'ın gücüne güç kattığını vurguladı:
"1963 yılında rahmetli babamız ve yol göstericimiz Ziya Aydın'ın girişimiyle ilk olarak madencilik sektöründe ticari faaliyetlerine başlayan Çiftay olarak o günlerden bu yana üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Batıçim yatırımı ile birlikte hem şirketimizin kurucusu hem de babamız olan Ziya Aydın'ın hayalini gerçekleştirmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız yarım asrı aşan sürede, sektörde öncü ve köklü kuruluşlar arasında yer alarak madenciliğin yanı sıra inşaat, enerji ve turizm sektörlerinde de büyümeye devam ettik. Edindiğimiz tecrübe ve yenilikçi yüzümüzle yer aldığımız sektörlerde en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, yarattığımız 3 bine yakın istihdam ve sürdürülebilir üretimimizle ülkemiz ekonomisine nitelikli bir katma değer yaratıyoruz. Bu kapsamda yer aldığımız ulusal ve uluslararası projelerde en yeni teknolojileri faaliyetlerimize adapte ederek kendimizi sürekli yenilerken, yeni satın almalar ve iş birlikleriyle de iş hacmimizi giderek artırıyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde yürüttüğümüz faaliyetlerimize İzmir ve Ege Bölgesi'ni de katarak faaliyet alanımızı daha da genişlettik. Maden, enerji ve turizm sektörlerindeki tecrübemizle ekonomideki konumumuzu yukarılara taşıma hedefimize daha da yaklaştık. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimiz, ekonomik gücümüz ve istihdam olanaklarımızla İzmir ve Ege Bölgesi'ne yeni katma değerler sağlamak ve bölgenin refahının yükselmesine katkıda bulunmak için çalışacağız. Çiftay olarak İzmir ve Ege bölgesine çok değer veriyor, yeni başarılar yeni hedefler için büyük heyecan duyuyoruz."
Çiftay Hakkında:
Ziya Aydın tarafından 1963 yılında kurulan Çiftay ilk adımını madencilik sektörüne attı. 1987 yılında, edinilen tecrübe, birikim ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan iş disiplini Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. adı altında bir araya toplandı. Çiftay, ülkemizin kalkınma sürecinde üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Geride bıraktığı yarım asrı aşan zamanda, sektörde öncü ve köklü kuruluşlar arasında yer alarak madencilik faaliyetlerinin yanı sıra inşaat, enerji ve turizm sektörlerinde de büyümeye devam etmektedir. Donanımlı ve tecrübeli teknik kadrosu ile her geçen gün genişleyen modern makine parkıyla hizmet verdiği madencilik sektörünün en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen firma, devam eden madencilik projeleriyle sektörün bayrağını gururla taşımaktadır. Çiftay ulusal ve uluslararası projelerde, gelişen teknoloji ışığında kendini sürekli yenileyen ve sağladığı iş imkânları ile ülke ekonomisine katkıda bulunan örnek firmalar arasında yer almaktadır. Çiftay Grubu, maden, enerji ve turizm sektörlerinde 3 bine yakın çalışanı ile sürdürülebilirlik ilkesiyle faaliyetlerine devam etmektedir.
Neydi bu hareket, yakıştımı. Batısöke tavan. Ne biçim hisse bu.
manüplasyon yaparak PATRONLAR SATTIKLARI BATİÇİM HİSSELERİ YERİNE BATISÖKE ALACAKLAR haberi yayarak palavraya imza atan ********ler.... ben bu algınıza inanıp 1 lot almam.alanlar yani inanalar da zokayı yer sanırım.afiyet olsun derim
Bu piyasada her şey mübah sayılıyor. Piyasayı denetleyen kontrol eden kuruluşlar havanda su dövüyorlar. Borsamızda kesinlikle nitelikli şirketler işlem görmeli. Borsada işlem yapacak şirketler çok ağır kriterlerden geçerek halka arz olmalıdırlar. Borsada yatırım yapan kişi sayısı nufüsün % 50 inden fazla olmalıdır. Yani insanlar kazanmalı ki güvenli bir şekilde borsada yatırım yapsın. Saygılar.