TCELL battı da bizim mi haberimiz yok...
Bu hisse de değişen bir şey yok demektir...
2-3 güne toplamaz ise...
ytd.
Saygılar
Printable View
TCELL battı da bizim mi haberimiz yok...
Bu hisse de değişen bir şey yok demektir...
2-3 güne toplamaz ise...
ytd.
Saygılar
Yazmayayım diyorum da yazmayınca da olmuyor, sabah sormuş şu kadar hissem var temettü için aldım ne kadar temettü alırım vs vs
Düşünün ki insanlar 0,31 hisse başı net temettü oranını dahi bilmeden temettü den bir gün önce alıp o paranın hisse fiyatından düşmeden temiz cebinde kalacağını düşünüp hisse alıyor, daha da vahimi elinde ki hisse X 0,31= Alınacak net temettü olayını bile yapamıyor. Ondan sonra da gelip buralara şirkete sağa sola veryansın ediyor. Ehh be kardeşim nerenden tutsan elde kalıyorsun, kendine hiç kabahat bulmuyorsun bir de üste çıkıyorsun.
Bugün viop pay vadeli de vade sonu, bir sürü yabancı fon hedge vs için aldıkları pozları kapatıyor. Düşüşü katmerleyen başlıca sebep bugün için bu, ha boku çıktı satışın doğru çünkü hisse son 110 milyon lot satışta pek çok hedge fon denilen kısa vadeci vur kaç cı ecnebi fonlara da dağıldı. Bunlar piyasaya ilk gelen satışta kar zarar bakmadan tahtaları boza boza böyle çıkarlar. Sevilmeyen sıcak para denilen şey bunlar işte. O yüzden sen yatırımcı olmaz birde bu olmayan finansal okur yazarlık seviyenle buralarda para kazanacağını sanıyorsun. Kazanamaman o kadar doğal ki, üstelik beklemeyi yatırım yapmayı da bilmiyorsun. Gelmişsin voleye olmuşsun vole, ne olmasını bekliyordun ki?
Şimdi doğruları yüzlerine düpedüz söyledik diye bize de veryansın eden çıkar mı çıkar valla. Memleketin insan kaynağı kapasitesi vs yerin dibinde.
Çok şey yazılır da gerek yok, her lafa bir cevap yazanlarla uğraşacak enerji vakit zaten yok. Haydi selametle.
Sn
Serkalgo
Ben Cuma günü 10.000 lot hisse aldım, kaç para temettü alırım ne zaman hesaba geçer ?
Şimdi satsam temettüm yanarmı ?
Yada temetttüm yanarsa duman çıkarmı ?
Hade duman çıktı diyelim duman doğaya zarar verirmi ?
Duman etkisi ile ozon tabakası zarar görür mü ?
lütfü bey, bu türkselle ben her şeyi yapıyorum da gözümden ateş çıkaramıyorum. o nasıl oluyor acaba? :)
serkan beye sorsak mı :)
gece gece tosun paşayı andık bari bu işe yaradı tcell :)
serkan bey gibi hisselerimize sahip çıkmaya çalışsam da, ne kadar cibilliyetsiz bir tahtaymış demeden de duramıyorum.
Allah akıl sağlığımızı korusun, yanlışa doğru dedirtecekler bize sonunda.
Tvf genel müdürü sönmez: (thy'ye destek) salgının durumu ve sürecin uzamasına bakacağız - bloomberg ht
1.12.2020 09:25:44 tvf genel müdürü sönmez: Türkiye sigorta'nın geleceği yer bölgesel bir oyuncu ve bölgesel bir sigortacı olmaktır- bloomberg ht
1.12.2020 09:23:41 tvf genel müdürü sönmez: Botaş ve tpao'da halka arzı değer oluşmadan yapmak istemeyiz- bloomberg ht
1.12.2020 09:23:00 tvf genel müdürü sönmez: Karadeniz gazını satmaya başladığımızda botaş ve tpao'da resim değişecek- bloomberg ht
1.12.2020 09:21:26 tvf genel müdürü sönmez: (botaş ve tpao) varlık fonu altında çok değerli iki şirketimiz olacak- bloomberg ht
1.12.2020 09:20:35 tvf genel müdürü sönmez: Türkiye'nin dev enerji şirketleri olacak- bloomberg ht
1.12.2020 09:19:29 tvf genel müdürü sönmez: Borsa istanbul'da daha fazla şirketi halka arz etmemiz gerekiyor- bloomberg ht
1.12.2020 09:16:52 tvf genel müdürü sönmez: çaykur'da sadece ticari düşünemezsiniz ama katma değeri artırabilirsiniz - bloomberg ht
1.12.2020 09:14:23 tvf genel müdürü sönmez: (thy'ye destek) salgının durumu ve sürecin uzamasına bakacağız - bloomberg ht
1.12.2020 09:14:00 tvf genel müdürü sönmez: Thy yönetimi ile her türlü konuyu konuşuyoruz- bloomberg ht
1.12.2020 09:13:00 tvf genel müdürü sönmez: Thy ile çok yakından çalışıyoruz- bloomberg ht
1.12.2020 09:12:34 tvf genel müdürü sönmez: Thy'nin kargoyu şirket haline getirmesi çok doğru bir karar - bloomberg ht
1.12.2020 09:12:15 tvf genel müdürü sönmez: Thy, 2 yılda büyük bir taşınma ve pandemi ile baş etmek zorunda kaldı - bloomberg ht
1.12.2020 09:10:55 tvf genel müdürü sönmez: Thy'nin son çeyrek zararı benzer şirketlere göre çok az - bloomberg ht
1.12.2020 09:10:02 tvf / sönmez: Tvf'nin bıst'teki payı hiçbir şartta %51'in altına inmeyecek - bloomberg ht
1.12.2020 09:06:37 tvf genel müdürü sönmez: Borsa istanbul'u 2 yıl içinde halka arz edebiliriz - bloomberg ht
1.12.2020 09:04:23 tvf genel müdürü sönmez: Borsa istanbul'da 2 milyar dolar çok iyi bir değerleme- bloomberg ht
1.12.2020 09:00:24 tvf genel müdürü sönmez: 2020'de türkiye'ye bu işlemle 200 milyon dolar doğrudan yatırım gelmiştir - bloomberg ht
1.12.2020 08:58:53 tvf genel müdürü sönmez: (borsa istanbul) 200 milyon dolar dün öğlen saatleri itibarıyla tvf hesaplarına gelmiştir- bloomberg ht
1.12.2020 08:57:35 tvf / zafer sönmez: Borsa istanbul'da açıklama için işlemin kapanmasını bekledik - bloomberg ht
1.12.2020 08:52:54 tvf genel müdürü sönmez: Urkcell'in çarpanı 3,5-4 değil 7-8'lerde olması gerekiyor- bloomberg ht
1.12.2020 08:49:41 tvf genel müdürü sönmez: Turkcell'in stratejisini birlikte dizayn ediyoruz - bloomberg ht
1.12.2020 08:41:05 tvf genel müdürü sönmez: Hazine'den daha ucuz fonlanacağız diye bir amacımız yok- bloomberg ht
1.12.2020 08:37:19 tvf genel müdürü sönmez: Tvf'nin her sene olmasa bile 18 ayda, 24 ayda bir bonosunu göreceksiniz - bloomberg ht
1.12.2020 08:36:44 tvf genel müdürü sönmez: (eurobond) maliyetleri istediğimiz yerde olmadı - bloomberg ht
1.12.2020 08:36:07 tvf genel müdürü sönmez: 2021 yılında yine bir bono sürecine gireceğiz- bloomberg ht
GÜNAYDIN,
https://www.bloomberght.com/tv
canlı TCELLL....
1.12.2020 08:52:54 tvf genel müdürü sönmez: Turkcell'in çarpanı 3,5-4 değil 7-8'lerde olması gerekiyor- bloomberg ht
1.12.2020 08:49:41 tvf genel müdürü sönmez: Turkcell'in stratejisini birlikte dizayn ediyoruz - bloomberg ht
Olumlu haber var yine paraşüt açalım ne olur ne olmaz[emoji42]
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
01.12.2020 10:35:09 turkcell ceo'su murat erkan: Pandemide "techfin" dönüşümü en az 10 yıl erkene geldi. Hayalimiz türkiye'de yeni unicorn'lar çıkarmak. Paycell bunlardan biri olacak - capital twitter----
Turkcell ceo'su erkan: Türkiye'nin verilerinin türkiye'de kalması lazım. Bu nedenle veri merkezleri konusunda 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. - capital twitter
01.12.2020 10:59:30 turkcell ceo'su erkan: Türkiye'nin verilerinin türkiye'de kalması lazım. Bu nedenle veri merkezleri konusunda 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. - capital twitter
01.12.2020 10:35:09 turkcell ceo'su murat erkan: Pandemide "techfin" dönüşümü en az 10 yıl erkene geldi. Hayalimiz türkiye'de yeni unicorn'lar çıkarmak. Paycell bunlardan biri olacak - capital twitter
Ulan ne cenabet hisseymiş. Gelen en az 2m satıp gidiyor. Amma tokmakçısı varmış be
Valla kimseyi bilmem ama sabırda ünvanlarım arasına Kartonsan patronu Ünal I bile tuş eden adam sıfatını katmış biri olarak Turkcell gibi bir güzelliği ömrümün geri kalanında Allah ında izniyle yıllarca huzur ve hüşu içinde bekleyebilirim. Onca yıl ne cibilliyetsiz ne gaddar patronlarla sabır bilek güreşi yaptım. Allah a sonsuz şükürler olsun hiçbir hissemi de sabır sayesinde değerinin altına vermedim. Bunca yılda bir de gördüm ki mal değerli ise ve fiyatı değerinden düşük fiyatta ise eninde sonunda değer ve fiyat bir noktada mutlaka buluşuyor. Bu buluşmada kucaklaşan kişiler genelde çok az oluyor. İşte sabır bu yüzden önemli. Kişilik yapısı tabi doğrudan faktör bu hususta. Tez canlı olup birde yerinde duramayan portföye kırk takla attırmadan huzura ermeyenlerin tecrübelerime göre kazanma şansları sıfır. Velhasıl borsada temel analiz vs tüm analizler 1 değer taşıyor ise doğru hisselerde olmak kaydıyla sabır 10 değer taşıyor ve sürecin tüm yükünü sabır omuzluyor. Gerisi nasip gerisi kısmet. Sağlıcakla kalın.
Gelen giden çok da yok. Amaçları bu zaten. Üçe beşe hisse toplayıp bi iki haberle 5 6 kademeye ele vermece. Herkesin kendi görüşü. Kimse uzun vade yatırımcı olmak zorunda değil. En güzel trade yapılan hisse bu. Kademe okumayı bilen birisi gayet güzel trade edebilir. Gerçi piyasaya haber yediremiyolar artık. Normalde piyasanın seveceği haberler vardı. Yani kap değil de basın açıklaması gayet vizyoneldi. Ama piyasa artık terli, buyrun önden sizi alalım diyor. Haliyle artık mal da yediremiyolar. Yoksa Turkcell de öyle çok fazla KY yok. Ve de ilgi çekici gelmiyor zaten.
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan:Altyapı paylaşımı konusunun çözüleceğine dair umudumuz kesinlikle var
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, altyapı paylaşımı konusunun çözüleceğine dair umutlu olduğunu ifade ederek, "Bu konu 'merkeze, herkese'den ziyade, memleket meselesi. Pandemi süreci gösterdi ki; şu anda Türkiye'nin her yerinde bağlantıya erişme ihtiyacı olan ciddi sayıda öğrencimiz var. Sadece ücra köşelerde değil, İstanbul'un merkezinde de bunun sıkıntısını çeken öğrencilerimiz var, Ankara'da da var, Artvin'de de var. Bunu gelin el ele verelim, çözelim." dedi.
Murat Erkan, "İş Dünyası Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele edilen 2020'de sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi, gelecek yıldan beklentilerini paylaştı.
Bu yıl Kovid-19'un yanı sıra Türkiye'de sel ve deprem gibi doğal afetlerin de yaşandığına işaret eden Erkan, bu durumun bütün kesimlerde türbülansa neden olduğunu, telekom ve teknoloji sektörünün ise iyi bir sınav verdiğini söyledi.
Erkan, yaşanan sürecin, Turkcell'in geçen yılın kasım ayında açıkladığı stratejinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, "Turkcell olarak gerek operasyonel gerek finansal anlamda kuvvetli bir yıl geçirdik. Yılı kuvvetli geçirmemizi sağlayan şey de planlamayı önceden doğru bir şekilde yapmak oldu." diye konuştu.
Turkcell'in konsolide bazda toplam gelirlerinin 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,1 artarak 7,6 milyar liraya çıktığını, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ın (FAVÖK) 3,4 milyar liraya ulaştığını aktaran Erkan, şunları kaydetti:
"FAVÖK marjımız 1,3 puan artışla yüzde 44,4 olarak gerçekleşti. Yılın 9 ayında net faturalı müşteri sayımızı 1,1 milyon artırarak geçen yıl koyduğumuz 'her yıl 1 milyon faturalı müşteri' hedefimizi yıl bitmeden aştık. Dijital servislerimizin tekil gelirleri yüzde 28 büyüdü ve dijital servislerin kullanımı pandemi sürecinde ciddi şekilde arttı. Dijital iş çözümleri yüzde 40 büyüdü. Kurumların dijital dönüşümü bu dönemde her zamankinden daha önemli hale geldi. Çünkü artık fiziksel iş yapmanın zorlaştığı dönemde bütün şirketler iş süreçlerini dijitalleştirdi. Bu konuda da hazırlıklarımız oldukça iyi noktadaydı. Son olarak da fintech tarafında aktif kullanıcımız 4,6 milyon kişiye ulaştı, işlem hacmimiz de 2,2 milyarı geçti. Grup dışı gelirlerimiz yüzde 85 büyüdü. Evlerde sabit geniş bant ihtiyacının arttığı bu dönemde geçen yıl çıkarttığımız Superbox ürünümüz de 551 bin müşteriye ulaştı. Yaklaşık 60 bin yeni müşteri ekledik. Bunların hepsini birleştirdiğimizde oldukça kuvvetli bir yıl geçirdik."
- "Türkiye'nin ekonomi tarafında çok önemli bir potansiyeli var"
Murat Erkan, pandeminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik açıdan belli zorlukları beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, burada en kritik şeyin açıklanan yeni programa tüm kesimlerin destek vermesi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin daha fazla yatırım çekmesini, bu yatırımların da ülke insanına fayda getirmesini beklediklerini aktaran Erkan, "Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine sahip. Türkiye'nin potansiyeli, bu hedefi gerçekleştirebileceğini gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.
Erkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomi politikasının, piyasalara olumlu yansıdığını ifade ederek, "Türkiye'nin ekonomi tarafında çok önemli bir potansiyeli var. Yeni ekonomi programının da bu potansiyeli ortaya çıkarma noktasında katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle Kovid-19 etkilerinin tüm dünyada azalmasının beklendiği 2021'le birlikte Türkiye'mizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşmak için daha hızlı koşmaya başlayacağını düşünüyorum." dedi.
Turkcell'in, pandemi döneminde işe alım süreçlerine duraksamadan devam ettiğini bildiren Erkan, şunları söyledi:
"Bizim Turkcell olarak gerek Türkiye'de gerek iştiraklerimizde her yıl istihdam açısından bir büyüme trendimiz var. Bu yıl sonu itibarıyla grup olarak toplam 7 bine yakın istihdam sağlamış olacağız. Gelecek yıl da artan iş hacmimize bağlı olarak ailemizi büyütmeye ve ülkemiz için istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Türkiye'nin bu anlamda önemli oyuncularından biriyiz. Kaliteli istihdama yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sadece bünyemize çalışan katmıyoruz, onlara ciddi bilezikler de takıyoruz. Turkcell grubunda çalışmış, hizmet vermiş arkadaşlarımız başka görevlere geçtiklerinde ülkeye çok önemli değerler katıyor. Örneğin, yaklaşık 3 yıldır siber güvenlik kampları yapıyoruz. Bu kamplardan ihtiyacımız olan kadar kişiyi kendi bünyemize alıyoruz, diğerlerini de ülkenin faydasına kullanıyoruz. Siber güvenlik çok kritik noktalara erişti, artık en ücra köşedeki bireylere kadar insanların canını yakıyor. O nedenle de bu konuda yatırım yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Makine öğrenmesi, yapay zeka, 5G gibi teknolojilerde de kamplara devam ederek çalışanlarımızı geliştireceğiz."
- "İstanbul, fiberleşme konusunda en fakir şehirlerden birisi"
Turkcell Genel Müdürü Erkan, Türkiye'nin 5G'ye geçişi için gerekli koşullardan birinin de fiber altyapı olduğunu vurgulayarak, ülkenin bugün toplam 250-300 bin kilometre uzunluğunda fiber altyapısı bulunduğunu, yaklaşık 1 milyon kilometreye daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
Bu altyapının maliyetinin, tüm operatörlerin ayrı ayrı inşa etmesi halinde 15-16 milyar dolara çıktığını, ortaklaşa yapılması durumunda 3-4 milyar dolara kadar indiğini aktaran Erkan, "Türkiye'nin kaynaklarının doğru ve verimli kullanılabilmesi adına ortak fiber altyapı inşa edilmesi için yıllardır yaptığımız çağrıyı bir kez daha yinelemek istiyorum." dedi.
Erkan, Turkcell'in "Türkiye'nin operatörü" olduğunu, bu nedenle ülkenin her yerine yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Bugün Türkiye'nin 81 ilinde Turkcell'in fiber altyapısı bulunuyor. Ayrıca baktığında Trabzon'da da, Kayseri'de de, Antalya'da da, Diyarbakır'da da fiber internet hizmetimiz var, İstanbul'da da, Mersin'de de var... Bu şebeke üzerinden sadece Türkiye'de değil, İran, Irak, Gürcistan, Azerbaycan gibi komşu ülkelerin internetinde de önemli pay sahibiyiz. Bu konu 'merkeze, herkese'den ziyade, memleket meselesi. Pandemi süreci gösterdi ki; şu anda Türkiye'nin her yerinde bağlantıya erişme ihtiyacı olan ciddi sayıda öğrencimiz var. Sadece ücra köşelerde değil, İstanbul'un merkezinde de bunun sıkıntısını çeken öğrencilerimiz var, Ankara'da da var, Artvin'de de var. İstanbul'un ciddi fibere altyapıya ihtiyacı var. Belki de bu konuda en fakir şehirlerden birisi İstanbul.
Son zamanlarda bakıyorsunuz, dünyada sabit internet hız ölçümünde Türkiye neredeyse ilk 100'e zor giriyor. Böyle olmaması lazım. Fırsat eşitliği ve dijitalleşme konusunda en temel nokta fiber... Yarın 5G, 6G konuştuğumuzda fiber daha da önemli hale gelecek. Uzaktan eğitim, uzaktan çalışma, uzaktan sağlık, şirketlerin dijitalleşmesi, dijital servislerin kullanılması gibi konuların hepsinde fiber ana yapı taşı."
- "Altyapıda değil, üstyapıda ve serviste rekabet edelim"
Turkcell'in yatırımlarının bu yıl 9 milyar liranın üzerine çıkmış olacağını bildiren Erkan, "Muhtemelen en çok yatırım yapan şirketlerden birisiyiz, belki de birinciyiz. Bugün yaptığı yatırımlarla mobilde 1.4 Gbps, sabit tarafta ise 10 Gbps hızların yanı sıra 50 bin kilometre fiber altyapıyı ülkesine kazandıran bir şirketin fiber yatırımından kaçması gibi bir şey söz konusu değil ama diyoruz ki 1 milyon kilometre fibere ihtiyaç var. Bunu gelin el ele verelim, çözelim. Mükerrer yatırım yapmayalım, ortak yapalım. Altyapıda değil, üstyapıda ve serviste rekabet edelim." ifadelerini kullandı.
Erkan, ülkenin bir an önce fiber altyapıya kavuşması gerektiğini yineleyerek, bu konuda Cumhurbaşkanı
ytd.
Saygılar
Arkadaşlar Merhaba, ya bir sorum olacak cahilim henüz şu temettü konularında. Dün 500 lotum vardı 15,75' den, dünde üstüne 500 lot aldım 14,75' den (muhtemelen ikinci aldığımı temettü de hesaplamamıştır) ortalamam normalde 15,25 oluyor. Ancak şimdi bakıyorum 15,12 gösteriyor. Nasıl hesaplanıyor ve ortalamaya nasıl etkisi oluyor bu verilen temettünün?
Bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
TVF GM TCELL %100 artmalı anlamında açıklama yapmış çarpan oranları üzerinden. YTD
TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez; Turkcell'in halka arz fiyatı 17 milyar dolar, gördüğü en tepe nokta 25 milyar dolar hedefimiz tekrar bu noktalara gelmesi dediği gün olan 18 Haziran 2020 de bist 112 bin civarındaydı turkcell bu tarihte 17,85 e kadar çıktı ben ve bir çok kişi 17,30 lardan trene bindik. aradan yaklaşık 6 ay geçti bugün bist 132,500 tcell ise 15,29 (+31 kuruş temettü) kapattı. TVF'nin turkcell'e ortak olup yönetimden kaynaklı sorunları çözmesi ve şirkete yeni hedefler koyması gayet güzel ama hissenin gitmesi malesef TVF'nin değil halka açık hisse çoğunluğunu elinde tutan ağababaların keyfine bağlı.
17.30 da trene binenlerin, "lanet olsun bundan bir cacık olmaz ben şu uçan kağıtlardan birini alsaydım şimdi köşeydim" demesini ve satıp gitmesini bekliyorlar.
Olmaz diyoruz ama böyle bir kağıtta bile spek cirit atıyor. Para da onda kağıt ta onda. Piyasa yapıcı nerde?
Arkadaşlar benim temettü hala hesaba geçmedi neden olabilir?
VIA_F1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben Akbank kullanıyorum. Öğleden sonra dediler. TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
köşe dönmek bi tarafa 6 ayda zararı çıkarmak için 5 milyona yakın hacim yapmışımdır. ancak zarar çıktı mı başabaş mı kaldım hesaplayamadım. diğer taraftan 700 den harekete başlayan kartondan 1470 maliyetle sadece 10 lot aldım. 3100 den 5 lotu sattım bana 1 haftada turkcell'den çok kazandırdı. turkcell'de harcadığım zamana aracı kuruma kazandırdığım komisyona aylarca yaşadığım strese lanet olsun. şimdi isterse fizana çıksın umrumda değil.
vodafone, borsaya kote olmuş olsa, bu pandemi zamanında 2ye 3e katlayan hisselerden olurdu. Kamunun hantallığı hisselerde de farkediliyor, Bknz. Thy ve Pegasus arasındaki farka. Ama iyi trade ettiriyor yine de. Tek artısı bu
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: "İnternet toplantıları yerli platform BiP Meet'e taşınıyor"
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell'in kısa süre önce duyurduğu yerli video konferans uygulaması BiP Meet'in sunduğu özelliklerle öne çıktığını belirtti.
Turkcell açıklamasında görüşlerine yer verilen Erkan, internet üzerinden gerçekleştirilen görüntülü toplantılarda kullanılan platformlar arasındaki küresel rekabetin hızla arttığını aktararak, "İş toplantıları ve dersler artık neredeyse tamamen internet üzerinden görüntülü olarak gerçekleştiriliyor. Bazı güvenlik risklerini de beraberinde getiren bu platformlara alternatif olacak güvenli bir çözüm üzerinde çalışan Turkcell'in duyurduğu BiP Meet, sunduğu özelliklerle giderek popülerleşiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Tüm operatör kullanıcılarının ücretsiz olarak yararlanabildiği BiP Meet'i aylardır hem şirket içi iletişimde hem de uluslararası görüşmelerde kullandıklarını vurgulayan Erkan, şunları kaydetti:
"Video konferans uygulamalarında kişisel verilerin korunması ve güvenlik çok önemli. Ülkemize küresel çapta rakipleriyle mücadele edecek güvenli bir platform kazandırdığımız için çok mutluyuz. BiP Meet'in kısa süre içinde bu kadar ilgi görmesi bizleri memnun ediyor. Müşterimiz olsun olmasın herkesi yerli video konferans uygulamamız BiP Meet'i bir adım daha ileri taşımak için yol arkadaşımız olmaya davet ediyorum. Chrome ve Safari tarayıcılarının yanı sıra masaüstü uygulamasıyla da tam performans çalışan BiP Meet, 2021 başında iOS ve Android uygulamaları sayesinde mobil platformlarda da etkin biçimde kullanılabilecek."
Kaynak : Anadolu Ajansı
anladınız siz onu:)
Bu haberle en az 0.5 düşerYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bipmi mipi boş verin...masalları şirket değerini lafla yükselmeye çalışacağınıza...
madem düşük değerde...gelen temettülerle hisse geri alım uygularsın, bak bakalım...
hisseye baskı yapanlar baskı yapabiliyor mu?
Böyle yaparak işin içinde olduğunuz kanaati oluşuyor...
Her gün olumlu haber geliyor da ne oluyor?
yap hisse geri alımı yapacağım de bakalım...
biraz hop de....
%20-25 yukarı gitmezse bende bir şey bilmiyorum...
Daha önce GK katıldığımızda başka bir şirkete söylüyorduk...para yok deniyordu...para yoksa zaten kapat şirketi demiştim o şirkete...
kredi ne için var...
Hissedarlar güven ver...bunlar önemli...itibar meselisidir...
Yanılıyor olabilirim tabi ki....
ytd.
Saygılar...
Endekstwn pozitif ayrışamazsa süreç uzadıkça uzar, don lastiğine döner
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karanlık odada fena satış yedi. Yaklaşık 1.2mil lot sadece qnb satış yaptı. Vakıf , ak, icbc karşıladı
Türkiye de insanların borsaya yatırım yapmama sebebi BIST ky düdükleme yeri olması. Bu hisse kaç yıldır yerinde sayıyor.
Sportiflerin tavan yaptığı ortamda, paso olumlu haber pompalayan hissenin endeksten önde düşmesinin izahı olamaz. Hergün yükselen hisseleri görünce yanlış tercih yaptığımı anladım ama maalesef geç kaldık
TKC hissesinin TCELL e bir faydası yok. Birbirlerine ayak bağı oluyorlar gibi. TKC hissesi 35 dolardan açılışı yapmış şu sıralarda 4.89 dolarda.
Birinden biri kapansa daha hızlı hareket edebilir. Spek ikisini beraber farklı kur farklı zaman diliminden dolayı kontrol edemiyor olmalı ki fiyatlar bu seviyelerde.
Varlık fonu dünkü bahsettiği çarpan değerlere (7,8) ulaşmasını istiyor ise bu konuda bir hamle yapmalı bence.
Bu konu tartışılmalıdır derim. Artısı ve eksisi ile birlikte.
Yabancı yatırım yapacaksa da gelir Bist ten hissesini alır.Diğer hisseler gibi.
Değerli Paydaşlar, hepinize iyi akşamlar diliyorum.
Aşağıda TCELL in XU100 ile kıyaslamalı grafiğini paylaşıyorum.
Bu grafik haftalık TCELL/XU100 grafiğidir. Sayısal değerlerin daha iyi anlaşılabilmesi için 1000 sayısı ile çarpılmıştır. Bu gün itibariyle yaklaşık 3 yıllık (Turuncu renk) trend desteğinden kapattık. Endeksin yükselişlerine ayak uyduramaması (endeksten az çıkması), düşüşlerinde de yüzdesel olarak daha fazla düşmesi durumunda daha uzun vadeli (mor renkli) trend desteğine kadar inebiliriz. Bu ikinci destek bölgesine götürmeleri tahtadaki bir çok varant, VİOP ve kredili işlem açanı sıkıştırmak için olabilir. Desteklerden güç alıp yılın başındakine benzer bir endeksten pozitif ayrışma süreci yaşarsak 14.00 puan değerine kadar hedef alınabilir. (Hisse değerini 1000 ile çarp, endeksin o anki değerine böl, sonuç 14.00 a yakın ise hedefine ulaşmıştır.) Bu hedef için endeksin çıkışına ilave %23 lük bir performans göstermesi gerekir.
https://www.tradingview.com/x/powRPpC1/
Aşağıdaki ikinci grafik birinci grafiğin aylık görüntüsüdür.
https://www.tradingview.com/x/v0HbgOtr/
Aşağıdaki de günlük grafiktir. Bu iki destek bölgesi önemlidir. 5 günlük ortalamalara temas olsa da, 5 günlük ortalama üstü kapanışlar ilk giriş için takip edilmesi gereken yer olabilir. Alt indikatörler de şimdilik bir dönüş emaresi yok.
https://www.tradingview.com/x/8Xqb67i4/
https://www.tradingview.com/x/FjynAMlb/
Temel anlamda şirkete söylenebilecek bir şey yok. Fakat çok zamansız bir ortak satışı yedi ve satan 110 milyon adet hissenin temettüsüne bile bakmadı. Bu ortak satışından çıkan paranın doğrudan bankalara girdiğini düşünüyorum. Çıkış için bankalardan buraya bir takviye gelmeli. Bence, TCELL in ana yatırımcısının üzerindeki en büyük tereddüt, şirket üzerine bir borç transferi yapılması korkusudur. Bu ihtimal haliyle elinde yüklü miktarda parası olan fon ve yatırımcıyı iki kere düşünmeye zorluyor. Bu yüzden bankalar tarafından yönetilen TTKOM son dönemde daha iyi performans gösterdi.
Düşüncelerime ve yorumlarıma karşı olumlu ve olumsuz fikirlerinizi beklerim ve bütün paydaşlara saygılarımı sunarım.
------------------------------------------------------------------------
Al-Tut-Sat tavsiyesi değildir. Her koyun kendi bacağından asılır.
Bence de bu işin can alıcı noktası bu: ....... tahtadaki bir çok varant, VİOP ve kredili işlem açanı sıkıştırmak . ......
Açıkçıları kuyruğundan öyle yakalamış ki can'ını almadan bırakmaya niyeti yok....
Tebrik ediyorum çok güzel bir yaklaşım. Hissedeki boş boş bilgilerle goygoycu yorumlardan sonra mantıklı yorumlar görmek ne güzel. Ben hissenin trade amaçlı kullanıldığını düşünüyordum zaten. Ama bu borçlanma olayı açıkcası aklıma gelmemişti. Sebepler birleştirilince, uzun vadeden ziyade trade daha mantıklı geliyor. Uzun vade olarak düşünebilmem için 18lerde yüklü alımlar gelmesi lazım. Zaten o kadar haber pompalıyorlar, 25hedef fiyat veriyolar ama gram gidemiyor. Çünki piyasa akıllandı artık, önden sizi alalım diyorlar.
Eskilerden gelen hisse neredeyse artıya geçti, anlaşılan vurkaç hissesine yatırım yapmışız
Enflasyonu yükselmesi ile tarife fiyatlarına yansıması olacaktır.
Genelde tarife fiyat değişiklikleri yeni yılla başlar...
Hep olumlu yazıyoruz....
Görmek istediğimiz olumlu işler...
Yanlış işlerle işimiz olmaz...
Bu özkaynakta büyüme bu şekilde devam etsin olacak değerlere gelecek umudundayız.
ytd.
Saygılar...
Kar eden bir şirket olarak bir gün zarar eden şirketlerle arasını kısmende olsa kapatacaktır.
Bu süreç bir yerde bitecektir. Bakalım ne zaman.
O kedi buraya gelecek....!