https://videonuz.ensonhaber.com/izle...yeniden-acildi
bardağın dolu tarafı.
Printable View
https://videonuz.ensonhaber.com/izle...yeniden-acildi
bardağın dolu tarafı.
İşsizlik maaşı, sosyal yardım, bayram ikramiyesi, bireysel kredi, şirket kredisi için bankalara insan çağırırsanız. İnsanlar evde tutmakta zorlanırsınız.
Not: internet, telefon veya bankamatik bu işlemlerde kullanılmayacak büyük bir kitle bankalara akacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1. Çift Sayı
n\in Z olmak üzere (yani tam sayı) 2n genel ifadesi ile belirtilen tam sayılara çift sayı denir.
Ç = {… , –2n , … , –4, –2, 0, 2, 4, … , 2n , …} kümesinin elemanlarının her biri çift sayıdır.
2. Tek Sayı
n\in Z olmak üzere 2n + 1 ifadesi ile belirtilen tam sayılara tek sayı denir.
T = {… , –(2n + 1), … , –3, –1, 1, 3, … , (2n + 1), …} kümesinin elemanlarının her biri tek sayıdır.
ne komplolar dönmüş burada ya, hatta küresel ısınmayı da birileri çıkarttı amaçları da dünyanın ebesini mikince marsa gitmek.Bu virüsler hayvan ortamından insana geçiyor çünkü artık kapitalizm girilmedik, satılmadık şey bırakmadı. Senin istanbulunda domuz nasıl ağaoğlunun sitesine iniyorsa yaban hayvanlarla da o kadar içiçe bir yaşama gidiliyor. ee virüslerde uygun tedarik zinciri varsa yeni yaşam formlarına zıplayıp orada idare ediyorlar. Yapılması gereken bu kar artırmak için tüketim kültürünün, gezegenin limitlerine uyacak şekilde radikal biçimde planlanması.ee o da kapitalizmde olamayacağına göre milyonlar kaybedilince benim dediğim yere gelecekler.
Sn. hkm;
Yazıyı buldum ama burada K.Kore ve İran'ı vurgulamış askeri yaptırım gelebilir diye.
https://www.amerikaninsesi.com/a/tru...z/4059311.html
Virüs işinde Trump kurban gibi geliyor bana.
Yani bu işi planlayan veya virüs tantanasını büyütüp bu işten yararlanan taraf o değil.
Bakalım toz duman dağınca (belki) anlarız.
Selamlar saygılar.
Dolar 6.60'ı görünce dün attığım grafiğin güncel halini hazırladım.
Önceki ile birlikte aşağıda görebilirsiniz:
http://www.borsanalist.com/teknikanaliz/dolartl/
Daha önce 6.61 görüldüğü için kısa vadede ikili tepe ihtimalini takibe almakta fayda olabilir.
Endeks yükselmeye başlamışken burayı kırar mı yoksa boyun çizgisine mi döner?
Sağlık sıhhat ve bol kazançlar dilerim. :)
Sn Osmanlı'nın bu başlığa olan katkılarına teşekkür ederim.
Doğrudan ilgili grafikler başlıktaki bir çoğumuza ters gelse de hani...:)
Cebinde dolar bile olamayanlar olarak başlığı Türkiye'yi kurtaracak konularda döktürmek için kullandığımızdan, bizi tuhaf hissettiren Sn Osmanlı gibilerinin başlığa girmelerini yasaklamak hepimize huzur verecek...:)
Benim cebimde yok orada yıpranıyor en iyisi cüzdanında taşımak oluyor
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
İspanya'ya bir uçak, İtalya'ya bir gemi dolusu yardım gönderdik diye başlayıp "10 liran var mı? diye bitirdi.
-alıntı-
Bence dün geceki konuşmanın özeti bu...:)
*tcmb, koronavirüsün ekonomik ve finansal etkilerine karşı alınan ilave tedbirlere ilişkin duyuru yayımladı
*tcmb: 2020 yılı para ve kur politikası metninde belirlenmiş limitler çerçevesinde yürütülen açık piyasa işlemleri (api) portföyü doğrudan alım işlemleri önden yüklemeli olarak gerçekleştirilebilecek ve gerektiğinde söz konusu limitler piyasa koşullarına göre güncellenebilecektir. Bu işlemlerle, piyasa derinliğinin artırılması, varlık fiyatlamalarının sağlıklı gerçekleşmesi ve bankalara likidite yönetiminde esneklik sağlanması yoluyla parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması hedeflenmektedir
*tcmb: Bu işlemlerle, piyasa derinliğinin artırılması, varlık fiyatlamalarının sağlıklı gerçekleşmesi ve bankalara likidite yönetiminde esneklik sağlanması yoluyla parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması hedeflenmektedir
tcmb: Geçici bir süre için, piyasa yapıcı bankalara, işsizlik sigortası fonu’ndan satın aldıkları dibs’leri tcmb tarafından belirlenen koşullar ve tutarlar dâhilinde tcmb’ye satma veya piyasa yapıcılığı sistemi kapsamında api çerçevesinde tanınan likidite imkânını belirli oranlar dâhilinde artırma olanakları sağlanacaktır
*tcmb: Tcmb bünyesinde gerçekleştirilen türk lirası ve döviz işlemleri çerçevesinde varlığa dayalı menkul kıymet ile ipotek teminatlı menkul kıymetlerin teminat havuzuna dâhil edilmesine karar verilmiştir
*tcmb: Söz konusu kıymetlerin teminata kabul edilmesi, benzer nitelikteki ihraçların likiditesinin artmasına ve sermaye piyasalarının derinleşmesine katkıda bulunacak, bankalara türk lirası ve döviz piyasa likidite yönetimlerinde sağlanan esnekliği artıracaktır
*tcmb: Teminata kabul edilecek kıymetlere dair kriterler ve söz konusu imkâna dair limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır
*tcmb: Bu kapsamda sağlanan 91 güne kadar vadeli repo ve 1 yıl vadeli döviz karşılığı türk lirası swap hedefli likidite imkânlarına ek olarak 6 ay vadeli döviz karşılığı türk lirası swap ihaleleri düzenlenecek olup bu vadedeki ihalelerle ilgili bankalara tcmb politika faiz oranı olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 125 baz puan altında faiz oranı üzerinden abd doları, euro veya altın karşılığı türk lirası likidite sağlanacaktır
Ek 24589. Maaş yatırmayı unutan kurumlar erken çıkmaya başladı...ytd
Ne yazık ki bu olaydan en büyük darbeyi banka emekçileri yiyecek. Personel azaltma sevdalıları bu süreç sonrasında müşterilerinin dijital kanal kullanması gerekçesiyle personel azaltacaklar, şubeleri kapatıp işleri merkezileştirmeye çalışacaklar.
Aynı ortamda kalma ve kişi sayısına bakarsak sağlık çalışanlarından sonra belkide en riskli grup olarak takdir görmeyecekler. Hatta kriter karşılamayan müşterilerin şikayetleri ile karşı karşıya kalacaklar.
Not: Bankacı değilim.
Bankalara iş başvurusu yaparken referansın önemi büyük.
İşi geçtim, staj için bile referans şart.
Tanıdık bulamazsanız staj bile yapamazsınız, yıllarınız ve emekleriniz boşa gider, mezun olamazsınız.
İşte böyle vahşi ve adaletsiz bir ortam.
Neler gördüm neler yaşadım, ağız dolusu küfür etsem yine içim soğumaz.
Referanssız işe girmeyi başarıp da mağdur olanlara acırım.
Onun haricindekilere su verenin..
Böylesine asla acımam.
https://m.ensonhaber.com/hastaneden-...-kaybetti.html
dün hacının bankasının bir şubesinde corona vakıasına rastlandı
lakin hastalanan personel izindeyken teşhis kondu diye şube karantinaya alınmıyor
mamafih geriye doğru 14 günlük kuluçka süresi çalıştığı süreyi kapsadığı halde mesaiye devam..?
https://www.paramedya.com.tr/devami/...naya-almadilar
Sayın Djoz , ben de X Belediyesi ' nde 6 seneden beri güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Asıl mesleğim güvenlik değil . Sakarya Ünv. Bilgisayarlı Muhasebe bölümü mezunuyum. Özellikle benim gibi hayata değil sıfırdan eksilerden başlayan biri için hayat gerçekten çok zor . Maddiyatı bir dert , maneviyatı apayrı bir dert. Muhasebe işinde çalışmayı çok istedim ama bir türlü olmadı. Anne ve baba da ayrılınca Allah başa vermesin insan kendini bir an boşlukta hissediyor . Ünv. mezunuyum demeden , iş ayrımı yapmadan tekstil , gıda , güvenlik sektöründe çalıştım . Son 12 seneden beri güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum .
Ama nasip deyin , ama kısmet deyin , belki şans bir el kaza sonucu belediyede normal piyasa koşullarının üzerinde çalışmak nasip oldu . Kısacası bu ülkede referans ( torpil ) olmadan iyi yerlerde çalışmak gerçekten zor .
Son 16 senedir neler çektiğimi , neler yaşadığımı bir ben , bir de Allah bilir .
Bu ülkede sıfırdan başlayıp iyi yerlere gelmek gerçekten çok zor. Deveye hendek atmaktan daha zor . Sağlıcakla kalın .
Türkiye’deki en büyük problem halk arasındaki deyimiyle torpil. Gerçek anlamıyla kul hakkıdır.
Ne yazık ki özellikle üst makamlarda torpil şarttır. Torpil olmadan, yani verdiğiniz kararlarda arkanızda duran biri yoksa. Ya her karar he dersiniz. Yada çekip gidersiniz.
Görevini yaparken virüs bulaşan bankacınin bir de maaşını keserler artık.
Görevini yaparken hastalık kapan doktor rapor alır maaşı kesilir. Okulu kapatıp öğretmene erzak dağıttırırlar parasını keserler . Polislerin ne halde olduğu belli değil, askerlerin ne halde olduğu belli değil. Amerikan ordusunda ilk vaka gerçekleşmiş dün.
Sağlık personeline tavandan ek ödeme dedikleri olay da hemşireleri kapsamıyormuş galiba. Bu insanlar hastalık kapınca ne oluyor acaba .
Kardeşim hani salgın hastalıktan ölen şehit oluyordu, bu insanlar da gazi sayılır o halde.
Bu ülkenin paradan daha önemli şeylere ihtiyacı var .
Katılıyorum. Bir insan karşınıza çıktığında eğer yeterince sırtından bıçaklandıysanız. 1 saaten kısa sürede kimin ne olduğunu hızla anlıyorsunuz. Bu dünyada mesele, zengin veya ünlü olmak değil onurlu olmakta. Eğer yetenekliyseniz bu nispeten kolay. Ama Allah vergisi bir yeteneğiniz yoksa çok çalışmak ve bazı şeylerden vazgeçmek zorundasınız.
İki yıllık bölüm okuyup bakanlık müşaviri olan deha kardeşlerimiz de var . Hepsi torpille değil, böyle istisnalar da mevcud.
Üniversiteler de hep öğretim üyesi yahut öğretim görevlisi alırken gündeme gelir ama kimse idari kadroların durumuna dikkat etmez.
Boğaziçi mezunu işsiz gezer ama acikogretm lise , arkasından açıköğretim üniversite bitirip polis olan mükemmel insanlar gördü bu gözler.
Liyakat nedir . Liyakat diploma değil, liyakat eğitim değil. Liyakatın sözlük anlamı referans artık.
Bunca yaşayıp bir referans bulmıyorsan liyakatsizsin. Haklı adamlar.
Carfurda kiyma 90 lira olmus.100.000 kg ile sınırlı.dolar sanki hala ucuz kalmis.dolara degil kiymaya yatirim sart
Diploma bazı meslekler için şart. Ancak her işi yapmak için diploma gerekmiyor. İnanın bazı insanlara bakıyorum. Karakteri işlerine o kadar oturuyor ki.Direk pazartesi gel başla diyesin geliyor.
Mesela kimisi çok dikkatli olur, kimisi çok sevecen, kimisi iletişimi sever, kimisi sessizliği. Biz ülke olarak diplomaya ve hayatta kalmaya o kadar odaklandık ki bir çok insanı doğru işe yerleştiremiyoruz.
En kötüsü,ümitlerin kaybolması....
Tam 30 yıl evvel,emekli olduğum işe başvurdum,bölümümüz çok az kişi aldığı için gerçekten çok yüksek üniversite 1.basamak puanıyla birlikte çok zor fiziki ve sağlık mülakatları sonucu mesleğe girmeye hak kazandım,hiçbir tanıdığımız vs yoktu,ama bir genç olarak umudum vardı,maalesef gençlerin elinden onu aldılar..
Bu yüzden de birçok insan mutsuz . Paraya odaklı düşünüp, yanlış işlerde çalışıyoruz.
Yetmiyor hayatımız para odaklı. İnsanlara para odaklı değer biçiyoruz. Hatta yetmiyor eş seçerken bile para odaklıyız.
Hepimiz paraya tapıyoruz: Arabalarımız evlerimiz mabedimiz oluyor , banka estrelerimiz kutsal kitabımız.
https://www.carrefoursa.com/tr/dana/c/1046
45 ile 50 arası değişiyor.
Reha abi adam kombo diyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...515bfad1dd.jpg
Eskiden yeni mezun üniversiteden isen memurlukta 2
mühendis isen 3 katından işe başlanırdı hiçbir deneyimimin olmasa bile .
Şimdi yeni mezun mühendis asgari ücret *3 başlayabilir mi .
Sorum bu kadar benim
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir