Yalnız TKURU ve Eminisş tek fiyatla ucmuslar o kadar
Printable View
Yalnız TKURU ve Eminisş tek fiyatla ucmuslar o kadar
Aynen öyle.. eşleşme de goremeyecegimiz icin
ne çıkarsa bahtimiza artık ;))
Hoş zaten tahta açıkken de çok işlem olmuyordu ya da ne oldu ki sanki tahta açıkken..brüt olduğumuz için al-ver de yapamıyorsun.. bence paniklik birşey yok bizde zaten brüt vardı ona tek fiyat eklenmiş oldu ama tabii piyasa nasıl davranır bilinmez
Ocak da Yıldız Pazara geçersek burda epey bir cezayla serbetlendik deriz..
Yani herkes almak veya satmak için kafasına göre mi emir yollayacak
Almak ta satmak ta isteyen TAVANA emir girilmesi gerekiyor anladığım
ALMAK İSTEYEN TAVANA emir verse bile eşleşme Tabandan olsa o emir tabandan gerçekleşiyor.O YUZDEN Bilinçli olup TAVANA emir girerse herkes muhteşem şeyler olabilir...
Y.T.D
Yanlış mı düşünüyorum acaba
Tek fiyatta şöyle işlem oluyor. emir toplama sürelerinde emir gönderiyorsunuz. atıyorum ben 1 lot 40 liradan alım emri giriyorum siz 100lot 38 liradan satım giriyorsunuz başkası 500lot 43 ten satım giriyor bu şekilde yüzlerce kişi emir veriyor.
daha sonra bir fiyat çıkıyor ortaya . atıyorum 39 . bu fiyatı borsadaki algoritma belirliyor en fazla alım satım fiyatı ve lot miktarı üzerinden. 39 üzerinde satım emri girenler satamıyor emir gün sonu iptal oluyor yada emir toplama saatinde siz iptal ediyorsunuz yada revize edebiliyorsunuz. 39 üzerinde alım verenler yine 39 liradan alım yapıyor. tavandan alım girerseniz kesin alırsınız satıcı varsa. yada tabandan satım girerseniz kesin satarsınız alıcı varsa. sürekli işlemden tek farkı fiyat canlı olarak oynamıyor. günde 5 adet fiyat belirleniyor ve onun üzerinden alım satım yapılıyor. yani tek fiyat tabana da götürebilir tavana da hisseyi.
Yarin nasıl açar bilinmez ama onu da ben düşünecek değilim Gedikten 250 bin lot, Vakiftan 70 bin lot alan Amca düşünsün.. ;)
Ben ekmek yediğim hisssede tabana satış yollayip ihanet edecek değilim....(belki duygusal bakış açısı oldu ama arsanın kalan yarısının satışını beklemek istiyorum )
Dediğim gibi zaten hissemizde aşırı işlem olmuyorduki, kademeler genel olarak hep sığdi.. zaten brutteydik alan ertesi gün satabiliyordu...
ben bundan şunu anlıyorum.hisseyi 33.50 deki gapa değdirecekler. bunu bile yapacaklarını bilsem 1 lot vermem.beni aşağısı değil hedefim belirler
Geçen sene tam bu aralar hisse 7.40'ı gördükten sonra 6.50'ye kadar sarktılar yine aynı ceza geldi ilk gün yatay gitti sonra hisseyi 14.80'e kadar götürdüler 1 ay içinde yine aynı senaryo olursa şaşmam.
Ki eger aynı hareket olursa kalan yerin satış haberi heran kap'a düsebilir.
Geçen seneki hareketlilikten 1 ay sonra satış haberi kap'a düştü tabi düştükten sonra pandemi bahanesiylen hisseyi 7'e kadar hacimsiz düşürdüler.
17.bin tabana koymustu alan olmayinca onunla iki taban daha indirmisti 7.33 teki tabandan bir kısmıni ben alınca geri kalaninı kendisi aldı ama ben ordan aldıgimı biraz yukardan tekrar verdim bizim tahtacının huyunu bilirim 1000 lot kaptırırsa aşağı verip yerine 2000 bin koymadan yürütmez.
Yatirım tavsiyesi içermez yazdiklarim sadece beni baglar.
Patron olumlu haber yollamaya devam ediyor.
Şahsım adına kendisine teşekkür ederim.Çoğu şirkettin hissesini aldım ama bu avni bey gerçekten iyi niyetli oldugunu düşünüyorum.
Katakulli etmeden gerçekten olaganüstü bir yatırım yaparak,hem döviz olarak hemde tl olarak parayı katladı.
Bu benim için bir gösterge niteliginde,uzun yıllar taşıyabilecegim, koç'lardan sonra en iyi şirket oldugunu düşünüyorum artık.
Avni bey ve ekibine teşekkür eder,başarılarının devamını temenni ederim.
Tabandan kimse mal vermez yarın tavandan açsa kısa vadecilerin çoğu verip çikacak diye düsünüyorum.
Y.t.d
Frankfurt’da ki yerin kalan kısmıyla ilgilenen birileri var mı acaba?
Sayın HEG, bu konuda ki araştırmalarınızı merakla bekliyor olacağız.
Ne oldu.. şimdi..guya spk ky.korudu..tek fiat işlem gene sipeğe yaradı..komedi..adam bastı aşağıya panik için
Üstün zekalı tahtacı..euro9.41:))
Ben de Teşekkür ederim.
Bu fiyatlardan hurraaaa servet alın diyemem ama(belki benim de maliyetim de aşağılarda olduğu içindir)
benim icin SİMDİLİK en heyecanlı hikaye hala Servet de var, bir de birkaç bilisim firmasında var diyebiliriz..
normal de Gyolar da hikayeler sıkıcıdır.. ne yapacak ev al ev sat yapacak ne olacak diyebiliriz ama hem arsanın kalan kısmının satılacak olması hem de biz konuşurken bile maalesef TL karşılığı artan yüklü miktardaki Dövizi nasıl kullanacaklarinin hikayesi beni heyecanlandıriyor..
Hocam peki bilanço sonrası defter değeri 40-45 lira olunca (EURO bu hızla artmaya devam ederse daha yukarı olur) kaç lira sizin için makul bir fiyat olacak? Belki de benim tecrübesiz olmam daha kolay risk almama sebep oluyor. Ya da sizin piyasalarda ki tecrübeniz sizi olması gerekenden daha fazla temkinli yapmış. Merko crfsa gibi :)
Ben işler uygun giderse defter değerine 45 dersek 3*defter değeri arası bir yere geleceğine inanıyorum..
Ama işte şartlar önemli
-para nasıl kullanılacak
-bedelsiz temettü
-arsanin yarısi satılacak mi?
-yildiz pazara geçecek mi?
Gibi gibi sarlar ve riskler var.. onlar olursa bir kaç yıla neden olmasın..
Bu hisse zamani kısa olanı bezdirir..benle beraber bir arkadaşım aldı 1 ay bekledi sonra az bir karla sattı.. satmasa parası şuan 1.1 milyondu.500-600 bin kar etmis olacaktı..
Madem sattın O süreçte dedim paranı o kadar arttırdin mi hayır dedi..
O zaman bize kalan beklentileri beklemek..
B
O
R
S
A
S
A
B
I
R
E
E
G
Ö
N
Ü
L
İ
Ş
İ
D
İ
R
son.kullanma tarihi 2023.aralık
Korkutmadan ince ince düşüyor diğer tekfiyata girenlerin hepsi Tabandı bugün
38.90 alış gönderdim.38.50 gelmiş
Tek fiyat ilginç
Neyse kaldı 14 gün
Merhaba; tek fiyet toplama sonucunda oluşacak fiyattan satış yapabilmek için limitli/piyasa/piyasadan limitli hangi fiyat tipini seçmek gerekiyor.
TEK FİYAT İŞLEM YÖNTEMİ İŞLEYİŞ ESASLARI
Tek fiyat yöntemi, belirli bir zaman dilimi boyunca emirlerin eşleştirme yapılmaksızın
Sisteme kabul edilip, bu süre sonunda en yüksek miktarda işlemin gerçekleşmesini sağlayan
fiyat seviyesinin hesaplandığı, tüm işlemlerin bu fiyat seviyesinden gerçekleştiği işlem
yöntemidir.
Tek fiyat yönteminde alım satım emirlerinin Sisteme girişi, eşleştirilmesi ile emir ve işlem
bilgilerinin gösterilmesine ilişkin uygulama aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülür:
a) Alım satım emirleri belirlenmiş kurallar çerçevesinde Sisteme iletilir.
b) Emir girişlerinde, miktar veya tutar olarak Yönetim Kurulunca getirilen azami sınırlara
uyulur.
c) Emir toplama süresi boyunca, işlem gerçekleşmez.
ç) Emir toplama süresi boyunca, Sisteme iletilen emirlerin iptal edilmesi ve değiştirilmesi
mümkündür.
d) Emir toplama sona erdikten sonra en çok işlem miktarının gerçekleşmesini sağlayan tek
fiyat belirlenir ve ilan edilir. İlgili emir toplama süresine tekabül eden tüm işlemler, bu
fiyat üzerinden öncelik kurallarına göre gerçekleştirilir.
Açılış fiyatının +%10 üzerinde alım emri verirseniz, yada -%10 altınsa satım verirseniz, emir toplama sonrası belirlenen fiyattan satım yapmış olursunuz. BUrada limit fiyatlı emir olarak iletilmesi gerektiğini çıkarıyorum aynı zamanda. Ben bunu anlıyorum ama hiç tek fiyatta alım satım yapmadım. Yapanlar teyit ederse iyi olur.
Sn JUMALUS ve HEG teşekkür ederim.
Bugün toplam 10 k işlem olmuş
Herkes beklemede ne güzel
Düşüşden de etkilenmiyor bu sayede
İyi ki tek fiyata girmiş
Euro 9.50...sık bakalım..ileri zekalı tahtacı..:))
SRVGY ve SNGYO arasındaki asimetrinin anlamı nedir acaba? Son zamanlarda biri çıkarken diğeri düşme eğiliminde oluyor sürekli...
aslında patronların aynı olması dışında ortaklık olarak bir bağlantımız yok..
bir de tek fiyat ceza yemek bizim hisseyi yordu biraz.. Aslında hep iyi hem de kötü..
Spek ne zaman dönüş derse o zaman dönüş olacak İnşallah.. 40 liradaki dibimizi bulalım da..
dip not: para hesabını Euro 9.30 dan yapanlar için kasaya ortalama 100 milyon euro gircek desek
sermayesi 50 milyon olan Şirketimiz, yapmış olduğu arsa satışından 20 milyon TL daha artı yazabilir(euro 9.30 dan 9.50 oldu)
geçen aya göre 50 milyon.. Nisan ayına göre 225 milyon tl..(fiyatlar yaklaşık alınmıştır)
40 'ın altında her kademeden alıcıyım şahsım adına.
Sabırla azar azar gelecege yatırım yapıyorum.
Ya nasip artık.
O değil de aşağı yolculuk başlamışken, elinde böyle merkezi bir yerde yurtdışı arsası olan bir GYO varmı? :) Şimdiden azar azar toplamaya başlayalım.
Benim talihsizliğimdendir yedekte tuttuğum akçeyi cuma günü katmerler'e yatırdım o da dönmedi bakalım yarın dönermi..
Servetin düşmesinden hiç endişe etmiyorum 2021 yılı herkesin dilinde servet olacak borsadan anlamayanda bunun etkisine girecek bunu not edin!
Buralardan satanlar kademeli satmalı yoksa kafayı sıyırabilirler!
Yatırim tavsiyesi degildir.