yani çanaða kadar yolumuz açýk mý dersiniz.
Printable View
6,80 maliyet 7 ay önce alýp atmýþtým köþeye...
bugün 13,60 .......
borsada ucuz kalan hisse de sabýrla beklenirse zarar etmek zor.....
darýsý tekfenimin baþýna....
tukaþ benim için erken fiyatlama yaptý sene sonunda bekliyordum % 100 kar yapmayý.:):party:
benim vadem haalen geçerli 2022 sonunu görmek... rakamlara ve tavanlara takýlmadan yola devam inþallah.:whistling:
Rusya Tukaþ ýn Ukrayna Tat ýn salçasýný mý beðeniyor bilmiyorum ama Terki joe ben Öncü yüm beni kimse tutamaz diyor. Grand da hadi ordan ben organikçiyim mevsiminde domatesi alýr kendim yaparým diye yandan fýsýldýyor Ytd
Ben oldum olasý Tukaþ cýyým þöyle ekmek diliminin üstüne sürdüm mü üstüne de biraz kekik ohh ytd
Keyifler yerindedir umarým.:) Kýsada çok iyi gitti bir düzeltme yapma ihtimalinide unutmayalým. Yapar mý bilinmez tabi, belki döke döke dinlenmeden gidecek uluun gibi. Yinede temkinli iyimserlik iyidir. Namlý bir patron tahsýndayýz sonuçta.
Hisse son bir haftada %40 gitti ama hala uygun bence.
9.30 larda yazdýðýmýzda çok daha uygundu tabiki.
Yeni fabrikanýn ne zaman üretime baþlayacaðý belli mi acaba.Temmuz gibi mi baþlar tahmini.Ytd
https://www.facebook.com/10002198713...367101656/?d=n
AL YA DA SAT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR
Ortaðý olduðum þirketi her yönden araþtýrmayý ve beklentilerimle paralel ya da beklentimin üstünde pozitif sonuçlar alýp almadýðýný takip etmeyi seviyorum ve bu beni yatýrýmýmda daha huzurlu kýlýyor Sayýn @Thetaurus..
Avusturya da bir perakende satýþ yeri..
https://www.facebook.com/10000344291...375435353/?d=n
AL YA DA SAT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Teþekkürler sayýn efe09, çok faydalý paylaþýmlarýnýz var.
Çok incesiniz sevgili TheTaurus, sizede teþekkür ederim.
Böyle usul usul gitmesi tavan tavan gitmesinden daha iyi. Faydalý paylaþýmlar yapan dostlara da teþekkürler.
Kap atmýþ þirket, olaðan dýþý fiyat hareketi yok diye. Zaten olmasý gerekeni fiyatliyor.
sayfa þampiyonlar ligi...
güzel bi haftayý geride býraktýk.
daha iyileri olsun inþ.
herkese iyi tatiller
Tarla domatesi çýktý eðer kabzýmallar fiyatlar düþmesin diye çöpe dökerlerse salça fiyatlarý da yüksek olur diye düþünürüz ama bu önümüzde ki yýlýn market fiyatlarýný etkiler dolayýsýyla eski Oyak kuruluþu Tukaþ geçen sene iyi salça yaptý yaðmur gibi satýyor Terki joe salçasýz yemeði hayatta sevmem diyor marka tercihini düzelteceðine inanýyoruz grand sen de býrak organik ayaklarýný takýl Tukaþ a yemeðin iyi olsun Ytd
Detay açýklandý bence tutmaz bu iþ. Borsadan para çýkmasý bir yana bence borsaya para bile girer bu haberden sonra. Süper bono riskide kalmadý artýk borsanýn önünde. Risk olarak Suriye ve Yunanistan ile ilgili geliþmeler can sýkýcý olabilir tabi o konu ayrý.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...-oldu-7186625/
Hisse özeline gelirsek buralardan eksi 3-5 gibi düzeltmeleri çok normal karþýlamak lazým. Bunlarý seans içi yapýyor zaten. Bir sýkýntý görmüyorum açýkcasý.
Herkese iyi hafta sonlarý
Arkadaþlar Merhaba..Cem Zeytin Þirketi,Mersin Mut ilçesi OSB de, yýllýk 15.000 ton kapasiteli zeytin iþleme fabrikasý kurmak için ÇED baþvurusunu 20.04.2022 tarihinde yapmýþtýr.Proje bedeli de yaklaþýk 100 milyon liradýr.
http://eced.csb.gov.tr/ced/jsp/dosya...ihi=2022-04-12
AL YA DA SAT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR..
Tarým grubundan tarihin en yüksek ocak-mayýs ihracatý
Tarým sektörü ocak-mayýs döneminde 6 sektörle rekora koþtu.
Bu dönemde, hububat bakliyat yaðlý tohumlar ve mamulleri 4 milyar 469 milyon dolar, meyve ve sebze mamulleri 970 milyon 739 bin dolar, kuru meyve ve mamulleri 637 milyon 75 bin dolar, süs bitkileri ve mamulleri 75 milyon 668 bin dolar, su ürünleri ve hayvansal mamuller 1 milyar 683 milyon dolar, mobilya kaðýt ve orman ürünleri 3 milyar 322 milyon dolarla tüm zamanlarýn en yüksek ocak-mayýs ihracatýný yaptý.
Yýlýn 5 ayýnda geçen yýlýn ayný dönemine göre, hububat bakliyat yaðlý tohumlar ve mamulleri yüzde 32,3, meyve sebze mamulleri yüzde 30,9, kuru meyve ve mamulleri yüzde 11,2, su ürünleri ve hayvansal mamuller yüzde 38, mobilya kaðýt ve orman ürünleri yüzde 28 ihracat artýþý kaydetti. Süs bitkileri ve mamulleri sektörünün dýþ ihracatý ise deðer bazýnda 6 bin dolar artýþ kaydetti.
Cumhurbaþkaný ve AKP Genel Baþkaný Recep Tayyip Erdoðan, "Gýda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanýn ötesinde tüm insanlýðý besleyecek tüm dünyanýn taleplerini karþýlayacak bir kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz" hedefini açýkladý.
https://t24.com.tr/amp/haber/erdogan-bu-iklimde-yatirimini-kendi-ulkesine-yapan-insanina-guvenen-herkes-karli-cikacaktir,1039746
510.000.000 TL,
30.000.000 USD,
BURSA BÖLGESÝNDE SATILIK FAAL SALÇA FABRÝKASI
Ýlan Açýklamasý - Ýlan Son Güncelleme ( 11.06.2022 )
Compass Estate Emlak Danýþmanlýk Hizmeti,
önemli derecede kira getirisi olan çok önemli ticari portföylerden biri olarak,
Bursa bölgesinde bulunan büyük hacimli yatýrýmlýk uluslararasý marka salça fabrikasýný
Siz deðerli misafirlerimizin dikkatine satýþ için sunmaktadýr.
Toplam arazisi 51.000 m2 olan fabrika alaný içerisinde demir çelik prefabrik, betonarme depo, kazan dairesi,
idari bölümler, sosyal ve iþ alanlarý ( yemekhane, atölye, elektrik atölyesi, yedek parça deposu, soyunma odalarý ve s.) mevcuttur.
100.000 m2 kapalý alanda 230 ürünün üretimi yapýlabilinir kapasitesi mevcuttur.
Senelik 30 bin ton salça, 20 bin ton konserve ve 40 bin ton domates suyunun üretimi yapýlan fabrikamýzda,
ihracatý daha yukarý rakamlara çýkarmak kapasitesine sahip tüm gerekli son model makineler vardýr.
Fabrikamýzda faal olarak 300 kiþi çalýþmaktadýr.
40 Ulkeye ihracat yapan ve uluslararasý tanýnýr marka firma olan fabrikamýz, senelik 70 milyon $ ciro getirisine sahiptir.
Detaylý bilgi ve sunum için lütfen arayýnýz :
REYHAN YAMAN : 0535 2898 338 95
S.S. ARIKOVA : 0506 052 69 98
Tukaþýn Bursa’da fabrikasý yok buraya hamle yapma ihtimalleri olur mu acaba ne düþünürsünüz Niðde fabrikasýnýn daha yeni faaliyete geçeceði düþünülürse.Ytd
https://twitter.com/abdullahciftcib/...Af6NJjDsRIHL-g
Oyak zarar ediyordu,tukaþý okullulara sattý,tukaþ þimdi altýn çaðýný yaþýyor.
Karacabeydeki fabrika kimin bilmiyorum,emlakçýya verir gibi satýlýk,demekki kar edemedi,ya da çok borcu vardý çeviremedi.
Bu iþ karlý bir iþ ise fabrikayý alýrlar.
Demekki iyi,akýllý ceo ile neler yapýlabileceðini tukaþ örneðinde görmüþ olduk.
Dünyadaki enflasyon ve gýda krizi ile birlikte sebze ve meyve mamullerinin öneminin artmasý ile ilgili yeni yayýnlanmýþ bir makale arkadaþlar..
https://www.dailynews.lk/2022/06/08/...-during-crisis
Arkadaþlar;aþaðýda paylaþtýðým makaleden ilerisi için kendimce þu beklentiyi çýkardým diyebilirim.Almanya’ya en çok salça ihracatý yapan Ýtalya’nýn iþlenmiþ sebze üretim ve ihracatýndaki düþüþler,bizim için potansiyel teþkil edecektim..Son aylarda hem Ýtalya ve hem de Almanya’ya olan salça ve konserve ihracat artýþýmýzýn artarak devam edeceðini temenni ediyorum..
https://www.telegraph.co.uk/news/202...limate-change/
Biraz tukaþým var. O kadar çok ucuz þirket varki para çok daðýldý. Bu dönem gýda þirketlerinin dönemi olacak gibi duruyor. Rüzgar tersine dönene kadar burada olmak lazým. YTD. Tekstil (Ben pek sevmem düzensiz kar eder), Gýda (sert fiyat deðiþimleri olur kar oynaktýr), nitelikli çelik, kompozit madde üreticileri ve bankalar (Kar iyi gelecek ama risk büyük).
Sn. olimpik forum, çok haklýsýnýz. At sahibine göre kiþniyor. Geçmiþte sektörüne hakim, iþini bilen patronlar holdinglerin iþtirakleri içinde kaybolmuþ nice þirketleri canlandýrdýlar, büyüttüler.
Benim hatýrladýðým Sasa ve Bossa bunlara en güzel örneklerdir. Holding bünyesinde can çekiþen þirketler, giriþimci ve sektörünü iyi bilen patronlarýn elinde þaha kalktýlar; yaptýklarý yatýrýmlarla büyüdüler.
Umarým Tukaþ'ta böyle bir hikaye yazabilir. Yatýrýmlarla büyümesini sürdürebilir.
SM-T720 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Tat gýdanýn faaliyet raporunu okurken þimdi fark ettim. Tat'ýn Bursa'da salça ve konserve fabrikasý varmýþ. Satýlýk fabrika Tat'ýn fabrikasýysa ilginç bir durum olur.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f31925f320.jpg
SM-T720 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
2020 deki KAP açýklamasýnda:
Tesis yýllýk olarak 300 bin ton domates, 100 bin ton patates ve 80 bin ton sebze iþleme kapasitesinde olacak.
Yaklaþýk 700 kiþiye istihdam saðlayacak...
denmiþ...
http://eced.csb.gov.tr/ced/jsp/ek1/30243#
ÇED baþvuruda 50 bin 238 ton salça üretiminden, 19.340 ton sebze konservesinden, 131.040 dondurulmuþ gýdadan
Planlanan proje kapsamýnda 300 personel görev alacaktýr.
bahsedilmekte..
6 kilo domatesten 1 kilo salça elde ediliyor diye biliyorum...300 bin ton domatesten 50 bin ton salça...
yani kapasite artýþý çok ciddi deðil gibi, dondurulmuþ gýda da muhtemelen patates olsa gerek...
--ayrýca, kapasite artýþý imiþ, yani daha önce birileri ÇED i almýþ, yani sýfýrdan bir tesis deðil ise, bir devir olmasý lazým...bununla ilgili bir bilgi var mý?
--bilançolar þeffaf deðil, karartma var...
--satýþlarýn maliyeti tablosunun ayrýntýsý 2017 den sonraki bilançolarda gözükmüyor..., yani stok deðiþimlerini, ilk madde ve malzeme giderini, genel üretim giderini, direk iþçilik giderini göremiyoruz...brüt karlýlýkta artýþýn ne kadar satýþlarýn yüksekliðinden ne kadarýnýn maliyet düþüþünden geldiðini anlamak imkansýz...
Faaliyet raporuna baktýðýmda bütün fabrikalarda salça konserve dondurulmuþ ürün vb toplam kapasite 287 bin ton gözüküyor yeni fabrikada toplam kapasite 200 bin ton tonaj bazýnda baktýðýnda yaklaþtýk kapasite %70 artmýþ oluyor güzel ve yüksek bir oran bence.Ytd
Ürünümüz sadece domates mi bamya ya bak pazarda kilosu 50 lira kapya biberde öyle közlenmiþini koy cam kavanoza dizdir raflara Terki joe müdavimi bunun ikiþer ikiþer alýr eskiden beri çilingir sofrasýnda demlenirken Grand la Tukaþ ý konuþurlar oldum olasý yürü be Tukaþ bekleme yapma trafik müsaitken Ytd
Daha ilk yazýsýnda, bardaðýn %99 tarafý dolu iken,%1 boþluðu görmek,kýskançlýktýr,milletin elindeki mala göz dikmektir.
Yýllardýr kozalaklara demediðini býrakmadý,en çok prim yapan o þirketler oldu.
Þimdi de gelmiþ,"yok bilanço þeffaf deðilmiþ,karartmaymýþ",,sanki þirketin denetçisi yok,spk buna göz yumuyor sanýrsýnýz.
Arkadaþ madem geldin,1 kerede olumlu þey söyle ya,aðzýndan bal aktýðýný görelim.