Aksen battimi aq bu ne da cok komik ya bilancoda kotu birseymi var bilen arkadas varmi
Printable View
Aksen battimi aq bu ne da cok komik ya bilancoda kotu birseymi var bilen arkadas varmi
2 aylik habere gore Kamerunda ki 350 MW lik santral ihalesi icin Aksen teklif vermemis. Aksen ihale icin son 5 li listeye kalan firmalardan biriydi. Ihale de tek basina yeterlilik alan Cin firmasi ise elenmis. Iki ihtimalden bahsediliyor, ya devletle pazarlik usulu yap-islet-devret, ya da tekrar ihaleye cikilmasi.
Acaba yap islet devret icin pazarliklar basladi mi? Aksen bu isin neresinde? Ihale yeniden yapilirsa Aksen teklif verir mi? Bilemiyorum. Ancak bilancodaki yatirim giderleri kisminda Kamerun yatirimlari notu dikkatimi cekti.
https://www.investiraucameroun.com/e...ul-prequalifie
(Kamerun'da İş) - Artık şirketin güneybatı Kamerun'daki Limbé termik santralinin (350 MW) inşası için Devlet ile yapılan görüşmelerde ön yeterlilik kazandığını biliyoruz. Su ve Enerji Bakanı Gaston Eloundou Essomba'nın Eylül 2021'de kısa listeye kalan beş şirketten yaptığı basın açıklamasına göre, yalnızca Çin-Gana konsorsiyumu Sunon Asogli Power Limited (Gana)/China Energy Engineering Corporation Limited. Gana'daki Tema merkezli, korundu.
Merkezi Kamerun'da Douala'da bulunan Sino-Kamerun konsorsiyumu Folder Energy Partners Limited-China Machinery Engineering Corporation (CMEC) ve Chengongzhuang West Road (Çin) merkezli Chinese Power Construction Corporation of China Limited (Power China) elendi. "uyumsuz teklif" için. Türkiye'nin Aksa Enerji Üretim A.Ş. ve Dubai merkezli Acwa Power, " teklif vermeme " nedeniyle elendi.
Tek bir ön yeterlilik sahibi şirket ile iki sonuç mümkündür: Çalışmaları, inşaatı ve işletmeyi "Yap İşlet Devret" modunda yürütmek amacıyla hükümetle kesin bir diyalog veya anlaşmazlık durumunda, ihale çağrısı yapılabilir. başarısız ilan edilir ve seçim süreci baştan başlar.
Taraflar arasındaki diyalog için bu ön yeterlilik aşaması, Kamerun hükümeti ile Eranove grubu arasındaki bu projedeki işbirliğine son veriyor. Nitekim, 22 Nisan 2014'te Kamerun Eyaleti, Emerging Capital Partners yatırım fonu tarafından kontrol edilen bu bağımsız elektrik ve su üreticisi ile bu projenin gerçekleştirilmesi için bir mutabakat zaptı imzalamıştı (% 57). Ancak Eranove ve Kamerun arasındaki ortaklık, şu ana kadar açıklanmayan nedenlerle gelişmedi.
Su ve Enerji Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, gelecekteki Limbé gaz yakıtlı elektrik santrali, Littoral, Batı ve Güney-Batı bölgelerinde elektrik enerjisi arzını iyileştirmeyi hedefliyor. Resmi takvime göre projenin kendisi en geç 2024'e kadar teslim edilmelidir.
Piyasa bilancoyu begenmemis gorunuyor. Saglik olsun.
Ben kendi adima begendim. 3. ve 4. ceyreklerde rekor ustune rekor gelecek (Mevsimsellik nedeniyle daha yuksek yurtici elektrik uretimi, Yuksek PTF ortalamalari, Ozbekistan daha fazla kapasite, Yukselen doviz kuru vs.)
Zugurt tesellisi gibi olmasin ama asagida kisa ve uzun vade beklentileri tekrar paylasiyorum. Unuttugum varsa eklerseniz sevinirim.
Metallurgist hocam, aynen katılıyorum. Faaliyet raporunda benim de Kongo ve Kamerun için paylaşılan notlar dikkatimi çekti.
2021 yıl sonu faaliyet raporunda; Şirket’in %100 bağlı ortaklığı Aksa Energy Company Congo ile Kongo Cumhuriyeti arasında imzalanan sözleşme kapsamında Kongo’nun Pointe-Noire şehrinde bulunan 50 MW’lık kurulu güce sahip doğal gaz çevrim santralinin 30 yıl süreyle işletme hakkının alınmasının yanı sıra 50 MW’lık kapasite artışıyla santralin kurulu gücünün 100 MW’a ulaştırılması yer alıyor. Santralin devreye alınması için çalışmalar devam ediyor. şeklinde bilgi geçilmişti.
Dün paylaşılan faaliyet raporunda ise hem 11. sayfada devam eden yatırımlar kısmında
"(*) Afrika’da yapımı devam eden Kongo ve Kamerun yatırımları ile diğer santrallere ilişkin yatırımlardan oluşmaktadır."
hem de 12. sayfada bağlı iştirakler kısmında Kongo ve Kamerun için
"(**) İlgili şirketler yatırım döneminde olup; 30 Haziran 2022 itibarıyla elektrik üretim faaliyetlerine başlamamıştır."
şeklinde not paylaşılmış.
Finansalları ve faaliyet raporunu daha dikkatli bakınca en kötü çeyrek 1.3 milyar TL net kar üreten bir firma olarak görmeye başladım. Ben olumluyum açıkcası. Bence gereksiz bir satış oldu.
Aksen'in Kazakistandaki enerji yatirim firsatlarini takip ettigini biliyoruz. (yatirimci iliskilerinden gelen emaile istinaden)
Bakalim Aksen asagidaki ihalelere katilacak mi??
30 Eylul de 550 MW
https://www.korem.kz/eng/press-centr...cid=0&rid=7388
https://www.gov.kz/memleket/entities...330781?lang=ru
Ve Sonbaharda irili ufakli RES ve GES ihaleleri...
https://auction.korem.kz/eng/uchasti.../uchastie_vie/ RES kisminda ki schedule a tiklarsaniz gorursunuz.
Bu gün BofA mahvetti, 4 milyondan fazla satış yaptı. Yarın ola hayrola
Bofa cok satti. Baya satti yani.
Inanilmaz satti. Cok fazla satti. Yani oyle boyle satmadi. Inanilmaz satti, onunu alamadik yani oyle kotu satti.
Satti, satti, satti, bir yerden sonra daha satmaz diye bekledik, daha da satti. Artik satmasin dedik, iyice satti, artik biraktim bende izlemeyi.
Daha nasil satilir ya dedim, daha fazla satilmaz herhalde dedim. Bi yerde satmasi bitcek bunun dedim ama gene satti.
:)))) Feyyaz Yigit'e selam, https://www.youtube.com/watch?v=E4ovmLo3ffQ
evet son paylasimimi yapip behlul kadar moduna gidiyorum.
Ukrayna ile altyapinin yeniden imari icin anlasma imzalanmis, elektrike dikkatinizi cekerim :)
Anadolu Ajansı, Ankara ve Kiev arasında, Ukrayna'nın savaş nedeniyle tahrip olan altyapısının yeniden inşası amacıyla anlaşma imzalandığını duyurdu.
Habere göre, anlaşma kapsamında yeniden inşa için iki ülke arasında bir Görev Gücü oluşturulacak.
Görev gücü ile Ukrayna'da yollar, köprüler, su ve elektrik altyapısı, hastane ve okul gibi tesislerin yeniden inşası için çalışmalar birlikte koordine edilecek.
https://www.bbc.com/turkce/articles/...om3=BBC+Turkce
en iyisi biz buraya 1-2 hafta sonra bakalım. nasıl olsa biz yolcu değil hancıyız. anlaşılan kağıtta baskı kurmak isteyen adam biraz sabır sınayacak... sabır acıdır, meyvesi tatlıdır..
aynen, borsa ciktiginda aksenin dustugu, borsanin tepe taklak oldugu zaman aksenin +5 yaptigi gunleride gorduk.
daha once de yazmistim, sonra 20 aydir gozlemim, aksen de ara sira 2-3 haftalik dinlenme ve uyuz etme periodlari cogunlukla olur.
az once bilancoya tekrar goz attim. Cesitli arastirma raporlarini okudum, twitterda ki yorumlari okudum. Sene sonu 5.07 TL Hisse basi kar (HBK) tahmin ediyorum. Piyasa kactan fiyatlar bilemem.
Yerli komurden uretim yapanlar icin uygulanan tavan PTF fiyatina zam gelecek mi bu onemli olacak. Ayrica bu karar Nisan 1 den itibaren 6 ayligina alinmisti ve eylul sonu son bulacak. Tekrar uzatirlar mi, uzatirlarsa tarifeye zam yaparlar mi, yakinda anlariz.
Bilançoda herkes doğal olarak kâr rakamına odaklanıyor ama bilanço kâr rakamından ibaret değildir.
..........................2022/3 Aylık ----2022/6 Aylık
DV / KVB ...................1,19............1,29
Döviz Pozisyonu .......519 Milyon......1,669 Milyon
Finansal Gelirler ......516 Milyon .......907 Milyon
Finansal Giderler ....-205 Mliyon ......-507 Milyon
-----------------------------------------------------------------
Net Finansal Gelir....+311 Milyon .......+400 Milyon
Şimdi bu bilanço kötü diye yaygara koparıyorlar.
Çoğunuz hatırlamaz, 2 sene önce benzer bir bilanço gelmiş ve ben çok beğenmiştim.
Bir baktım ulusal düzeyde tanınan uzmanlar bile vah vah tüh tüh iyi değil yorumu yapmışlardı.
Gerçekten çok kızmıştım, aynı şimdiki gibi.
Bölünmeden önce idi. Aksen 5.20 :) kapatmış ve akşam bilanço gelmişti.
Aynı senaryo o dönemde de sergilenmişti, sabah ekran yüzde 7-8 eksileri gördü. Birkaç gün içerisinde ise 5.50 lere kadar çekilmişti :)
Neyse çok beklemeyiz, neler göreceğiz zaman gösterecek
arkadaşlar 2ç bilanço sonrası şirketle görüşen kimse oldu mu acaba? neler konuşuldu merak ediyorum, eğer bizimle paylaşırsa sevinirim? ben yazdım dönüş bekliyorum ,cevap gelirse buradan yazarım
bistin ralli yaptığı dönemde biz sadece izledik, üstüne bir de düzeltmede de biraz düzeltseler bizi tam kıvamına gelecek ama maalesef kenarda hiç nakitimiz yok.. bir yerlerden biraz nakit yaratmak lazım.. aksenimize sonuna kadar güveniyoruz...
cemil kazancı ve naci ağba'lın aktif olarak katılması, şirketin buna önem verdiğini gösteriyor. tam olarak ne konuşulduğunu bilemesek de yakın zamanda analistlerin görüşleri sosyal medyada yayınlanır.. inşallah bu toplantıyla beraber yeni bir ivme kazanırız...
aksenin urfa göynük ve antalya santralleri 3. çeyrekte 2 çeyreğin az altında üretim yapmış görünüyor ama bu saatten sonra üretim miktarı artacak gibi görünüyor. pınar hanım bize genel kurulda üretim rakamları çok önemli değil dediği için 2ç ihmal ettik ama bu çeyrekte ben kendi adıma üretim miktarlarına göre hareket edecem. ptf fiyatları çok yükseldi, üretim miktarlarına bakarken bunu da değerlendirecem:.
Aksenin karını diğer firmalar gibi 4-5 kat artırmamış olması, endeksten geride kalmasına neden oldu. Geçmişte artırdıkları ise zaten fiyatlanmıştı. Tabi diğer firmaların 4-5 kat artışı reelde yapmamış olması nedeniyle, uzun vadede Aksen yine öne çıkacaktır diye düşünüyorum.
açıkcası bu kadar büyük doğalgaz santrallerinin bu kadar verimsiz çalışmasının tek suçu yanlış enerji politikalarıdır.. aksen yöneticilerinin yerinde olsam bu santralleri yurtdışına taşır, en azından garanti ve büyük gelir elde ederim. enerjinin kral olduğu yılda pastayı yemeyeceksek neden yatırım yapalım ülkeye.... kim neden yatırım yapsın.
analist toplantisindan ufaktan notlar dusmeye basladi. Asagidaki analist arkadasin twittini paylasiyorum. Latin amerikadan genel kurulda da bahsedilmisti..
https://twitter.com/sadullahcalisir
Aksa enerji #aksen analist toplantısındayız. Erkin bey hariç herkes konuştu. Naci ağbal 'çok rahat çok profesyonel' modundaydı. Ceyhun bey Latin Amerikaya dair sinyal verdi.(önemli) Toplantı notlarını yarına kadar paylaşıcam.
Not: Cemil bey yerine ceyhun bey yazmis, duzeltti analist arkadas twitterda.
Sn Metallurgist, Kazakistan etkileri ve kara etkisi 5 yıl sonra görülmeye başlanacak, bu sebeple sanırım fiyata pek etkisi olmadı. Latin Amerika ve diğer ülkelerde de gelişme olursa 1 yıllık süre içerisinde hisse fiyatını olumlu etkiler mi?
Uzun vadede tabiki olumlu olacaktır fakat Aksen sasa, hektaş gibi mi hareket eder? Malum hisselerin rasyoları ilerideki yatırımların sonuçları olacak diye yüksek. Fakat ben aksenin hala ucuz fiyatlandığını düşünüyorum.
Insaat suresi 2 yil olarak dusunulen bir santral Kazakistandaki yeni isimiz. 2025 de devreye girecegini dusunursek haklisiniz, bilancoya yansimasi uzun sure alacak. Bu arada, 2024 de devreye alinacak cesitli ihaleler gelmesi, fiyatin eski momentumuna kavusmasi icin yardimci olur.
Sirket analist toplantisinda yil sonuna kadar latin amerika ulkelerinden de bir is bitirme istegi oldugunu belirtmis.
Twitterdaki HH1H rumuzlu arkadasin analist toplantisi hk paylastiklarina herkesin bakmasinda fayda var. Yonetim tarafindan muazzam bilgiler gelmis.
https://twitter.com/herhafta1hisse/s...13472148455426
Daha once paylastigim ve sordugum Kazakistan 550 MW lik ihaleye yonetiminde anladigim kadariyla uzun zamandir hazirlandigi goruluyor.. Kazakistanda ki potansiyel buyume (5000MW lik bir pazardan bahsediliyor) ve diger Turki cumhuriyetlerdeki firsatlar istah kabartiyor.
geçen sene ekim kasım arası böyle bir çile dönemi vardı, sonrasında ne yaptığını herkes biliyor.... inşallah bu çile döneminden sonra da böyle olacak...
En güçlü destek olarak 1.40$ seviyesinin, alıcıların konsolide bölgesi olacağını tahmin ediyorum...
2.5 yıllık bir Aksen hissedarı olarak, hissenin kredisi bende hayli fazladır. Zirvesinden %10 aşağı geldi diye karalar bağlayacak halimiz yok.
Şirket, 2011 de 1.95$ gördüğü, 2013 de 1.40$ gördüğü yıllara göre kat be kat güçlü ve iyi durumda... Sakin kalmak lazım.
https://imgyukle.com/f/2022/08/26/nxG5fH.jpg
Analist raporlarına bakınca, agresif büyümek isteyen, dolar geliri olan, uluslararası bir şirket görüyorum.
ben analist toplantısında konuşulanlardan sonra aksene daha da bir güvendim.. pınar hanımla konuştum, teamviewer toplantısı için hazırlık yapıyorlarmış... en fazla 2 hafta daha sıkarlar, sonra patlar aksenimiz inşallah...
Kağıdın suyunu çıkardılar artık hadı demek gerek
Çok gereksiz tepki yedi hisse gerçekten.
Şirketin vizyonu belli, gelecek beklentileri ortada, en kötü çeyrek 1.3 milyar kar etmiş, sanki olumsuz bir durum varmış gibi muamele gördü borsada.
Neyse bizim gibi orta-uzun vade yatırımcılar için alım fırsatı veriyor iyi tarafından bakarsak. Yıl sonu görücez bakalım...
BOFA bilançodan beri her gün satıyor. Bakalım nerede duracak?
17den ayen satıp 30dan bunu aldik. Ayen 30 bu 27 lira ... Aklımı...
Konutlarda % 20
-Hizmetler sektöründe % 30
-Sanayi abone grubu için % 50 zam geldi.. #elektrik #za
Doğal gazdan sonra elektriğe de zam geldi.Dolayısı ile pozisyonumuz bozulmadı
ESSEK değilse 32 üstü atar artik
Bu Vakıf bu kadar malı nereden bulmuş, kimin malını satıyor?. Satmaya doyamadı.
Vakıf satışlarını gittikçe yavaşlatıyor, BofA da alışlarını yavaş yavaş hızlandırıyor. Muhtemelen ilerleyen saatlerde bir kopma olacaktır.
Hisse fiyatimiz toparliyor gibi. PTF tavan fiyatlari artti. Eylul 16 yaklasiyor, MSCi big cap endeksine giriyoruz. Belki ufaktan hisse fiyatina etkisi olabilir diyorlar.
Eylul 30 daki Kazakistan 550 MW santral ihalesi de ufaktan yaklasiyor, bakalim AKSEN ihaleye girecek mi..
Aksen de calisan direktorlerden birinin linkedin profilinden gordugum kadariyla, asagidaki santraller icin pazarlik ve teknik sartname ile alakali gorusmeler yapip, kontrat modelleri icin karsilikli gorusmeler yapilmis. Yani firmamiz, anladigim kadariyla hem ihale sartlarini ve teknik sartnameyi olusturmak ve fikir alisverisi yapmak icin onceden ulkelerle gorusuyor, hem de sonrasinda ihaleye katiliyor.
Bu gorusmeler potansiyel pazarlar ve santral buyuklukleri hakkinda fikir sahibi olmak acisindan onemli.
Kirgizistan santralleri olursa 550 MW ve 250 MW olacak gibi gorunuyor. Kamerun ve Sri Lanka da istah kabartsa da 2-3 yildir bir ses cikmadi. Onun icin sanirim suan da odak noktasi olarak Kirgizistani goruyorum, olursa guzel olur. Kazakistanla beraber baslayip bitirirler, malum cografya olarak da yakin.
Herkese guzel haftasonlari.
Kyrgyzstan Ministry of Energy about Investment Agreement and PPA Contract (BOO models) 550MW CCPP and 250MW CHPP in the last quarter of 2021.
• Cameroon Bekoko 150MW CCPP IPP Project
• Sri Lanka 300MW. CCPP IPP Project
• Cameroon Limbe 350MW CCPP IPP Project
• The Republic of Kyrgyzstan 150MW. Bishkek CHP IPP Project
• The Republic of Kyrgyzstan 500MW. Chaldovar CCPP IPP Project
• The Republic of Kazakhstan 240MW. Kıyzylorda CHP