Petkimin yine düşmeyeceği tuttu. Ula gel 2.92 ye
Printable View
Petkimin yine düşmeyeceği tuttu. Ula gel 2.92 ye
Aslinda bu bir qe ama cok fazla faydasi yok hane halki icin. 500 milyar hazine 200 milyar dolar mortgage tahvili aldi. Friedman in helikopter parasini devreye sokmak bir sonraki adim
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lutfen biraz rasyonel olur musun. Oyle bir sey olmaz. Bunu sende biliyorsun
Buradan alip 2.92 altinda stoplasan olmaz mi
Yeni dalga geliyor ebesinin s2 gibi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
adamlardaki rahatlığa bak...onca vakaya rağmen daha sınırları açıkmış :he:
İSPANYA İÇİŞLERİ BAKANI: SINIRLARI KAPATMAK SEÇENEKLER ARASINDA
Köyün delisi benim millet satarken ben alırım ................... Fakat bizim bi akraba vardı deli kimdir derdi ???????
biz de herkes gibi , aklı başında olmayan meczup birisi derdik......... Hayır derdi ...... eğer birisi cebindeki parayı atmıyorsa , yani bu nedir diye atmıyorsa o insan deli değildir derdi .........Walla şimdilik paramı cebimden sokaklara atmıyorum ucuz buldukça alıyorum ............. sağolun bu kadar olumsuz haber yaparak benim için çalışıyorsunuz .Çay kahve ısmarlardım ama....:rules:
Bak mesela ben longum ama soyle olacam boyle olacak demiyorum. Pozum dogrultusunda yorum da yapmiyorum. Bekleyip gorecegiz
birileri size bakın mal almakta geciktiniz diye yazıyorsa kulak asmamalısınız.
Ohal ilan etmesi lazim. Turk insani rahat ve bilincsiz. Bu da bir nevi bencillik.
Ben de seni tek geçiyorum ve saygıyla selamlıyorum.... Bravo [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]GM 9 Pro d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
long denemesi
Bu endeksleri ne dondurur hiç bilemiyorum pis sopa yedik .sonumuz hayrolsun
Tweterda sidabumi nin sayımına bakın hedef ilk etapta neresi
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu 90 binde yatay durmasıda iyi değil. Yukarı tepki gelmezse aşapı satış gelir.
Bu yılın başında Çin’de yeni korona virüs, COVID-19’un neden olduğu bir salgın başladı. Bugüne kadar da dünya çapında 130.000’den fazla vaka teşhis edildi. Toplam 123 ülke enfeksiyonu resmi olarak rapor etti. Öncelikle epidemi olarak başlayan salgın, 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemiye dönüştürüldü.
Epidemi ne demek, pandemi ne demek?
Hassas dönemden geçtiğimiz şu günlerde gündelik konuşmalarımız içinde yer etmeye başlayan epidemi ve pandemi kelimeleri COVID-19 salgını için ne ifade ediyor? Epidemi, aynı anda belirli bir bölgedeki çok sayıda insanda belirli bir hastalığın ortaya çıkması anlamına geliyor. COVID-19’un neden olduğu ilk hastalar öncelikle Çin’in Wuhan eyaletinde çıkmıştı; bu epidemi durumuna işaret ediyordu. Bu durum daha sonra Çin geneline yayıldı. Pandemi ise bir hastalığın birden fazla kıtada ya da neredeyse dünyanın tümünde görülmesi, insan, hayvan veya bitkilerin hemen hemen hepsinde bulunması anlamına geliyor. Aynı zamanda pandemi, hastalığın insandan insana, hayvandan ya da bitkiden insana veya tersi yönde geçme durumunu da içine alan bir kavram. Mesela, dünyanın bazı bölgelerinde sıtma hala pandemiktir. Benzer şekilde, yeni korona virüse bağlı solunum yolu hastalığı da dünyanın genelinde pandemik bir durum almış durumda. Dünyadaki her coğrafyayı insan hareketlerine bağlı olarak tehdit eden bir boyuta ulaştı. Güncel haberlere göre büyük okyanusun ortasındaki küçük adalara bile ulaşmaya başladı. Virüsün konağı olan insanların günümüzdeki hareket kabiliyeti hava yolu ulaşımının sağladığı imkanlarla inanılmaz bir noktaya gelmiş durumda.
Geçenlerde bir yazımda, COVID-19 için epidemi durumunun başlamasının bir nedeninin iklim değişimine bağlı küresel ısınma olacağından bahsetmiştim. Bu konuda belli ölçüde kanıtlar olmasına rağmen, daha çok kanıta ihtiyacımız olduğu da aşikâr. Fakat, aklımızdan çıkarmamız gereken bir şey var ki artan insan nüfusu ve belli ölçüde bu artışla ilişkili olan küresel ısınma problemi yakın gelecekte başka sorunları da beraberinde getirecek. İklim değişimini önemseyelim!
İklim, pandemik COVID-19 için hayâti mi?
Gelelim yeni çıkan bilimsel kanıtlara. Son aylarda artan bilgiler korona virüs ile iklim arasında önemli bir ilişki olabileceğini gösteren kanıtları destekliyor. Bugüne kadar okuduklarımız ve uzmanların söylediklerine göre virüs nemli ortamlarda, damlacık içinde belli bir süre hayatta kalma eğiliminde. Peki, bu ne anlama geliyor? Karmaşık düşünmeden şunu söyleyebiliriz; ortam kurudukça, yani havalar ısındıkça virüsün dış ortamda hayatta kalma şansı azalacak. İşte bu nedenle, uzmanlar bu günlerde bulunduğumuz ortamları sıklıkla havalandırmamız gerektiğini söylüyorlar. Yani, sabah uyandığınızda ilk iş evinizin perdelerini ve camlarını açın, evinizi bir süre temiz havaya ve güneşe maruz bırakın; bunu her gün yapın. “Güneş girmeyen eve doktor girer†atasözünü de unutmayın!
Peki, bu nem durumunu dünya geneli için düşünürsek ve yıl içinde gördüğümüz ortalama sıcaklıklarla ilişkilendirirsek virüsün dağılımını anlamak açısından nasıl bir sonuç ortaya çıkar? Yani, virüsün önümüzdeki aylarda iklime bağlı olarak dünyada belli bir dağılım deseni oluşturacağını öngörebilir miyiz? Bir biyocoğrafyacı olarak bunun cevaplanması elzem sorulardan biri olduğunu söyleyebilirim. Nitekim, İspanya’daki biyocoğrafaycılar da benim gibi düşünmüş olmalılar ki, bilimsel bir yol izleyerek, modern analizler ışığında virüsün iklimle olan ilişkisini modellemişler. Virüsün, bir yıl içinde dünya genelinde nasıl bir dağılım seyri izleyeceğini de bilimsel bir perspektif içinde ortaya koymuşlar. Sonuçlar çok ilginç ve virüsle ilgili gelecek planlamalarına rehber olacak nitelikte. Kısaca özetleyeyim…
Miguel B. Araújo, iklim değişikliğinin biyoçeşitlilik üzerindeki etkileri konusunda dünya çapında otoritelerden biri olarak kabul ediliyor. İspanya, Portekiz ve Danimarka’daki araştırma enstitüleriyle bağlantılısı olan Prof. Araújo, araştırma ekibiyle birlikte korona virüs hakkında kapsamlı bir model ortaya koydu. Bu modelle virüsün ekolojik nişini, yani virüsün iklimsel tercihine bağlı olarak dünyada bulunabileceği yerleri gösteriyorlardı. Sonuçlar yıl içinde sıcaklık ve yağıştaki mevsimsel değişiklikleri dikkate alarak virüsün ekolojik nişini tahmin etmekteydi. Elde edilen tahmin sonuçlarının 3 aylık aralıklarla neyi işaret ettiği metin içinde verilen şekil içinde görülebilir. Şekil, maviden kırmızıya değişen renklere sahip dağılımlar içermekte ve renklerin maviden kırmızıya doğru kaydığı coğrafyalar virüsün bulunma olasılığın en yüksek olduğu yerler olarak belirtilmekte. Yani, harita üzerindeki bu coğrafyalar virüs için iklimsel uygunluğun en iyi olduğu yerler.
Korona virüsün yıl içindeki dağılım izdüşümü (korona virüsün ekolojik niş modeli).
Yaz aylarında hangi ülkelerde risk artabilir?
Şekilden anlaşılacağı üzere, korona virüs için yayılma riski iklim uygunluğundaki mevsimsel değişikliklerle ilişkili. Bu sonuçlardan en önemli çıkarım ise riskin dünyanın kuzey ve güney yarım küreleri arasında olmayıp, dünyanın ılıman ve soğuk ılıman bölgeleri arasında olduğu. Sıcak-ılıman kuşağa, Çin’in geniş kısımları, Orta Asya ülkeleri, İran gibi Asya ülkeleri, Avrupa’nın büyük kısmı, Türkiye de dahil, Yunanistan, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Portekiz gibi ülkeler, Kuzey Amerika’da ABD dahil. Sıcak-ılıman ülkelerde COVID-19 virüsü sonbahar, kış ve ilkbahar gibi mevsimlerinde daha aktif. Oysa Rusya’nın büyük kısmı, Kuzey Avrupa/İskandinav ülkeleri ve örneğin Kanada gibi soğuk-ılıman iklimin hâkim olduğu ülkelerde virüs ilkbahardan yaz sonuna kadar daha aktif ve risk yaz aylarında zirve yapıyor. Bu noktada pandemi durumunun küresel olmakla birlikte, aynı yoğunlukta aynı anda her yeri etkilemeyeceği de tartışılıyor. Atlanmaması gereken bir nokta da kurak bölgelerin ılıman kuşağa göre düşük risk taşıyan bölgeler olarak değerlendirilmesi.
Bu çalışma iklime bağlı kalarak virüsün dağılımını yorumluyor. Ancak, iklim önemli bir değişken olsa da virüsün dağılımıyla ilgili her şeyi tek başına açıklamaya da elbette yetmez. Virüs taşınmak için bir konağa ihtiyaç duymaktadır. Pandemi durumunun en önemli nedeni olan bu konak ise insan. İnsanın hareket kabiliyeti ve davranışı konağın yoğunluğunu etkileyecek en önemli faktör esasında. Yazıya başlarken virüsün dünyanın en uzak köşelerinde bile görülmeye başladığını belirtmiştim. Dolayısıyla insan hareketlerini sınırlandırmaya yönelik atılan adımlar salgının yayılmasını şüphesiz engelleyecek. Sonrasında da iklime bağlı olarak yavaş yavaş virüsün ortadan kalkması mümkün olacak.
Sonuç, panik yapmadan, bilimsel sonuçlara itibar ederek sabırla bir süre daha izole kalmaya devam…
https://yetkinreport.com/2020/03/15/...irecek-mi/amp/
Geçen günkü dususde en düşük gördüğü yerleri deldimi kağıtlar göremiyorum
hedefledıgımız nokta geldı.......arkadaslar 108 altı 106 106500 onun altı ekranı kapatın......bos bos konusmuyoruz.....rakam verıyoruz
2008 Krizi Usd Dibi: Kur 6,37
En düşük gördüğü : 12.239 Usd = 77.962
En düşük günlük kapanış : 12.271 Usd = 78.166
En düşük haftalık kapanış : 12.978 Usd = 82.669
En düşük aylık kapanış : 14.145 Usd = 90.103
biz siz eksiktiniz...
Rusya: Türkiye ile yeni bir parti S-400 sevkiyatını görüşüyoruz, öngörülebilir gelecekte anlaşmayı umuyoruz - Sputnik
Iran cumhurbaşkanı ruhani: Iran koronavirüs salgınında tepe noktayı geride bıraktı -bn/ bloomberg ht
Froto kchol gibi kağıtlar %10 düşerse düşünmek gerek
Ama fikrim aynı virüs konusu abartıldı birileri bunu kullanıyor. Bir planı mutlaka var... bende korkuyorum hala mal almaya
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hiç bir güç piyasaların üzerin de değildir , insanlar sanır ki kötü haberler veya iyi haberler borsayı indiriyor çıkarıyor halbuki öyle değildir . İyi haberide , kötü haberide piyasa kendi kafasına göre kullanır .Mesela canlı bir örnek vereyim dün fed 50 baz puan faiz indirdi ve 700 milyar dolar piyasaya dolar pompaladı ama piyasalar bu iyi haberin aksine memnun olmadık yan cebime koy dedi ve düştüler .............. Peki bugün hisse senedi piyasası bu güzel haberlere istinaden neden düştü ?????????????? Düşüşün gerçek sebebi cuma günkü tepki alışının kar realizasyonu ve gapin doldurulması ........... Peki yarın için beklenti işte yarın fedin dünkü açıklamasını fiatlıycaz..Nakit Kraldır , Piyasa padişahtır.
KCHOL devre kesicide -%9 14,36 dan girmiş eşleşme 14,34
bist100 8 ayda yaptığı yükselişi 2 ayda geri verdi...emekler ÇÖP...yfaş-credit pert...bademler sizi :he:
Dolares in hareketi izlenmeli artık...
106 son kaledır her ne olursa olsun cokerse artık dıpsız kuyudur.....dıkkat edın 106 tutmalı
Bu bademler parayı nasıl geri ödeyecek vardır bir senet menet umarım.
89 bini gördük :oleyo:
Halk Yatırım mesaj atmış. Corono var ey tospa önlem aldık işlemlerin için müşteri temsilcisi yerine elektronik kanalları kullan demiş. Ula ben sizi tümden sildim zaten pelloşlar.
Şu an garage sale tekrar başladı, 1 alana bir daha veriyorlar.
Ağlamayana meme vermezler prensibi gereği borsada alacak olanlar bence almıyor, hatta hafiften aşağı ittiriyorlar.
düşük 107700.......